Ficus lajit valokuva

Erilaisia ​​sisä viikuna valokuvista nimiä

Puutarhurit ficus - todellinen lahja, eikä liian hassu huoneen kulttuuria. Laskeutumisen jälkeen huoneeseen tai talon, se miellyttää silmää sen vihreitä tai kirjava lähtee eri kokoisia ja muotoisia. Tämä kukka on hyvin suosittu sekä kokeneille ja aloittelevat keskuudessa puutarhurit.

Tyypit viikunoita taloon valokuvista

Maailmassa on monia erilaisia ​​viikunoita - muutama tuhat. Alunperin tropiikista, jossa kasvuolosuhteet ovat melko vaikeita, nämä kasvit sietävät kuivuutta, korkeat lämpötilat, voi kasvaa kiviä ja jopa kattoja. Ficus puut saavuttavat useiden metrien korkeuteen, ja huone voi olla Hang-Downing, ja kasvatetaan taiteen Bonsai ilahdutti omistajat ikivihreä lehtineen.

Kun suuri määrä edustajia tällaista tilaa on noin kaksi tusinaa. Olemme ottamassa käyttöön voit kumia kasveja ja lajien valokuvia ja nimiä, joten voit valita kiva kotiin tai toimistoon.

Ehkä suosituin laji, joka tuli meille Länsi-Afrikan, Burmaan ja Intiassa ja kaikkein vaatimaton, joka ei vaadi paljon huomiota. Huoneen olosuhteissa se saavuttaa 2 m korkeudella, puun rungon kaltainen, voi tuottaa ilmaa "juuret-rekvisiitta." Tämäntyyppinen trooppinen kasvi voi ylpeillä lehvistönsä - oksaa siitä ovat melko harvinaisia, mutta lehdet ovat suuret, nahkea, paksu ikään peitetty vahalla. Ostamalla kumiviikuna, et voi hoitaa valaistuksen huoneeseen. Kumiviikuna suuri käynnissä osittain varjossa, mutta vaativa kastelua. Jos savi huone säännöllisesti liian kuiva, kukka putoaa lehtiä. Hänen väritys voi olla kirkkaan vihreinä ja vaaleampi täplät muistuttavat maitolasityyppiä. Kumiviikuna rakastaa ruiskutus ja uiminen. Tällä hetkellä hänen tiheä lehdet pyyhkiä sienellä molemmin puolin.

Hän saapui Venäjälle Kiinasta ja Japanista, jossa valtava suosittu ampelnye kulttuuriin. Päässä puunrungon osapuolet ovat eri mieltä lukuisia versoja 5 cm pitkä, jossa on paljon lehtiä. Kasvava, juurtuneet versot koska "ilmaa" juuret, mikä alittaa maahan, ja antaa uusia versoja. Säännöllisellä karsintaa, voit luoda erilaisia ​​kruunu, joka on hyvin pian zastelet koko pinta potin ja kynnyksen. Ampelnye kumi kasveja, samoin kuin monet muut, ei voi sietää suoraa auringonvaloa, jättää palovammoja lehdillä.

Erilaisia ​​sisäilman viikuna on alkuperäisessä muodossaan. Tämä tyyppi on enemmän kuin kääpiö puu tai pensas. Sen varsi on pieni korkeus, mutta Limoviikuna miellyttää rehevä kruunu, joka oikein karsittiin muuttuu soikeaksi tai pyöreä pensas. Tämän sukuun kuuluu kasvit vihreät lehdet, kuten:

Ja kirjava lehdet:

Kokenut viljelijät tarjota siro epätavallinen koostumus, kudonta yhdessä astiassa runkojen eri lajeja. Limoviikuna jopa 2 metriä korkea.

Sopii niille, jotka ovat suuria asuntoja ja tilavat huoneet talossa. Lyyraviikuna ei pidä lähellä muita talon värejä. Sen merkittävistä versot asianmukaista hoitoa voi olla jopa 50 cm: n pituisia, on muoto viulu tai lyyra, joten nimi kukka. Usein vähintään 2-3 viikon välein, tekee pukeutuminen lannoitteita paremmin sisätiloissa puu kasvoi, se on kasteltava lämpimällä vedellä, ja puhdistettava säännöllisesti suihkutetaan lehdet. Lehdet kukka peitetään vaaleanvihreä raitoja, pisteitä ja ulkonäkö voi olla merkki rappeutuminen juuret, tai muita sairauksia. Kasvatetaan Lirata pistokkaita.

Kotimaahansa - Jaavan saarella, tämä laji pääsee korkeus noin 20 metriä, ja sen pitkä, kapea pakenee, se muistuttaa tuttua paju ilmastoon. Sisäilmaan kukka nopeasti menee kasvuun. Vakauden se tarvitsee tukea, joka on asennettu suoraan maahan lähellä takakonttiin. Kapeat lehdet 30 cm: n pituisia roikkuu, muodostaen kauniin kruunun geometria.

Neuvoston. Klo väärässä paikassa huoneen kulttuurin tilaa päästä hänen tervettä kasvua on mahdotonta. Ficus Binnendijkii ehdottomasti ei siedä luonnoksia, ja jopa lyhyen aikavälin lämpötilan lasku voi johtaa hänen kuolemaansa.

Benedick täydellisesti pistokkaat. Terveet kasvi säännöllisesti heittää pois alemman lehdet. Abscission ylempi kruunu voi olla merkki sairaudesta tai virheellisen hoidon.

Kaunis pensas tai puu, joka on helppo kasvattaa kotona. Asianmukaista hoitoa on:

 • luodaan korkea kosteus;
 • säännöllinen ruiskutus;
 • lannoitteeseen puolivuosittain.

Kasvi on erittäin termofiilinen, optimaalinen ilman lämpötila huoneen se - ainakin 21-22 astetta. Se kasvaa hitaasti. Versot pyöreä, olkavarteen, peitetty kiiltävä iho, on tummanvihreä väri ja kalpeus väri voi merkitä sopimattomasta hoidosta tai puute kastelua. Ominaisuus Deltoidea - keltavihreä hedelmiä, jotka on muodostettu versoja. Kulttuuri tuotu Kaakkois-Aasiassa, yleisempiä puu saavuttaa korkeus 5-6 metriä.

Banian (Bengal)

Vaikuttavaa huone kulttuuri, joka on kotoisin Intiasta. Tässä maassa, kukka kutsutaan Sacred Banyan Tree koska sen harvinainen. Kasvaa luonnossa puuta, mikä antaa joukko juuret. Ne laskeutuvat versot, juuret ja päästä maahan, muuttui valtava massiivinen luonnollinen olento, että joskus pinta-ala on useita hehtaareja.

Lehdet Ficus Bengal melko suuri - jopa 30 cm pitkä, usein kierretty putkeen ja kukinta kuten kasvua, on järjestetty kierteisesti puunrungon. Niiden väri - vaalean vihreä, ja keskellä kulkee selvästi valkoinen raita, jonka reunat lehdet useita puolella "nauhat".

Kaikkein vaatimaton lajike viljelyyn asunnossa - Audrey (Audrey). Banian on täydellinen muodostuminen bonsai. Hänen versot alkavat vähitellen haarautuvat juuret, alas maahan. Huolellisella kastelu riittävä kosteus ja se on stabiili lämpimällä ilmalla lämpötila, ja alustaan ​​saadaan hyvin nopeasti juurtua, muodostaen yhden reiän.

Täydellisesti bonsai kasvi, joka ympäristön olosuhteissa voi kasvaa jopa 1,5 metrin korkeuteen. Kirkkaan vihreä kruunu taidokkaasti kudottuja kiemurtelu puunrungon näyttää erittäin vaikuttava sisätiloissa huoneeseen. Lehdet varjoviikuna pieni (5-8 cm), mutta kasvavat hyvin lähellä toisiaan.

Neuvoston. Muodostaa kauniin kruunun muodossa Bonsai viljelijät kehotetaan leikata lehdet heti, kun niiden määrä vartta kohti saavuttaa 6-10 kappaletta, jättäen vain 3-4 terveimpiä.

Microcarpa runko peittää ohut kuori vähän muhkurainen kokoonpanoissa. Helposti sietää kuiviin huoneistoissa lämmityskauden aikana, ja sen ylläpito on ajankohtainen kastelua ja ruiskutuksen, niin nykyään se on tulossa erittäin suosittu amatööri puutarhurit.

Viljelyyn kasvien muodossa bonsai parhaiten Panda luokka, ja muodostumista holkin - Mokleym, kruunu, joka on kestävä ja elävä, tyydyttyneitä vihreä.

Tämä kasvi kuuluu perheeseen mulperipuun. Eri aikoina monissa maissa, joissa se on viljelty, viikuna Carica sai eri osastojen - kuva, kuva, viikunapuu, kuva Kodin koriste ominaisuus - pieni hedelmät kirkkaan oranssi väri kypsänä. Viljelmä helposti muodostaa osaksi bonsai, ansiosta lukuisia pistokkaat, joka nopeasti juurtua riittävän kastelua.

Neuvoston. Jos haluat Carica kantoi hedelmää, joka epäilemättä tekee siitä houkuttelevamman, se olisi luoda parhaat mahdolliset edellytykset sille - tilava huone (paremmin kuin talvipuutarha), runsaasti kastelua, korkea kosteus ja lämpö.

Tämä on yksi niistä harvoista lajeista, jotka Lepotila tarvitaan normaaliin kasvuun. Tänä aikana se on sijoitettu pois lämmityslaitteet, ja joskus jopa puhdista ruokakomero tai kellarissa, kunnes kasvit alkavat näkyä ensimmäiset taimet. Talvella Ficus Carica voi täysin taittaa kruunu.

Nuori kumi kasvit tämän lajin istutetaan vuosittain, muuttamalla potin halkaisija on hieman suurempi. Kypsät kasvit voivat täysin toimeen ilman elinsiirrot useita vuosia - 5 7 Carica leviää helposti versot, pistokkaat ja hedelmiä kypsymistä voidaan saavuttaa hedelmiä ja saamalla siemenet, istuttaa maahan. Tässä tapauksessa, mitä tahansa kappaleen edellyttää uusien runsaasti maaperän kosteutta ja kasvihuoneessa (päällystekalvo).

Kasvava ja hoitaa näiden eksoottisten kulttuurien ei ole oikeastaan ​​hyvin vaikea prosessi. Ne reagoivat huolehtiva ja luoda optimaalinen ilmapiiri miellyttää kaunis, terve lehdet, vahva runko ja alkuperäinen väri lehtiä. Ficus esitellään tässä artikkelissa, jossa kuvia ja kuvauksia, ovat suosituimpia kulttuurin kukka-. Noudattaen kaikkia viljelyolosuhteita, voimme saavuttaa ulkonäkö hänen asunnossaan ainutlaatuinen, ylellinen ja erittäin kaunis kasvi.

Ficus lajeja kuvat ja nimet

Jopa kokeneet kukkakaupat joskus vaikea kuvitella, miten monet lajikkeet viikunoita, valokuvia nimet ja kuvaukset kasvien auttaa tekemään heille oman mielipiteen. Perinteisessä näkymässä jalansijan jopa keskellä viime vuosisadan, Ficus - se on suuri ikivihreä pensas tai pieni puu, peitetty iso paksu jää lähes soikea. Viikuna puita on runsaasti ja huoneistoissa, ja kaikenlaisia ​​palveluja, koska sen vaatimaton.

Nykyisin käytössä olevat fanit sisätiloissa viljely eivät ole vain tunnettuja kumiviikuna, mutta vielä enemmän mahtava määrä muita lajeja, sekä kirjava lajikkeet ja hybridit.

Kumiviikuna (kumiviikuna)

Otsikkoa kuuluisimmista joukossa sukulaiset voivat oikeutetusti vaatia kumiviikuna. Se oli hänen alussa viime vuosisadan pidettiin varma merkki ahdasmielisyyteen ja sopimatonta kansalainen Neuvostoliiton porvarillisen elämäntapa.

Luonnossa, jossain trooppisten metsien Intian tai Malesiassa, tämä viikuna näyttää varsin erilainen, koska sitä käytetään edustamaan. Keskimääräinen kasvu suurten puiden jopa 30 metriä, ja jotkut yksilöt saavuttavat 60 metrin korkeuteen. Halkaisija runko on jopa kaksi metriä, ja lukuisia versoja ripustaa ohut ilma juuret, tarjoaa tehokkaan kasvien ylimääräistä ruokaa ja tonkia mahdollista.

In Ficus tunnistettavissa nahkea lehdet, saavuttaen pituus 30 cm ja jossa on lähes elliptinen muoto. Keski suoneen selvästi näkyvissä ja hieman masentunut arkin levy. Luonnon olosuhteissa kumiviikuna kukinta, minkä jälkeen se muodosti keskisuurten pyöreä hedelmät, jotka sisältävät paljon pieniä siemeniä.

Kotona kukinta on erittäin harvinaista, mutta kukka kasvaa hyvin aktiivinen. Siksi, muista katkaista kruunu, muuten haluttomia haarautuva versoja valtavasti pitkänomainen ja menettävät muotonsa.

Niistä erilaisia ​​kasveja saatavilla mainetta johtaa Ficus robusta - houkutteleva kasvi on suuret vihreät lehdet ja vahva varret subramose.

Sen lisäksi, että lajien ja sileä vihreä lehdet kasvinviljelijät ja tarjoavat upeat kirjava muotoja. Suuri lehdet nämä kasvit ovat satunnaisesti värjätty kaikissa sävyjä vihreä, valkoinen ja jopa vaaleanpunainen. Ja vaaleanpunainen tai violetti heijastuksia enemmän näkyvissä nuoret versot ja lehdet juuri kehittymässä. Joillakin kasveja kumiviikuna kuten väriaineita lehtineen kasvatus häviää.

On olemassa kolme väriä muotoja, ylempi lehdet joka on vihreä ja kirkas pinkki vein erottuvat, ja pohja tulee sinertävän violetti sävy.

Niistä melko pienoiskoossa lajikkeita voidaan erottaa viikuna Melanie tummat kiiltävät lehdet jopa 20 cm. Nuoret halukkaasti kustyaschiesya versoja ja viherkasvit on maalattu rikas punaruskea sävy. Lehdet ovat enemmän huomautti kuin Ficus robusta.

Limoviikuna (Limoviikuna)

Ficus loistava tunnetaan paremmin maailmassa yhtenä Limoviikuna, valokuva on vaikea olettaa, että tämä on lähin sukulainen edellä kuvatun kaltaisista. Kasvi kiinnittää siro muodossa ohuita oksia, muodostaen lopulta rönsyileviin ja hieman roikkuvat kruunu, sekä ohuempi ja pieni kuin kumiviikuna lehdet.

Kotoisin Etelä-Aasiassa ja Pohjois-Australian Limoviikuna luonnossa on korkea puu jopa 25-30 metriä.

Muodostaen antenni juuret ampuu runsas kosteus voivat menestyksekkäästi päästä maahan ja juurtua. Tämän seurauksena yhden puun muotoja vie valtava alue asua tai Arbor banyan.

Tämä on yksi pieni leaved kumi kasvit. Terävä reuna tasainen levy levyn pituus on enintään 10 cm, ja ne voivat olla joko itse-värinen ja monivärinen.

Viljeltäväksi kotiin tänään näyttää monia lajikkeita kompakti kruunu, lyhytkasvuisuus, pienet koriste lehtineen.

Viimeaikaisista saavutuksista kasvinkasvattajien vaikuttava kaareva kuin kierretty lehdet. Esimerkkinä tästä voi toimia eräänlaisena vuoteen Curly, joiden lehdet terät paitsi kaareva, mutta myös maalattu vaalean vihreä ja valkoinen. Lajikkeen Buklee lehdet ovat suurempia ja kokonaan vihreitä, mutta myös näyttää epätavallinen tiukka kippurassa. Klo laadut ja Golden Monique Monique lehtien kauniisti puristettu reunan yli.

Limoviikuna Natasha - tunnettu pieni leaved erilaisia ​​rikas vihreät lehdet, kompakti kruunu, ja keskimääräinen kasvu. Laitos vastaa hyvin formirovke ja melko helppohoitoinen.

Wiandi tavallaan kuin valokuvan näkyvän Limoviikuna Natasha, mutta koska luonnollinen taipumus vääristää varret on siunaus noviisi Bonsai harrastajille. Kasvi on pieni lehdet ja hitaan kasvun, että kulttuuri on merkittävä etu.

Kirjava Ficus Kinki - toinen yhteinen erilaisia ​​Limoviikuna. Ominaista tämän kirjava kasvit - Torn värillinen reunuksen terävän lehtiä. Tämä reuna on vihertävä, valkoinen tai kermaa.

Varjoviikuna (varjoviikuna)

Leviäminen puu tehokas valokuvien - toinen suosittu laji sisätiloissa ficus. On vaikea kuvitella, että kotona puun noin 25 metriä korkea, on kasvanut pienoiskoossa psevdobonsay tai paksua säännöllisesti altistaa formirovke pensas.

Varjoviikuna kuuluu pieniä leafed lajikkeita. Soikea lehdet tiheä rikas vihreä nahkea sileä pinta istuvat lyhyen varret. Lukuisat versot tiheään peitetty lehdet jopa 15 cm.

Varjoviikuna kutsutaan Kuristaja. Niin kauhea epiteetti liittyvä elämäntapa kasvien luonnossa. Nuoret yksilöt Ficus laskeutua rungot ja oksat muiden puiden viljelykasvien, mutta kasvun myötä niiden Ficus kierre ympäri ja kirjaimellisesti tukehduttaa juuret. Vaikka banyan varjoviikuna ei tullut, mutta tämä laite auttaa laitoksen tulee vahvempi ja saada lisää voimaa.

Ficus ginseng tai ginseng on niin nimeksi, koska yhdennäköisyys pois itämainen yrtti muodostaen mielikuvituksellinen juurakoita. Toisin kuin ginseng varjoviikuna luonne ei kykene muodostamaan tällaisia ​​paksuuntumista ulkoneva maaperän yläpuolella. Ficus ginseng - todella käsintehtyjä kasvi on saatu kautta erityinen lannoitus taimien kasvua stimuloivat hormonit ja huumeiden juuri.

Valitettavasti monistaa kotona kuin kasvi ei toimi, mutta kukkakauppias taattu pitkäaikaisen ihailua aidon tuntuista bonsai. Kun hoitaa kulttuurin Ficus välttämättä leikattua osaltaan valvomaan lannoitus aikataulussa. Aliravitsemus vaikuttaa ensisijaisesti paksuuntunut juurakoita, jotka voivat shrivel ja kuivua kokonaan.

Spray muodossa varjoviikuna eristetty erityislaatuista. Ficus moklame helposti erottaa siro versoja tiheään peitetty lehdet, jotka muodostavat erittäin tiheä ikivihreä kruunu. Säilyttää halutun muodon laitoksen pitäisi olla säännöllistä jousi karsimisesta.

Ficus Bengal (banian)

Joukossa lajikkeiden Ficus, jonka valokuva ja nimi huhu fanien keskuudessa eksoottisia kulttuureja, Ficus Bengali on erityinen paikkansa. Ominaista, että kasvi on sen kyky muodostaa banyan puu. Tämä termi viittaa leviämisen yhden puun koko tämän Grove johtuvat asettumisesta lukuisia antenni juuret.

Vuonna Ficus Bengali vaalean ruskehtava kuori, sileä soikea munanmuotoinen nahkea lehdet ja pienet punertavan oranssi hedelmä.

Lyyraviikuna sai nimensä, koska erikoisen muotoiset lehdet. Muistuttavassa instrumenttia. Samaan aikaan, tämä kasvi ei voi kutsua pieni leaved kumi kasvi. Pituus nahkea hieman ryppyiset lamina voi olla jopa 50 senttimetriä.

Suuret lajeja ei usein löydy kokoelmista puutarhureita. Kuitenkin lyyraviikuna erittäin kiinnostunut kasvaa. Hitaasti kasvava versoja heikosti haaroittuneita, mutta alhaalta ylös ja tiiviisti peitetty ylellinen lehtineen.

Ficus pyhä tai uskonnollista (temppeliviikuna)

Puu Ficus pyhä eroaa yhdisteiden, että lepoaika on täysin tai osittain menettää lehdet. Kasvi kasvaa nopeasti, ja on luonteeltaan usein tapauksia jopa 30 metriä.

Sydämen muotoinen levy tämän lajin Ficus olisi ollut melko yksinkertainen, jos ei sulavasti pitkänomainen kärki, jonka pituus on yhtä suuri kuin koko 20-tuumainen arkki. Tasoita näkyvään suonet lehdet istuvat pitkiä petioles. Sadekausi pyhä Ficus pystyy ylimääräisen kosteuden poistamiseksi. Se putoaa nähdään kärjissä kauniita lehtiä.

Välillä, versot voidaan nähdä monia pieniä pyöreitä hedelmiä. Täyteläinen kuin ne muuttuvat punaisiksi tai violetti, ne ovat syötäväksi kelpaamattomia ihmiselle, mutta linnut nokkia niitä vapaaehtoisesti.

Ficus pyhä luonnossa käyttää aktiivisesti sen antenni juuret, maahan ja muodostaa lisäksi varret kasvi.

Nimi tämän lajin viikuna valokuvan helposti tunnistaa ja kokenut viljelijä, ja tarttuvan buddhalaisuuden. Se on pyhä Ficus Buddha mietiskellä saavutti valaistumisen ja tuli symboli miljoonille ihmisille uskoa ja universaali viisaus.

Ficus binnendika Ali (ficus binnendijkii Aili)

Fikus binnendika usein kutsutaan ansiosta lineaarinen ivolistny listyam jatkettu on hyvin samankaltainen listvu vetly plakuchey tai paju.

Erilaisia ​​Ficus Ali, kuten kuvassa, on hyvin suosittu puutarhurit. Kotona kasvi pääsee korkeus viiden jalka. Ja avulla vuosittaisten karsintaa voidaan antaa minkä tahansa muodon.

Sen lisäksi, että eri Ali, viljelijät voivat tehdä talon viikuna binnetdika kirjava lajikkeita. On muistettava, että lajikkeiden kirkkaan valko- keltavihreä lehdet enemmän oikukas ja vaativat erityistä valaistusolosuhteissa.

Kuten kirjava kasvit kuvassa, Ali viikuna kasvaa hyvin olohuoneessa, viherhuoneessa tai kasvihuone.

Niistä jättiläinen lajin viikuna, jonka kuva ja nimi on annettu edellä, tai Ficus pumila kääpiö ei ole edes puu. Tämä pitkä scansorial tai groundcover laji, alaosat versoja joka vähitellen lignified ja nuoret varret ovat joustavia ja sitkeitä. Pystypinnoilla ja auttavat levittää maaperään Ficus antenni juuret, jotka on muodostettu pitkin koko lennon.

Lehdet ficus pumila on pienempi kuin hyvin samankaltaiset lajit. Pituus muna, hieman aaltoileva levy levy ei ole enemmän kuin 7 cm. Lisäksi on nuoret versot pienempiä lehtiä ja kypsä varret huomattavasti suurempi. Lisäksi tavanomaisia ​​kasvien vihreät lehdet, nyt peruuttanut lajikkeet valkoinen tai kellertävä-kerma raja reunalla levyn. Luonnossa Ficus kukkii ja kantaa hedelmää. Mutta kasvaa sisätiloissa potin tapauksessa nähdä kuin päärynä oranssi hedelmä epäonnistua.

Limoviikuna: tyypit, valokuvia ja kotihoito

Hyvin rakastettu ja suosittu puutarhurit eri lajikkeiden viikunoita. He ovat jo pitkään asettui huoneistoissa, kasvihuoneet, toimistoja, kauppoja. Pudottuaan pois tällaisen laitoksen on ikkunalaudalla oikeaan ja niiden hoitoon, voit ihailla vihreää komea monta vuotta. Kuitenkin monet lajikkeet viikunoita ovat kooltaan valtavia, joten suuri huone tarvitaan niitä. Mutta lajikkeiden viikunat on niin paljon, ja jokainen voi valita oman asunnon tai toimiston kasvi koon, värin tai muodon lehtiä.

Kaunis ikivihreä ficus Se kuuluu perheeseen mulperipuun. Kasvaa luonnossa Uudessa Guineassa, Kaakkois-Aasiassa ja Salomonsaarilla koska kasvit voivat olla puita ja pensaita. Riippuen kumi kasvit voivat olla tai dikromaattisia vihreät lehdet jopa 70 cm. Pieni kukkia kasvi on järjestetty yksinkertaistettu perianth.

Luonnossa kumi kasvit voivat kasvaa pituus 40 metriä, ja niiden sylinterin halkaisija voi olla jopa 5 m. Siellä scansorial stelyaschiesya ja kasvilajeja. On yhteensä yli 1000 lajikkeet viikunoita. Kuitenkin omatekoista paljon pienempi. Kuuluisa amatööri Kukkien viikuna tänään katsomme tässä artikkelissa.

Elastinen Ficus kuuluu suosituin ja vaatimaton lajia tämän suvun Mulberry kasvi. se Eri slabovetvyaschimsya tynnyri, joka kotona pääsee kaksi metriä. Nahkea ja kiiltävä elliptinen lähtee kärjessä hieman huomautti. Harmahtavan vihreä kruunu puu on karkea ja täynnä vaakasuora uria. Kosteissa tiloissa puu tuottaa antenni juuret. Tämäntyyppinen viikuna on eri lajikkeita, jotka eroavat toisistaan ​​lähinnä väritys lehtiä:

 1. Lajike "Musta prinssi" - on kasvi musta lehtiä.
 2. Luokka "Doecheri" tunnettu siitä, että läsnä on vaaleanpunainen täplät ja punainen raitoja keskellä arkin.
 3. Grade "kirjavia" on kaunis vihreät lehdet, joka ulottuu reunoille fringing kerma.
 4. Grade "Robusta" on kasvi, jossa on suuri, kiiltävä lehdet rikas vihreä väri.

Limoviikuna - on ikivihreä puu hoikka versoja luonnossa Se voi kasvaa jopa 10-20 metriä. Kotona pensas pääsee korkeus kolme metriä. Harmaa-beige laaja Crohnin kasvi on oikea muoto. Pitkulainen levyt saavuttaa pituus 5-20 cm ja enimmäisleveys -. 2-5 cm Ne voivat olla yksivärinen tai kaksivärinen, on ovaali, muna muoto tai spiraalin muotoon. Crohnin puu on niin tiheä, että joskus, koska hän ei näe takakonttiin. Koska niiden versot kasvaa antenni juuret, voit tehdä kauniita kansia ja antaa puun epätavallisia muotoja.

Ficus repens - pienoiskoossa hiipivästä pensas eri pitkät varret, joihin lisä- juuret on muodostettu. Pinnalla hänen sydämen muotoinen vihreät lehdet muodostetaan kova mesh kuvio keltainen väri. Kiitos sen imukupit kasvi voi kasvaa puita tai pylväät.

Ficus kääpiö tai pumila White Se edustaa viiniköynnöksen pitkä hiipivästä versoja. Epäsymmetrinen lehdet ovat soikea-sydän-muotoinen ja järjestetty varret 5 cm paksuus. Karhea ja ryppyinen lehtien pinta on peitetty silmukkakuvio. Laitos peittyy maaperän maton kiinni maahan lukuisia piikit.

Lyyraviikuna on suuret lehdet vaaleanvihreä. Taimien on peitetty vahalla, ja on muotoiltu siluetti viulu. Jokainen arkki saavuttaa pituus on 60 cm, ja jonka leveys on enintään - 30 cm vihreät lehdet keskellä valkoinen pilkkuja ilmaistaan ​​laskimoon .. Pystyt varsikasvit luonnossa kasvaa jopa 12 metriä.

Ficus Rubiginoza tai rzhavolistny Se on pieni levittää puu versoja punainen värisävy. Alaosassa kruunu on muodostettu antenni juuret, ja huipulla kasvaa vaaleanpunainen silmuja karvainen. Melko suuri kasvilehdet tummanvihreästä alapuoli - rusketus.

Ficus heterophyllous sai nimensä johtuu siitä, että sen oksat näet lehdet täysin eri muodossa. Kasvaa jopa metrin puiden pensas on nahkea lehdet ja varsi. Heidän tummanvihreä tausta voi sijaita ruskeita pilkkuja. Bush hedelmät muistuttavat oliivi marjoja, joka on joka tapauksessa ei voida ottaa ruokaa.

Ficus Melanie Indonesiassa pidetään pyhä puu. Taimi on alikehittynyt kruunu. Takakonttiin kasvillisuuden ovat nahkea, tummanvihreät elliptinen lehdet ja osuvat maahan antenni juuret. Kotona kasvi ei kukkia, mutta hedelmä on-sikoniumy.

Ficus Carica tai viikunoita huone - pieni putoava pensas kanssa leviämisen kruunu. Se on tunnettu siitä, ruskehtavan harmaa paksu varsi ja sahalaitaiset lehdet muodoltaan epäsäännöllisiä. Kukin arkki on päällystetty vaaleankeltaisena tai valkoisia raitoja. Kun oikea kotihoitoa voi saavuttaa kukinnan ja hedelmien kuva Kukat kasvin ovat tuskin näkyvissä, mutta hedelmän tai viikunoita muistuttavat pallomainen varret. Syksyllä tällaista viikuna saattaa menettää lehdet.

Miten hoitaa viikuna kotona?

Huonekasvit ovat vaatimattomia, joten se on erittäin suosittu ja rakastettu viljelijöille. Hoito Ficus kotona on hyvä valo, säännöllinen ja oikea kastelu ja sopivassa lämpötilassa. Jotkin vivahteita kasvaa, etenkin tietyntyyppisiä kasveja, on olemassa.

Parempi vaihtoehto on sijoittaa viikunat hyvin valaistu paikka ilman suoraa auringonvaloa. Pieni kasvi voi laittaa ikkunalaudalla itään tai länteen, ja korkea pensas tai puu sijaitsee lattialle tai pöydän lähelle ikkunaa. Ammu kasvi huoneeseen ei suositella. Varjossa pensaan hidastaa kasvua lehdet ja nollaa.

Lämpimänä vuodenaikana kumi kasveja voidaan ottaa loggialle tai parveke, järjestämällä ne siten, että laitoksen ei ole suorassa auringonvalossa. Talvella valo-rakastava kasveja kärsiä lyhyellä päiväsaikaan, joten he suosittelivat muutaman tunnin päivässä lisäksi esiin.

Lämpötila ja kosteus

Kesällä optimaalinen lämpötila kasvaa viikuna Se voi olla uudelleenjako 25-30S. Talvella kasvi suositeltavaa olla ilmaa lämpötiloissa 16-20S.

Ficus voi hyvin ja huoneenlämmössä. Ainoa asia, jota he eivät pidä - se on lähtöisin patterit kuivaa ilmaa. kolme kertaa päivässä, suihkutetaan vettä huoneenlämpötilassa - Siksi suositellaan, että kaksi kasvi. Muuten, kuiva ilma voi aiheuttaa tuhoa puun tuholaisten tai tautien.

Klo hoito fikusom vaatii säännöllistä kastelua, joka riippuu kosteuden ja lämpötilan, kun huoneen. Vesikasveja vasta hyvin kerros on kuivunut ylempi jauhettuun seokseen. Liian usein kastelukannu johtaa homeelle juuristo. On myös välttämätöntä pitää kelkkaan ei kerry vettä.

Kuivan kauden aikana kaksi kertaa kuukaudessa Ficus suositellaan kylpeä suihku, sulkeminen esiasteelta vedenpitävä kalvo. Ilman suihku kasvin lehdet voidaan aika ajoin puhdistaa ensin kuiva ja sitten märkä liinalla.

Puuhun lehdet rikas vihreä väri, kokenut viljelijät hieroa niitä erityinen ratkaisu:

 • laimennettiin kaksi ruokalusikallista majoneesi puoli lasilliseen vettä;
 • kuiva ja puhdas kostutetulla kankaalla on saatu liuos;
 • Lehdet on pyyhitty, kunnes koko lian ja pölyn.

Kun hoidosta Ficus kotona kastike vain kesällä. Käytä tässä puolestaan ​​suositellaan mineraali- ja orgaanisia lannoitteita. Feed kasvi kymmenen päivän välein.

Talvella, kun vähän valoa ja lämpöä, lannoitteita ei sovelleta. Mutta hyvää kasvinsuojeluun voidaan suorittaa syöttämällä teelehdet kaivamalla pieni määrä ne maahan.

Nuori, aktiivisesti kasvavat kasvit tarvitsevat elinsiirron vuosittain. Vanhoja puita ja pensaita istutetaan muutaman vuoden välein. Tämä tulisi tehdä, jotta päivittää soured ja saostunut maaperään.

Sopivia elinsiirtoa myydään kukkakauppoja neutraali tai lievästi hapan erityinen maaperän kuvioissa. Nuoret kasvit tarvitsevat tietyn maan seos, joka voi olla valmistettiin yhtä suureen osaan:

Vanhoja puita istutetaan tiheämpää maaperän, joten seos lisätään humusta ja SOD maa.

Noin vuorokauden ennen istutusta taimet kastellaan. Uusi halkaisijan tulisi olla noin 2 cm suurempi kuin edellinen nuorten pensaita. Alaosassa tankki on täytetty, ensimmäinen valua, ja sitten myöhemmin pieni maakerros. Raahattiin ulos vanhan potin kasvit tomppeli maa asennetaan uusi kapasiteetti ja peitettiin maalla.

Limoviikuna: kotihoidon kuvat

Pieni puu, joilla on pienet lehdet vaatii paljon huomiota ja erityistä huolellisuutta. Muuten hänen alkaa pudota lehtiä, ja tehdas tulee täysin kalju.

Limoviikuna luonnollisesti elävät oloissa korkea kosteus, siis ei voi sietää liian kirkasta valoa ja kuivaa ilmaa. Siksi on suositeltavaa kasvaa suorassa auringonvalossa, ja spray useita kertoja päivässä. Erittäin hyvä vaihtoehto nostetaan kosteutta, on käyttää erityistä ilmankostutin.

Jos sinulla on vielä Ficus Benjamin Aloitimme putoavat lehdet, syynä voi olla:

 1. Akklimatisaatio kasveja uusiin kasvuolosuhteet.
 2. Kastelu kylmällä vedellä.
 3. Valon puute.
 4. Epämiellyttävä laitteiston lämpötilan (yli 23 ° C tai alle 17C).
 5. Luonnoksia ja äkillisiä lämpötilan muutoksia.
 6. kuivuus ilmaa.
 7. Liian suuri tai riittämätön maaperän kosteutta.

Kaikki nämä syyt ovat hoidossa Limoviikuna olisi poistettava. Kasvi on sijoitettu valoisa paikka suoralta auringonvalolta ja vedolta, säännöllisesti vettä, suihkutetaan ja kyllästynyt. meidän ei pidä unohtaa ajoittain löysää maaperän potin ja istuttaa nuoren kasvin vuosittain.

Lisääntyminen Ficus kotona

Yksinkertaisin ja yleisin tapa lisääntymiseen ovat ficus pistokkaita.

Pistokkaat jousi holkki, jossa on pohja solmun versot leikataan, jonka on oltava vähintään 2-3 lehtiä. Alavaippa on poistettu, leikkeet pestiin, ja varsi on sijoitettu kosteaan hiekkaan tai vesi. Pituus kasvien suihkutetaan runsaasti ja päällystetty läpinäkyvällä muovipullo tai muu kansi. Sinänsä pistokkaat sijoitetaan lämpimään, varjoisassa paikassa ja tuulettaa päivittäin. Kun kasvi tulee juurtua ja alkaa kasvaa, se voidaan turvallisesti istuttaa potin täytettiin mullalla seos.

Koska pistokkaat voidaan tehdä ja iso ficus lehtiä, leikkaa se kantapään. Kaulitaan putken arkki yllä kosteaan turvetta tai hiekkaa. Sen vieressä on asetettu tukemaan kestävää kehitystä. Levy ruiskutetaan ja peitetty pullo. Aikana juurtuvat sinun täytyy tuulettaa ja kostuttaa turpeen nostoon. Ilmestymisen jälkeen juuret arkin istutetaan pienen potin. Kun kasvu kasvit istutetaan suurempia ruukuissa.

Darling koti on koettu helpoksi riittävästi oikeita huolta Ficus ystäville. Suorittavat vain muutamia ehtoja, voit nauttia ympäri vuoden, kaunis vihreys pieni pensas tai upea ja mahtava vanhoja puita.