Hitsaus putket propeeni

Työtä, tarvitsemme:

Tasainen esiaurat muoviputket

Saada käsi, alkajaisiksi, voit yrittää kouluttaa ja sen sijaan liittää putkia. Tätä varten:

Tarkoituksena on sijoittaa juotoskynän

Butt hitsauskone. Asentaminen ja putki saatetaan kuuma suutin

1

Kuumennusaika yksikkö riippuu putken halkaisija

Aloittelijoille, ensimmäistä kertaa perehtynyt hitsauskone, on tarpeen kuunnella seuraavat suositukset:

Polyeteeniputkia jaetaan kolmeen päätyyppiin:

Kuten hitsin (hitsi) polypropyleeniputkiin

Kaikki kulho metalliputkea korvataan muovista, erityisesti - polypropeenista. Niillä on pitkä käyttöikä (50 vuotta), ei ruostetta, ei lahoa, painaa hieman, mutta silti kerätä kaikki mahdolliset omin käsin, ilman houkutella asiantuntijoita. Hitsauksessa Polyeteeniputkia vaatii taitoa, mutta se tulee pian. Pre voi harjoitella pieniä tähteet ja edullinen varusteet, ja sitten ottaa luomaan vakavampia asioita.

Tieltä, et voi vain vettä tai lämmitys, mutta myös paljon tarpeellisia ja hyödyllisiä asioita

Putket polypropyleeniä voi olla neljä väriä - vihreä, harmaa, valkoinen ja musta. Ominaisuudet eroavat vain musta - niillä on lisääntynyt UV ja käyttää annetussa maahan kastelujärjestelmä. Kaikki muut ovat samanlaisia ​​ominaisuuksia ja soveltuvat tiloihin tai haudataan maahan.

Ajanvaraus polypropeeni putket ovat seuraavanlaisia:

 • Kylmää vettä (lämpötila jopa + 45 ° C). Erottaa ne helposti yli pitkittäinen nauha sininen.
 • Kuumaa vettä (kuumentamalla 85 ° C: ssa). Tunnusomaista - punainen raita.
 • Universal (maksimi kuumentamalla + 65-75 ° C, riippuen valmistaja). Levitä kaksi liuskaa lähellä - sininen ja punainen.

Värit ominaisuuksista eivät vaikuta

Kuten kylmän ja kuuman veden putket on erilaiset ominaisuudet. Se näkyy merkintöjä:

 • PN10 käytetään yksinomaan kylmässä vedessä sovelluksissa (jopa + 45 ° C) alipaineessa (1 MPa). On pieni seinämän paksuus. Korkeisiin rakennuksiin eivät sovellu.
 • PN16. Leimataan usein yleinen, mutta yhä käytetään kylmää vettä - lämpöä väliaine pidetään + 65 ° C ja paine 1,6 MPa.
 • PN20. Paksuseinäisiä putkia, joilla voidaan kuljettaa alhaisissa lämpötiloissa + 80 ° C, joka pidetään paineessa, jopa 2 MPa. Käytettävät johdot, kuumaa vettä ja lämmitysjärjestelmä.
 • PN25. Tämä vahvistettu polypropyleeniputkiin (folio tai lasikuitu). Läsnäolosta johtuen lujittavan kerrokset on usein pienempi seinämän paksuus kuin PN20. Lämpötila kuumennusväliaine - ja + 95 ° C, paine - 2,5 MPa. Niitä käytetään lämmintä vettä ja lämmitystä.

Kaikki ne ovat saatavilla eri halkaisijat - enintään 600 mm, mutta asunnoissa ja omakotitaloissa käytetään pääasiassa, joiden koko vaihtelee 16 mm: stä 110 mm. Huomaa, että sisähalkaisija on osoitettu, koska seinämän paksuus voi olla erilainen.

Mitä hitsaus polypropeeniputkiin

Polypropeeni on korkea jäykkyys, ja luoda tarvittava järjestelmä kokoonpanot, liittimiä käytetään samaa materiaalia. Tämä eri näkökulmista, T, konttaa, sovittimet, kytkimet, jne Jossa putket on yhdistetty juottamalla. Tämä prosessi kutsutaan myös hitsaamalla, mutta sen ydin ei muutu: kaksi elementtiä kuumennetaan sulamislämpötilaan, ja kuumana, on yhdistetty toisiinsa. Jos se on tehty oikein, saatu yhdiste on monoliittinen ja peräti itse putkia.

Varusteet Polyeteeniputkia voit luoda järjestelmän kokoonpanon

Yhdisteille metallien kanssa polypropeenin yhdistetään liittimet, jossa yksi osa on valmistettu metallista, ja on liitetty kierreliitoksella, ja toinen - polypropeeni - hitsattu.

Hitsaus polypropeeni putket tapahtuu avulla erityistä laitetta, joka on nimeltään juottamalla tai hitsauslaitetta. Tämä on pieni metallinen alusta, joka sijaitsee sisäpuolella sähkökelan lämmittää pintaa. Tämän vuoksi suunnittelu, tämä laite on nimeltään rauta.

Kaksi mallia laite putkien hitsaukseen PP

Liittää kaksi elementtiä saumattu pinta kuumennetaan sulamislämpötilaan (+ 260 °). Lämmetä kohteen haluttuun syvyyteen hitsauksen alustan asennettu kaksi eri suutin metalli Teflon-pinnoite:

 • lämmittää sisäpinnan karan käytetään (pieni halkaisija);
 • lämmittämiseksi ulkopinta holkin laittaa.

Suuttimet juottamiseen polypropyleeniputkiin

Kaksi elementtiä voidaan liittää saatetaan samanaikaisesti vastaavan suuttimen, ylläpidetään tietyn ajan (muutaman sekunnin), ja sitten yhdistää. Tämä tapahtuu hitsaus polypropyleeniputkiin.

Suunnittelu vinkkejä polypropeeniputkilla ovat hieman erilaisia, mutta periaatteet toimivat yhteistä heidän. On olemassa kaksi perusmallia - tasainen sängyssä tai lieriömäinen lämmitin. Normaalilla laatua, työn, ja ne, ja muut, ei käytännössä ole eroa. Tämä on helpompaa, ja valitse.

Näin näyttää hyvältä yhteys tehty leikkaus - kiinteästi

Ennen kuin aloitat, on välttämätöntä kuumentaa juotin, mutta ei ole niin yksinkertaista. Menetelmää sen valmistamiseksi on seuraava:

 • Ensimmäinen, alustan asettaa halkaisijaltaan sopivan suuttimen.
  • Reikään alustan on kierretappi, se asettaa molemmin puolin karan ja holkin, kiristä mutterit molemmin puolin.
  • Jos kuumennuselementti muodossa putken, se myy suutin on kiinnitetty levyyn. Levy laitetaan lämmityselementti, kiristä kiinnityspultti.
 • Säädin on asetettu haluttuun lämpötilaan lämpötila. Polypropeenin putkien hitsaukseen lämpötila on + 260 ° C: ssa Se oli hänen paljastaa ohjaimen, kytke verkkoon.
 • Meidän odottaa ennalta määrätyn lämpötila-signaalin. Joissakin malleissa on äänimerkin, mutta pohjimmiltaan syttyy tai sammuu (eri malleja eri tavoin).

Juotin valmis työskentelemään. Meidän on kuitenkin myös valmistella putket ja liittimet. Ensimmäinen ehto on laatu hitsauksen - puhdas leikkaus. Viillon olisi tiukasti pystysuora, ilman hurina ja repeytymistä. Tämä leikkaus voidaan saada käyttämällä erityistä saksilla. Ne on alhaalta kaksi laaja leuat, letkun kiinnittämiseksi paikoilleen ja leikkaamalla osa on ylhäällä.

Jos leikkaus niin, että leikkaus on tasainen ja sileä

Toinen ehto on hyvä juotos PP putket - puhdas, kuiva, rasvaton osia. Jos haluat vettä tai lämmitys oli pitkä ja runsas, tämä menettely ei saa hukata. Leikkaus putkien ja asentamisesta puhdistetaan alkoholin tai veden kanssa pesuainetta astioita. Odottakaa ne kuivuvat ja vasta sitten alkaa juotosprosessista.

Hitsattaessa polypropeeni ehdottoman välttämätöntä lämmittää haluttuun lämpötilaan. Ylikuumeneminen ja underheating merkittävästi vähentää hitsin laadun. Liian ylikuumentunut ja pehmentynyt putki on yksinkertaisesti työnnetään sopiva, koska materiaali ei ole tarpeeksi lämmitetty seos.

Kuumennusaika riippuu putken halkaisija, ilman lämpötila, ja on osoitettu taulukossa.

Yleensä juottaminen on mahdollista + 5 ° C: ssa, mutta tiedot ovat + 20 ° C: ssa Aikana kuuma sää laukaisinta elementit juotin leikata 30-60 sekuntia kylmempää - korotus.

Huomaa sarakkeen "syvyys" hitsauksen taulukossa. Tämä merkki laitetaan putkeen. Ennen kuin se täytyy työntää sen asentamisesta. Näin ollen ennen kuin sopiva muodostaa pienen reunan palko sulaa muovia. Tämä tarkoittaa sitä, että sauma on tehty oikein.

Virheet, jotka voivat olla hitsaamalla polypropyleeniputkiin

Toinen sarake vaatii selityksen - "hitsaus aika". Tämä on aika, joka on tarpeen puristaa ja lukita hitsattu elementtejä.

Yleensä, jos yritämme lisätä kylmä putki liittimeen, sen pitäisi mennä vaivalloisesti - ulomman putken halkaisija on hieman suurempi kuin sisähalkaisija liittimeen. Tämä on tarkoituksellista, että se tarjoaa käyttöön ylimäärän materiaalia, joka on muodostettu sauman rulla. Hitsaukseen Polypropeeniputket oli luotettava, että on parempi ottaa kaikki osat yksi yritys. Joten koko on taatusti sama. Muuten, on välttämätöntä pyrkiä - liittimeen ei "liukastui" ja vetää kovaa.

Kuten jo mainittiin, hitsaus- polypropeeni putket ja niiden osat on puhdistettava, poistetaan rasva ja kuivat. Ja vasta sitten voit aloittaa juottamiseen.

Tämä koulutus soveltuu kaikentyyppisille putket, lisäksi vahvistettu folio. Tässä tapauksessa, sen jälkeen kun haluttu leikkaus pala folio leikataan leikattu erityinen laite - parranajokone. Se työnnetään putkeen ja pyöritettiin useita kertoja. Poistetaan siten ylemmän kerroksen muovia, niin on mahdollista poistaa rasvaa ja juottamiseen.

Putkissa vahvistettu kalvo leikataan polypropeenimuovilla

Kun pinta on kuiva, maalata putken etiketissä, toteaa etäisyys, joka on tarpeen työnnä liittimen (helpoin tapa ohut markkeri tai teroitettu yksinkertainen karandaoshom).

Merkki hitsaus syvyys

Seuraava Putkien hitsaustekniikka tällaisia ​​väitteitä:

 • Leikattu putki osa sopii karan yli työnnetään sopiva holkki. Tämä tulisi tehdä samanaikaisesti, äärimmäisissä tapauksissa, kulunut ennen asennusta, koska sillä on suuri seinämän paksuus. Hidastus on hyvin pieni.

Olemme laittaa nasadeki

Hitsaus korjata polypropeeniputkiin oli luotettava

Yksi huomautus: heti päätyttyä hitsauksen, tarkista suuttimet juotin. Jos on jäljellä materiaali, ne poistetaan pehmeällä, nukkaamattomalla, pestävä (valkoinen) kankaalla. Jätä muovi juotin ei voi olla - seuraava pala kiinni, irrottamaan se tulee olemaan vaikeaa. Älä puhdista suutin on päällystetty hioma he Teflon, naarmuuntuu helposti. Ja jopa mikroskooppisen naarmuja johtaa fragmenttia juotin (rauta), zalipnet.

Työ, muuten parempi puuvillakäsineitä - polttaa vähemmän.

Ennen järjestelmän käyttöönottoa, se on tarkastettava. Tämä tehdään puristamiseen. Mikä se on ja miten se tehdään, lukea täältä.

Johdotus polypropyleeniputkiin

Polypropyleeniputkiin käytetään asennukseen kampa kylmän tai kuuman veden lämmitykseen. Valittaessa halkaisija jokainen tapaus on erilainen - riippuen nesteen tilavuus, joka on pumpattava aikayksikköä kohden, haluttu nopeus sen liikkeen (kaava kuvassa).

Laskentakaava halkaisija polypropeeni

Laskeminen putken halkaisijan lämmitys - erillinen teema (määritetty halkaisija on välttämätön jokaisen haaran), kaikki on helpompaa vettä. Asunnoissa ja talot käyttää näihin tarkoituksiin putken halkaisija 16 mm ja 30 mm, ja suurin osa käynnissä - 20 mm ja 25 mm.

Määrittämisen jälkeen halkaisija pidetään kokonaispituus putkilinjan, riippuen sen rakenteesta dokupal varusteet. Kun kaikki putken pituus on suhteellisen yksinkertainen - mitataan määrässä noin 20% add virheen ja mahdollinen avioliittoja toiminta. Määrittää, mitkä osat ovat tarpeen, vaativat putki järjestelmään. Piirtää, ilmaiseva kaikissa toimipisteissä ja laitteita, joihin haluat muodostaa yhteyden.

Esimerkki johdotus polypropyleeniputkissa kylpy

Kytkeä moniin laitteet vaativat siirtymämetallia. On niitä Polypropeeniliittimet. Heillä on toisaalta messinkinen kierre, toisaalta - tavanomaiset sopiva juotos. Nyt meidän täytyy etsiä halkaisija putken tulppa laite ja tyyppi lanka, joka pitäisi olla sopiva (sisäinen tai ulkoinen). Virheiden välttämiseksi on parempi tallentaa järjestelmään - vesijohtoveteen jossa sovitus on tarkoitus asentaa.

Edelleen, järjestelmä on useita "T" ja "T": n muotoinen yhteyksiä. Heille osti T-kappaleet ja kulmat. On vielä ylittää, mutta ne ovat harvoin täytäntöön. Kulmat, muuten, ei ole vain 90 °. On 45 °, 120 °. Älä unohda kytkin - sopiva liittämiseen kaksi pituutta putken. Älä unohda, että polypropeeniputkilla täysin joustava ja eivät taivu, koska joka käänteessä tehdä käyttäen varusteet.

Kun ostat materiaalit, neuvotella myyjän mahdollisuudesta korvaavan tai palautus varusteet. Ongelmat yleensä syntyy, koska edes ammattilaiset eivät aina määrittää tarkasti heti halutulle alueelle. Lisäksi asennuksen aikana on joskus tarpeen muuttaa rakennetta putken, mikä tarkoittaa sitä, että muutokset joukko varusteet.

Kompensaattorin lämmintä vettä ja lämmitystä polypropeenin putkien

Polypropeeni on varsin merkittävä lämpölaajenemiskerroin. Jos polypropeeni on asennettu kuuman veden tai lämmitysjärjestelmä tarvitaan, jotta kompensaattori, jolla on offset pidentämällä tai lyhentäminen putken. Tämä voi olla tehtaalla silmukka kompensaattori, tai kerättävä järjestelmän finigov kompensaattorin ja putken osat (kuvassa yllä).

On olemassa kaksi tapaa asennus polypropyleeniputkiin - ulkopuolella (seinässä) ja suljettu - leikkaus urissa seinään tai perän. Mukaan Stroebe seinään tai putki polypropeenin on kiinnitetty pitimeen leikkeen. Ne ovat yhden - munivia putken, on kaksi - Kun molemmat ovat rinnakkain. On asennettu etäisyydellä 50-70 cm. Putki leikkeen on yksinkertaisesti asetettu ja pysyy voimassa elastisuuden.

Vahvistamisesta seiniin polypropyleeniputkiin

Kun annetun tasoitustangolla jos lattialämmitys, putki on kiinnitetty vahvikeverkko, muut ylimääräiset kiinnitys ei tarvita. Jos zamonolichivatsya tulee eyeliner lämpöpatterit, putket ei voida korjata. He kovia, niiden asema, vaikka täytettäessä jäähdytysnesteen määrä ei muutu.

Mahdollisuus piilossa ja ulkoisten johdotusten samassa putkessa (johdotus takana kylpyhuoneen teki löydön - vähemmän työtä)

Hyvin prosessi hitsaus Polypropeeniputket, kuten näit, työ ei jätä paljon, mutta täällä on niin paljon hienouksia. Esimerkiksi, on epäselvää, miten säätää risteyksessä putkiosien siten, että putket olivat tasaisesti, että pituus, joka on tarpeen.

Toisesta näkökulmasta polypropeeniputkilla hitsaus - juotto ahtaissa tiloissa. Se ei aina ole mahdollisuutta laittaa juotin molemmin puolin putkien ja asentamisesta. Esimerkiksi juotettu ulkopuolelle. Juottamalla rauta, on tarpeen työntövoima nurkkaan, toisaalta suutin lepää suoraan seinään, asennusta ei natyanesh. Tässä tapauksessa, laittaa toinen joukko suuttimia on sama halkaisija, ja se on lämmitetty sopiva.

Kuten juote hana lyhyessä ajassa.

Miten vaihtaa rautaputki polypropeenia.

hitsaustekniikan polypropeenia putkien omin käsin

Toimenpiteen teräs- ja rautaputkista vähitellen katoamassa. Nykyään kotitalouskäyttöön käyttää putkia muovista, erityisesti polypropeenia. Yksi kiistaton ansioita on, että ne ovat melko helppo asentaa. Eli kerätäkseen putkilinja ei välttämättä apunaan ammattilaisia. Mutta jos päällikkö haluaa oman kodin keräämiseksi vesi- tai lämmitysjärjestelmään, se on hallittava prosessi, kuten hitsaus Polypropeeniputket. Onneksi oppia hitsata helpommin kuin metalli, ja laitteet hitsaukseen polypropeeniputkilla on halvempaa kuin hitsauskone.

Nykyään monet joutuvat tarvitse asentaa uusia Polypropeeniputket. Jonkun on vaihdettava palvelleet metalliputket, yksi varustaa mökki tai maalaistalo asentamalla sinne on juokseva vesi, lämmitys ja puhtaanapito.

Polyeteeniputkia on monia etuja terästä. Ensinnäkin ne ovat halvempia, ja toisaalta kerätä putki ja voi olla omia, ja kolmanneksi, putki, muovi kestävä teräs, koska se ei ruostu.

On mahdollista suorittaa juotos yhteyden putkien ilman erityistä liimalla tai tiivistysaineella. Tähän kylmähitsausta oli laadukas, sinun täytyy tasaisesti liimaa koostumus. Jos liimaa laatikkoon, on suositeltavaa käyttää erityistä asetta.

Silti hitsaus yhteydet ovat luotettavampia ja usein he tekevät juuri. Varsinkin, että hitsaus polypropeeniputkilla käsillään - prosessi on melko yksinkertainen, se on helppo hallita tahansa yleismies.

Hitsaus- putkien polypropeeni

Jos päätät asentaa putkiin, käyttämällä propyleeniä putki - hitsaus sen yksittäiset elementit voivat tehdä itse yleismies. Mutta täytäntöönpanoa varten tätä työtä on hankittava väline hitsaus Polypropeeniputket.

Vihje! Jos määritetyt suorittamisen yhdellä hitsauksen, sitä ei voida ostoon käytettiin laitteen hitsausta. Asettaa hitsaamiseen polypropeeniputkilla voi ottaa ja vuokrata.

Tyypillisesti yhdiste, jolla on PP-putkien diffuusion hitsaus suoritetaan. Perusteella prosessi - lämmitys sulamislämpötilaan päiden hitsattujen osien ja niitä yhdistävien kuuma. Jähmettymisen jälkeen muodostaa monoliittinen yhteinen.

Jälkilämmitysvastuksen valuraudasta käytetään hitsauksessa polypropeenia putkien käynnissä sähköstä. hitsaus laite melko pienikokoinen, joten se on helppo kuljettaa.

Lisäksi kevyt laite mahdollistaa hitsata putket paikan päällä tarvittaessa. Laite on varustettu lämpötilan säädin, lisäksi, paketti sisältää suuttimen hitsaamiseksi polypropyleeniputkiin - joukko eri halkaisijat.

Vihje! Suositeltava kuumennuslämpötila määritelty opetus. Tyypillisesti tiiviste lämpötila polypropeeniputkilla on 260 astetta.

Yhdisteelle suoritettiin polypropyleeniputkissa sisältyy suuttimen eri kokoa. Niiden käyttö mahdollistaa putkien hitsauksessa eri halkaisijat.

Tarkoituksena syöttejä - kuumennetaan uiko- tai sisäpinnalle työkappaleen. Tyypillisesti standardi setti sisältää suuttimia, joiden halkaisija on 16-40 mm. Tarvittaessa suorittaa hitsaukseen polypropeeniputkilla halkaisijaltaan suuri joukko voidaan täyttää ostamalla suutin erikseen.

Tyypillisesti suuttimet on erityinen pinnoite Teflon, jolloin lämmitetty poistettu osia paremmin, ja ei tartu. Suuttimet on valmistettu kahdesta osasta:

 • Elementit, jossa on aukko, jota käytetään lisäämällä putkeen.
 • Elementtejä, joilla olkapää, jota käytetään laittamalla ne asennusta.

Näin ollen, kun laite on samanaikaisesti lämpeneminen sisäkappaleen ja ulkokappaleen putkiyhteen. Turvata haluttu suutin koneen on helppo, tätä tarkoitusta varten, ruuvit, jotka on varustettu koneen.

Ja sauma etenee hyvä, käsky hitsaamiseksi polypropyleeniputkiin edellyttää, että yhteys yksittäisten osien valmistettu tiukasti suorassa kulmassa. Nopeasti ja tarkasti leikkaa ne haluttuihin pituuksiin auttaa erityinen laite - putken leikkuri.

Ja voidaan leikata rautasahalla metallille, mutta ilman leikkureita saada tarkka leikkaus on paljon vaikeampaa.

Jos yleismies ostanut laitteen hitsaus- ja Putken, niin hitsauksen laadun prosessi vaatii hyvin pieni joukko työkaluja:

 • Rulettia mittaamiseen pituudet.
 • Sen ohjaamiseksi horisontaalisuus niiden sijoittamisesta.
 • Kaavoja sahaamista, jos verkko on sivuliike.
 • Marker tavalliset lyijykynällä tai etikettien.

Hitsausprosessi putkien polypropeeni

Hitsaus Teknologia polypropeeniputkilla on yksinkertainen. Hitsaus Polyeteeniputkia ohjeiden tapahtuu kolmessa vaiheessa:

 • Samanaikainen lämmitys molemmat osat voidaan liimata.
 • Kohteiden poistaminen suuttimista ja niiden yhdistelmä yhtenäiseksi rakenteeksi.
 • Jäähdytys sulaa muovia ja vahvistettu sauma muodostumista.

Tässä ovat suurimmat suositukset tätä työtä:

 • Jotta hitsata PP putki suoritettiin kvalitatiivisesti, hitsaus pinnat on valmistettu hyvin. Nimittäin puhdistettu pölystä ja liasta, ja varmasti suorittaa rasvanpoisto. Viimeksi mainittu edellytys jostain syystä usein unohdetaan yleismies, ja itse asiassa suorittamasta tämän pienen operaation riippuu hitsin laatuun.
 • Ennen kuumentamalla putken pää on rasva ja asennusta. Mitä ratkaisua pitäisi käyttää? Mikä parasta, alkoholia. Hankaus poistaa hienojakoista purua leikkaamisen aikana, joka, kuten hankaavaa, toimii juotteen suuttimen, tuhota sen Teflon-pinnoite.
 • Pakkaus välittömästi ennen asennusta on suositeltavaa pyyhkiä alkoholilla. Tämä yksinkertainen toimenpide auttaa poistamaan mahdollisuus tartunta muovipinnan suuttimen ja tarve sen mekaanisen poiston.
 • Jos pistorasia hitsaus on suoritettu, toiminta on pakollista, ja soveltamalla merkintä syvyys istutusputken. Se, että liittimet käytetään, voi olla eri syvyys hitsiliitoksen, joten ennen lämmin-up on tarpeen mitata syvyyttä käyttäen hallitsija tai tavallinen paksuus. Jos et tee layout, on olemassa suuri riski tehdä virheen asennuksen aikana putken reikään liitosyhde. Liian syvälle annetaan sen kavennettu sisäpoikkileikkausta putken, mikä vähentää sen kaistanleveys. Kun niitä annetaan niin syvälle, sidoslujuus vähenee.

Vihje! Monet ammattilaiset määrittävät syvyys laskeutumisen silmien kautta, mutta tämä taitoa voidaan hankkia vain huomattavan kokemuksella. Siksi aloittelijan päällikön on vietävä aikaa täyttää merkintä.

 • Jos PPR-putket hitsautuvat vaakatasossa työpöydälle, työ on helppo käsitellä ja yksi henkilö. Asennuksen aikana on kuitenkin usein tarve hitsata osia asennuspaikalla ja hitsauspiste voi olla varsin hankala. Polypropeeniputkien pienikokoiset hitsauskoneet mahdollistavat tällaisen hitsauksen suorittamisen, mutta isäntä tarvitsee avustajan.

 • PP-putkien liittämistä varten - hitsaaminen on tehtävä mahdollisimman tarkasti. On tarpeen tiukasti lämmitystehon ylläpitämiseksi aika (tiedot lämmitysputket eri halkaisijat ovat passiin laitteen, koska tämä riippuu käyttämää tehoa kolvi). Kun alijäähtyessään tiiviin liitoksen osia ei voida saavuttaa, ja jos yli- ne kuumennussuuttimilla, on mahdollista notko putken sisällä, se johtaa ahtauma sen sisähalkaisija.
 • Lämmityssuuttimista poistetut yksityiskohdat olisi yhdistettävä nopeasti, kun istutus on syvä. Tällöin on mahdotonta tehdä kiertämistä tai jiggling-liikkeitä. Yhteyden säätämisen aika on hyvin rajoitettu, asentajan käytettävissä enintään 2-3 sekuntia. Siksi sinun tulisi yrittää yhdistää yksityiskohdat mahdollisimman tarkasti.
 • Yhteyden muodostamisen jälkeen on yhtä tärkeää, että se kestää kunnolla hitsatun sauman kovettumisen ajankohdan. Se riippuu käytettyjen putkien halkaisijasta ja ympäristön lämpötilasta. Muovin välittömän jähmettymisen välttämiseksi putkien hitsaamista polypropyleenistä ei koskaan tehdä liian alhaisissa lämpötiloissa, huoneen tulee olla vähintään 10-15 astetta lämpöä.

Jos kotialaisella käsityöläisellä ei ole kokemusta polypropeeniputkien liittymisestä hitsaamalla, hänen tulee huolellisesti tutkia hitsauslaitteeseen kiinnitettyjä ohjeita. On taulukkoja, jotka osoittavat lämmitysajan ja sen jälkeen liotuksen sekä yksityiskohtaiset suositukset hitsausta varten. Älä laita ja näe selkeästi, miten polypropeeniputkien hitsaaminen - videon yksityiskohtainen kuvaus prosessista on helppo löytää rakennusalan aiheisiin liittyvillä portaaleilla.

omien käsien rakentamiseen ja korjaamiseen

1