Ficus kukka

Miten hoitaa viikuna kotona

Ficus - suosikki yrtti puutarhurit. Koska korkea esteettisiä ominaisuuksia kukkien on ensimmäinen keskuudessa ikäisensä. Ostamalla potin lehvistönsä tai ottamalla sen lahjaksi, sinun tulisi välittömästi pyytää miten hoitaa viikuna kotona. Käytä arvokkaita neuvoja kokeneita puutarhurit, ja opit kaikki vivahteet viljely ja jalostus tämä kasvi.

Luonnossa on noin 1500 lajia Ficus. Omatekoista enintään 20 erilaista kasvia näköisiä mielessä, että eri muotoisia ja väri lähtee. Kukin alatyyppi on omat erityispiirteensä, mutta kukaan Ficus - se on vaatimaton kasvi, ei vaadi paljon vaivaa kasvaa. Nämä kasvit eivät ehkä kukinta, mutta ovat välttämättömiä koristamaan ja maisemointiin asunnoissa, konttoreissa ja tiloissa puute luonnonvaloa.

Täydellinen sisustus kasvi, jolla on useita - kotiin Limoviikuna. Nämä kasvit väri vaihtelee ja muoto lehtiä siemeniä. Limoviikuna on hyvä, koska kasvanut kasvi voi luoda erilaisia ​​muotoja, jos punos joustava oksat, mikä johtuu nopeasti kasvu varsi järjestelmä. Tämä kasvi tykkää säännöllinen niitto, niin lehtien näyttää hoidettuja ja rehevä. Tämäntyyppisen kasvin viljelijät, amatöörit tekevät bonsai vaikeuksitta. On olemassa useita haittoja tämän kasvin:

 • se on altis pudottamalla lehtiä syksyllä ja talvella, koska valmistautuminen kevään kasvukauden (kapasiteetti uuden lehtien);
 • pelkäävät luonnoksia, niiden läsnäolo aiheuttaa irtoaminen lehtiä, joten se on tarpeen luoda suotuisat olosuhteet Ficus Benjamin;
 • Hän ei pidä suoraa auringonvaloa, niiden kanssa kosketuksiin kasvin lehtiin tulee kalpea ja laiha;
 • Jos aika ei leikata kasvi, oksat venytetty, tulossa ohut ja mielenkiinnoton.

Tämän tyyppinen klusterin huonekasvi on erilaisia ​​muotoja, korkeus, väri lehdet ja oksat. Tämä kukka on rakastettu monet aloittelevat viljelijät ja ihmisiä, jotka ovat usein pois, koska Hän ei vaadi hoitoa, se on useita etuja verrattuna veljiensä:

 • ei pelkää luonnoksia, kasvin lehdet ei nollata, kun ilman lämpötila laskee;
 • Se ei edellytä usein seurantaa kastelu. Jos olet unohtanut tai ei ole ollut mahdollisuutta veteen kasvi, viikuna lehdet eivät menetä, he hieman nöyräksi. Jälkeen kastelua kasvin nopeasti tulee normaaliksi;
 • Se on heikko kattavuus: tuntuu hyvältä pimennetyssä huoneessa, rauhallinen ympäristön valon ja varjon. Sellaisissa olosuhteissa oleskella kumi-Ficus lehdet ovat hieman pienempiä kuin jos se oli valossa.

Taidetta kasvavien suurten kasvit pienoiskoossa Bonsai kutsutaan. Harva tietää, että tavallisuudesta ficus voi muodostaa pienen puu. On parasta alkavat hahmottaa bonsai talvella - kunhan kasvit kitukasvuinen nykyisen mehua. Tämä kukka on oltava puut ja paksu puu-runko, ne ominaisuudet, jotka tekevät näyttämään oikeaa puuta. Ficus kääpiö on useita erilaisia ​​kruunut, joka on tunnettu siitä, että ulkoinen erot:

 • klassinen pyöreä muoto;
 • pyramidin kun laaja Kroon sivusuunnassa kapeampi kärjestä;
 • kaskadi, kun kaikki lehdet on vinossa.

Tehdä Bonsai puu, sinun täytyy muovaamattomien nuoret versot takakontissa Ficus yhteyden lanka, haavan niitä aloittaen alareunassa, laelle. Tässä asennossa, kasvi on enintään 7 kuukausi, minkä jälkeen lanka on poistettu. Kauneus on joskus taivutettu oksat, vahvistamisesta ne takakonttiin. Lopussa samana ajanjaksona, ne alkavat kasvaa oikeaan suuntaan.

Uskotaan, että bonsai mystinen vaikutus ihmisten elämään, heidän kohtalonsa. Nämä kasvit ovat varustettuja kryptisiä ominaisuuksia ja voimakasta energiaa. Haltijat tällaisia ​​kukkia talossa pidempään oleskeluun bonsai, alkaa nähdä profeetallista unia, löytää itsensä kyky ennustaa tulevaisuutta. Tämä puu auttaa toteutuksessa ihmisen ajatuksia runsautta.

1

Ficus kutsuttu mikrokarpa on pyöristetty, kirkkaan vihreät lehdet. Tämä kasvi on hyvin samankaltaisia ​​ominaisuuksia Benjamin. Heillä on samat vaatimukset hoitoa, jotka ovat helposti saavutettavissa:

 • Emme voi sallia kuivaus maaperän, muuten se vaikuttaa valtion lehtiä. Hän ei heitä alas, kun Benjamin, mutta ne ovat nöyräksi ja samentua;
 • Hän ei pidä suoralta auringonvalolta ja tummennetut tilat, joten ratkaista tämä Ficus on välttämätöntä hyvin valaistussa tilassa;
 • et voi päästää luonnoksia kasvi, muuten se sairastuu;
 • välttämätöntä suorittaa kampauksen kruunu oksat ulottuvat tehdä trimmaus ja loistoa.

Näyttävin ja alkuperäinen kasvi koko perheelle - lyyraviikuna. Tärkein ominaisuus tämän puun ovat suuria, kiiltävät lehdet merkittävässä vaalean suonet. Juuristo Ficus lyyra erittäin voimakas, voi varastoida vettä, joten se on vaatimaton kastelua sallitaan hieman ylikuivuminen savi paakku juurten ympärille. Koti on isolehtisikuri kasvi kasvaa jopa kaksi metriä, joten se on täydellinen koristelu asuin- ja toimistotilaa.

Jos olet ajatellut ostaa huone puu, pitää mielessä, että kaikenlaiset viikunoita mielellään kasvaa huoneistoihin. Ne antavat paitsi visuaalinen ilo omistajilleen, vaan myös puhdistaa sisäilmaa. Onnistuneen viljelyn nämä kasvit on tarpeen tietää, miten oikein hoitaa fiikus kotona. Se vaatii vähän vaivaa: vain muutamia tärkeitä ominaisuuksia noudattaen järjestelmän kastelu, karsimisesta oksia ja lehtiä.

Milloin tahansa, ficus tykkää kohtalainen kastelua, emme voi "kaataa" kasvi, muuten se sairastu ja kuolevat. Kostuttaa maaperän ensues kun sen ylempi kerros on täysin kuiva. On mahdotonta sanoa varmuudella, kuinka monta päivää se tapahtuu: nestehukka nopeus riippuu huoneen lämpötila. Kastelu on tehtävä noin kerran 7 päivää, lämmintä vettä puolusti. Neste tipoittain-off on kaataa puoli tuntia sen jälkeen.

Kerran 15-30 päivä on tarpeen järjestää ruukkukasveja on helppo suihkussa lämpimällä vedellä. Tätä varten kasvit siirretään kylpyhuone ja suihku kastellaan peräisin kastelukannu. Kautta tällaisen menettelyn, pöly pestään pois lehtiä ja oksia. Jos ne ovat hyönteisiä tai tuholaisia, ne myös pestä pois. Suihkun jälkeen kasvien pitäisi seistä kylvyssä vesilasi lähetä kukkia paikallaan. Näiden menettelyjen lehdet ovat kiiltävät, hyvin hoidettu.

Pitämään Ficus on puut ja siisti ulkonäkö, on välttämätöntä suorittaa karsintaa kasvatettiin ohuita oksia. Tarkasta kasvi huolellisesti joka puolelta ja näet, että on olemassa useita haaroja ilman lehtiä tai puoli-alasti. Elvyttämiseksi ja herättää lepotilassa silmut kasvi, sinun täytyy nipistää takaisin (cut) nuoret vaaleanvihreä versot (lehdet), joka reunustaa Ficus. Tämä menettely olisi tehtävä useita kertoja vuodessa tarpeen mukaan. Trimmauksen jälkeen jonkin aikaa paljain oksat alkavat näkyä kauan odotettu lehdet.

Kumi kasvit lisääntyvät helposti liittämällä regrown oksat. Suotuisimmat aika tänä keväänä ja ensimmäinen puoli kesän. Lisääntymiselle puun viljelijät kehotetaan toimi seuraavasti:

 1. Sinun täytyy valita varsi. Et voi ottaa yläosa nuoret versot - ne eivät juurtua. Leikkaa tarve ne oksat, joissa varsi on hyvin kehittynyt ja on tiivis rakenne.
 2. Leikkaa varsi terävällä veitsellä tai puutarhasakset. Pituuden on oltava vähintään 15 cm.
 3. Poista ottaen mahla jotka tehty leikkaus paikan päällä. Voit tehdä tämän, laita oksa vedessä kaksi tuntia, sitten valua ja korvata se tuoreena.
 4. Leikataan lehdet, jotka ovat leikkaus osa, joka on sijoitettu vettä, jotta ne lahoamista.
 5. Kaksi viikkoa myöhemmin, pieni kasvi juurtua. Sitten se täytyy laittaa pienen potin käyttäen löysä ja hedelmällinen maaperä.
 6. Aika ajoin taimien on tarpeen järjestää viileä suihku. Jos tämä ei ole mahdollista, pyyhi lähtee kostealla sienellä tai liinalla.

Kerran vuodessa, olisi tehtävä ficus elinsiirtoa. On tarpeen ottaa potin hieman isompi: tämä edellyttää kasvava juuristo kasveja. Näin on meneteltävä on keväällä tai alkukesästä. Ficus elinsiirtoa tarvitsee näitä materiaaleja:

 • kukkaruukun pieni tyhjennysaukon;
 • Erityiset maaperän viikunoita;
 • salaojitus kiviä.

Siirrettyihin ficus:

 1. Toteutettava kukka potin yhdessä paakku maa.
 2. Poista vanha maaperään. Jos maa on liian tiukasti tartutaan juuret, sitten poistaa vain pintakerroksen.
 3. On ruukun sijoitettu betonilohkare yhdessä kerroksessa.
 4. Kaadetaan kattilaan ja ensimmäinen kerros puristetaan maa sormien.
 5. Aseta kukka uudessa potin hoitaessaan määrä maata.
 6. Podsypaya maaperä, täyttää tyhjät tilat, varmista, että kasvi on taso. Kukin kerros on hieman painetaan sormella.
 7. Jos käytät maaperän päässä ostoskeskuksesta paketti, sitten vettä kasvi istutuksen jälkeen ei ole tarpeen. Odota, kunnes ylempi kerros on kuivunut.

Kellastumista ja pudottamalla pieni määrä alemman lehdet ficus - normaali ilmiö syksyllä, sanotaan, että kukka valmistautuu uuden kasvukauden. Jos huomaat vajoamisen suuria määriä, se on merkki epäsuotuisaan asunnossa, on aika ryhtyä toimiin ja säästä ficus:

 1. Tarkkailla lämpötilaolosuhteet tällaista kasvien - ei alle 15 ° C eikä korkeampi kuin 23 ° C: ssa, sitten jää enää laskevan.
 2. Poistaa luonnoksia asuinpaikan Ficus.
 3. Jos huone ei ole tarpeeksi valoa, se on yksi syy defoliation. Tässä tapauksessa sinun täytyy liittää ylimääräinen lähde keinovalossa.
 4. Kuiva ilma asunnossa aiheuttaa harvoin lehdet pudota, joten lämmityskaudella useammin kuumina spray lemmikin, järjestää uiminen käyttäen suihku.
 5. Ettei vitamiineja provosoi reset lehtiä. Sinun täytyy lisätä lannoitetta - lannoitteen viikunoita parannuskeinoa kukka.

Kun luoda suotuisat olosuhteet viljelyyn viikunoita, nämä kasvit harvoin sairastuvat. On tartuntaa kasveja tuholaisten muista huonekasveja tai elinsiirrot, uudelta ei-laatua maaperä. Yleisimpiä sairauksia:

 1. Miinaajakärpästen - nopeasti vaikuttaa lehtipuita kasveja siirretään vieressäni kukkia.
 2. Thrips - asettuu lehdet kuumassa paikassa kostean ilman.
 3. root rot - sieni-sairaus, joka tulee näkyviin, kun on liiallinen kastelu, kun maaperä ei ehdi kuivua.
 4. Kirvat - usein vieras lehdille huonekasvit, se näkyy keväällä. Ficus puut tartunnan sitä.
 5. Spider punkki - aktiivisesti etenee kun liian kuivaa ilmaa huoneeseen.

Video: miten hoitaa kukkia

Nähtyään valikoima videoita, opit miten oikein hoitaa viikuna kotona. Arvokkaita vinkkejä on hyötyä kaikille ystäville näistä kasveista. Kokenut kukkakauppias kertoo, kuinka usein kastella Ficus Melanie, että hän ei ollut sairas eikä heittää pois lehtiä. Opit kaikki siitä, miten istua ja rodun huonekasveja. Biologi näyttää mitä potin tarvitsee fiikus kun istuttamisen.

Limoviikuna: tyypit, valokuvia ja kotihoito

Hyvin rakastettu ja suosittu puutarhurit eri lajikkeiden viikunoita. He ovat jo pitkään asettui huoneistoissa, kasvihuoneet, toimistoja, kauppoja. Pudottuaan pois tällaisen laitoksen on ikkunalaudalla oikeaan ja niiden hoitoon, voit ihailla vihreää komea monta vuotta. Kuitenkin monet lajikkeet viikunoita ovat kooltaan valtavia, joten suuri huone tarvitaan niitä. Mutta lajikkeiden viikunat on niin paljon, ja jokainen voi valita oman asunnon tai toimiston kasvi koon, värin tai muodon lehtiä.

Kaunis ikivihreä ficus Se kuuluu perheeseen mulperipuun. Kasvaa luonnossa Uudessa Guineassa, Kaakkois-Aasiassa ja Salomonsaarilla koska kasvit voivat olla puita ja pensaita. Riippuen kumi kasvit voivat olla tai dikromaattisia vihreät lehdet jopa 70 cm. Pieni kukkia kasvi on järjestetty yksinkertaistettu perianth.

Luonnossa kumi kasvit voivat kasvaa pituus 40 metriä, ja niiden sylinterin halkaisija voi olla jopa 5 m. Siellä scansorial stelyaschiesya ja kasvilajeja. On yhteensä yli 1000 lajikkeet viikunoita. Kuitenkin omatekoista paljon pienempi. Kuuluisa amatööri Kukkien viikuna tänään katsomme tässä artikkelissa.

Elastinen Ficus kuuluu suosituin ja vaatimaton lajia tämän suvun Mulberry kasvi. se Eri slabovetvyaschimsya tynnyri, joka kotona pääsee kaksi metriä. Nahkea ja kiiltävä elliptinen lähtee kärjessä hieman huomautti. Harmahtavan vihreä kruunu puu on karkea ja täynnä vaakasuora uria. Kosteissa tiloissa puu tuottaa antenni juuret. Tämäntyyppinen viikuna on eri lajikkeita, jotka eroavat toisistaan ​​lähinnä väritys lehtiä:

 1. Lajike "Musta prinssi" - on kasvi musta lehtiä.
 2. Luokka "Doecheri" tunnettu siitä, että läsnä on vaaleanpunainen täplät ja punainen raitoja keskellä arkin.
 3. Grade "kirjavia" on kaunis vihreät lehdet, joka ulottuu reunoille fringing kerma.
 4. Grade "Robusta" on kasvi, jossa on suuri, kiiltävä lehdet rikas vihreä väri.

Limoviikuna - on ikivihreä puu hoikka versoja luonnossa Se voi kasvaa jopa 10-20 metriä. Kotona pensas pääsee korkeus kolme metriä. Harmaa-beige laaja Crohnin kasvi on oikea muoto. Pitkulainen levyt saavuttaa pituus 5-20 cm ja enimmäisleveys -. 2-5 cm Ne voivat olla yksivärinen tai kaksivärinen, on ovaali, muna muoto tai spiraalin muotoon. Crohnin puu on niin tiheä, että joskus, koska hän ei näe takakonttiin. Koska niiden versot kasvaa antenni juuret, voit tehdä kauniita kansia ja antaa puun epätavallisia muotoja.

Ficus repens - pienoiskoossa hiipivästä pensas eri pitkät varret, joihin lisä- juuret on muodostettu. Pinnalla hänen sydämen muotoinen vihreät lehdet muodostetaan kova mesh kuvio keltainen väri. Kiitos sen imukupit kasvi voi kasvaa puita tai pylväät.

Ficus kääpiö tai pumila White Se edustaa viiniköynnöksen pitkä hiipivästä versoja. Epäsymmetrinen lehdet ovat soikea-sydän-muotoinen ja järjestetty varret 5 cm paksuus. Karhea ja ryppyinen lehtien pinta on peitetty silmukkakuvio. Laitos peittyy maaperän maton kiinni maahan lukuisia piikit.

Lyyraviikuna on suuret lehdet vaaleanvihreä. Taimien on peitetty vahalla, ja on muotoiltu siluetti viulu. Jokainen arkki saavuttaa pituus on 60 cm, ja jonka leveys on enintään - 30 cm vihreät lehdet keskellä valkoinen pilkkuja ilmaistaan ​​laskimoon .. Pystyt varsikasvit luonnossa kasvaa jopa 12 metriä.

Ficus Rubiginoza tai rzhavolistny Se on pieni levittää puu versoja punainen värisävy. Alaosassa kruunu on muodostettu antenni juuret, ja huipulla kasvaa vaaleanpunainen silmuja karvainen. Melko suuri kasvilehdet tummanvihreästä alapuoli - rusketus.

Ficus heterophyllous sai nimensä johtuu siitä, että sen oksat näet lehdet täysin eri muodossa. Kasvaa jopa metrin puiden pensas on nahkea lehdet ja varsi. Heidän tummanvihreä tausta voi sijaita ruskeita pilkkuja. Bush hedelmät muistuttavat oliivi marjoja, joka on joka tapauksessa ei voida ottaa ruokaa.

Ficus Melanie Indonesiassa pidetään pyhä puu. Taimi on alikehittynyt kruunu. Takakonttiin kasvillisuuden ovat nahkea, tummanvihreät elliptinen lehdet ja osuvat maahan antenni juuret. Kotona kasvi ei kukkia, mutta hedelmä on-sikoniumy.

Ficus Carica tai viikunoita huone - pieni putoava pensas kanssa leviämisen kruunu. Se on tunnettu siitä, ruskehtavan harmaa paksu varsi ja sahalaitaiset lehdet muodoltaan epäsäännöllisiä. Kukin arkki on päällystetty vaaleankeltaisena tai valkoisia raitoja. Kun oikea kotihoitoa voi saavuttaa kukinnan ja hedelmien kuva Kukat kasvin ovat tuskin näkyvissä, mutta hedelmän tai viikunoita muistuttavat pallomainen varret. Syksyllä tällaista viikuna saattaa menettää lehdet.

Miten hoitaa viikuna kotona?

Huonekasvit ovat vaatimattomia, joten se on erittäin suosittu ja rakastettu viljelijöille. Hoito Ficus kotona on hyvä valo, säännöllinen ja oikea kastelu ja sopivassa lämpötilassa. Jotkin vivahteita kasvaa, etenkin tietyntyyppisiä kasveja, on olemassa.

Parempi vaihtoehto on sijoittaa viikunat hyvin valaistu paikka ilman suoraa auringonvaloa. Pieni kasvi voi laittaa ikkunalaudalla itään tai länteen, ja korkea pensas tai puu sijaitsee lattialle tai pöydän lähelle ikkunaa. Ammu kasvi huoneeseen ei suositella. Varjossa pensaan hidastaa kasvua lehdet ja nollaa.

Lämpimänä vuodenaikana kumi kasveja voidaan ottaa loggialle tai parveke, järjestämällä ne siten, että laitoksen ei ole suorassa auringonvalossa. Talvella valo-rakastava kasveja kärsiä lyhyellä päiväsaikaan, joten he suosittelivat muutaman tunnin päivässä lisäksi esiin.

Lämpötila ja kosteus

Kesällä optimaalinen lämpötila kasvaa viikuna Se voi olla uudelleenjako 25-30S. Talvella kasvi suositeltavaa olla ilmaa lämpötiloissa 16-20S.

Ficus voi hyvin ja huoneenlämmössä. Ainoa asia, jota he eivät pidä - se on lähtöisin patterit kuivaa ilmaa. kolme kertaa päivässä, suihkutetaan vettä huoneenlämpötilassa - Siksi suositellaan, että kaksi kasvi. Muuten, kuiva ilma voi aiheuttaa tuhoa puun tuholaisten tai tautien.

Klo hoito fikusom vaatii säännöllistä kastelua, joka riippuu kosteuden ja lämpötilan, kun huoneen. Vesikasveja vasta hyvin kerros on kuivunut ylempi jauhettuun seokseen. Liian usein kastelukannu johtaa homeelle juuristo. On myös välttämätöntä pitää kelkkaan ei kerry vettä.

Kuivan kauden aikana kaksi kertaa kuukaudessa Ficus suositellaan kylpeä suihku, sulkeminen esiasteelta vedenpitävä kalvo. Ilman suihku kasvin lehdet voidaan aika ajoin puhdistaa ensin kuiva ja sitten märkä liinalla.

Puuhun lehdet rikas vihreä väri, kokenut viljelijät hieroa niitä erityinen ratkaisu:

 • laimennettiin kaksi ruokalusikallista majoneesi puoli lasilliseen vettä;
 • kuiva ja puhdas kostutetulla kankaalla on saatu liuos;
 • Lehdet on pyyhitty, kunnes koko lian ja pölyn.

Kun hoidosta Ficus kotona kastike vain kesällä. Käytä tässä puolestaan ​​suositellaan mineraali- ja orgaanisia lannoitteita. Feed kasvi kymmenen päivän välein.

Talvella, kun vähän valoa ja lämpöä, lannoitteita ei sovelleta. Mutta hyvää kasvinsuojeluun voidaan suorittaa syöttämällä teelehdet kaivamalla pieni määrä ne maahan.

Nuori, aktiivisesti kasvavat kasvit tarvitsevat elinsiirron vuosittain. Vanhoja puita ja pensaita istutetaan muutaman vuoden välein. Tämä tulisi tehdä, jotta päivittää soured ja saostunut maaperään.

Sopivia elinsiirtoa myydään kukkakauppoja neutraali tai lievästi hapan erityinen maaperän kuvioissa. Nuoret kasvit tarvitsevat tietyn maan seos, joka voi olla valmistettiin yhtä suureen osaan:

Vanhoja puita istutetaan tiheämpää maaperän, joten seos lisätään humusta ja SOD maa.

Noin vuorokauden ennen istutusta taimet kastellaan. Uusi halkaisijan tulisi olla noin 2 cm suurempi kuin edellinen nuorten pensaita. Alaosassa tankki on täytetty, ensimmäinen valua, ja sitten myöhemmin pieni maakerros. Raahattiin ulos vanhan potin kasvit tomppeli maa asennetaan uusi kapasiteetti ja peitettiin maalla.

Limoviikuna: kotihoidon kuvat

Pieni puu, joilla on pienet lehdet vaatii paljon huomiota ja erityistä huolellisuutta. Muuten hänen alkaa pudota lehtiä, ja tehdas tulee täysin kalju.

Limoviikuna luonnollisesti elävät oloissa korkea kosteus, siis ei voi sietää liian kirkasta valoa ja kuivaa ilmaa. Siksi on suositeltavaa kasvaa suorassa auringonvalossa, ja spray useita kertoja päivässä. Erittäin hyvä vaihtoehto nostetaan kosteutta, on käyttää erityistä ilmankostutin.

Jos sinulla on vielä Ficus Benjamin Aloitimme putoavat lehdet, syynä voi olla:

 1. Akklimatisaatio kasveja uusiin kasvuolosuhteet.
 2. Kastelu kylmällä vedellä.
 3. Valon puute.
 4. Epämiellyttävä laitteiston lämpötilan (yli 23 ° C tai alle 17C).
 5. Luonnoksia ja äkillisiä lämpötilan muutoksia.
 6. kuivuus ilmaa.
 7. Liian suuri tai riittämätön maaperän kosteutta.

Kaikki nämä syyt ovat hoidossa Limoviikuna olisi poistettava. Kasvi on sijoitettu valoisa paikka suoralta auringonvalolta ja vedolta, säännöllisesti vettä, suihkutetaan ja kyllästynyt. meidän ei pidä unohtaa ajoittain löysää maaperän potin ja istuttaa nuoren kasvin vuosittain.

Lisääntyminen Ficus kotona

Yksinkertaisin ja yleisin tapa lisääntymiseen ovat ficus pistokkaita.

Pistokkaat jousi holkki, jossa on pohja solmun versot leikataan, jonka on oltava vähintään 2-3 lehtiä. Alavaippa on poistettu, leikkeet pestiin, ja varsi on sijoitettu kosteaan hiekkaan tai vesi. Pituus kasvien suihkutetaan runsaasti ja päällystetty läpinäkyvällä muovipullo tai muu kansi. Sinänsä pistokkaat sijoitetaan lämpimään, varjoisassa paikassa ja tuulettaa päivittäin. Kun kasvi tulee juurtua ja alkaa kasvaa, se voidaan turvallisesti istuttaa potin täytettiin mullalla seos.

Koska pistokkaat voidaan tehdä ja iso ficus lehtiä, leikkaa se kantapään. Kaulitaan putken arkki yllä kosteaan turvetta tai hiekkaa. Sen vieressä on asetettu tukemaan kestävää kehitystä. Levy ruiskutetaan ja peitetty pullo. Aikana juurtuvat sinun täytyy tuulettaa ja kostuttaa turpeen nostoon. Ilmestymisen jälkeen juuret arkin istutetaan pienen potin. Kun kasvu kasvit istutetaan suurempia ruukuissa.

Darling koti on koettu helpoksi riittävästi oikeita huolta Ficus ystäville. Suorittavat vain muutamia ehtoja, voit nauttia ympäri vuoden, kaunis vihreys pieni pensas tai upea ja mahtava vanhoja puita.

Miten hoitaa viikuna kotona

Yleisimmät kodin viikunoita

Yleensä kumi kasvit - on ikivihreä kasvi, mutta on joukossa, ja lehtipuut. Erilaisia ​​eri lajien ja alalajien yllätti heidät yli 800, jokainen omissa kauniissa ja epätavallinen. Katsotaan suosituin kotimainen laji Ficus: niiden ulkonäköä, ominaisuuksia ja alalajit.

Mikä on Limoviikuna

Tämä on yksi yleisimmistä lajeista tämän kasvin. Hän tuli meille Aasiasta ja Pohjois-Australiassa. Lisäksi tämä laji Ficus on symboli Bangkok, Thaimaan pääkaupunki.

Se sai nimensä, koska bentsoiinia (benzoin), joka on saatu mehu tämän tehtaan. Vaikka jotkut uskovat yhä, että hänen nimensä hän on velkaa kukaan kauppias ruukkukasveja.

Luonnossa puu on rönsyilevän rehevä kruunu ja kasvaa jopa 25 metriä. Limoviikuna myös saavuttanut paljon suosiota ruukkukasveja. Hän tuli hitti sisätiloissa puutarhanhoito, niin kaunis ja on paljon lajikkeita.

Lajikkeiden Ficus Benjamin:

 • macrophylla: Anastasia Boucle tuuhea King Golden King Golden Monique, Daniel, Midnight Lady Samantha, Irene, Eksoottiset;
 • Lehdet keskikokoiset: Kihara, Kinky, Naomi Naomi Gold, Starlight, Fantasia, Esther;
 • Leaved (kääpiö) Proomut, Vianden, Natasha Nicole, Nina, Nina, Safari.

Lehdet voivat vaihdella paitsi kooltaan, mutta myös värin ja muodon.

Päätyyppiä ficus

Amazing ja alkuperäinen Bonsai

Bonsai - kasvinviljelyä tekniikkaa, joka on peräisin Japanista kauan sitten. Kirjaimellisesti käännettynä "kasvi tarjottimelle." Määritelmän mukaan pienoiskoossa koristepuu. On olemassa kokonainen metodologia sen perustamisesta.

Bonsai Ficus ei koske luokkien hänen erityinen tapa muodostaa Limoviikuna. Tämä on hyvin vaikea ja hyvin aikaa vievä prosessi! Kasvun aikana ajoittain tarpeen leikata juuret ja ylhäältä hyppysellinen. Saada tasapaino kruunu ja juuret, taimi antaa tarvittavat tiedot. Se soveltuu parhaiten sellaisiin tarkoituksiin viikuna Natasha Nicole Nina, Vianden, barokkia.

Ihana kumiviikuna

Hänen toinen nimi - kumiviikuna. Tämä kasvi on erittäin suosittu ja on paljon taloja. Tämä universaali rakkaus johtuu sen ylimääräisen kauneutta. Lisäksi hän on vaatimaton hoidossa.

Kumi-kumi kasvit ovat tumman vihreä, mutta joskus on koristeltu keltainen reunat.

Suosituimpia tyyppejä:

 • tumman vihreät lehdet: Abidjanissa Melanie Rabusta, Shriveriana;
 • lehdet keltaisella reunuksella: Belize, Teaneck, Tricolor.

Miten hoitaa ficus

Asianmukaista hoitoa Tämän huonekasvi kasvaa nopeasti ja saavuttaa 2-3 metrin korkeuteen. Intensiteetti kasvu on noin 20 cm vuodessa. Tehdas kestää noin 3 kuukautta sopeutua ja tottua uusiin olosuhteisiin. Sen jälkeen, että Limoviikuna hoitoa sekä kumin, pääsääntöisesti ei vaadi paljon vaivaa.

Ennen kuin päätät tuoda kotiin Ficus pyydetään huolellisesti valita asuinpaikkaansa. Yritä noudattaa muutamia tärkeitä edellytyksiä:

 1. suora auringon ei saa vahingoittaa taimi;
 2. Älä laita se lähinnä akkua;
 3. kosteus tilaa olla keskimäärin, mutta missään tapauksessa ei ole alempi;
 4. aiheinen luonnoksia.

Lisätietoja siitä, miten huolehtia ficus, lukemista.

Tarkastellaan pääkomponentit asianmukaista hoitoa ruukkukasvin:

 • maaperä. Maa on hengittävä, lievästi hapan, hedelmällinen, kostea. Maaperässä, voit lisätä luonnon lannoitteita. On tarpeen hyvän tyhjentymisen varmistamiseksi: parempi tehdä alemman kerroksen kevytsorarakeiden, ja top - hiekkaa;
 • valaistus. Nämä kasvit ovat hyvin kevyt vaativa, niin kirkas asunnossasi heille sopivat täydellisesti. Vältä suoraa auringonvaloa, varsinkin lounasaikaan. Se on parasta laittaa potin fiikus ikkunan poikkeamatta etelään tai itään. Elossa tilapäisesti pulaa valon Ficus toteutettavissa, mutta se jättää samalla huomattavasti haalistua. Talvella on syytä korostaa laitoksen koska hämärässä Limoviikuna putoaa lehtiä. Myöskään voi usein järjestää tehtaan välttämiseksi yksipuolista pudottamalla lehtiä;
 • huoneen lämpötilassa. Optimaalinen lämpötila kesällä on välillä 18-25 astetta, talvella - ei kylmempi kuin 16-18 astetta. Kun pitoisuus Ficus viileässä on tarpeen vähentää kastelua. Kuiva kasvi kestää lämpötiloja jopa 10 asteessa;
 • kastelu. Kastelu Ficus toivottavaa säännöllisesti kohtalaisia ​​määriä. Kesäkuukausina, tee se 2-3 kertaa viikossa. Syyskuun alussa kastelua pitäisi alkaa vähitellen vähentää talven kastelu aikataulua 1 kertaa viikossa. Kukka Ficus ei pidä siitä, miten liiallinen maaperän kosteutta, ja sen kuivaus. Kuitenkin ennen seuraavaa kastelua maahan vielä kuivata. Lisäksi ajoittain on tarpeen löysää maaperä, niin että se on parempi kuivua. Liiallinen kosteus voi mädäntyä kuvassa juuria, niin se heittää paljon lehtiä. Kastelu puun vain puolusti ja pehmeää vettä, jonka lämpötila ei kylmempi huoneen. Älä unohda joskus spray lähtee sumuttimella;
 • top-kastiketta. Lannoitteita pitäisi tehdä keväällä ja kesällä 2 kertaa kuukaudessa. Se on edullista käyttää orgaanisia lannoitteita (esim., Tuhka, nokkosen infuusio). Ennen lannoittaa kasvin on kasteltava, jottei polttaa juuret sitä. Voit myös suihkuttaa lehdet liuoksella lannoitetta. Talvella, Ficus on myös mahdollista syöttää, mutta tiukkaa kunto, jossa oli ylimääräinen valaistus ja enintään 1 sekunnin kertaa kuukaudessa.

Oppiminen uudelleenistutusten kumi kasveja oikein

Nuoret kumi kasvit istutetaan vuosittain keväällä uudessa maassa. Kasvit ovat täyttänyt 4 voidaan istuttaa 2 vuoden välein, ja joka vuosi pelkästään lisätä potin jauhettua.

Maaperää siirron viikuna kotona pitäisi olla ravitsevaa ja löysä.

Jos maa on potissa kuivuu nopeasti, joten juuret vähän tilaa ja ravinteita, joten se oli aika repot kasvi. Siirron jälkeen, se voi menettää lehtiä tai hieman hidastuvan. Se on luonteeltaan asioita, koska kasvaessa tilan juuret kasvavat hitaammin. Ajan myötä uudet lehdet näyttävät, ja nopeuttaa kasvua.

Siirrettyihin ficus:

 1. On kasteltava niin, että se on helpompi poistaa;
 2. Poistaa pohjakerrokseen;
 3. Uusi pullo kaataa kuivatus ja maan peitossa;
 4. Jos haluat siirtää tehtaan uuteen potin;
 5. Peittämiseksi juuret maan;
 6. Kaada vesi.

Jalostusmenetelmistä ja niiden ominaisuudet

Monet fanit huonekasvien mietit miten levittää ficus oikein. Yhteensä 2 tapaa:

ilma kerrospukeutuminen. Toinen tapa - lisääntymisen Ficus ilman kerrostuksen:

 1. Valitse suosikki paeta, poista se muutamia lehtiä;
 2. Tee pyöreä leikata;
 3. Aseta leikattu pala puuta, sitten soveltaa märkä sammal ja kääri kelmulla;
 4. Kun itävät juuret, erillinen, että osa ja siirteen toiseen astiaan.

Mitä jos kasvi tyhjentää levyt

Lehdet voivat pudota eri syistä. Limoviikuna esimerkiksi tekee paljon useammin kuin heidän kollegansa. Miksi näin tapahtuu ja mitä tehdä, jos viikuna lehdet nollaa:

 1. Luonnollinen pudottaminen lehtien. Syksyllä ja talvella pudottamisen alalehdistä - luonnollinen prosessi. Jos lehtikatoa tapahtuu lämpimänä vuodenaikana, todennäköisesti rikki kastelu järjestelmää tai laitoksessa ei ole tarpeeksi valoa;
 2. Muuta tavanomaisissa olosuhteissa. Ficus herkkä muuttaa paikkoihin, lämpötilan muutos tai valaistus;
 3. liiallinen kastelu. epäsuotuisat tekijät, ja sitten lehtien pysähtyy on poistettava;
 4. Puute ravintoaineita. On suositeltavaa elinsiirron viikuna tai ottamaan hänen kastike;
 5. Taudit ja loiset. On välttämätöntä käsitellä kasvin erikoiskemikaaleja poistaa tuholaisia.

Älä pelkää, jos lehdet putoavat Limoviikuna. On välttämätöntä, ensinnäkin tunnistaa aiheuttaa tämän ja korjaamaan sen heti. Mutta Elastinen Ficus, toisin kuin Benjamin, soveltuvat paremmin kotielämän, ja paljon vähemmän todennäköisesti Listopad.

Sairaudet huonekasvi

Niistä sairaudet ficus eristetty sienitaudit, loisten ja lehtien tauteja. Olkaamme asua yksityiskohtaisesti kunkin ryhmän.

 • Sieni lehdillä. Ilmenevät pienet mustia pisteitä ja johtaa lopulta kuolemaan lehdet;
 • harmaahome. Se näkyy muodossa harmaahometta lehdet ja varret ylimäärällä kosteus tai lämpöä huoneeseen. Jos ravista levyt, multa lentää pois, ja huomaat pölypilven. Tässä tapauksessa on välttämätöntä poistaa teennäinen, vähemmän vettä kasvi ja usein tuuleta huone;
 • nokinen sientä. Ominaista harmaa kukkivat lehtiä. Päästä eroon siitä, levyt voidaan käsitellä, saippuavettä sienellä. Ja runsaasti vaurioita paremmin ja kokonaan poistaa;
 • juurikäävän. Ficus harmaantuu ja haalistuu. Valitettavasti se on mahdotonta parantaa juureen. Ei ole väliä kuinka pahoillani, mutta se on tarpeen heittää kasvin mukana potin.

Hyvin usein tuholaisia ​​hyökkää kumi kasveja, jotka vaikuttavat hyvin eri puolilla kukka. Monissa tapauksissa, kasvi ei voi tallentaa, ja se kuolee.

Siten tyyppisiä loisia, jotka voivat vahingoittaa Ficus:

 • kirva. Vaikuttavat lehdet kellastua. Pese pesuainevedellä
 • ripsiäisistä. Lehdet tumman ruskeita pilkkuja. Tämä hyönteinen leviää viruksia. Ilman hoitoa kemikaalit eivät voi tehdä;
 • kilpikirvat. Brown kupera paikkoja. Käsittele saippualla ja vedellä, sitten useita kertoja kemikaaleja;
 • miinaajakärpästen. Se näyttää pala puuvilla, joissa tuholaiset elävät. Kasveja suihkutetaan vettä tai kemikaaleja,
 • sukkulamadot. Juuria kasvaimet näyttämään helmiä. Ruiskutetaan kemikaaleja;
 • hämähäkki punkki. Loinen imee mehu lehdet Ficus. Lähtee harmaa paikkoja. On tarpeen kattaa tehtaan elokuvan muutaman päivän ripottele valkosipuliuutetta.
 • lehtiä katoamassa. Liittyvät useimmiten loisia. Joten ensinnäkin täytyy tehdä niiden tuhoamista;
 • Vajoaminen tai muuttamalla värit lähtee. Se syntyy, kun laitos ei riitä mineraaleja ja eri ravintoaineita. Tallentaa elinsiirron enemmän hedelmällistä maata. Kun kukka on liikaa kosteutta, lehdet ovat peitetty keltaisia ​​pisteitä. Korotetussa lämpötilassa huoneen lehdet näyttävät täplät;
 • keltaisuusarvo lehdet. Tämä ongelma on yleisin talvella, kun ilma on kuivaa. Ficus usein spray, jotta se ei kellastumista.

Syyt ja tautien kehitystä

Siten, seuraavista syistä sairauksien Ficus:

 1. Valo ei riitä, varsinkin talvella. Kasvu hidastuu, lehdet kellastua ja pudota. Merkittävää on, että kumi kasvit tummanvihreä levyt ovat vähemmän vaativia valolle kuin valoa;
 2. Väärä lämpötila tai äkillisiä lämpötilan muutoksia. Tämä vaikuttaa koristekasvit muodostavat. Se alkaa menettää lehdet ja kuihtuvat;
 3. luonnokset. Ficus eivät siedä vetoa. Jotta hän voi alkaa pudota lehdet ja varret kuivua;
 4. liiallinen kastelu. Jos pintakerros ei kuivu pitkään, ampua vihjeitä kuolla pois, on epämiellyttävä haju rot maasta, lehdet kuihtuvat ja pudota;
 5. riittämätön kastelu. Riittämätön määrä vettä poistuu kuihtuvat, ja Ficus Listopadov kertaiseksi. Oksat tulee kuiva ja hauras, ja maa on irti potin;
 6. ylimääräinen lannoite. Ei pitäisi käyttää väärin rikkoa lannoitteiden ja niiden annostelu. Scorch juuret voi ilmetä, jos likaantumisen kasvi kuivassa maaperässä.

Pidä lehdet ollut epämuodostumia, vammoja, viat ja tuholaisia. Muutoksista ei voi olla hyvä. Aina muistaa, että sairauden aiheuttaja on parempi tunnistaa etukäteen pystyä ajoissa ryhtyä toimiin.

On tärkeää määräajoin tarkastaa ja puhdistaa kukka kuivatut lehdet. Vaikeissa tilanteissa on parempi täysin korvata maahan, leikkaa vanha laho juuret, istutetaan potin pienemmän volyymin.

Useimmiten sairauden syyt johtuvat puute huomiota Ficus omistajilta. Jos otat hyvää huolta lemmikin ja käyttää asianmukaista hoitoa viikuna kotona, se on pitkä aika ilahduttaa sinua sen huoliteltu ulkonäkö.

Huolehtiminen Ficus on todella minimaalinen. Mutta jalostukseen täytyy yrittää. Ficus pistokkaat etenevät ei ole vaikeaa, mutta lasi vettä täällä ei varsinaisesti tule toimeen. Kyllä, Ficus voi olla viikon tai kaksi ottamaan vedessä, mutta juuret se ei voi tapahtua, ja vaikka ne näkyvät, se ei silti tarkoita, että kasvin juurtua maaperään. Ihanteellinen suoritusmuoto Ficus kasvi maahan ja kattoi purkki luoda höyrysauna. Alle purkki Ficus tulisi pitää niin kauan kuin hän ei siellä on kaksi tai kolme uutta lehteä. Sitten pankki voi turvallisesti ottaa pois ja nauttia kasviuutuuksista kaverillesi!

Ficus - perheen luonne, erittäin hyvin, jos se sijaitsee makuuhuoneessa, uskotaan, että se edistää ulkonäön lapsia. Tarkastettu. Aivan, se ei vaadi erityistä hoitoa. Se on tarpeen vain aika repot suuremmassa potin. Ja joskus lehdet kellastua ja aloittaa massa lehtien syksyllä. Ostaa matokomposteja ja syötetään, edessä on uusia lehtiä, ja vanha tullut kirkkaan vihreä väri.

Minäkin näin lisääntyä Ficus Benjamin. Mutta laskettu veteen samaan aikaan. lopulta hyväksyneet molemmat, ja alla tsel.paketom ja vettä.

Kotona kaksi viikuna, joista kaksi Ficus Benzhdzhamina. Mitään erityistä hoitoa heille. Kesällä on käytettävä kerran viikossa suihkussa. Me kastella niitä kerran joka kolmas päivä, ja kerran viikossa Ruokinta lannoitusta viikunoita. Tämä Ficus pelkää luonnoksia ja alkaa pudota lehtiä. Mutta heti kun hän saapuu uudestaan ​​suotuisat olosuhteet itse, hän alkaa tuottaa nuoria versoja uudelleen.

Minun Ficus on ollut kasvua korkeus, lehtiä vain ylin ja piipun ja ilman lehtiä. Haluan lyhentää sitä, kuin minä?

Kopiointi sivuston materiaalien on ehdottomasti kielletty!

1