Huolehtiminen bambu kotona

Eksoottisia pussitettu: kasvava bambu kotona. Miten istuttaa bambu ja huolehtia heistä (kuvat)

Sisä bambu on melko yleinen, sitä käytetään luomaan eksoottisia koostumusten potin.

Laitos on tunnettu vihreä lehdet ja helppohoitoinen.

Mukaan antiikin opetuksia Feng Shui, bambusta tuo onnea ja onnea omistajalleen, pidetään symboli vaurautta.

Bambu on paljas varsi, lopussa, jotka kehittävät vihreät lehdet. Kotona koostumus bambu näyttää melko vaikuttava. Väri varren vaihtelee kirkkaan vihreä oljenkeltaiseen. Värin voimakkuuden versojen ja lehtien riippuu ympäristön valoa huoneeseen. Kirkkaanvihreä väri voi olla vain hyvä koko päivän.

Bambu varret ovat hyvin taivutettu, kierretty erilaisia ​​kierre, joka tekee kasvin ihanteellinen luoda bonsai. Sisäilmaan kukassa se on hyvin harvinaista.

Tyypit bambu kasvattamisen sisätiloissa

Ainoa ero kaikenlaisia ​​bambu on kasvin korkeus ja halkaisija runko.

Keskimääräinen korkeus bambu lajikkeiden

Tämä laji on koristekasvina Japanin tuli. Mitat aikuisten kasvien päästä korkeus noin 4 metriä. Grade nirso valaistus, kestää suorassa auringonvalossa. On lajikkeiden valkoinen ja vihreät lehdet.

Matala kasvava lajien bambusta

Polttolaitoksen kasvatetaan tavallisesti kotona tai toimistossa. bambu korkeus ei ylitä 1,5 metriä. Se sietää varjoa, tarvitsee viileässä ja suuri ilmankosteus. Brasiliasta tuotua.

Edellytykset kasvaa bambu

Sijoita potin bambu tarve huoneen itäisen ikkunat. Kasvi kuuluu termofiilisten lajeja, joten kylmä ilma virtaa heikentää sitä. Talvella huoneen ilmanvaihto tapahtuu tarkasti.

Bambu vaativa valaistus, ruukkuja, joissa suuret näytteet tulisi sijoittaa lähemmäs ikkunoita. Kasvi kasvaa hyvin osittain varjossa tai hajavalon.

Kesällä bambu tarvitsee usein kastelua, ja talvella maa on kohtalaisen kostea.

Mitä tulee ottaa huomioon kasvavaa bambua kotona

1. Bambu ei siedä kuivaa ilmaa, joten et voi asettaa ruukut kasveilla lähellä lämmityslaitteiden keittiössä.

2. optimaalinen lämpötila kasvaa bambu pidetään indikaattorina 25 astetta. Pieni määrä taipuma molempiin suuntiin. Liian korkeat lämpötilat eivät hyödytä kasvi.

3. Saada enemmän rehevä ja vahvoja kasveja täytyy lisätä maaperään viljelyyn typen ja fosforin.

Hiljattain ostanut laitos ei ole hedelmöittynyt, kunnes se on täysin sovitettu olot.

Kasvaa bambu monella tavalla:

• ruukut tahansa maaperään;

• hydrogeelifor- kapasiteettia.

Mikä tapa valita bambu viljely riippuu isäntä, mutta on muistettava, että kaikki hydrogeelit ja lakat nopeasti menettää ominaisuuksiaan, kasvi kärsii ravinteita.

Istutus bambu suoraan maaperään

Kasvi ei vaadi maaperän koostumuksesta, usein se on kasvanut ravintoaineen seos Dracaena. Poimi potti on varsin tilava, koska juuret kasvavat hyvin.

Maa potin olisi aina pidettävä kosteana, joka 14 päivä, syötetään bambu. Taimien vaativat vuosittaisen elinsiirrot, kun taas vanhemmat yksilöt kasvaneet astiassa jopa 3 vuotta.

Älä unohda, että bambu kotoisin trooppisten metsien, jossa hän piti kasvaa lähes vedessä. Luoda luonnonolot viljelyyn bambu, se sisältää vettä.

Ennen istutusta on puhdistettava ja katsella kasvien juuret, poistaa liian umpeen osa. Ilman haittaa bambu voidaan leikata kolmasosaa juuret.

Kasvaville käyttö kontteja ja koristekivet, jotka on keitetty. Varret lasketaan astiaan, kevyesti tiivistetty kivet ja kaada veteen. Tällaiselle menetelmälle on kasvava bambu käyttäen tislattua vettä tai erillään.

Huolehtiminen bambusta täytyy säännöllisesti muuttaa veden säiliössä, yleensä tee se kahden viikon välein. Kun pahan hajun, kuplat, vaahto tai saostaa sen muutos usein. Kun kellastumista lehdet vesi muuttuu välittömästi.

Kasveja, jotka ovat kasvaneet veteen, tarvitsevat kastike, joka suoritetaan 1 kerran kuukaudessa.

Miten istuttaa bambu astiaan hydrogeelistä

Kun istutus bambu hydrogeelin suoritetaan samat toimenpiteet kuin lasku veteen, vaan käyttää rakeita kiviä. Rakeet vähitellen muuttaa väriä, ja säiliöön lisätään vettä määräajoin. Lannoittaa kasvit tarvitsevat 6 kuukauden välein. Tällainen menetelmä istutus on hyvä sisustusta, mutta on välttämätöntä tilaa seurataan laitoksen juuristo. Juuret säiliössä ei saa tulla paljas ja kuivua.

1. onnistunut kasvaa bambu valitaan paikka, jossa optimaalinen suhde valon ja varjon. Liian kirkas valo se lisää lehvistönsä ja enemmän on leikattava, mutta tiheässä varjossa hidastanut varret kasvavat.

2. Usein lannoitteiden ja liiallinen vedenotto herättää kukkivat kasvit, joka osoittaa sen nopea tuhoutuminen. Luontotyypin bambu väri aikaisintaan 30 vuoden kuluttua ja sen jälkeen kuolee. Kukat ovat erittäin tuoksuva, valkoinen.

3. Leikkaaminen antaa kasvin eri muodoissa. Jos leikkaat päältä, se pysäyttää kasvun bambu ja lehtien kasvaa, muuttaa jatkuvasti muotoaan. Suorittaa karsinta versoja tarvitaan suurempia yksikkö 5 cm.

4. Jos aika ei ole elinsiirron kasvi, se tyhjentää lähtee.

5. Kesällä bambu vastaa hyvin raitista ilmaa. On hyvä pitää parvekkeella tai puutarhassa.

6. Säännöllinen suihkutus auttaa lisäämään huoneen ilmankosteus on hyvä vaikutus kasvi.

Lisääntyminen bambu kotona (kuvat)

Useimmiten bambu levittävät pistokkaita. Juurtuvat valita vahva versot ja varret. Kahva leikkaa useita solmua, ja sitten säilyttää vedessä tai maaperässä.

Nuoret versot täytyy pitää hyvää huolta: tarjota heille riittävä valaistus ja kastelua.

Kun istuttamisen voit turvautua vanhaan jako pensas. Tehdä tämän, erottaa vahva käsivarsi hyvin kehittynyt juuristo. Pitkittää nuori bambu ravinteiden maaperän kapasiteettia.

Bambu on vähän huoltoa kasvi, kaikki sairaudet johtuvat koska vastoin viljelyolosuhteiden ja hoitoa.

1. Tumma läiskät lehdet - on sieni tauti.

Sairaat kasvit käsitelty sienitautien, ja huone on hyvin tuuletettu.

2. Bambu ei kasva - mineraalien puute.

Ongelma on ratkaistu lisäämällä annosta ja ruokinta ravintoaineita. Mutta kaikissa normit, joita on noudatettava.

3. Lehdet ovat tummia ja pehmeä - rikki lämpötila.

Lehdet menettävät valitus, ne murenevat - liian kylmä huone, jossa bambu on kasvanut. Voit ratkaista tämän ongelman asentamalla lämmittimet.

4. Spider punkki ja kirvoja - tuholaisia ​​bambusta.

Sairastuneita kasveja pestään vedellä ja saippualla, poista asiaankuuluvat osat. Bambu käsitellään hyönteismyrkky.

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Bambu: miten hoitaa ruukkukasvin

Tietäen miten hoitaa bambusta, voit pysyvästi säilyttää vihreä varret ja ulkonäköä. Sander Dracaena voi symboloida vaurautta ja menestystä. Merkkejä Feng Shui sanoa, että se on herättänyt myönteistä chi energiaa lataaminen henkilö positiivista energiaa talon.

Miten kasvaa bambu kotona

Laitos on usein kutsuttu onnellinen niin monet ihmiset yrittävät laittaa hänet kotonaan, luoden itämaiseen tyyliin asunnon sisustus. Varret Dracaena ovat selvinneet potin makean veden tai maaperän erilaisissa olosuhteissa. Ne voidaan helposti kierretty spiraaliksi, mutka, tehdä koriste-sävellyksiä. lakat Bambu on vaatimaton, mutta heistä huolta pitäisi olla valtuudet tehdä lehdet eivät kellastunut. Kasvaa terve kasvi auttaa:

 1. lukutaitoisia kastelua;
 2. kastike;
 3. haluttu lämpötila;
 4. oikeassa muodossa säiliön.

Tietäen miten hoitaa bambu kontti, voit kasvattaa kaunis kasvi. Koko ja korkeus ovat suoraan riippuvaisia ​​juuristo. Koska ruukut alue rajoittuu, pituus varret on myös rajoitettu. Tässä tapauksessa niiden pitäisi olla ohut ja lyhyt. Ja kuitenkin rajoittaa kasvua Dracaena olisi repotted kolmen vuoden välein muuttaen maaperän. On myös syytä muistaa, että bambu lehdet ovat myrkyllisiä, joten niitä ei voida pitää paikassa, joille eläimet pääsevät tai pieniä lapsia.

Ehdot ja asianmukaista hoitoa varten bambu potin seuraavasti:

 1. Maaperä on aina oltava kohtalaisen kostea: Dracaena ei pidä liian märkä tai kuiva ympäristö.
 2. Lämpötila - noin 18-28 astetta.
 3. Hyvä salaojitus.
 4. Pehmeä valo ei kirkkaassa auringonvalossa.
 5. Joka kuukausi, sinun täytyy ruokkia huonekasvi.

Sander Dracaena kasvaa hitaasti. Sen tärkein ominaisuus on, että se ei voi kukkia. Kuitenkin asianmukaista hoitoa kasvi antaa suuren määrän lehtiä kirkkaan vihreä väri. Olisi sijoitettava ensin segmentin putken vedellä, odota juuret, ja istutetaan sitten maahan. Aloittaa on opittava pitämään bambu kotona vedessä:

 1. Sen pitäisi valita pitkiä ja ohuita astiasta pistokkaat bambusta pystysuorassa.
 2. Täytä tankki vedellä noin kolme neljäsosaa.
 3. vaihda vesi viikoittain.
 4. Lannoittaa kasvin 2 kuukauden välein.
 5. Istutettu taimi laittaa ikkunalaudalla, mutta pitää poissa liian paljon valoa.

Huolehtiminen bambu kotona

Houkutella onnea taloon, kasvava vankka kasvi, harkitse seuraavia sääntöjä:

 • Kasvi huonekasvi mahdollista maaperään tai veteen.
 • On parempi käyttää potin 5 cm leveämpi kuin varret.
 • Määräajoin lannoittaa sisä bambu.
 • Älä unohda vettä, tai varret saattaa kuivua.
 • Vältä suoraa auringonvaloa.
 • Säännöllisesti poistaa kuolleet tai keltaisia ​​lehtiä.

Miten hoitaa bambu asunnossa? Riippumatta siitä, missä viljely (maaperä tai vesi) valon vaatimukset on sama. Vaikutus Valaistusjärjestelmä on valtava: se vaikuttaa väri lähtee, varsi korkeus ja elinvoimaisina. Dracaena tykkää paljon valoa, mutta kärsii vaikutuksista kirkkaassa auringonvalossa, jotka aiheuttavat lehtiä polttaa. Jos himmeä valaistus, se edistää kasvun hidastumisesta. Riistää auringonvalossa, kasvi ulottuu siihen, varret vääntyä ja tulla ruma käyriä. Lehdet menettävät rikas väri ja nopeasti muuttuvat keltaisiksi.

Dracaena vaatii kohtuullisessa lämpötilassa. Laitos on pelkää luonnoksia, joten älä laita potti vieressä ovien tai ikkunoiden avaaminen usein. Missä lämpötilassa kasvaa bambu? Se vaihtelee välillä 18-30 astetta. Kuitenkaan ole suositeltavaa sijoittaa astia lämmittimen tai ilmastointilaitteen, joka ei jätä kellastumista.

Bambusta kotiin pitää kohtalainen kosteus (noin 35-50%), etenkin kuumalla säällä. Antaa hänelle mukavan ympäristön, käytä kosteusvoidetta, ja enemmän - spray lähtee muutaman päivän välein avulla spray. Luominen Dracaena varten tavanomaisissa olosuhteissa huoneessa on mahdollista välttää ulkonäkö halkeamia varret ja pidentää huonekasvi.

Dracaena pitää säännöllistä kastelua, mutta prosessi on oltava oikea. Kaikki riippuu siitä, missä se kasvaa - maaperään tai veteen. Jos kasvi on säiliössä, juuret olisi veden peitossa. Tämä taso on pidettävä samana, kaatamalla nestettä maljakko. Parin viikon välein, vesi pitää vaihtaa raikkaan ja puhtaan. tislattua tai sulaa vettä tulisi käyttää, koska Dracaena erittäin herkkiä suoloille ja kemikaalien, erityisesti kohtalaisen kostutettu maaperään.

Bambu Kastelu tulisi tehdä muutaman päivän välein, yhdessä Lehvästöruiskutus erityinen ilmapallo. Joskus maaperän säiliössä on kosketuskuiva, mutta se ei tarkoita, että on välttämätöntä lisätä määrä nestettä. On syytä muistaa, että liiallinen kastelu voivat vahingoittaa kasvin: kärjet lehdet hankkia ruskea sävy, ja se alkaa kuivua.

Dracaena ei vaadi suuria määriä lannoitteita ja voi olla pitkä aika olla kirkkaassa vedessä. Ensimmäisten 2 viikon aikana kasvi on parempi olla ruokkia kaikkia, sillä liiallinen ravinteiden aiheuttaa haittaa tehtaan. Hedelmöittynyt bambu kotona? Ruokkia ruokotraakkipuu voidaan käyttää normaalia vettä akvaariosta (kun kasvi on maljakko) tai vesiliukoisten sisä kasvien pitoisuus on kohonnut typen (N). Rehu olisi joka kuukausi, alkaen kevään tuloa.

Miten uudelleenistutusten bambu vedestä maahan

Dracaena voi kasvaa vedessä tai maljakoita hydrogeelin, mutta mikä parasta, se käyttäytyy maaperään. Istutusta Lucky bambu sopivaan astiaan ja uusi maa parantaa terveyttä ja pidentävät kasvi. Miten istuttaa bambu potin:

 1. Sinun täytyy valita säiliö, jonka halkaisija on muutama senttimetri pitempi kuin pohja bambu varret. Elinsiirron syvään, leveä potin sopii parhaiten. Astian tulee olla vähintään yksi tyhjennysreikä.
 2. Täytä astia kosteassa maaperässä 1-2 cm. Maaperä pitäisi olla mitään lannoitetta.
 3. Miten uudelleenistutusten bambu vedestä maahan? seuraavasti:
  • Tartu varret tyvestä, vedä ne ulos. Ravista juuret, tarvittaessa.
  • Dratsenu otettu ruoanlaittoon potin.
  • Lisää maaperän täyttämään suuren osan säiliön.
 4. Vesi kasvi voi olla yhtä pitkä kuin kosteuden tulee ulos ruukun. Kun tämä tapahtuu, on tarpeen tyhjentää kaukalo.

Laitoksessa saavuttavat valtavia kokoja. Jos onnekas bambu on liian korkea huone, on tarpeen leikata varret poistamalla 1/4 pituudesta. Pistokkaat parasta istuttaa ruukkuun kasvamaan nuorille Dracaena. Kasvi sietää hyvin karsintaa, joten sen korkeutta voidaan helposti säätää. Miten leikata bambu:

 1. On välttämätöntä poistaa kuivatut tai pieni lisäkkeet on maaperän tasolla.
 2. Kasvun estämiseksi varren olisi katkaista oksalla kohtaan.
 3. Rutiini poistetaan ohut oksia edistää pystysuora kasvua.
 4. Voit leikata alaoksat estetiikkaa.

Dracaena - ikivihreä kasvi, joka ajoittain nollaa lehtiä. Aluksi he kellastua, laskevat sitten, ja tämä on aivan normaali prosessi. Suurimmat tappiot noudatetaan keväällä lehdet. On kuitenkin muitakin syitä, miksi bambu lehdet kellastua:

 • alhainen pitoisuus ravinteita maaperässä;
 • Liiallinen lannoitteita;
 • puute vesi, sähkö;
 • huonompaa salaojitus;
 • alhaisen lämpötilan ilman;
 • alhainen kosteus;
 • luonnoksia;
 • haitallisten kemikaalien vedessä.

Lisääntyminen bambua kotiin

Dracaena on yksi nopeimmin kasvavista kasveista. Se voi jäljentää avulla siementen, juurakoita tai rajataan osia. Miten kasvaa bambu prosessista? tarvitaan:

 1. Kastella kasvi päivää ennen karsimisesta.
 2. Valitse sopiva paeta. Sen pitäisi olla pitkä ja vihreä.
 3. Irrota lehdet prosessista, jättäen muutaman kypsä lehdet yläreunassa. Tämä edistää muodostuu uusia juuria.
 4. Poista paeta. On välttämätöntä käyttää hyvin terävällä veitsellä tai saksilla tehdä leikattu 1 cm: n päässä, missä prosessi täyttää varsi. Puhdas leikkaus, sitä vähemmän todennäköistä on bakteeri-infektio.
 5. Pitää varsi, se on myös leikata 1 cm alle alueella, jossa se yhdistyy paeta.
 6. Käsittele leikattu alue kynttilän vaha, jotta bakteerien kasvua.
 7. Aseta leikkaus veteen (se stimuloi juuret parempi kuin maahan).
 8. Laita kulho pois valoa, koska suora auringonvalo voi vahingoittaa kasvia. 1-2 kuukautta Dracaena pitäisi antaa joitakin juuria. Jälkeen se voidaan istuttaa potin maaperään.

Terveet varsi Dracaena yllättävän vastustuskykyinen tuholaisia ​​ja tauteja. Jos se on likainen, se voi osoittaa monenlaisia ​​ongelmia. Jotkut tauteja ja tuholaisia ​​bambu jaetaan jotka myyvät saastuneisiin kasveihin. Tästä syystä ei kannata ostaa sitä Internetin kautta, keskitytään vain valokuvan. On parempi kysyä myyjältä, onko erityiskohtelu tehtiin, mutta myös tutkia itse dratsenu. Sen ei pitäisi olla paikkoja ja keltaisia ​​lehtiä.

Ei osaa hoitaa bambu, on mahdollista ehkäistä erilaisia ​​sairauksia. Mitä ongelmia voi syntyä:

 • tahroja;
 • sieni;
 • tupakan mosaiikkivirus;
 • homeen varsi;
 • root rot.

Miten hoitaa bambu kotona: vihjeitä

Sisätilojen kunkin talon ruukku oma erityinen asemansa. He tekevät asunnon mukavampaa, puhdistus ilma ja kyllästää se hapen kanssa. Tänään koriste bambu sisätiloissa koostumukset - eivät ole harvinaisia. Hän näyttää hyvin omaperäinen ja erikoinen. Kokeneet kukkakauppias on tunnettu miten hoitaa bambu kotona. Paljastaa joitakin salaisuuksia viljelyn eksoottisia kasveja asunnossa.

kuvaus

Miniature bambu lajike on solomovidnye, ontto varret kyynärpää kannakset. Ne sijaitsevat kapeat lehdet, saavuttaen pituus kymmenen senttiä. Sillä kasvattamisen sisätiloissa bambusta sinertävä hankkia useammin. Se voi päästä korkeus neljäkymmentä senttimetriä. Motley on alkuperäinen bambusta lehdet kerma nauhat. Maksimikorkeudessaan - yksi metri. Enemmän pitkä lajikkeita tämän sadon (2-3 metriä) on hyvin näyttävyyttä ruukussa. Kasvi kukkii vain kerran. Yleensä tämä tapahtuu iässä 33 vuotta. Silmuja, kerätään kukinto, tarpeeksi pieni. Kukinnan jälkeen, kasvi kuolee.

Miten hoitaa bambu kotona?

Tämän eksoottisten kasvien rakastaa lämpöä ja kosteutta. Joten ennen kuin ostaa bambu, on tarpeen määrittää paikka, jossa se seisoo. On tärkeää, että oli riittävästi valon ja varjon. Kastelu bambu on oltava perusteellinen. Kuitenkin keinokastelua päivittäin ei ole välttämätöntä. Kaikki riippuu kasvien ja maaperän. Joten, jos bambu lehdet pyöritti sisällä, se osoittaa, että se ei ole tarpeeksi vettä. Ja heidän roikkuvat osoittaa liikaa kosteutta. Miten hoitaa bambu kotona? Ihannetapauksessa sinun täytyy tehdä päivittäin ruiskutuksen tai laittaa potin tarjotin hienoa soraa ja kaada hieman vettä. Ajoittain, sinun täytyy tehdä tehtaan ulkoilmaan tai järjestää huoneen ilmanvaihto, jossa se sijaitsee.

Miten hoitaa bambu kotona? Viidestä seitsemän päivän kuluessa hankinnan kasvin istutetaan uuteen maahan. On suositeltavaa käyttää turvetta tai turve maaperän ja humusta. Ensimmäistä kertaa tehdä mitään lannoitteita ei suositella. Tarvitset repot kasvi joka kevät. Ruukut ja porealtaat olisi hankittava laaja kuin bambu kasvaa hyvin nopeasti. Lisättyjen kasvien jakamalla Bush. Vuonna märässä maassa se on melko nopea ja hyvin juurtunut.

Miten hoitoon bambu istutettu veteen

Monet kukkakaupat kasvavan tänä kasvi ilman maaperän maan. Kostea ympäristö voi tarjota bambu kaikki tarvittavat menestyksekkään kasvun ja kehityksen. Kapasiteetti viljelyyn pitäisi valita leveä eikä kovin syvä. Se täytetään puhdistetulla vedellä. Tätä tarkoitusta varten sopiva hieno sade. Voit jäädyttää vettä, ja sitten antaa sen sulaa luonnollisesti. Näin siitä tulee tarpeen pehmeyttä. Miten hoitaa pussitettu bambu? On tarpeen vain vaihtaa kukkaruukku vedessä kerran viikossa. Estää sieni-infektioita, voidaan lisätä nestemäiseen vähän puuhiiltä. Hänellä on erinomainen antibakteerinen vaikutus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin