hitsauslaitteet

Laitteet kaarihitsaus - perustekniikat

Hitsauksessa ei ole ainoastaan ​​tärkeää valita oikea elektrodin ja hitsausprosessi. Tärkeintä - se noudattaa ohjetta hitsauslaitteita. Tällä hetkellä ehdotamme harkita tekniikkaa kaarihitsauksessa, joka sisältää useita tärkeitä kohtia: elektrodin liikkeen, hitsaustilan, ja niin edelleen.

Tekniikka liikkeet elektrodin kärjen.

Suorittaa työn laadulle hitsaaja on ensin siirryttävä elektrodin oikein, jota siirretään kolmeen suuntaan.

Ensimmäinen liike on yhdensuuntainen keskiviivan kaaren pituus (ld) Kaavalla ld= (0,5 + l, l) de, Se pysyi tietyllä tasolla (tässä de - halkaisija elektrodi).

Kaaren pituus vaikuttaa ominaisuuksiin ja laatuun tuloksena hitsin. Kun pitkä kaari on käytetty, on lisääntynyt hapetus jälkeen ruiskuttamalla metallia, ja tapauksessa, jossa käytetään fluorivetyhappoa kalsiumyhdisteen tulee huokoinen elektrodeja.

Toinen osa on yhdensuuntainen pääakselin sauman. Syöttönopeutta elektrodin, joka vastaa nykyisen vahvuus määrittelee yhteyden laatua ja sauman muodostamiseksi. Liian nopea virtaus ei salli metallituotteet lämmin, saa puute fuusio. Alhainen nopeus aiheuttaa ylikuumenemista kynnyksellä läpivientireikien. Optimaalinen nopeus, jolla sauma on suurempi poikkipinta-ala elektrodin 23 mm.

Kolmas osa on muodostettu leveä rulla. Hän käännetään oikealle, kärki valmistettu elektrodi tärinää, joka voi olla erilainen ja riippuu taito hitsaajan ja hänen kokemuksensa (Fig. 1).

Kaarihitsaus tekniikka määrittää pitkälti elektrodin rinnettä ompeleen linjaa. Provarivaniya laadussa alhaisten sauma saadaan, kun menetelmä "kulmassa eteenpäin" (kuvio 2).

Prosessit tapahtuvat hitsauksen aikana, kutsutaan muodoiksi. Ne on jaettu perus-, johon vaikuttavat voimakkaasti sauma, ja enemmän.

1

Avain voi olla:

  • polariteetin;
  • elektrodi parametrit;
  • stressi;
  • nopeus hitsaamalla;
  • amplitudin elektrodin värähtelyä.

Muita ovat:

  • nopeus ja menetelmä toimittaa elektrodin;
  • lähteen lämpötila olosuhteissa;
  • kanta elektrodin.

Metalli tunkeutuminen, ja tuloksena sauman hitsausta ominaisuudet vaikuttavat tilat. Lisäämällä tunkeutuminen virta kasvaa vastaavasti, jos hitsauksen nopeus on vakio. Tämä ilmiö johtuu siitä, että kasvu energian ominaiskulutuksen painetta muuttamalla kaaren sarakkeessa.

sauma kokoonpano riippuu nykyisestä. Vaihtelemalla tuottaman lämmön anodi ja katodi johtaa siihen, että napaisuus takaa tunkeutumissyvyys on 40-50% suurempi. Käyttämällä AC sijasta DC provarivaniya vähentää mukaan 15-20%.

Laskettaessa tunkeutumissyvyys ja ominaisuuksien kaarihitsaus laitteet on mahdollista ei harkita jännite, koska sen vaikutus ei ole kovin vahva. Leveys sauma verrannollinen jännite päissä elektrodien - se kasvaa jännitteen noustessa.

Hitsaussaumat on jaettu 3 ryhmään:

Lyhyen hitsaussaumat tehty yhteen suuntaan alusta loppuun. Medium - osittain käsitelty. Perus käsittely päällä valintaperuste - moninaisuus elektrodien. Työ on keskeltä sauman sen päihin.

Tapauksessa pitkä nivelet, usein kohdataan valmistettaessa suurten säiliöiden ja laivanrakennuksessa, sovelletaan yhden vaiheen hitsausprosessin jakautuminen.

Kun kyseessä on Paksuseinämäisen metalli recommended "gorku9raquo; (Fig. 3, d). Tässä tilanteessa, ensimmäisen kerroksen päällä on pieni pinta-ala ei ole suurempi kuin 300 mm. Jäähdytyksen jälkeen se puhdistetaan mittakaavassa ja kuonan, ja sitten yläosa on seuraava, mutta se on kaksi kertaa niin pitkä. Sen jälkeen, kun kolmas kerros levitetään sisennetty 200-300 mm jälkimmäisestä. Tulos mnogoshovnoe yhdiste kummallakin puolella keskellä. Hitsata levyt alle 25 mm levitetään kaskadimenetelmällä - eräänlainen "gorki9raquo,.

Varsinkin nivelet.

Liitokset keitetään yhdellä tai kahdella puolilta tyynyt estää polttaminen metallia. Voivat olla ei-vaihdettava verhoilemalla nauhat 2-3 mm leveä ja 30-40 mm: n tai irrotettavissa tulenkestävät materiaalit (kupari, keramiikka).

Käyttämällä tyynyt on antanut hitsaajan välttää puhkipalamisaika, jonka perusteella kolmannen kasvattaa nykyistä, ei myöskään tarvitse hitsattiin takapuolelle.

Muodot ja tyypit hitsit

Kaikki hitsit luokiteltu tyypin ja tyyppi, mikä on erittäin tärkeää ymmärtää prosessi ja ominaisuuksia hitsauksen. Tässä artikkelissa, puhutaanpa ominaisuuksia erityyppisten hitsit, niiden ominaisuuksia ja hakemus hitsaus erilaisten metallituotteiden.

Weld puoliautomaatti: Secrets Excellence

Tässä vaiheessa tekniikan yksityiskohdat hitsaukseen prosessi määritetään todellinen puomi kehittämisessä menetelmiä, tekniikoita ja hitsaus eri metalleja. Eri laitteet on suunniteltu suorittamaan erilaisia ​​hitsaus, mutta erityistä huomiota tässä sarjassa ansaitsee puoliautomaattinen hitsaus.

Päittäishitsi: piirteitä suorituskyvyn

Hitsit ovat pysyvä linkki ja suoritetaan hitsiaineen nivelissä osia. Puskuhitsattu sauma muodostetaan tyssähitsaukseen kaksi osaa.

hitsauslaitteet

Tekniikka elektrodi manipulointi. Hitsauksen aikana hitsaaja mukaisen elektrodin pään liikkeen kolmeen suuntaan.

Ensimmäinen liike - eteenpäin kohti elektrodin akselin kanssa, jotta halutun kaaren pituus ld, jonka pitäisi olla ld = (0,5 + 1,1)de, jossa de - Elektrodin halkaisija mm.

Kaaren pituus on suuri vaikutus hitsin laatuun ja sen muoto. Pitkä kaari vastaa intensiivinen hapetus ja nitridaation sulan metallin ja sen lisääntynyt roiskeita. Hitsattaessa elektrodien fluori-tyypin kalsiumkanavien kasvu valokaaren pituuden johtaa huokoisuus hitsiaineen.

Toinen liike - pitkin telan akselia, muodostamiseksi hitsaussauman. Liikkeen nopeus elektrodin riippuu nykyisestä, elektrodin halkaisija, tyyppi ja asema spatiaalisen sauman. Asianmukaisesti valittu nopeus liikkeen elektrodin pitkin hitsisauman akselin tarjoaa halutun muodon ja hitsin laatua. Suurella nopeudella liikkeen elektrodin perusmetalli ei sula aikaa, jolloin saadaan riittämätön tunkeutumissyvyys - yhteensulautumisen puuttumisesta. Puute liikkeen nopeuden elektrodin johtaa ylikuumenemiseen ja polttaa läpi (avaimenreikä) metalli, ja myös vähentää laadun ja tuottavuuden hitsaamalla. Asianmukaisesti valittu nopeus pituussuuntaisen liikkeen elektrodin pitkin nivelakselin avulla saada sen leveys on 2-3 mm suurempi kuin elektrodin halkaisija.

Hitsin on muodostettu ensimmäisen ja toisen elektrodin liikkeitä kutsutaan ompelemalla. Sitä käytetään hitsaus metallien pieni paksuus, jossa päällyste toimii ja hyytelöä vastapäästöjä.

Kolmas osa - värähtelyn elektrodin pään poikittainen sauma muodostaa laajennettu tela, joka levitetään enemmän kuin langan. Muodostamiseksi elektrodin rulla laajennettu raportoitiin poikittainen värähtelevän liikkeen, useimmin vakio taajuus ja amplitudi, yhdistetään siirtoliike elektrodin pitkin yhteistä akselia ja akselin elektrodin. Poikittainen värähtelyliike elektrodin ovat vaihtelevia ja määritetään muoto, koko, sijainti, hitsin avaruudessa ja taitoa hitsaajan. Kuva Kuvio 40 esittää poikittaisvärinään kuvattu elektrodin päähän.

Aikana värähtelyjä elektrodin puolivälissä siirtää nopeasti, viivyttää elektrodin reunat. Tällainen muutos elektrodin värähtely nopeus antaa paremman tunkeutumisen reunoilla. Sama tela leveys on saavutettu samalla poikittaisella tärinää. Leveys helmi hitsauksessa ei pitäisi olla enemmän kuin 2-3 elektrodi halkaisijat.

Tyypillisesti hitsaus suoritetaan pystysuoraan järjestetty elektrodi tai sen kallistusta suhteessa sauman kulma eteen- tai taaksepäin (kuvio. 41).

Kun hitsaus kulma eteen- tai taaksepäin on läpihitsaamalla ja pienempi leveys. Jatkokset on hitsattu selkänojan, kulma ja T-liitokset ja hitsattu taitava hitsauslaitteet ja puskusaumat.

Käsite hitsauksen. Hitsaamalla tilassa ymmärtämään joukko virtausolosuhteissa hitsausprosessin. hitsausparametrien on jaettu perus-ja. Tärkeimmät parametrit hitsauksen olosuhteet käsinhitsauksessa ovat koko, sukupuoli ja virran polariteetin, elektrodin halkaisija, jännite, hitsausnopeus ja poikittainen tärinä elektrodin kärki, ja lisäksi - arvo elektrodi lähtöä, koostumus ja päällysteen paksuuden elektrodin, alkulämpötila perusmetallin, asema elektrodin (pystysuora, vinot) ja artikkelit asennossa hitsauksen aikana.

Tunkeutumissyvyys ja helmi leveys on riippuvainen kaikista tärkeimpien parametrien hitsaamalla.

Lisäämällä hitsausvirta on vakio kasvu tunkeutumissyvyyden (tunkeutuminen). Tämä johtuu muuttaa arvon lämmöntuonnin (lämpö pituusyksikköä kohden hitsin) ja osittain muuta kohdistaman paineen kaaren sarakkeen pinnalla hitsisulaan.

Sauva ja polariteetin vaikuttavat myös muoto ja koko liitoksen. Hitsattaessa tasavirralla vastakkainen polariteetti tunkeutumissyvyyden 40-50% suurempi kuin hitsaus DC linja napaisuus, koska eri määriä lämpöä vapautuu anodi ja katodi. Hitsattaessa vaihtovirran tunkeutumissyvyys 15-20% pienempi kuin hitsauksen aikana tasavirtaa vastakkainen napaisuus.

Jännite puikkohitsaukseen on tunkeutumissyvyys on pieni vaikutus, joka voidaan jättää huomiotta. Yhteinen leveys liittyy jännite elektrodien suora riippuvuus. Lisäämällä jännite lisää sauman leveydestä.

Suuruus poikittaisvärinään elektrodin avulla voidaan muuttaa tunkeutumisen syvyys ja leveys sauman huomattavasti. Likiarvo hitsausvirta on valittu 40-60 ja 1 mm halkaisija sauva elektrodi, joka on valittu paksuuden mukaan perusmetallin ja hitsin tilallinen sijainti.

Paksujen metalli 2 mm elektrodin halkaisijan pitäisi olla 2-3 mm, Metalli toschinoy 8 mm sen pitäisi olla 4-5 mm. Hitsaus pysty- ja ylöspäinhitsausasennoissa tarkoituksenmukaista elektrodeja halkaisija on pienempi (jopa 4 mm), Koska tässä tapauksessa helpompi estää tippuu alas hitsaus metallikylpyyn (tilavuus hitsisulan on pienempi).

Menetelmät hitsaussaumojen eripituisia. Kaikki saumat pituudesta jakaa kolmeen ryhmään: 250 300 mm - lyhyt saumat; 300-1000 mm - saumat keski pituus; 1000 mm ja enemmän - pitkät saumat. Lyhyt hitsit hitsattu alusta loppuun sauman yhteen suuntaan (kuvio. 42).

Keskimääräinen saumat hitsattu osien (Fig. 43 ja 44).

Pituus osa on valittu siten, että se voi olla kokonaisluku hitsin elektrodit (kaksi, kolme, jne.). koealojen hitsaus sauma alusta keskellä ja johtaa keskeltä päihin tai obratnostupenchatym tavalla yhdestä päästä toiseen.

Pitkät saumat, käytetään laajalti rezervuarostroenii, laivanrakennus ja valmistuksessa erilaisissa astioissa, usein hitsataan sattumanvaraisesti, obratnostupenchatym tavalla (kuva. 45).

paksu metallien hitsaus. Monikerroksinen hitsaussaumojen suosittelemia "vuoristorata" tai kaskadimenetelmällä. Kun hitsaus "liukua" (Fig. 46) alueella 200 pituus - 300 mm päällekkäin ensimmäisen kerroksen.

Sen jälkeen, puhdistuksen jälkeen ensimmäisen kerroksen kuonaa, laajuuden ja levitetään suihkuttamalla se toisen kerroksen pituudelta kaksi kertaa suurempi kuin ensimmäisen. Lopuksi, lähtevät alusta alkaen toisen kerroksen 200-300 mm, käyttää kolmannen kerroksen. Näin hitsaus suoritetaan (täyttö leikkaus) molemmin puolin on keskeinen "liukuu" lyhyt saumat.

Kierteillä menetelmä (. Kuvio 47), joka on eräänlainen hitsaus "slide" käytetään hitsauksessa levyn paksuus on suurempi kuin 20-25 mm.

tyssähitsausta tekniikka, tee ja pienahitsejä. Hitsausliitokset toimivat toiselta tai molemmilta puolilta. Torjua kolot Kuluneen tai jäljellä irrotettava vuori. Jäljellä oleva vuoraus on valmistettu teräsnauhan paksuus 2-4 mm joiden leveys on 30-40 mm. Irrotettava vuori, joka on valmistettu materiaalista, joka hitsauksen aikana ei sula, so, Se on hyvä lämmönjohtavuus ja lämpökapasiteetti. Nämä vaatimukset täytetään kuparia. Irrotettava tausta hitsauksen aikana joskus jäähdytettiin juoksevalla vedellä. Irrotettava vuori voidaan valmistaa myös keraamisesta tai grafiittia. Hitsaus on tyynyjä on seuraavat edut:

Hitsaaja työskentelee varmemmaksi, ei pelkää polttaa läpi ja SAG ja voi lisätä hitsausvirta on 20 - 30%;

poistaa tarpeen podvarki juuren takaisin sivusauma.

Kun hitsaus on päittäisliitokseen V-muotoinen reuna valmiste, riippuen paksuudesta hitsattujen levyjen (3-26 mm), Hitsausasento avaruudessa, elektrodi halkaisija - hitsaus suoritetaan kaksi tai useampia kerroksia. Suoritus alkaa sauma hitsaamalla, jossa on ensimmäinen kerros, joka koostuu yhdestä telan. Virittämään kaaren reunalla viiste, ja siirtää se sitten pohjaan sauman, keitetään reuna viiste reunat (sauma root). On viiste reunan retard liikkeen elektrodin niiden tunkeutumisen parantamiseksi, ja siirtyminen lopussa elektrodin toisesta reunasta toiseen sen liikkeen nopeus on kasvanut, jotta vältetään palamisen läpi tylpät reunat.

Hitsattaessa ensimmäinen kerros levitetään halkaisijaltaan elektrodien 2, 3 tai 4 mm. Elektrodit on suurempi halkaisija ei ole luotettava läpijuurtumisvarman. Ennen seuraavan kerroksen levittämistä pinta on puhdistettava edellisestä kuonan ja roiskeilta. Koulutus hitsaussauman loppuun vahvistuksen korkeus 2-3 mm pinnan yläpuolella perusmetallin. Täytön jälkeen koko poikkileikkaus sauman leikkaavan reunan jonkin halutun monistustuotteen sitä pyöritetään, ja sitten ilman taltta tai ilma-kaaritalttauksella leikataan tai sulatetaan hitsin juuri uran leveys 8-10 mm ja syvyys 3-4 mm, joka brews kerralla hitsin ohjaus (jolloin se hieman enemmän).

Hitsaus kulman, T-liitokset ja kierros on yksikerroksinen ja monikerroksinen (yksi kerros levitetään liitokset jalkojen 10 mm). Kulmikas, T-bar ja päällekkäisyys liitokset voidaan hitsata ilman elektrodin värähtelyä ompelemalla rulla ja laajennettiin. Vaihtelut elektrodin kärjen tuottaa, kun se on tarpeen määrätä sauma, jossa on suuri kateetti. Hitsattaessa kuten hitsit mahdollinen muodostuminen ei ole fuusion yhden sivun, sekä yhteensulautumisen puuttumisesta ja kulma alittaa ylä- ja alareunassa. On parasta hitsata nurkkaan, tee ja limiliitoksista kykene johtamaan "veneessä" (Fig. 48 samoin). Hitsattaessa ulkopuolelle (kuva 48.6) tai silmukoituja yläreuna (Fig. 48, c) hitsausprosessi on sopivasti kalteva johtaa elektrodin (takaisin kulma).

Ominaisuuksia hitsaus vaakasuorassa, ja yläpuolella hitsit. Pystysuorat liitokset hitsataan kahdella tavalla: alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Hitsattaessa ylöspäin (kuvio. 49, a) kaaren kiihdytetään alimman pisteen sauman ja muodostamisen jälkeen sulan metallin kylpy elektrodi vedetään hieman ylöspäin ja sivuun. Kaaren tässä tapauksessa on suunnattava perusmetalliin. Sulan metallin takaisinvedon aikana elektrodin ylöspäin jähmettyy muodostaen eräänlaisen hylly, josta fuusioivaa ja joka pitää sen jälkeen pudotus elektrodin metalli virtaa ylöspäin. Elektrodi on suositeltavaa, että se kallistuu ylöspäin kulmassa 45-50 ° vaakatasoon nähden.

Kun hitsataan ylhäältä alas (kuvio. 49,6) virittää kaaren yläosassa sauman ja ensimmäisen elektrodin kiinnitetty kohtisuoraan asentoon 1, ja muodostamisen jälkeen kraatterin - kallistaa 2. Hitsausmenetelmä suositeltava alaspäin olennaisesti vain ohut metallikerrosta ja ensimmäisen V - ja X - muotoinen leikkuureunat. Hitsaus pystyliitokset on paljon vaikeampi suorittaa kuin pienempi, kuten ensimmäisessä tapauksessa, sulaa metallia paineen painovoiman vaikutuksesta pyrkii valumaan hitsisulaan. Hitsaus pystyliitokset tulisi olla virtaa 10-15% pienempi kuin hitsaussauman on ala-asennossa, ja lyhyt valokaari; käytetään pystysuoraan nivelet, tulee elektrodien "lyhyt" kuona.

Kun hitsaus puskusaumat vaakasuoran reunan valmistamiseksi tarvitaan vain yläreunaa. Kaari aluksi kiihottaa alempi vaakasuora reuna, ja siirretään sitten viistottu reuna.

Katto saumat ovat vaikea toteuttaa, koska sula metalli on aina pyrkii virtaamaan alas sulaan. Kovettamaton metalli säilytetään hitsisulaan pintajännityksen ja paine kaari. Tilavuus hitsisulan pitäisi olla minimaalinen, joten hitsaus on mahdollista vain lyhyen kaaren. Virran tulisi olla 15-20% pienempi kuin silloin, kun hitsaus on ala-asennossa. Suorita lakihitsauksessa hitsaajia - kattovalaisin, erikoiskoulutettu.

Testaa tietosi

1. Millä edellytyksillä hankittava korkealaatuisen hitsin?

2. Mitkä ovat parametrit määritelty hitsaamalla tilassa?

3. Miten hitsaussaumojen eripituisia ja paksuus?

Teknologia puikkohitsaukseen Osa 3 tekniikka puikkohitsaukseen

Tämä artikkeli on omistettu Teknologia käsikaarihitsausta, Se on seuraava artikkeli sarjassa "käsikaarihitsausta tekniikka". Oikean tekniikan hitsaus laatutakuu hitsin. Oikean tekniikan mukana kokemusta ja määrittelee pätevyys hitsaajan.

Valokaari puikkohitsaukseen

kaari heräte voi tapahtua kahdella tavalla. Voit koskettaa elektrodin hitsiaineessa, ja sitten vetää elektrodi välimatkan 3-4mm ylläpitämiseksi polttamalla muodostaman kaaren.

On mahdollista sytyttää valokaaren nopea sivusuunnassa koskettaa hitsiaineen ja sitten peruuttaa elektrodien etäisyys myös 3-4 mm (tämä liike on samanlainen kuin miten ottelu on valaistu). Koskettamalla metallielektrodi on oltava lyhyt, tai hitsattu elektrodin metalli. Repiä hitsattu elektrodin seuraa terävä kääntyminen liikkeitä puolelle.

Tässä prosessissa hitsaus hitsausprosessi on pidettävä tietyn riippuen merkki elektrodin ja sen halkaisija. kaaren pituus, määrää suurelta osin laatua hitsaukseen ja muoto.

Suositeltava kaaren pituus on 0,5-1,1 halkaisijasta elektrodin. Jos kaari on lyhyt, se voi aiheuttaa elektrodin metallin hitsaus, valokaari keskeytyksen ja häiriöitä hitsausprosessin.

Sen suurin kaaren pituus muuttuu epävakaaksi palaminen, se vähentää syvyys tunkeutuminen tapahtuu roiskumista sulan elektrodin metallin ja on tyydyttynyt hitsiaineen typpi ja happi. Tässä tapauksessa on vaikea saada hitsattu haluttuun muotoon. Elektrodien paksu kerros kaaren pituus suositellaan valmistaja osoittaa passiin. Kyky ylläpitää jatkuvasti kaaren pituus aikana koko hitsausprosessin, määrittää tason ammattilainen hitsaaja.

Asento elektrodin puikkohitsaukseen

Asema elektrodin hitsausprosessin aikana riippuu avaruudellinen sijainti sauman paksuus ja laatu metallia hitsataan, halkaisija elektrodin paksuus ja merkitä sen peitteistä.

Hitsaus voidaan suorittaa oikealta vasemmalle, vasemmalta oikealle, itse, itselleen. Siten mihin tahansa suuntaan hitsaus, kallistuskulma elektrodin metalli on antaa pieni tunkeutumissyvyys ja oikea hitsisauman muodostuminen. Oikea kuva esittää suositeltuun elektrodin hitsauksen aikana eri suuntiin:

Tekniikka elektrodi liike puikkohitsaukseen

Kun suoritetaan hitsaus, elektrodin on liikuttava kolmeen suuntaan, joka on esitetty vasemmalla.

Ensimmäisen osan (suunta a) - etenevä liike akselia pitkin elektrodin (asento 1) hitsauksessa vyöhykkeellä. Vakaa kaaren, nopeus tämä liike on yhtä suuri kuin sulamisnopeus elektrodin.

Toisessa osassa (suunta b) - siirtoliikkeen elektrodin pitkin hitsauspintaa (kohta 2). Nopeus tämän liikkeen riippuu hitsausvirran elektrodin halkaisija, ja muut tekijät.

Kun liikaa nopeutta on vaarana yhteensulautumisen puuttumisesta. Tällaisia ​​vikoja hitsaussauma on muodostettu johtuu siitä, että kun suuren nopeuden liikkuvan elektrodin pintaan metalli ei ole aikaa olla seostettu perusmetalliin. Alhaisella nopeudella liikkeen elektrodi voi ylikuumentua ja polttaa läpi hitsiaineen (erityisesti silloin, kun hitsaus ohut metallilevy), ja vähentää tuottavuutta hitsaamalla. Puuttuessa poikittaissiirtymä elektrodin, hitsin leveys on noin 1,5, saadaan elektrodin halkaisija. Tällaiset saumat peltiä ja laminoitu kiehua juuri hitsin.

Kolmas osa elektrodi - poikittaisen oskilloivan liikkeen elektrodin (nuoli c). Sovelletaan halutun hitsin leveys ja tunkeutumissyvyys. Poikittainen liike hidastaa prosessia jäähdytyksen tuloksena hitsin, edistää kaasujen poistamiseksi ja kuonan ja varmistaa hyvän fuusio ja hitsatun metallin ydin, parantaa merkittävästi hitsauksen laatu. Kraatterin, mikä johtaa lopulta laskeuman rullan, huolellisesti keitetty.

Tekniikka saumat pituuden ja poikkileikkauksen puikkohitsaukseen

Luokittelu hitsien pituutta pitkin ja osa

Riippuen kerrosten lukumäärästä ja kanavien hitsit luokitellaan yksikerroksinen, monikerroksinen ja multi-pass.

Yksinkertainen ommel suoritetaan yksi kerros kohti kulkea. Monikerroksinen hitsit tehdään useita kerroksia, että sama määrä kulkee. Moniteisen suoritetaan myös useampia kerroksia, mutta tässä tapauksessa, joidenkin kerrosten suoritetaan useaan kertaan. Monikerroksisia liitokset ovat useimmiten käytetään hitsauksessa päittäisliitokseen. Moniteisen - hitsauksen aikana Pienahitsin tai hitsaamalla, T-liitokset.

Pituudelta hitsaussaumat luokitellaan lyhyen - pituus jopa 300 mm, keskimääräinen - 300-1000 mm ja pituus on yli 1000 mm.

Suorittamisen järjestystä hitsejä

Järjestystä suorittamiseksi hitsit on erittäin tärkeää varmistaa tehokkuuden metallin ja vähentää sisäisiä jännityksiä ja kantojen hitsauksen aikana. Järjestystä sauman määritetään leikkaamalla täyte sekvenssin pituudella sauman ja sen poikkileikkaus.

On olemassa erilaisia ​​menetelmiä hitsaussaumojen riippuen niiden pituudesta, jonka perusmateriaali ja laatua hitsattujen tuotteen vaatimuksia. Jotkut hitsaus ohjelmat on esitetty alla:

pieni pituus ompeleet suoritetaan tyypillisesti naprohod (kaavio a)), alusta loppuun sauma. Ompeleet keskipitkä, useammin, toimivat sisältä ulospäin (kuva b)) tai obratnostupenchatym menetelmä (kaavio)). Pitkä saumat hitsataan tai obratnostupenchatym tavalla tai satunnaisesti (järjestelmä d), e), f)).

käsikaarihitsausta laitteet käänteinen menetelmä on se, että sauma on jaettu osiin 150-200mm. Ja kuhunkin näistä osien hitsaus sauma tapahtuu vastakkaiseen suuntaan yleistä suuntaa hitsaamalla.

Dia tai kaskadi tapahtuu hitsaus kriittinen metallia, jonka paksuus on 20-25mm hitsattavan metalli, ts tapauksessa, jossa on olemassa vaara, kylmähalkeilualttius tai kuumahalkeilua hitsauksen aikana.

dia hitsausmenetelmä muodostuu siitä, että keskiosassa haudutetun pieni pituus (200-300) toimivat hitsin. Sitten asettamalla toinen sauma, joka on suurempi kuin ensimmäinen pituus on noin kaksi kertaa. Toinen ommel on kaksi puolta päällekkäin ensimmäisen sauman (kaavio e) kuviossa). Kolmas kerros pitkin pituus on 200-300mm suurempi kuin toinen, ja myös päällekkäin sen molemmin puolin.

Siten, edelleen käyttöön uusia saumat, pitkä ennen 200-300mm ja päällekkäin niiden molemmin puolin niin kauan kuin paikalle ensimmäinen sauma on kokonaan hitsattu. Sen jälkeen, hitsaus suoritetaan eri suuntiin lyhyt hitsit. Se etu, että tekniikka käsikaarihitsausta on, että hitsi alue on aina kuuma, ja tämä suuresti vähentää murtumia. Käsikaarihitsausta vaihe suoritetaan periaatteessa samalla tavalla (kaavio d)).

Tapauksessa hitsauksessa vähähiilisen teräksen, kukin kerrostetun metallin paksuus on 3-5 mm, riippuen hitsausvirran. Esimerkiksi, kun voima 100A hitsausvirta sulaa perusmetalli syvyyteen 1 mm, kun taas alemman metallikerroksen terminen muutokset tapahtuvat syvyydessä 1-2 mm muodostumista hienorakeinen rakenne.

Kasvaessa jopa 200A, metalli tunkeutuminen nykyinen tapahtuu syvyyteen 4 mm, ja termisen konvertoinnin alentaa metallikerrosta esiintyy syvyydessä 2-3 mm.

Jolloin saatiin hienorakeinen rakenne hitsin juuri toimivat sen lämpökäsittely. Käyttää tätä podvarochny sauma koko pituudelta naprohod yhdiste elektrodi, jonka halkaisija on 3 mm voiman 100A hitsausvirta. Ennen kuin podvarochnogo hitsaussauman juuri tärkein puhdistettava.

Lämpökäsittelyä varten ylempien kerrosten sauma hehkutus- levitetään kerros, jonka paksuus on 1-2 mm. Johtuen pienestä paksuudesta sauman saavutetaan suuri jäähdytys- nopeus ja hienorakeinen rakenne. Hehkutus levitetään elektrodikerroksen 5 mm voimalla hitsausvirran 200-300A.

Tekniikka sauma sulkeminen puikkohitsaukseen

Lopussa suorittamisen hitsin, on välttämätöntä hitsata kraatterin oikein. Kraatteri sisältää suurimman määrän haitallisten epäpuhtauksien ja suuren riskin aluetta halkeamia. Koska tämä, se ei ole suositeltavaa heti katkaista kaaren nopeasti siirsi elektrodin puolella. On parasta pysäyttää liikkeen elektrodin ja hitaasti pidentää kaari rikkoa sitä. Tällaisen hitsausmenetelmä, elektrodin metalli täyttää kraatterin.

Hitsattaessa teräksiä mahdollista kulkeutuminen kraatterin puolella hitsin. Mutta, jos kyseessä on hitsaus teräksestä, joka on altis muodostumista kovettumisen rakenteiden, tekemisestä kraatterin puolella ei salli, koska todennäköisyys kasvaa halkeamien muodostumisen. Jos oli satunnainen tauko kaari, tai tarvetta muuttaa elektrodin, hitsausprosessi olisi jatkettava, nostaa kaari ei ole yli kraatteri, ja ennen häntä, silti kypsennetyt perusmetallinsyövytys. Sitten metalli sulatetaan kraatterin ja hitsaus prosessi jatkuu.

1