hoito Monster

Monstera: Care kotona (kuva). Tuholaiset ja suuria ongelmia hoidossa hirviö kotona

Monstera perheen Araceae kasvaa sademetsissä päiväntasaajan Amerikassa ja saavuttaa suuri koko luonnossa.

Kotona tämä viiniköynnöksen, jos et leikkaa sitä, kasvaa jopa 6 metriä.

Ystäville sisäilman kukinnan monstera tuli suosittu ansiosta hänen outo ulkonäkö ja unpretentiousness.

Hoitamiselle on varsin yksinkertainen ja voima jopa aloittelijoille.

Sitä paitsi koriste-toiminto, se hyödyttää myös - ionizes huoneilmaa.

Niistä monista lajeista hirviö viljelyyn huoneessa olosuhteet ovat sopivia:

Monstera herkku tai sakkoa - kasvava viiniköynnöksen mitä yksittäisiä tumman vihreät lehdet. Nuoret lehdet ovat sydämen muotoinen kokonaisuus. Aikuinen kasvi suotuisissa olosuhteissa sisältö voi kukkia. Syötävät hedelmät kypsänä maistuu kypsä ananas. Johdettu myös kirjava muotoja tämän lajin.

Monstera Borsig - alalaji jättipeikonlehti. Kasvi enemmän tyylikäs kuin sen kantaisä, lehdet ovat sydämen muotoinen, jonka halkaisija on 30 cm.

Monstera vino - viiniköynnöksen kotoisin Brasiliasta. Lehdet elliptinen muoto soikean perforointien lyhyt petioles. Kukinnan spadix pieni kooltaan jopa 4 cm.

Monstera tai lävistettyjä täynnä reikiä - scansorial kiipeilijä soikeat, vaaleanvihreä lehdet. Cob kasvaa jopa 10 cm pitkä.

Monstera: Care kotona - lisääntymiselle, elinsiirrot

Hirviö levittävät siemeniä, sivusuunnassa prosesseja, runkopistokkaiden.

siemen menetelmä Sitä käytetään harvoin johtuen siitä, että Monstera harvoin kukkii ja saada siemen on ongelmallista sisäympäristön. Jos kuitenkin oli onnekas siemenet, kylvää ne kulhot sekoitus turvetta ja hiekkaa ja itäneet kirkas paikassa + 20-25 ° C: ssa Taimet synny 14-30 päivä. Jälkeen uudelleen kasvua arkin suorittaa poimii kasveja. Kun kasvu nuorten monstera siirrettyjen vuosittain.

Paljon yksinkertaisempi ja helpompi levittää Monstera kasvullisesti.

Juuressa varren monstera kasvaa puolella ampuu. kevään erotettiin, kuivattiin ja pölyttää viipaleiksi kanelia jauheena tai puuhiiltä. Tällaisen käsittelyn jälkeen, kasvit istutetaan valmis maaperään. Alareunassa lasku säiliön kaadetaan välttämättä kuivatus, sitten turvetta tai humusta maahan, ja viimeisen kerroksen - karkeaa hiekkaa. On välttämätöntä säilyttää huoneenlämpötilassa + 20-25C. Istutus kattaa läpinäkyvän pussin tai laittaa alle lasipurkkeihin. Määräajoin pistokkaat olevinaan ja kosteuttaa. Uusien ituja tarkoittaa onnistunutta juurtumista prosessi.

voidaan lisätä ja Monstera runkopistokkaita päässä antenni juuret. Tämä menetelmä auttaa nuorentaa vanhan viiniköynnöksen kalju barrel:

• Overhead antenni juuret kietoa kostea rahkasammalta, ja päälle kankaalla tai huokoista materiaalia.

• Moss kosteuttaa usein ja katsoa, ​​että huone ei ole luonnos. Sen sijaan, että sammal voidaan jättää pois ilmaa juuri säiliöön veden kanssa.

• kosteassa ympäristössä, ilma radikaalisti "mochalku9raquo; pieni juuret.

• Sen jälkeen, kärjen varren leikataan ja laittaa potin, juuret ovat uponneet kokonaan maaperään.

• Jos kasvi varret vanhan tehtaan, nuoret lehdet kattaa paljaan rungon.

Antenni juuret purkit vedellä rakentaa ylimääräistä juuret

Juurtumista runkopistokkaita voi myös olla vedessä, lisäämällä puuhiiltä tabletti. Vesi kerran viikossa tulisi vaihtaa viimeistään. Jälkeen regrowth juuret, varret istutetaan potin maaperän ja huolehtia sekä aikuisten kasveja.

Tärkeää! Mehu monstera myrkyllisiä ja voivat aiheuttaa ihoärsytystä ja ihottumaa. Siksi, kun pistokkaat (kun allokoitu mehu) käyttää käsineitä.

monstera elinsiirron taajuus riippuu sen iästä: nuoret yksilöt (3-4 vuotta) - Joka kevät, viiniköynnökset ovat vanhempia (5 vuotta) kerran 3-4 vuodessa (välisenä aikana siirtojen kaada tuoretta alustaan). Ruukut kanssa hyvä salaojitus on tarpeen.

Monstera kotihoidon - maaperä, valaistusolosuhteissa kukinnan

Hirviö tarvitsee kirkas, mutta hajavalon - kuten trooppisissa metsissä. Valon puute altistuminen on vahva vaikutus viiniköynnöksen, uudet lehdet kasvavat pienempi, ne eivät ole leikkauksia ja aukkoja, antenni juuret heikkenevät ja ohuempi. Varsinkin vaihtelevat suuresti kirjavaa eri monstera - he menettävät värinsä ja tulla täysin vihreä.

Lämpötila ja kosteus

Optimaalinen lämpötilassa monstera + + 20-25 ° C kesällä ja talvella 16-18ºS. Aktiivinen kasvillisuus viiniköynnösten alkaa + 16ºS. Kosteus on tärkeää myös normaalia kehitystä Monstera. Sitä ei pidä sijoittaa lähelle lämmityslaitteita. Se on usein tarpeen suihkuttaa kasvi ja lehdet puhdistetaan pölystä kostealla sienellä tai liinalla.

Hirviö hedelmällinen täytyy löysä maaperä on neutraali tai hieman hapan reaktio (pH 5,5-6,0). Substraatti voidaan tehdä itsenäisesti: turpeesta seos (3 osaa) ja putoava maa (1 osa), lisättiin yhtä suuri tilavuus turvetta, humusta ja hiekkaa (1: 1: 1). Puutarhan kaupat voit ostaa valmiina pochvosmesi varten Araceae esimerkiksi sarjasta "Gardens Aurica", "Biomaster9raquo," Seliger-Agro9raquo;.

Kaikenlaisten hirviö, kasvatettu kotona, voi vain kukoistaa Monstera herkkua. Kukka se edustaa tähkä valko-kerma suojuslehdistä päiväpeite. Kypsänä, hedelmät värjätään violetti, maistaa kypsä ananas.

, On välttämätöntä luoda edellytykset Monstera kukka, lähellä trooppinen ilmasto:

• hajallaan intensiteetti valaistusta;

• Lisääntynyt kosteus: spray kasveja usein, varsinkin kesällä, lämmin vesi puolusti;

• Maaperä on hedelmällinen ja hauras;

• Sopiva koko säiliön lasku - aikuisten kasvien läheisessä potin pysäyttää kasvun ja ei kukkivat;

• Mitä korkeampi lämpötila, sitä nopeammin kasvava Monstera;

• antenni juuret leikkaus voi olla - ne tulee lähettää potin: ne tarjoavat lisätehoa kasveja.

Monstera kotihoidon - ruokintaa, juottamista, lepää

Talvi Monstera 1 kastellaan joka 10-15 päivä. Maaliskuusta elokuuhun, kastelua kasvua. On tärkeää välttää vetinen maaperään, varsinkin jos suuren potin istuu pieni kasvi: maaperässä zakisnet ylivuodon ja mahdolliset juurikäävän.

Monstera syötetään huhti-elokuun, kaksi kertaa kuukaudessa. Monimutkainen kivennäislannoitteet käytetään sekä yleinen ja zelenolistnyh kasvit (POKON, Uniflor, kai, Greenworld, Hyvä voima humaatteja et ai.). Kun puute ravinteita kasvin kasvu pysähtyy. Orgaaniset lannoitteet voidaan levittää multaa levyalustan humusta. Root ruokinta on hyvä vuorotellen lehtien.

Monstera - viiniköynnös, tuen tarpeessa. Luonne tämän roolin tehdään puunrunkoja. Sisäilmaan tukena potin kasvi laittaa kiinni kestävä, jäykkä verkko putket, vetää johdot. Tuottaa varsi monstera vikaa "mladenchestva9raquo, muuten se on vaikeampi tehdä: ikääntyessään varsi viiniköynnökset jäykistyy, menettää sen joustavuus.

Ruiskutuksen jälkeen lehdet veteen tai ratkaisuja hyönteismyrkkyjen ja lannoitteiden, heillä on usein tylsän näköisiä. Jotta takaisin aikaisemman kiilto kasvien lehtiä käsitellään erityistä kiillotus aerosolien (Perfect Plant, kevät). Jos et luota "himii9raquo, jotkut kotiin korjaustoimenpiteitä hyvä tulos antaa pyyhkimällä lehdet seoksella vettä ja maitoa suhteessa 1: 1 (liinalla tai vanulappuja pitäisi olla märkä ja vääntää hyvin välttää tahroja pysyi), sisäpuolelle banaani kuori.

Monstera kotona: miksi hän kuoli?

Asianmukaista hoitoa, Monstera harvoin kärsii tuholaisia ​​ja tauteja.

Useimmiten se vaikuttaa imevien hyönteisten Muratti Jose asteikko. Kasvi näyttää masentunut, lehdet kellastua ja pudota. On tahmea eritteiden tuholaiset kehittää nokinen sientä (näyttää mustan puoliläpäisevä). Jos bitti kilpikirvat, se poistettiin mekaanisesti kastettiin alkoholin tai saippuavettä vanulla. Jossa massa tartunnan sumutettiin hyönteismyrkky (Admiral, Akhtar, Biotlin).

Jos "Katsoin valo" hämähäkki punkki, kiireesti ryhdyttävä toimiin häätää häntä: lisätä kosteutta huoneeseen, usein suihkuttaa lämpimällä vedellä Monstera. Keltaisuus lehtiä ja ulkonäkö niiden alapuolelta webs ehdottaa, että punkit alkoivat lisääntyä massiivisesti. Tässä tapauksessa on punkkimyrkyt (Akarin, Fitoverm, Sanmayt, Apollo aktellik).

Toinen osa "gostem9raquo; monstera on miinaajakärpästen. Se ylpeilee pääasiassa nuoret lehdet ja versot. Tämän seurauksena, epämuodostunut lehdet, kuivaa, kasvi sään. Kun pieni määrä kasvintuhoojien pyyhkiä saippuavedellä ja sitten järjestää lämmin suihku. Vaikeissa tapauksissa käyttää hyönteismyrkkyjä: aktellik, Mosplan, Fitoverm.

Kuivissa ja lämmintä ilmaa nopeasti lisääntyä ripsiäisistä. Vaikuttavat lehdet päälle ovat harmaanruskea. Torjua ripsiäisistä lisäämiseksi ilmankosteus, mahdollisimman usein ruiskuttamalla viiniköynnöksen. Jos tämä ei auta, se perusteltua hyönteismyrkkyjen käyttö (Biotlin, Inta-sup, Akhtar, Spark, konfidor).

Monstera useimmiten kotona kuolee väärästä kastelua, seurauksena, jonka juuret rot. Tätä helpottaa liian paljon pot: kastelemalla maaperä muuttuu nopeasti hapan, heikko juuristo ei voi selviytyä ylimääräinen kosteus. Tämä tapahtuu usein talvella alhaisissa lämpötiloissa. Kasvi näyttää, kun se sorrettu, lehdet putoavat alas, kellastua ja sitten kuivuvat. Tässä tapauksessa on välttämätöntä poistaa tehtaan potin, viettää karsinta mätä juuret ja siirretty pienemmän kapasiteetin.

Massa kalpeus, kellastumista ja kuivaus lehtiä monstera, joilla on kohtalainen maaperän kosteus havaitaan tehottomuudesta.

Jos monstera alkoi "itku Yaroslavna" (lehtiä putoavat vesipisarat), tämä viittaa siihen, että maaperä on liian kosteat. Kasvi on siis vapautetaan ylimääräisen kosteuden. Tämä prosessi on yleinen monille trooppisia kasveja ja on nimeltään pisarointi. Tällaisessa tapauksessa on välttämätöntä säätää kastelu ja lämpötilan valvonta. Ennen seuraavaa kastelu maaperän potin pitäisi kuivua puoleen tilavuuteen.

Kun puute kosteutta vain keltaisia ​​alemman lehtiä ja kasvaa uusia pieniä ja tummia.

Kun puute ruokaa ja sisältö monstera varjoissa hän kasvu pysähtyy, lähtee hänen ei julkisteta tai kasvaa kiinteitä ja pieniä. Näkyvän leikellään lehdet, viiniköynnöksen olisi järjestetty uudelleen kirkkaassa paikassa ja rehuista. Lisäksi Monstera pitäisi päästä 5-vuotiaat lapset - taimien lehdet eivät veistetty.

Ikääntyessä lehdet viiniköynnöksen syksyllä. Tämä on luonnollinen prosessi. Kuitenkin, jos ennen lehtien fall browned ja kuivattiin, sitten syy kuivan ja kuuman ilman.

Antenni juuret ovat pehmeitä ja ohuita? Jos laitos ei ole viime aikoina istutetut, syy puute kosteutta. On syytä palauttaa riittävä kastelu, lisätä ilman kosteus. Voit myös kääriä antenni juuret kostea sammal.

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Monstera - kotihoito

Monstera - ihastuttava ja todella vaikuttava kasvi kuuluu laaja perheen Araceae. Luonnossa monivuotinen löytyy tropiikissa, nimittäin - Keski- ja Etelä-Amerikassa.

Vain eräänlainen trooppisia kasveja, on noin viisikymmentä eri muodossa, rakenne, korkeus ja muita ominaisuuksia kasvilajeja. Jos puhumme kotimaan kasvuolosuhteet, niin ei tule tarpeetonta mainita tämän eräänlaisena Monstera herkkua tai houkutteleva (lat. Jättipeikonlehti). Useimmiten kasvattajat kasvattavat sisätiloissa on kukka huoneeseen.

Evergreen Monstera ylpeilee scansorial antenni varret. Hyvin usein roikkuvat antenni juuret. Paksu korva kukinto kasvilajien. monivuotinen lehdet loistaa kirkkaana auringossa, on tummanvihreä väri. Kun reiät on muodostettu lehdet, jotka sen jälkeen muunnetaan lähtö. Hyvin usein lehdet ovat soikeita sydämen muotoon, erityisesti ne voivat saavuttaa laadut jopa 90 cm.

Monstera piirre verrattuna muihin kasveihin - on kyky kasvaa nopeasti ja vievät suurimman tilan alueella. Siksi, kun päättää viljelyn trooppinen monivuotinen kotona, sinun on ensin huolellisesti valita paikka hänelle.

Monstera tuntee täydellisesti lämmitetty konservatorioissa. Hyvin usein, tämä monivuotinen käytetään viherrakentamiseen toimistoissa ja maa taloja.

Se on hauskaa! Melko epätavallista huonekasvi nimi tulee latinan sanasta monstrosus - hämmästyttävää, outoa. Vaikka monet viljelijät vilpittömästi sitä mieltä, että nimi tulee sanasta monstrum - hirviö. Ja sitten, ja toinen alkuperä kuitenkin perustelee ulkonäkö kasvi.

Hoito trooppinen monivuotinen kotona

Monster ei voi johtua liian hassu kasveille kuitenkin hoidosta olisi suoritettava sääntöjen mukaan.

 • Monstera, kuten mikä tahansa muu huonekasvit, hyvin skeptinen luonnoksista huoneessa. Täällä ne istuttaa juuri eivät anteeksi. Kesällä voit tuuleta huone tai jopa tehdä kukka ulkona parveke tai Loggia.
 • Talvella huoneeseen lämpömittari jossa Monstera kasvaa, ei alita merkin 10 astetta.
 • Se ei ole niin outo "kirjoittanut" ovat erittäin vaativia osalta tunnelman huoneeseen. Monstera hyvin sietää lämpötilanvaihtelut.
 • Kylmänä vuodenaikana optimaalinen monstera on lämpötila-alueella 16-18 astetta.
 • Kesäaikana huoneen lämpötila, jossa Monstera tiiviisti sijaitsee, voi vaihdella 23-25 ​​astetta.

Tämä on tärkeää! Mitä korkeampi keskimääräinen huoneen lämpötila, joka sisältää monstera, sitä nopeammin kasvaa ja kehittämään trooppisen monivuotinen.

Seuraava tärkeä askel hoitoon "kirjoittanut" - on kukkien kastelua. Huomautan vain, että trooppinen monivuotinen hyvin hygrophilous, joten kastelu pitäisi olla runsaasti. Ja monstera on selvä kausiluonteinen maaperän kosteutta.

Varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn monivuotinen olisi runsaasti kasteltava. Mutta tämä ei pitäisi fanatically, sillä kasteluvälit pintakerroksen alustan tulee kuivua. Jos ei, sinun pitäisi lykätä kastelu 1-2 päivää. Liika vesi voi johtaa siihen, että lehdet ovat monivuotisia, hitaasti mutta varmasti menettää koristelua. Ne näkyvät mustista. Ei ole harvinaista, mätäneminen juuristo edustaja Araceae perhe.

Talvella määrä kastelu olisi vähennettävä useita kertoja. Mutta samaan aikaan maaperä ei pitäisi olla täysin kuivunut.

Vaatimukset kasteluveden. kukka hoito

Johtavat kastella monstera välttämättä on puolustettava. Älä käytä oodi hanasta. Tärkeää on myös veden lämpötila. Edullisesti, jos se on huoneen lämpötila.

Erittäin tärkeä rooli hoidossa hirviö pelaa säännöllisesti ruiskuttamalla kukka. Jotta tämä prosessi parhaiten maaliruiskulla etäisyydellä 20-30 cm. Veden tarve suihkuttamiseksi sovelletaan samaa kuin monivuotinen kastelu.

Meidän ei pidä unohtaa niin tärkeä menettelyä kuin kukka hygienia. Monstera koti tarvitsee säännöllistä puhdistusta pölyn talletettu lehtensä. Tämä voidaan tehdä yksinkertaisesti puhdistuksen saostunut lian pintaan lehdet. Tämä voidaan tehdä kostealla liinalla, tasaisesti ja kevyesti pyyhkimällä pintaan lehdet.

Mielenkiintoista! Monstera hyvin mielenkiintoista reagoi lähestyvään muutos sääolosuhteissa. Reunoille lehdet alkavat hitaasti muodostaa läpinäkyvän pisaroita. Monet viljelijät sanovat Monstera itkee sadetta.

Aitona "A ON" Monstera mieluummin hajavalon. Suora auringonvalo haitallinen vaikutus kehitykseen Monstera kuitenkin sekä valon puute.

Ihanteellinen paikka monstera - ikkunalaudalla itään ja länteen puolin talon. Paras valaistus huonekasvit - kirkas hajavalon. Jos monivuotinen onnistua vain paikka etelälaidalla talon, kuumin päivinä olisi pritenyat.

 • Taimi kunnes 3-vuotiaille voi olla ilman liikaa vaivaa kasvaa ämpäri. Juuristo kasvin viihtyy astiaan, joten monivuotinen nopeasti kasvava ja kehittyvä. Päästyään kolmivuotiaana laitos voidaan turvallisesti istuttaa pottiin.
 • Tällaisille kotimainen jättiläisiä kuten Monstera, erinomainen valinta kasvava kapasiteetti on pytty. Tässä ominaisuudessa olisi korkea määrä ja että laitos oli paikka, jossa he voivat kasvaa. Matala ja kapeat porealtaat eivät sovellu kasvaa Monstera. He istuttavat tuntuu epämukavalta, ja sen kehitys viivästyy. Jos päätät käyttää viljelyn pytty, sinun täytyy olla erityisen varovainen, ettei tulva tehtaan kastelun aikana. Muuten se voi aiheuttaa mätänevät juuret, ja useimmat porealtaat.
 • Hirviö täytyy päivittää ylemmän kerroksen precoat vuosittain.
 • Ihanteellinen koostumus maaperän monivuotinen on turvetta maa, hiekka, humusta, turvetta suhteessa 1: 1: 1: 3.
 • "Giantess" monstera asianmukaista hoitoa kasvaa harppauksin. Näytät takaisin ja ei ole aikaa, se "kaappaa" puoli huoneeseen. Siksi pakollinen kasvi olisi asetettava laakeri. Sen on oltava vähintään yhden metrin korkeudelta.
 • Nyt asutte ajankohdasta elinsiirtoa. Jos se on nuori kasvi (yleensä ehdollisen kestää jopa neljä vuotta), elinsiirron tulisi suorittaa kerran vuodessa. Kuten edellä mainittiin, Monstera rakastaa isoja potteja, mutta ahtaissa oloissa voi tappaa kasvin. Aikuisten kasvien tulisi istuttaa enintään kerran kahdessa tai kolmessa vuodessa.
 • Johtava oikea elinsiirron ei anna merkittäviä tuloksia, jos kasvi ei ruokittu säännöllisesti.

Kun teet lannoitus tulisi noudattaa sääntöä kauden: lannoittaa hirviö olisi keväällä ja kesällä. Monivuotinen talvi ruokintaa ei tarvitse.

Koostumus siteen: Jos monstera tulisi valita juuri ja lehtien ruokinta.

Taajuus lannoitus: Ainakin kaksi kertaa kuukaudessa lämpiminä kevään ja kesän aikana. Jos talvi paikassa, jossa kasvaa "A", lämpötila ei laske alle kahdeksantoista astetta, se on mahdollista vain kerran kuussa ja puoli ruokkia lannoitetta kukka erityisedustajien perheen Araceae.

Varoitus! Lisäämällä ruokinta monstera alhaisissa lämpötiloissa voi olla haitallista vaikutusta monivuotinen kehitystä.

Niin monimutkaista sidokset ovat täydellisiä kuin Humisol tai Appin. Kuten lehtien sovellus voi käyttää urea K-6.

Lisääntymiselle Monstera. Kolmella tavalla

Hirviö voisi ja pitäisi lisättyjen. On olemassa kolme pääasiallista tapaa, joilla tehdä se nopeasti, helposti ja vaivatonta. Helpoin tapa - pesii monivuotinen ilmaa kerroksellisuus, ja eniten aikaa vievää - pistokkaita. Harkita kunkin mainituista seurantamenetelmiä.

Menetelmän №1. Lisääntyminen ilman kerrospukeutuminen

Kukin kerrospukeutuminen haluamme kasvaa, sillä on oltava vähintään yksi antenni juuret ja yhdelle arkille. Ottaa pistokkaita pitäisi istuttaa erillisessä astiassa ravinteita substraatin, runsaasti kastellaan ja edistää jo omana kasvi. kasvuolosuhteet nuorten pistokkaita sama kuin viljely eniten monstera: lämpötila ei laske alle + 18 + 20 astetta, sironneen valon, ilman vetoa.

Menetelmä №2 pistokaslisäys

Tämä menetelmä on ensinnäkin monimutkaisuudesta. Parhaan tuloksen saat käyttämällä varsi tai sivuoksat. Sillä itämistä pistokkaat voivat valmistaa itse kukkamullalla ottaen hiekkaa ja humusta, ja sekoita ne saman verran. Älä unohda kuivatuskerros joka on laittaa ruukun. Varovasti paikka valittu leikkaus astiaan, ripottele ravinteiden seos ja runsaasti kaada. Sen jälkeen, peitä pannu päälle lasin ja laittaa hyvin valaistu paikka (mutta ei auringossa). Kasvi on kasteltava vähintään kahdesti päivässä. Aikoinaan istutettu pistokkaat ensin juuret, ne pitäisi välittömästi siirtäisivät ne erilliseen astiaan ja sitten kasvaa omana kasvi sääntöjen mukaan, josta keskustelimme aiemmin tässä artikkelissa.

Tämä menetelmä kappaleen harjoitetaan hyvin monet puutarhurit. Toteuttaa se tarvitsee tuoreita siemeniä monstera jotka eivät ole vielä ehtineet menettää itämisen. Siemen istutettiin ravinteiden seoksen ja itäneet mukavassa ympäristössä kuukauden kuluessa. Lämpötila huoneessa jossa nuoret taimet sijoitetaan, ei pitäisi olla alle 20 astetta. Valaistus - varjostus aurinkoisessa paikassa.

Noin kuukautta myöhemmin murtaa munankuoren ensimmäiset taimet, mutta katso taimien kanssa 9-10 lehtiä voi olla aikaisintaan kaksi vuotta. Monstera Kasvava siemenistä pidetään yksi pitkän aikavälin hankkeita. Mutta on syytä huomata, että tällä tavalla saadaan perennat kasvaa vahva ja sitkeä.

Tärkeä sääntö kaikille kolmelle viljelymenetelmiä: On aina luoda edellytykset viljelyn istutukset ovat samat kuin nuorten, mutta vahvistui Monstera.

Valitettavasti ei aina välitä hirviö kasvattaja ei aiheuta mitään ongelmia!

Vaikeudet kasvavat Monstera

Kasvaessaan monstera sekä muita huonekasvi, on oma vivahteita. Usein tulosta väärästä hoidosta monivuotinen on tautien kehitystä.

 • Liian korkea lämpötila huoneessa, joka sisältää monstera voi vaikuttaa monivuotinen lehtiä. Jos on olemassa valtava altistuminen varren alaosassa, on tarpeen alentaa lämpötilaa hyväksyttävälle tasolle välittömästi.
 • Jos huomaat, että monstera lehdet tullut matala, kiinnittää huomiota valaistukseen sisäilman kukinnan. On mahdollista, että laitoksen ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi valoa.
 • On ylimäärä vettä maaperässä reagoida monstera kellastumista lehtiä.

Monstera kärsivät usein hyökkäyksiä hyönteisiä. Esimerkiksi ripsiäisten on hyvin salakavala. Ne asettuvat kääntöpuolella arkin, joten ne eivät ole niin helppo huomata. Käsitellä ripsiäisten on mahdollista käyttää hyönteismyrkkyjä.

Toinen vihollinen monstera - se hämähäkki punkki. monivuotinen lehdet pehmetä, kasvien kasvu hidastuu. Kamppailee punkit käyttäen saippuavedellä ja aktellik.

Monstera - ihastuttava trooppinen kasvi, joka koristaa kotiin tai toimistoon useita vuosia.

Miten kunnolla huolta kotona hirviö?

Monstera - edustaja valtava perheen trooppisia kasveja, jolle on ominaista tyypillinen leikkaukset suuria mehukas vihreät lehdet. Hoito Monster on niin yksinkertainen, että se on voimassa vielä noviisi viljelijöille. Sinun tarvitsee vain luoda kukka optimiolosuhteissa ja säännöllisesti suorittaa yksinkertaisia ​​manipulointia.

Täyteläinen lehdille osaltaan ionisaatiota ilman, joten huoneen Monster näyttivät hengittää helpommin. Mutta emme saa unohtaa, että tällaista lianas viittaa myrkyllisiä kasvisto. Mehua ärsyttää limakalvoja ja ihoa, joten kaikki huolehtiva menettelyt olisi suoritettava erittäin huolellisesti.

Perussäännöt hoidon Monster

Vain terve Monstera hyvännäköinen ja tarjoaa korkealaatuisia ilmanpuhdistus. Valoisa ja rehevä tropiikissa vieras ilahduttaa kotona, jos olet kiinni seuraavat parametrit:

 • Lämpötiloissa. Kukka mieluummin kuumuus, kylmyys, se ei enää kasva. Kesällä, huoneen pitäisi olla vähintään 20 ° C, kylmin talvikuukausina - ainakin 12-13ºS.
 • Valaistus. Valon pitäisi olla paljon parempi, jos se on kirkas. Tässä tapauksessa suoraa auringonvaloa tulisi välttää, ja ajan korkean auringon aktiivisuus lemmikin pritenyat toivottavaa. Tapauksissa, joissa Monstera kärsii valon puute leikkauksia sen lehdet alkaa muodostua epätasaista.
 • Kosteus. Ihannetapauksessa Haluaisin luovat tunnelmaa tropiikissa. Kotona tämä saavutetaan ruiskuttamalla kasvin haalealla vedellä. Sumutin tarvitsevat pehmeä, vaikka näennäinen tiheys lehdet, suuret pisarat voivat vahingoittaa niitä.

Vihje: Jos haluat säilyttää terveyden monstera muistaa yksinkertainen riippuvuus kosteudesta lämpötilanilmaisimet. Lämpöä huoneeseen, runsaammin ja on ruiskutettava. Jos huone on kylmä, ylimääräinen kosteus lisätään minimiin.

 • Sijainti ja puhdistus. Kukka sijoitetaan ikkunalaudalle tai erityinen mäkeä. Et voi tuoda sen lämpöpatterit, kuiva keinotekoisia lämpö aiheuttaa blackening ja kuivaus lehtiä. Pinta kasvin tulisi puhdistaa säännöllisesti kostealla liinalla, poistamalla pölyä. Monstera ei ole kovin myötämielinen risteykset, parempi aluksi valita optimaalisen paikassa, jossa se voi aktiivisesti kasvamaan.
 • Maaperään. Vihreä lemmikkieläinten viihtyvät sekoitus palaturpeen ja maa lisäämällä hiekkaa ja humusta maaperään.

Noudattamista perussuosituksista mahdollistaa kukan saavuttaa kunnioitettavan iän. Aluksi se ilahduttaa koko lehdet mehukas vihreä. Sitten he muodostivat reikä, vähitellen muuttumassa rakoja. Ajan, lisätä reikä siten, että levy on täysin erillään osiin.

Tärkeitä ominaisuuksia kokonaisvaltaista hoitoa ja manipulointi erityisten

Monstera kukinta kauniita valkoisia kukkia, kuten liljat suljettu. Tämä voidaan saavuttaa paitsi kasvihuoneessa, mutta myös koti. Nopeuttaa prosessia tulisi oppia muutamia salaisuuksia kokenut puutarhurit.

 • Kastelu sääntöjä. Kasvi rakastaa kosteutta, joten alusta keväästä myöhäiseen syksyyn, on tarpeen runsaasti kasteltava. Paakku sitten pitäisi pysyä tasaisesti kostea. Seuraava lähestymistapa toteutetaan vasta maaperä kuivuu. Jos nuori kukka kasvaa vain lähestymistavat ovat useammin ja perusteellisesti. Menettelyyn hana oleva neste huoneenlämpötilassa.
 • Lannoitteita. Kotona Monstera vain saa kaikki tarvittavat komponentit ympäristön, joten kastiketta ei voida välttää. Jos lehdet alkavat kellastua, mutta ei mätää, ja eivät haalistu, on aika ottaa käyttöön monimutkaisia ​​lannoitteita. Nuori kukka sellaiseen tilaan, eivät voi kommunikoida, sitä olisi ruokittava kolmen viikon välein. Vuosittain pintakerros maaperän täytyy päivittää, on suositeltavaa käyttää humusta.
 • Antenni juuret. Ne eivät näy kaikissa tapauksissa, mutta niiden läsnäolo on normi. Poista koulutus ei ole välttämätöntä, se on parempi vain lähettää ne lähemmäksi maaperän ja tukea tarvittaessa.

Vaikka kaikkia sääntöjä kotihoidon Monstera usein vaikuttaa loisia. Ne on poistettava heti ensimmäisten, varsinkin jos kasvi on välttämätöntä moninkertaistaa lähitulevaisuudessa. Useammin on kamppailtava seuraavien tuholaisten:

 1. Thrips. Ulkopinnoille lehdet muodostetaan vaaleat pisteet, ja sisempi puoli voi havaita pesäkkeitä loisia itse. Ilmiön torjumiseksi käyttää hyönteismyrkkyjä.
 2. Mittakaavassa hyönteisiä. Lehdet ovat peitetty plakkien ruskean ja alkaa pudota asteittain. Jolloin näiden oireiden lehdet puhdistetaan saippuavedellä, ja suihkutetaan sitten 0,15%: isella aktellik.
 3. Spider punkki. Verkkainen ja eloton lehdet näyttävät ohut www. Laitos on käsiteltävä saippualiuoksella.
 4. Mealybugs. Vaikuttaa yleensä nuoret lehdet ja versot, jotka johtavat niiden kuivumassa ja musertava. Taistelussa ollaan myös saippuan koostumuksessa ja aktellik.

Sopimattomasta hoidosta hirviö kotona nopeasti tekee näkyi. Tasaisesti kellastunut lehdet osoittavat ylimääräisen kosteuden, ja täplät sen vaje. Massa vajoaminen terveiden lehtiä, erityisesti alaosassa varren osoittaa liiallista lämpöä. Jos lehdet eivät kasva, niin se voisi olla puutteesta auringonvaloa.

Hedelmiä jättiläinen monstera

Oikea istuttamisen ja lisääntymisen Monstera

Voidakseen laadullisesti suorittaa elinsiirtoja ja lisääntymiselle kasveja, on tarpeen selvittää joitakin taitoja, mutta jopa aloittelija voi käsitellä sitä, jos noudattaa kaikkia suosituksia ammattilaisia. Laitos, joka on neljän vuoden kuluttua, jos elinsiirtojen vuosittain aikuinen riittää repot 2-3 vuoden välein. Itse prosessi on melko yksinkertainen, tärkeintä valita hyvä potin (suurempi) ja asianmukaisesti sekoita ainekset maaperän. Optimaalinen suhde siirrettyjen - puolelta humus, hiekka ja turve kolmeen osaan turvetta. Haluttaessa maaperä käyttöön.

Lisääntyminen monstera kasvihuoneessa tai kotona voi mennä kolmella tavalla:

 • Siemenet. Ne sijoitetaan maaperään, ja laita pata lämmintä valoa paikkaan. Standardin kastelu taimet ovat yksi kuukausi. Pari vuotta varressa on noin 9 lehtiä.
 • Pistokkaita. Varsi tai sivusuunnassa versot istutetaan potin kuivatuskerros humusta ja maaperän sekoitetaan hiekan. Pot kansi lasikannella ja kastellaan kahdesti päivässä, kunnes näet juuret. Sitten repot tehtaan standardikontin.
 • Air kerrospukeutuminen. Joten moninkertaistaa Monstera helpompaa. Kantoja, joka koostuu levyn ja ilman juurta, yksinkertaisesti poistua erikseen omana kukka.

Kotona Monstera on pitkä aika näyttää tuoreelta ja nuori. Voit tehdä tämän, sinun täytyy päivittää säännöllisesti kasvi. Kevät leikattu pois ylhäältä 30 cm: n varren, sen pitäisi olla vähintään kolme lehteä. Leikattu osa voi olla vedessä, kunnes juuret ja lisättyjen, kasveja ruukut maaperään.

Suosittelemme, että luet artikkelin: hoitaa Nolin

Tytöt olemme jatkuvasti miettiä arkipäivän ongelmiin ja unohtaa itse. Kyllä, me siivota, puhdistaa ja pestä asioita, on aina jotain syötävää. Mutta minusta tuntui, että hänen miehensä rakastajatar ilmestyi, ehkä se johtuu minun ylipaino. Odotan Olu Kartunkovu of KVN, mitä hän tehnyt, karsittu pari kuukautta 30 kiloa, ja seurasin hänen ruokavalio, jo ensimmäiset tulokset - 10 kg. Ja kun hänen miehensä alkoi kiinnittää enemmän huomiota minulle sängyssä. Kuka välittää kuinka ohut Kartunkova löytyy täältä. Sanon vain, että prosessi työskentelevät itse tarkistaa.

ja niiden nimeäminen

Kysymyksiä ja ehdotuksia: [email protected]

Varoitus! Kopiointi materiaalien on mahdollista vain luvalla hallinnon ja aktiivinen viittauksen lähde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin