freesia kukka

Grow freesia - kukka ihana tuoksu. Freesia: istutus, viljely, hoito, ammatillisia neuvoja

Freesia kuuluu perheeseen Iridaceae. Hän on kotoisin Etelä-Afrikasta. Kulttuurissa käyttämällä vain lajikkeita freesia hybridi. Kasvien korkeus 50-90 cm: xiphoid vihreät lehdet 15-20 cm pitkä, jotain gladiolusten lehtiä. Suppilon muotoinen kukat herkkä aromi Landysheva kerätään kukinto 5-15 kappaletta. Niiden väri on monipuolisin - valkoinen, keltainen, oranssi, punainen, sininen, violetti, usein kaksivärisiä. Monet lajikkeet kaksinkertainen ja semi-double kukkia. Freesia arvostettu tyylikäs kukka ja maku, on hyvä maljakko elämässä.

Tämä kukka on kasvatettu puutarhassa ja talossa. Freesia kasvatetaan kasvihuoneissa leikkaamiseen. Voit ajaa ulos talvella kukkia kotona. Kun jalostukseen auki maahan talvella sipulit kaivetaan ja varastoidaan sisätiloissa.

Viljely freesia kedolla

Kasvaessaan freesias avoimella alueella kasvit tarvitsevat osittain varjossa lämpimässä paikassa.

Maaperä on hyvin hoidettu, löysä ja hengittävä. Koostumus suunnilleen - hiekka, turve, makuualustan samat määrät. Ennen istutusta freesia maa on kasteltava tumma kaliumpermanganaattiliuoksessa, kaliumpermanganaattia voi seistä ja sipuli 2-3 tuntia. Tämä on hyvä ennalta ehkäisevä sairauksia.

Freesia - kasvi pitkiä päiviä. Täytyy muistaa tämä ja valita paikka kasvit, ei ole varjostettu iltapäivällä muita kasveja tai rakennuksia. Mielenkiintoista, freesia rakkaus kukkura lasku.

Itäminen sipulit Freesia

Levittävät siemeniä tai kasvullisesti freesiaa - sipulit.

Kun istutus keväällä (maaliskuu-huhtikuu) taimet kukkivat lokakuussa. Jos emakko myöhemmin, freesia tuotekehityksen siirtyy vastaavasti ja kukkia talvella tai keväällä.

juurakoita lasku Term huhtikuu-toukokuu. Laita ne läpi kymmenen sentin syvyyteen viisi - kymmenen senttiä. Kukinta keväästä istutus freesia sipulit voidaan odottaa elo - syyskuussa.

On erittäin tärkeää täydentää istutustöiden ajoissa, niin että kasvi on ehtinyt luoda nuput. Sillä ei ole väliä, jos ulkolämpötila on viileä. Jos lasku freesian viipyä ja pitää toiminta +20 ° C: ssa ja yli, se ei kukkia. Jo muotoinen kukinto kuihtui.

Hoito freesia kedolla

Kun avomaalla maahan freesia tulisi säännöllisesti juotetaan ja ruokitaan.

• istutettu sipulit kukkapenkissä, hyvin valaistu aurinko.

• Anna runsas säännöllistä kastelua.

• polttimot itää pitkään - noin 3 viikkoa.

• Kun itävyys kastellaan rajoitetumpi.

Freesia ei pidä kuivuus, mutta myös vetinen maaperä ovat negatiivisia, vaikka korkea ilmankosteus hänelle mieleen. Kastellaan tyveen niin, että maa oli kohtalaisen kostea.

On parempi kastella iltapäivällä illalla vihreät kuivua jos kasveja jäädä märkä pitkään voi kehittyä sieni tauti.

Illalla kastelu freesia pitäisi tehdä tällä hetkellä kuivua ennen iltaa lehtiä. Muuten, lämpötilan lasku ja märät lehdet voi aiheuttaa kukka putrefying bakteerit tappion.

Korkea, joskus jopa metrin, kasvit vaativat tukea. Se on välttämätön ominaisuus hoidon freesia. Kasvihuoneessa tätä tarkoitusta varten vetää vaakaristikkojuoviin klo korkeus 20 cm lattiasta. Toinen ruudukko on kaksikymmentä senttimetriä ensimmäisen yläpuolelle. Jos lajike on pitkä, tarvitset kolmannen. Kasvit kasvavat verkon läpi, joka toimii tukena niihin.

Heinäkuun puoliväliin pensaat freesias kasvaa jopa 40 cm, ja alkaa muodostua nuppuja. Kukat kukkivat elokuussa.

Aikana orastava freesia syötetään 0,2% kalium- tai kalsiumnitraatti.

Bloom freesia pitkä, avaamalla yksi kukka toisensa jälkeen. Lokakuun puolivälissä, voit silti ihailla kukkia puutarhassa tai leikata ne kimppuja.

Kun leikkaat kaikki kukat, kasvit hyvin kastellaan ja annetaan kuivua ilman kastelua muutama viikko ennen kaivamaan.

• Ensimmäinen signaali: keltainen lehdet.

• Toinen merkki: ohentaa Pääjuuren kasvin. Testi-kaivaminen, ja jos Pääjuuren on vielä mehukasta, sitten odottaa sen kuivua säiettä.

• maanpäälliset jo alkanut keltaisuus kasvien leikataan, kaivaa sipulit ja kirjoita talon.

Puhdistus sipulit Freesia

Siellä panivat paperille tai paperia ja kuivataan useita päiviä, välttäen suoraa auringonvaloa. Puhdistettiin sitten vanhasta asteikot ja sijoitettu pahvilaatikkoon.

Ne on säilyttää kuumassa korkea kosteus - muuten sipulit kuivua. Noudattaa tätä ehtoa, ruudun vieressä laittaa astiaan vettä. 29˚-31C lämpötila pidetään 12-16 viikko. 2 viikon ajan ennen istutusta lämpötila alennettiin 12˚ 13˚, mutta jääkaapissa (lämpötila noin siellä 5˚) laskemisesta juurakoita voi olla yli viikon.

Yleensä syynä on sopimattomasta hoidosta freesia juurakoita varastoon. Jos et kestä näitä lämpötiloja ja vielä niin pitkään laittaa juurakoita jääkaappiin, he eivät voi kukkia. Samaan juurakoita "zamirayut9raquo; (Eli varret eivät kasva, ja tehdas ikään unessa) voi tehdä muutaman vuoden eivät idä tai tulisi sairaaksi heikko kukinta.

Ja freesia ei vain kasvoi, mutta bloomed alkuvaiheessa viljelyn se vaatii lämpötilan 15 °, ja sitten sujuvasti on toivottavaa lisätä 20-309deg;. Näin ollen on tarpeen laskea optimaalinen aika istutettaviksi tietyissä ilmasto-olosuhteissa.

Rikkoo lämpötilan johtaa venymisen kasveja. Se ilmaistaan ​​se, että kasvava etäisyys ensimmäisen ja toisen kukka.

Kulma jossa kukinto poikkeaa Kanta tulisi olla suora, tai jopa tylppä, ja se taipuu ja tulee akuutti vedettäessä.

Tässä tapauksessa kukinto näyttää repaleinen, hoitamaton ja se on teurastettu.

Hoito freesia huoneessa. tislaus

Voit viettää talven tislaus, istutus: Tällä juurakoita laatikkoon tai potin ikkunalaudalla. Pieni (15 cm syvä) pot sopii 5-7 juurakot keskimääräinen koko (tässä 7-8 cm juurtua ja 5 cm: n yläpuolella maakerros juurakoita). istutus aikaa täällä riippuu kahdesta tekijästä: huoneen lämpötila ja suunniteltua kukinnan.

Tärkeintä on, että tuolloin kukinnan huoneessa ei ollut liian kuuma. Aikana ulkonäkö versot saa olla suurempi kuin 10˚-12˚, vaikka tarpeeksi 6˚-7˚ ja kukinnan aikana enintään 20˚.

Varret freesias on hyvin hauras, itse eivät pidä ja pudota ja hajottaa ilman tukea.

Huolehtien freesia huoneessa, muista asettaa ruukkuihin koristekehyksen tai hammastangoista ristikko lanka tukea.

Freesia potin tuki

Juurakoita, joita käytetään pakottaa ruukuissa tai tarvitse heittää pois, tai lämpimänä vuodenaikana kasvaa maaperässä.

Saat sill sopivampi kääpiö lajikkeita, kuten Annie, arkuus, purppura. Täällä he päästä korkeus 20-25 cm.

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Freesia - istutus ja hoito kedolla

 • Kaikkia värejä voidaan kutsua universaali mitattuna niiden paikka viljely: Jotkut viihtyvät vain kotona, toiset tarvitsevat vain lasku auki maahan. Mutta kaikki tämä ei koske freesiaa - kukan sipuli kulttuuri, joka onnistuneesti kasvaa sekä kotimaassa että kasvihuoneessa, ja niiden mökillä.

  Lajien ja lajikkeiden freesia aikamme saadaan riittävän suuri määrä, mutta niillä kaikilla on seuraavat ominaisuudet yhdistetään:

  • varsi alasti ja raskaasti haarautunut;
  • Lehdet ovat pitkät, suorat ja hyvin kapea ja tasainen;
  • kukat ovat hienovarainen miellyttävä tuoksu;
  • kapea kartio kukka.

  Kasvien korkeus ja kukka koko riippuu tiettyä lajiketta.

  Freesia hyvin nopeasti saanut kannatusta kuljettajien kukkakaupat monista syistä, joita ovat:

  • monipuolisuutta kasvutilaa;
  • kukkiin ja tuoksu huokui niistä;
  • Leikkokukat ovat erittäin kestäviä.

  Seuraavia pidetään suosituin ja konstailematon tavallaan kolmenlaisia ​​freesia ja tarjoaa yhteenveto niiden ominaisuuksista. Haluan todeta heti, että kaikilla kolmella lajilla on sekä yhteinen ja kaksinkertainen lajikkeet (niillä on aina sana "Double" otsikossa).

  1. Freesia Armstrong. Keskimääräinen korkeus pidetään näkymät, lajikkeita, jotka päästä korkeus enintään 70 cm. Kukat itse tulla monia sävyjä punaista ja muotoinen kelloja. Grade "Cardinal" tunnetaan, valoisaan punaiset kukat kerätään nemahrovye Yhdeksän röyhy 9 ... 11 kpl.
  2. freesia hybridi. Näkymä pitkä - jotkut lajikkeet voivat vymahal 1 m Tämä varsi on hyvin haarautunut, kukat ovat suuria ja niillä on erilaisia ​​värejä .. Se kasvaa hyvin jopa kuivilla alueilla. Yksi suosituimmista lajikkeista freesia hybridi voidaan tunnistaa "Ballerina", "Rosemary", "Pimperinu" ym.
  3. Freesia valkoinen (nadlomdennaya). Kääpiö keskuudessa freesias. Kasvit päästä korkeus vain 40 cm, mutta tämä seikka ei vaikuta kukka koristelu: kustakin ohut varret muodostuvat enintään viisi kukkia. Tämä tyyppi on varhaisin freesioita, sillä kukinta jo huhtikuussa.
  4. Lajike "Alba"Ilahduttaa tahansa viljelijälle sen valkoisia kukkia, jotka näyttävät riittävän suuri taustalla pieni koko pensas. "Tuoksuvia" houkuttelee sen ohuen Landysheva tuoksu tihkuu keltaisia ​​kukkia.

  Freesia: lajike Alba

  Kuten edellä on korostettu, on yksi niistä tärkeimmistä eduista freesia kuin kukka kulttuuri on universaali paikka sen viljely. Näin ollen edellytykset käsitellään myöhemmin, joihin on vastattava valinnasta riippuen tämän paikan.

  Viljely freesia kedolla

  Paikka istutus freesiaa tontille tulisi valita perustuu siihen, että vaikka hän ei pidetä riittävän lämpöä rakastava kasveja, ei voi sietää suoraa auringonvaloa. Siksi se on ihanteellinen paikka, jossa erittäin kevyt harjakattoisia varjostus.

  Kun olet valinnut sopivan laskeutumispaikan voi alkaa valmistella maaperää sitä. Jos terät tulee kasvamaan lapamato, sinun täytyy kaivaa sopivaan kokoon reiän syvyys 40 cm ja tehdä kukkamullalla siinä.

  Jos se on istutettu peräkkäin, sitten kaivetun ojan sama syvyys ja leveys 40 cm, ja täytettiin seoksella, jonka maan. Maaperä on löysä, on suositeltavaa tehdä maaperän seos yhdistämällä turve, humus, komposti ja puutarha maaperän pintakerroksen suhteessa 1: 1: 1: 1, vastaavasti.

  Myös löysää, voit tehdä vermikuliitilla tai joki hiekka. Freesia hapan maaperä ei pidä, niin maa hapan maaperä on ensin suolanpoistokäsitellä kalkitus. Myös valmistettua maaperän seoksella, lannoitteet: typpi ja fosfori-kalium.

  Freesia ei enää Venäjällä joitakin eksoottisia kukkasipulit joita on vaikea löytää hyllyiltä puutarhanhoito myymälöissä. Ostamalla taimiaineistot, ennen kuin ostat sinun täytyy huolellisesti tutkia sipulit puuttuminen laho ja homeen. Lisäksi niiden on oltava tiivis ja vankka, ei pitäisi olla kuivunut ja pehmeät osat.

  Jos päätettiin kasvattaa siemenistä freesia, joka on enemmän aikaa vievä prosessi, niin osto taimiaineistolain pitäisi testata pakkauksia tahansa siemeniä, tarkista sen eheyden ja säilyvyyttä.

  Valmistus taimiaineiston istutus

  Ennen istutusta sipulit alkavat valmistella jo huhtikuun alussa. Ensisijaisesti ne puhdistetaan kovia hiutaleet ja liottaa tunnissa liuokseen, jossa on fungisidia (hyvä auttaa fitosporin). Tämä estää riski sienitaudit, ja sipulit itse ovat vastustuskykyisempiä hajoamisen.

  Tämän jälkeen koko istutus materiaali istuu erillinen ruukuissa syvyys 5 cm itämistä. Ruukut istutettu sipulit sijoitetaan hyvin valaistussa lämpimässä paikassa ennen istutusta ja näytön maaperän kosteutta.

  Siemenet ennen istutusta, ja sitä tulisi käsitellä sienitautien ja istutetaan istutus, joka on täytetty ravinteiden substraatin. Top siemeniä kevyesti sirotellaan maaperään (3 ... 4 mm), hieman märkä pinta spray ja suojalasi (voidaan kääriä muovipussissa).

  Kun taimet täytyy laittaa ne ikkunan ainusea auringonvaloa ja varmista, että maa ei kuivu astiaan. Tyypillisesti siemen istutus menettely freesiaa taimet alkavat huhtikuun 1 ... 1,5 kuukautta ennen istutusta auki maahan. Halusin vain todeta, että freesiaa kukkivat siemenistä vain 8 ... 9 kuukautta istutuksen jälkeen. Siksi hyvin harvat se istutetaan auki maahan.

  Lasku freesia suositellaan aloitettavaksi puolivälissä - toukokuun lopulla, jolloin todennäköisyys paluuta pakkasen lähestyy nollaa.

  • Esitetyssä kaivannon tai reiän tai taimet istutetaan sipulit etäisyydellä 3 ... 5 cm: n välein.
  • Jos on rivien välisen etäisyyden on tarpeen tarkkailla 15 cm.
  • Freesia sipulit haudata 3 ... 6 cm, riippuen niiden koosta.

  Valmistelu istutus sipulit Freesian: Video

  Freesia - kahden viikon kuluttua istutuksen: Video

  Kasvava freesia sisätiloissa

  Tämä kukka kulttuuri on tullut suosittu puutarhurit tilaa yhdestä yksinkertaisesta syystä - se pystyy kukkivat ehdottomasti mitään aikaan vuodesta, kaikki riippuu termin sen Pot. Tietenkin monet odottavat on talven kukintaa, koska pieni kukka miellyttää silmää tähän aikaan vuodesta. Voit tehdä tämän, sinun täytyy istuttaa freesia sipulit elokuun lopussa - syyskuun alussa potin.

  Ennen istutusta sipulit säiliössä täytyy käsitellä niitä:

  • fungisidit ennaltaehkäisevästi estämään erilaisten sairauksien ja sieni mehustusta;
  • kasvua aktivoida nopea herääminen ja kehitys sipulit.

  Viljelyyn freesias kotona tarvitsee pot, jonka pohja on reikä valua ylimääräisen veden.

  Lisäksi on tarpeen laittaa pohjalle kuivatuskerros (voit käyttää keskikokoinen kiviä, karkeaa jokihiekka tai valmista salaojitus, osti kaupassa). Sitten kerros hiili on lisätty.

  Edellä potin on täytetty substraatilla, joka koostuu turvetta, komposti ja puutarha maaperän, otetaan suhteessa 1: 1: 1, vastaavasti. On toivottavaa lisätä tähän seokseen ja mineraali lannoitteet, jotka sisältävät suuren prosenttiosuuden kalsiumia ja fosforia.

  Kun kaikki alustavat valmistelut on suoritettu, voit aloittaa istutus sipulit Freesia. Haudataan maahan 5 ... 6 cm. 1,5 L substraatin 5 on kappaletta sipulit.

  • Potin freesias siirretään viileässä lämpötilassa noin 12 0 ° C:
  • Heti kun ensimmäinen lehti, potin tulisi siirtää lämpimämpään paikkaan, jossa keskimääräinen pidetään lämpötila +20 0 C.

  Tämä vaihtoehto on kaikkein paras kannalta mahdollisuus säilyttää kaikki suotuisat olosuhteet tarvitsemat freesia. Toisin istutus avoimissa maahan istutus keväällä sipulit kukkivat kasvit kukkivat tämä ei elokuun lopussa, mutta paljon aikaisemmin - luvun alussa - keskikesällä. Miksi? Vain koska on olemassa mahdollisuus, kasvihuoneessa:

  • jatkuvasti ylläpitää korkea ilmankosteus - sen tulisi olla vähintään 50%;
  • välisen eron pienentämiseksi yön ja päivällä lämpötila (eli se on tärkein syy moniin sairauksiin freesia);
  • puuttuessa luonnoksia.

  Freesia istutettu avoimella alueella: Video

  Taudit ja tuholaiset

  Tärkeimmät tuholaiset freesia ovat:

  Käsitellä niitä tulisi olla keino laskettu tuhota monimutkaisia ​​tuholaisten, se ei ole aina mahdollista määrittää tarkasti, mikä erityinen vihollinen asettui freesia.

  Nämä lääkkeet ovat "Spark", "Fitoverm", "Fufanon". Nämä keinot ovat tehokkaita.

  Kannattajien ympäristöystävällistä kukka huomautus: folk korjaustoimenpiteitä ei auta taistelussa ripsiäisten ja hämähäkkipunkit, joten sinun täytyy käyttää kemiallisia.

  By Freesia sairauksia, jotka voivat syntyä mahdollista siirtää koko kasvukauden ajan, seuraavasti:

  • Fusarium ja erilaiset rot. Nämä taudit on yhteistä se, että ne ovat aiheuttava aine on erityinen sieni. Päästä eroon kaikista niistä ruiskutettu tarvitaan.
  • sairaus, joka aiheuttaa kuolio lehdet ja kukat (freesia virus, papu-virus), eikä hoidolle, ja kun niitä esiintyy on tarpeen kaivaa ja polttaa koko Bush freesia kokonaan estää tautien leviämistä.

  Periaatteessa taudin freesiaa ilmetä ei noudateta sääntöjä maatalouden teknologian kukkakauppa, joten älä laiminlyödä sääntöjä hoitoa taimiaineiston ennen istutusta.

  Tämä kukkivat kasvit voidaan kasvattaa sekä vegetatiivinen ja siemenet. Molemmat menetelmät ovat jäljempänä.

  Saat laadukkain siemen istutus freesiaa tulisi podgadat että sen piti kukkia huhtikuussa ja toukokuussa. Tuloksena on hedelmä - siemen palot, jotka ovat noin kolme kappaletta siemeniä. Jotta osoittautuu tarpeelliseksi aikana kukinnan freesias suorittaa pölytys, pensselillä. Mahdollista sen sijaan turvautumaan apua mehiläisiä. varastointi korjattu siementen on kolme vuotta. Paras itäminen tapahtuu yhden vuoden varastoinnin jälkeen. vain terveitä kasveja olisi kerättävä siemen.

  Lisääntyminen freesia juurakoita

  Täällä yleensä ei ole vaikeuksia - Freesia etenisi muodostaen ympärille polttimon 4 ... 5 kpl lasten. Tärkeintä on pystyä pelastamaan heidät, ja ensi kaudella istuttaa maahan lukuun ottamatta kokonaismassa kasvatukseen.

  Tallentaminen sipulit talvella

  Freesia - kukka kulttuuri, jonka juuret Afrikassa, ei ole vaikea arvata, että edellytykset Venäjän ilmaston avoimella kentällä ei lepotilaan, niin se on syksyllä kaivaminen. Store kerätty sipulit suositellaan huoneen korkea kosteus, ja säilytyslämpötila on riittävän korkea - 22 ... 25 0 C. On selvää, että kaikki eivät talossa on tilaa, niin on olemassa useita vaihtoehtoja:

  • laskemisesta sipulit osaksi net, ja sitten keskeyttää sen astian yläpuolella vedellä;
  • jos sivusto sijaitsee alueella, jossa on suotuisa ilmasto ja ankarat talvet ole ollut siellä, niin voit jättää sipulit maahan, mutta se on tarpeen peitä ne kerros pudonneet lehdet puista.

  Se on tällä alalla freesiaa on pitkään ansainnut sen suosio. Tämä ilmiö johtuu sen tärkeimmät edut:

  • kukkiin ja kasveihin muodossa, että sitä voidaan käyttää paitsi soolo laskeutumisia, vaan myös tehdä kaunis kokoonpanosta eri lajikkeita, tai yhdistettynä muihin kukka kasveja;
  • monipuolisuutta laskeutumispaikan jopa auttaa vihreä puutarha betonoidaan alueet: voidaan istuttaa sipulit kaunis maljakoita, kontit;
  • laaja lajien ja lajikkeiden edistää koristelu freesia jopa Alpine dia (freesiaa kääpiö lajikkeiden mustelmilla sopivat mahdollisimman hyvin);
  • freesia kukkia exuded haju tehnyt hänestä "tähti" fanien keskuudessa olla aromaattisia vuodepaikkaa.

  Siten suuntaukset maiseman suunnittelu tarvittaessa istutus freesia, todella paljon. Juuri tästä syystä, kukkien kulttuuri levisi nopeasti paitsi joukossa amatööri puutarhurit, mutta myös ihmisiä, jotka ovat mukana kukka- ammattimaisesti.

  06 huhtikuu 2017 | 16:02

  Pidän todella freesia. Yritin istuttaa parvekkeella .. Mutta sipulit varastoidaan asianmukaisesti.

  10 huhtikuu 2017 | 09:32

  Hyvin kauniita kukkia. Mielestäni äitini, ne kasvavat puutarhassa.

  Kotoisin Cape maakunnassa Etelä-Afrikassa - Freesian - ovat jo pitkään siirtyneet puutarhoissa ja ikkunalaudat Venäjän kukkakauppias. Hän on siro ja lempeä, melko vaativa hoito, mutta palkita niiden omistajat ihana kukinnan ja herkkä aromi. Ranskalainen tuomioistuin puutarhurit erityisesti kasvanut Mills koristamaan kuninkaallisen asuntoja.

  Freesia Terry - monivuotinen kasvi perheen klubnelukovichnoe iiris. Yhtä lailla on kasvaa hyvin avoin maahan ja kasvatetaan kotona. Miellyttävä tuoksu ansaitsi nimen "Kap Kielo." Sitä käytetään leikkaamiseen.

  Lajeista, lajikkeista freesia Terry ja niiden kuvaus kuvilla

  Freesia - melko korkea kasvi voi kasvaa jopa 1 metri. Väijyä hänen vahvat oksat, lehdet - pitkä, kapea, on keskeinen suonet. Kukat kerätään kukinto 4-12 kappaletta. Niiden väri on monipuolisin - valkoinen, punainen, sininen, keltainen, violetti, kerma. Hedelmät - kapseli.

  Koska freesia pysyviä maljakko elämässä, sitä käytetään usein kimppuja. Sen hienostunut tuoksu kiinnostunut valmistajat ylellisyyshajuvesien. Laajalti käytetty maiseman suunnittelu.

  Freesia on erittäin suosittu, joten se ei jäänyt hänen huomionsa, ja kasvattajat. Saamme paljon lajikkeet ja lajit. Suurin kysyntä on Freesian hybridi - risteytys mustelmilla ja freesia freesia Armstrong.

  • freesia Armstrong - pikemminkin kasvoi kasvi - 65-70 cm kukka form -. Campanulate, päävärit - punainen, vaaleanpunainen tai punainen. Kukinto - röyhy. Blossoms toukokuu-kesäkuu.
  • freesia hybridi - Otin parhaiten alkuperäisestä muodoista. Pensas jopa 1 metri, paljon aluevaltaus. Kukinto koostuu suurista - jopa 7 cm - kukat eri värejä - violetti, magenta, keltainen, ja joskus antaa siveltiin.
  • freesia mustelmilla (Kääntölaite, valkoinen) - toisin kuin edellisessä lajeja on kompakti muoto ja alhainen - 40 cm - varsi. Kukinto panicle sisältää 2-5 kukkia. Väritys - valkoinen tai keltainen-oranssi. Kukinnan - huhtikuussa.

  Cardinal. Yksi lajikkeiden freesia Armstrong. Korkean pensas - jopa 70 cm, kukat eivät ole froteeta, punainen. Rehevä vispilä koostuu 9-11 kappaletta. Se antaa jopa kolme varret. . Pituus 9 cm panicles kukat ovat erittäin näyttävä - tummanpunainen keltaisella pilkkuja, sininen, violetti heteitä ja ponnet.

  Ballerina. Se viittaa hybridin muodossa freesias. Herkkä tuoksuvia kukkia kerätään kukinto 12 kpl, kasvaa pieni - jopa 30 cm - kantoineen. Väri - valkoinen zheltinkoy alareunassa ja keltainen raita valkoinen kurkkuun.

  Pimperina. Se on myös eräänlainen hybridi freesias. Matala pensas kukintoja 7 kukkia 6 cm halkaisijaltaan. Terälehdet ovat keltaisia ​​punaisella koskettaa. Sillä ei ole erityistä hajua.

  Alba. Se viittaa tyypin freesia mustelmia. Se on suuri kaunis keltaiset kukat violetilla koskettaa.

  Freesia sipulit istutetaan maaliskuun lopulla

  Termofiilisten freesia ei talvehtivat auki maahan meidän leveysasteilla. Tarvetta kaivaa sipulit talvella ja varastoida kevääseen tietyissä olosuhteissa. Kasvaessaan pussitettu se kukkii talvella.

  Käytössä freesia kukkapenkkiin istutettu sipulit. Voit tehdä tämän, heidän täytyy valmistautua - kasvaa hieman. Lopussa maaliskuuta - huhtikuun alussa juurakot puhdistettiin asteikot ja fundazol liotetaan liuoksessa (0,2%) 30 minuutin ajan. Kuivatut ja sairaat sipulit paremmin heittää.

  Valmis materiaali istutetaan pieniin astioihin, joissa oli kasvupinnoille. Voit käyttää turvetta. Sipulit lisätään tipoittain syvyys on noin 5 cm ja laittaa lämmin, hyvin valaistu paikka. Ne nopeasti itää. Maaperässä ne istutetaan lämpimään kuivalla säällä toukokuun puolivälissä.

  On valmis kukkapenkki tehdä pieni kaivanto, johon idätettyjä mukulat sijoitetaan etäisyydelle 3-5 cm: n päähän toisistaan ​​(suurempi lamppu, sitä suurempi on etäisyys). Rivien täytyy olla vähintään 15 cm. Istutus syvyys on enintään 6 cm. Maaperän yli mukulat täytyy täysin tasolla ja zamulchirovat. Kasvit kasvavat ja kukkivat elokuussa. Kukinta Freesia kestää lokakuuhun saakka.

  Ominaisuudet istutus freesia Terry

  Freesia juurakoita Terry kahden vuoden välein. Vanha lamppu vaihdetaan. Kun freesia alkuunsa ja väijyä hänen fade, mukula kaivaa ja poista vanha juuren. Sitten nuori sipuli kulkee kuivaus 25-30 päivää 25 ° C: ssa

  Kuivauksen jälkeen, se lähetetään varastointia turvetta tai kääritty cheesecloth tai vanha nailonsukkaa epävarmuus. Samalla emme saa unohtaa kosteutta. Turpeen kuivaus varovasti kastellaan ja riippuvien mukulat laittaa astiaan vettä. Älä säilytä juurakoita freesia Terry kylmässä pimeässä paikassa.

  Kolme kuukautta myöhemmin itäneet sipulit voi istuttaa. Valmisteluun ja lasku on samanlainen kuin edellä on kuvattu.

  Paikka istutusta freesiaa tulisi valita, jos riittävä valo

  Freesia on korkea koristeellisuutensa, joten se on istutettu vuodepaikkaa ja kukkapenkit. Paikka hänelle on hyvin valaistu, mutta kevyellä harjakattoisia varjossa. No se tuntuu läheisyydessä suurempien kasvien varjossa, joka voi olla kuumaa keskipäivän tuntia. Freesia siedä vetoa.

  Freesia kasvaa hyvin hedelmällinen valossa hieman happamassa maaperässä. Sen koostumus voi olla turve, turve ja maa levyt ja humuksen yhtä suureen osaan.

  Miten hoitaa freesian Terry

  Vesa vaatii huomiota ja vaivaa kasvaa. Mutta sitten se antaa paljon iloa ja todellista esteettistä mielihyvää rehevissä ja pitkä kukinta.

  • Kastelua. Runsas ja usein kastelua suoritetaan kasvun aikana ja kukinnan freesia. Ylivuoto kasvi ei pidä, mutta jos ylijäämä kosteutta, maaperän ympärillä on syytä huolellisesti löysää. Kovasti freesia ruiskuttamalla, mutta vain lehtiä. Tällaisissa olosuhteissa se kasvaa luonnossa. Kun kukinnan on ohi, kastelu on lopetettava.
  • Lannoitteita. Ensimmäisen kerran taimet käsitellään. Tätä tarkoitusta varten, ammoniumnitraattia (20 g / 10 litrassa vettä). Edelleen, kerran 14 päivä freesian syötetään kalsiumia ja fosfaattia lannoitteita. Toisin kastelu, lannoitus kanssa kukinnan jälkeen ei pidä paikkaansa. Tällä hetkellä alkaa aktiivinen muodostumista mukulat. Hän tarvitsee apua ruokinta tehtaan 1 2 viikon välein superfosfaatin.
  • Hoeing ja rikkakasvien - tarvittavat toimenpiteet voidaan suorittaa tarpeen mukaan.
  • Sitominen. freesia pensaat ovat melko korkeat, ja hauras varret. Siksi on kasvanut pensaiden toivottavaa laittaa jalka on varret eivät rikkoudu.
  • Kukinnan aikana on tarpeen poistaa haalistuneet kukannuput, että ne eivät ota pois vallan nuorten kukkia. Tämä hoito auttaa pidentää kukinnan aikana. Myös pidentää kukinnan freesia Terry, se tarvitsee hiukan trim - poista haalistuneet kukka varret, ja tärkein, jättäen vain toissijainen kukka varret.

  Tautien ja tuholaisten ja menetelmiä torjua

  Kanssa ripsiäisistä borjatsja saippua- liuoksella

  Tärkeimmät viholliset freesia ovat ripsiäisten, kirvoja ja hämähäkki punkit. Niiden torjuminen saippualiuoksella, mutta vain alkuvaiheessa. Vaikeissa tapauksissa systeemisiä lääkkeitä käytetään ohjeiden mukaisesti.

  Freesia alkaen sienitaudit voivat vaikuttaa Fusarium, laho ja rupi. Käsittely suoritetaan fungisidit. Kukka voidaan sirotella fundazol ratkaisu, ja voidaan kaataa juuresta liuos. Ehkäisyyn käyttäytymisen pakollinen käsittely sipulit syksyllä ja keväällä.

  Sitä voidaan kasvattaa siemenistä ja freesia. Mutta tämä tapahtuu vain kokeneet puutarhurit, jotka haluavat kokeilla valintaan. Siementen ja valmistelee maaperää kostutetaan. Se loi siemeniä ja ripottele päälle maahan 2 cm. Päälle säiliön peitetään kalvolla ja laitettiin hyvin valaistu paikka. Siemenet itävät noin kolmen viikon kuluessa. Tällä kertaa he tarvitsevat varmistaakseen säännöllistä kastelua. Kun taimet venyttää 2-3 cm, on tarpeen poistaa kalvon, ja ohentua taimet. Ne istutetaan avoimella alueella sekä sipulit, toukokuun puolivälissä. Suurin ongelma on kasvava freesias siemen - on vaarana, että ne eivät idä.

  Talvella, kun aurinko on niin ole, ja kirkkaita värejä, freesia piristää heidän rehevän pitkä kukinta. Tämä on mitä hän on voittanut rakkaus fanit huonekasvien.

  Jos haluat saada kasvi keskellä talvea, sipulit pitäisi istuttaa elokuun lopussa. Ennen istutusta, ne käsitellään vastustaa homeen kasvua, ja kasvutekijä.

  Lasku vain pienen potin, jonka halkaisija on 15 cm. Alaosassa on vahvistetut kuivatus, hiili ja sitten substraatti koostuu turvetta, humusta ja SOD maa. On mahdollista lisätä kaliumin ja fosfaattilannoitteiden. Sipulit syvennetään 5-6 cm, yhdessä astiassa voidaan istuttaa 5 kpl. Istutuksen jälkeen, potin poistaa viileässä (10-15 ° C) valoa paikka ja ei vettä, kunnes ensimmäinen versoja.

  Kun ne näkyvät, liikkuvat potin lämpimässä paikassa - tarpeeksi huoneenlämmössä. Begin säännöllistä kastelua.

  Kun kasvatetaan potissa freesioita, tarvitsevat tukea

  Kesällä klo dacha photophilous freesia riittää päivänvaloa. Talvella se tarvitsee Lisävalaistuksen loistelamput. Valo päivä kukka on oltava vähintään 12 tuntia.

  Kasvaessaan freesias pataan se tarvitsee tukea. Heikko varret tuskin kestävät suuria kukintoja ja tauko.

  Vesijohtovettä kastelua on jatkettava. Kastelu suoritetaan vain silloin, kun ylemmän kerroksen maaperän kuivumista. Kukinnan sitä tulisi lisätä.

  Kuiva ilma talvella asunnossa tulee kosteuttavat suihkuttamalla. Voit laittaa vieressä vesisäiliöön tai laittaa potin freesia tarjottimelle kostealla kiviä.

  Kerran kahdessa viikossa, viettävät lannoitus monimutkaisia ​​mineraalilannoitteita loppuun saakka kukinnan ja näivettyminen lehtiä.

  Haalistunut freesia vaatii lisähuomiota - tällä kertaa juurakoita.

  Kukinnan jälkeen varsi on leikattava ja vettä sipulin vielä 1-1,5 kuukautta. Tänä aikana, laskeuman useita nuoria bulblets. Lamppu poistettiin astiasta ja käsiteltiin kaliumpermanganaattia tunnin ajan. Seuraavaksi kuivattu useita päiviä ja laittaa varastoon.

  Freesia sipulit puutarhassa kaivettiin lokakuun alussa, kun lehdet eivät ole vielä haalistuneet myöhässä. Varsi on leikattu ja puhdistetaan lamppu itse maasta ja vaaka, tai käsiteltiin kaliumpermanganaatin fundazol. Sijoitettu kuivaukseen valoa luonnos lämpötilassa 25-28 ° C: ssa useita päiviä. Kuivatut sipulit lajitellaan, poistamalla sairastunut tai vahingoittunut, ja makasi varastointi.

  Jos ei ole alhainen talvella lämpötilat omalla alueella, kaivaa sipulit ei ole välttämätöntä. Ne ovat hyvin viettävät talven alla kerros lehtiä, turpeen ja lapnika.

  Kaivettu sipulit tallentaa ja käsitellä seuraavasti. Ne sijoitetaan pieneen verkkoon vihanneksia tai nailonsukkaa ja ripustaa. Korkea kosteus säilytystiloihin vesisäiliöt - altaan tai ämpäri, alle asennettu verkot. Varastointilämpötila - 20-25 ° C: ssa Ennen istutusta - noin kuukausi - lamppu siirretään viileään paikkaan lämpötilassa enintään 15 °.