figvam

"Intian kansanmökki - viikunat kutsutaan!"

Hanki yksi lukeneista artikkeleista kerran päivässä. Liity meihin Facebookissa ja VKontakte.

Venäjällä, toisin kuin Amerikassa, ei ole tavallista pelata intiaaneja. Sääli - haluavat kuvata lasten lähellä luontoa heimoja heidän hämmästyttävän perinteiden ... Kuitenkin jotkut lapset pelaavat vieläkin, varsinkin kesällä asuntoja, vuonna lomaleirit, sana, lähellä luontoa. Metsän teltassa tällaiset pelit ovat lääkärin määräämiä. Varsinkin jos teltta ja näyttää intialaiselta wigwamilta.

Suunnittelijan Dave Ellisin (Dave Ellis) luominen on vakiintunut muotoilu ja hyvä ilmanvaihto sekä korkealaatuisten materiaalien, tulen ja vedenpitävyyden ansiosta. Erillinen ominaisuus - lattia on erityisesti valmistettu veden läpäisevästä materiaalista, joten teltta ei häiritse ilman tunkeutumista maahan eikä siksi tappaa ruohoa, jolla se on.

Pidätkö artikkelista? Sitten tukea meitä, PUSH:

Mikä on tepee? Tyypillinen asuinpaikka intialaisille heimoille

Mikä on tepee? Tämä on tyypillinen rakkauden ja koivun kuori, jota alkuperäiset amerikkalaiset, mukaan lukien itä-amerikkalaiset itäiset kulttuuriryhmät, kotona tai turvapaikkana.

Aivan käsite tulee Abenakin heimon sanasta, ja se tarkoittaa taloa. Se oli turvapaikka, jota useat india-heimojen heimot käyttivät erityisesti niillä, jotka asuivat koilliseen metsään. Mikä on tepee? Tämä on talo, joka oli yleensä kupolin muotoinen rakennus.

Se saavutti pääsääntöisesti 2,5-3 metriä ja halkaisijaltaan noin 12 metriä. Ensin valmistettiin puukehys, joka peitettiin sitten koivun kuorella ja muilla käytettävissä olevilla materiaaleilla, kuten eläinten nahoilla. Rakenteen liitokset kiinnitettiin tiukasti köysien avulla. 1700-luvun loppupuolelta lähtien katkokuoriin käytettiin joskus kangasta.

Mikä on tepee? Tätä sanaa käytettiin kerran kuvaamaan kaikkia intialaisia ​​taloja, riippumatta rakenteesta, paikasta tai kulttuuriryhmästä. Itse asiassa tämä termi palvelee kuvaamaan puolittain pysyviä suojatyyppejä, joita koillisen metsän kulttuuriryhmä käyttää. Sana Wetu tarkoittaa "house9raquo; Wampanoag-heimossa. Termiä "koivu talo" käytetään myös wigwam-nimisenä vaihtoehtona. Sana "vikip9raquo; Sitä käytetään kuvaamaan tällaisia ​​alkeellisia asuntoja, mutta se on yleistä heimojen keskuudessa Lounais-Yhdysvalloissa.

Mikä on ero wigwamin ja tyypin välillä?

Wigwamin ja tyypin välinen ero on seuraava: wigwamia käytettiin koillisen metsäkulttuuriryhmän heimoissa, kun taas tipis käytti suurten tasangojen nomadilaisia ​​heimoja. Ensimmäinen oli puolipitkä rakenne, toinen oli täysin kannettava. Metsäheimoilla oli pääsy metsiin ja käytetty koivukuori suojapeitteisiksi.

Suurten Plainsin heimot metsästivät puhvelin ja käyttävät puhvelinnahkoja kodeissaan. Wigwam tarvitsi lisää aikaa rakentaa, kun taas tyypit olivat helposti ja nopeasti pystytettyjä. Jotkut olivat kupuisia, kun taas toiset muodoltaan muistuttivat pyramidaalisia teltoja.

Normaalisti Lodge käytettiin asunnon alkuperäiskansojen intiaaniheimot (Wampanoag, Shawnee, Abenaki, Sauk, Fox, pekot, Narragansett, Kickapoo, Ojibwe ja Ōtoyo), joka eli Suurten järvien ja itärannikon ja saada kuoren metsistä alueillaan. Nämä rakenteet olivat käteviä heimolle, jotka olivat samassa paikassa useita kuukausia. Algonquian heimojen Koillis intialaisia, jotka käyttivät Wigwams, asui kylissä kasvukauden aikana, jotka harjoittavat viljelyyn maissi, kurpitsa, pavut ja tupakkaa.

Metsästyskauden aikana pienet perheryhmät siirtyivät metsästysleireihin. Kun perhe muutti uuteen paikkaan, intialainen wigwam purettiin niin, että lanka ei pysy koskemattomana, ja intiaanit ottivat kaikki kansiinsa. Palattuaan kotiin talon uudelleen peitettiin tarvittavat materiaalit. Ja jos kehys oli jo saavuttamaton, se rakennettiin uudelleen.

Jokainen heimo valitsee asuntotyypin mukaisen elämäntavansa, ilmastonsa, ympäristönsä ja luonnonvarojensa mukaan. Wigwam (valokuvan vastaavia rakenteita on artikkelissa) valittiin sopivimpana talonrakennustyyppinä ja talon tyyliin, koska se vastasi metsäalueiden heimojen elämäntapaa.

Onko mahdollista rakentaa wigwam itse?

Kuinka tehdä tepee? Itse asiassa se ei ole niin vaikeaa, tarvitset vähintään laitteita. Aitoisen wigwamin luomiseen käytetyt pääaineet ovat joustavien puiden tai taimien oksat. Aluksi piirretään ympyrä maahan, joka on noin 12 metriä halkaisijaltaan. Sitten tasaisesti kehän aukot 16 tehdään syvyys on noin 20-30 cm. Taivutettavissa improvisoituja kaari runkojen lujasti kiinni reikiin, jolloin muodostuu, kupumainen jättää.

Vaakarungot on kiinnitetty muuhun runkoon puun kuoren kovilla kuiduilla. Sitten koko rakenne peitetään koivulla, muodostaen katon ja seinät. Joskus asunnon lisäsuojaa varten, koivu olki tai kuivattu ruoho asetetaan koivun kuoreen. Kudotut matot, nahat, kankaat ja peitot katosivat myös wigwam, jos nämä asiat olivat omistajien käytettävissä. Ne pidettiin paikallaan köysien avulla. Oviaukkoon jätetty tila on tuloventtiili, joka mahdollistaa ihmisten pääsyn wigwamiin. Ja ylhäältä valmistettu savunreikä toimii eräänlaisena savupiipuna savun poistamiseksi tulesta ja kierrättämästä ilmasta.

Wigwamien koot olivat hyvin erilaiset, suurimmissa rakennuksissa, jopa 30 heimon ihmistä voisi elää samanaikaisesti. Tällä hetkellä näitä malleja käytetään usein perinteisten rituaalien paikkaan. Sukupuolten analogia löytyy eräiltä Afrikan kansalaisilta, Chukchilta, Evenksilta ja Soithsilta.

FIGVAM

vain älä välitä

Harvardin kurssi CS50: n ohjelmoinnin perusasiat

Alla näet 23 sarjaa Harvardin kurssia ohjelmoinnin perusasiat, joka luettiin syksyllä 2015.

Kuka on CS50-kurssi?

Jos olet uusi, mene CS50: n läpi. Jos joku ystäväsi katsoo IT: n ja ohjelmoinnin, neuvoa CS50: tä katselematta. Olen vakava.

CS50 sopii kaikille, jotka ovat päättäneet tulla IT-henkilöksi. Ehkä se on suositeltavaa ja kykenevä 12-vuotiaan ja viisaan kokemuksen "eroon" muista ammateista. Ihanteellisesti - lukiolaiset ja opiskelijat.

Kurssi on hyvin progressiivinen ja päivitetään vuosittain. Kuitenkin, toisin kuin useimmat samankaltaiset yliopiston opetusohjelmat (esimerkiksi MIT 6.00X), opiskelija ei tarvitse yliopiston matematiikan tuntemusta, riittävästi koulun tasoa.

Öljyn hinta laski dollarin säästämiseksi

Lähetä uudelleen mielenkiintoinen haastattelu.

Jokaisen maan orjuuttamiseksi ja siirtomaaksi ei ole tarpeen lähettää joukkoja siellä. Riittää, että voin vain kirjoittaa lakeja tälle maalle. Lue lisää "Öljyn hinta laski dollarin säästämiseksi"

Video kaikista Yandex-käyttöliittymän kehittämiskoulun luvuista

PushAll - instant push -ilmoituspalvelu

Muuta kollegani ja ystäväni artikkeleita projektin push-ilmoituksista.

Tänään "Tribunen" takana on PushAll-palvelu, jonka avulla voit vastaanottaa ilmoituksia eri palveluista sijoittamatta erillistä hakemusta kustakin niistä. Siirrämme mikrofonin.

Jiran kehittämisversion kääntäminen PostgreSQL: lle

Aloin ymmärtää, miten saada jiran kehitystoiminto työskentelemään PostgreSQL: llä standardin HSQLDB sijasta. Tämän seurauksena etsin sopivaa oppaita Internetissä jo pitkään ja löysin täydellisen oppaan mysql: lle noin 2-3 tunnin hakuja ja rinnakkaisia ​​yrityksiä käsittelemään tehtävää itse käsin.

Alla mainitsen lopulliset toimet, joiden avulla onnistuin menemään onnistuneesti. Lue lisää "Jiran kehitysversion kääntäminen PostgreSQL: ään"

S.M.A.R.T.E.R.:n tavoitteiden asianmukainen määrittäminen

Tänään yrityksen aikana lähdin yritysjohdosta tehokkaaseen johtamiseen, joista yksi oli SMARTER-tavoitteiden toimittamismenetelmä. Materiaalin korjaamiseksi päätin kääntää aineiston yhdestä yliopistosta.

Tavoitteet, jos ne ovat oikein, voivat olla voimakas motivaattori sekä yksilöille että yrityksille. Jos tämä tehdään väärin, vaikutus voi olla päinvastainen, ts. motivaation vähenemisenä ja halu kehittää. Että ne ovat "oikeassa", tavoitteet on vastattava menetelmät ÄLYKKÄÄMMIN (alkaen Englanti - erityiset mitattavissa ja saavutettavissa olevia, realistisia, aikaan sidottuja, arvioida ja uudelleen tehdä erityisiä, mitattavissa, realistisia, ajallisesti rajattu, mitata ja toista). Lue lisää "Oikea muotoilu S.M.A.R.T.E.R.:n tavoitteista"

Luettelo elokuvista kaikissa tilanteissa

Useimmiten tämä kysymys herättää nuoria vanhempia, jotka ovat ensisijaisesti kiinnostuneita lastensa terveydestä.

Vastasyntyneen henkilön lämpötila.

se on täysin normaali lapselle (sekä hyvin pieni että aikuinen), kun kehon lämpötila on noin 36-37 ° C. Lämpötilan alle 36 astetta tarkoittaa, että lapsesi on "lämmennyt". "Lisääntynyt" - 37: stä 38: een: syyt voivat olla erilaisia, eivätkä välttämättä edellytä lääkkeiden käyttöä. "Korkea" - 38 - 38,5 o: useimmiten tämä lämpötila on virustaudin indikaattori. "Erittäin korkea" - 38,5 - 39 o: antaa parasetamolia, irrota lämmityksen välttämiseksi, kun lääke ei toimi, voit käyttää viileää kylpyamme tai suihkua. "Tappava" - 39 - 40 o: antaa parasetamolia kiireellisesti, soita lääkäriin.

Luettelo 63 maasta, jotka hyväksyivät 108 Euroopan neuvoston yleissopimusta

Itse asiassa nämä maat eivät ole 63, kuten sanotaan uutisissa, ja kaikki muutokset 47. aloitteen Akita FZ IPA viittaa mahdollisuuteen henkilötietojen tallentaminen ei vain Venäjällä, vaan myös 47 maissa, jotka ovat allekirjoittaneet yleissopimuksen yksilöiden suojelusta osalta Automatic henkilötietojen käsittelystä 28.1.1981 alkaen ETS nro 108 tai hyväksyi muitakin vastaavia kansallisia lakeja. Alkuperäisessä kutsutaan Suojelemista yksilöiden osalta automaattisessa henkilötietolain CETS nro. 108

Tässä tapauksessa yksi maista, eli Turkki - ei ole ratifioinut yleissopimusta allekirjoittamisen jälkeen, että on yhteensä 46.