Ficus kotihoidon valokuvaa

Limoviikuna: tyypit, valokuvia ja kotihoito

Hyvin rakastettu ja suosittu puutarhurit eri lajikkeiden viikunoita. He ovat jo pitkään asettui huoneistoissa, kasvihuoneet, toimistoja, kauppoja. Pudottuaan pois tällaisen laitoksen on ikkunalaudalla oikeaan ja niiden hoitoon, voit ihailla vihreää komea monta vuotta. Kuitenkin monet lajikkeet viikunoita ovat kooltaan valtavia, joten suuri huone tarvitaan niitä. Mutta lajikkeiden viikunat on niin paljon, ja jokainen voi valita oman asunnon tai toimiston kasvi koon, värin tai muodon lehtiä.

Kaunis ikivihreä ficus Se kuuluu perheeseen mulperipuun. Kasvaa luonnossa Uudessa Guineassa, Kaakkois-Aasiassa ja Salomonsaarilla koska kasvit voivat olla puita ja pensaita. Riippuen kumi kasvit voivat olla tai dikromaattisia vihreät lehdet jopa 70 cm. Pieni kukkia kasvi on järjestetty yksinkertaistettu perianth.

Luonnossa kumi kasvit voivat kasvaa pituus 40 metriä, ja niiden sylinterin halkaisija voi olla jopa 5 m. Siellä scansorial stelyaschiesya ja kasvilajeja. On yhteensä yli 1000 lajikkeet viikunoita. Kuitenkin omatekoista paljon pienempi. Kuuluisa amatööri Kukkien viikuna tänään katsomme tässä artikkelissa.

Elastinen Ficus kuuluu suosituin ja vaatimaton lajia tämän suvun Mulberry kasvi. se Eri slabovetvyaschimsya tynnyri, joka kotona pääsee kaksi metriä. Nahkea ja kiiltävä elliptinen lähtee kärjessä hieman huomautti. Harmahtavan vihreä kruunu puu on karkea ja täynnä vaakasuora uria. Kosteissa tiloissa puu tuottaa antenni juuret. Tämäntyyppinen viikuna on eri lajikkeita, jotka eroavat toisistaan ​​lähinnä väritys lehtiä:

 1. Lajike "Musta prinssi" - on kasvi musta lehtiä.
 2. Luokka "Doecheri" tunnettu siitä, että läsnä on vaaleanpunainen täplät ja punainen raitoja keskellä arkin.
 3. Grade "kirjavia" on kaunis vihreät lehdet, joka ulottuu reunoille fringing kerma.
 4. Grade "Robusta" on kasvi, jossa on suuri, kiiltävä lehdet rikas vihreä väri.

Limoviikuna - on ikivihreä puu hoikka versoja luonnossa Se voi kasvaa jopa 10-20 metriä. Kotona pensas pääsee korkeus kolme metriä. Harmaa-beige laaja Crohnin kasvi on oikea muoto. Pitkulainen levyt saavuttaa pituus 5-20 cm ja enimmäisleveys -. 2-5 cm Ne voivat olla yksivärinen tai kaksivärinen, jossa on soikea, muna muoto tai spiraalin muotoon. Crohnin puu on niin tiheä, että joskus, koska hän ei näe takakonttiin. Koska niiden versot kasvaa antenni juuret, voit tehdä kauniita kansia ja antaa puun epätavallisia muotoja.

Ficus repens - pienoiskoossa hiipivästä pensas eri pitkät varret, joihin lisä- juuret on muodostettu. Pinnalla hänen sydämen muotoinen vihreät lehdet muodostetaan kova mesh kuvio keltainen väri. Kiitos sen imukupit kasvi voi kasvaa puita tai pylväät.

Ficus kääpiö tai pumila White Se edustaa viiniköynnöksen pitkä hiipivästä versoja. Epäsymmetrinen lehdet ovat soikea-sydän-muotoinen ja järjestetty varret 5 cm paksuus. Karhea ja ryppyinen lehtien pinta on peitetty silmukkakuvio. Laitos peittyy maaperän maton kiinni maahan lukuisia piikit.

Lyyraviikuna on suuret lehdet vaaleanvihreä. Taimien on peitetty vahalla, ja on muotoiltu siluetti viulu. Jokainen arkki saavuttaa pituus on 60 cm, ja jonka leveys on enintään - 30 cm vihreät lehdet keskellä valkoinen pilkkuja ilmaistaan ​​laskimoon .. Pystyt varsikasvit luonnossa kasvaa jopa 12 metriä.

Ficus Rubiginoza tai rzhavolistny Se on pieni levittää puu versoja punainen värisävy. Alaosassa kruunu on muodostettu antenni juuret, ja huipulla kasvaa vaaleanpunainen silmuja karvainen. Melko suuri kasvilehdet tummanvihreästä alapuoli - rusketus.

Ficus heterophyllous sai nimensä johtuu siitä, että sen oksat näet lehdet täysin eri muodossa. Kasvaa jopa metrin puiden pensas on nahkea lehdet ja varsi. Heidän tummanvihreä tausta voi sijaita ruskeita pilkkuja. Bush hedelmät muistuttavat oliivi marjoja, joka on joka tapauksessa ei voida ottaa ruokaa.

Ficus Melanie Indonesiassa pidetään pyhä puu. Taimi on alikehittynyt kruunu. Takakonttiin kasvillisuuden ovat nahkea, tummanvihreät elliptinen lehdet ja osuvat maahan antenni juuret. Kotona kasvi ei kukkia, mutta hedelmä on-sikoniumy.

Ficus Carica tai viikunoita huone - pieni putoava pensas kanssa leviämisen kruunu. Se on tunnettu siitä, ruskehtavan harmaa paksu varsi ja sahalaitaiset lehdet muodoltaan epäsäännöllisiä. Kukin arkki on päällystetty vaaleankeltaisena tai valkoisia raitoja. Kun oikea kotihoitoa voi saavuttaa kukinnan ja hedelmien kuva Kukat kasvin ovat tuskin näkyvissä, mutta hedelmän tai viikunoita muistuttavat pallomainen varret. Syksyllä tällaista viikuna saattaa menettää lehdet.

Miten hoitaa viikuna kotona?

Huonekasvit ovat vaatimattomia, joten se on erittäin suosittu ja rakastettu viljelijöille. Hoito Ficus kotona on hyvä valo, säännöllinen ja oikea kastelu ja sopivassa lämpötilassa. Jotkin vivahteita kasvaa, etenkin tietyntyyppisiä kasveja, on olemassa.

Parempi vaihtoehto on sijoittaa viikunat hyvin valaistu paikka ilman suoraa auringonvaloa. Pieni kasvi voi laittaa ikkunalaudalla itään tai länteen, ja korkea pensas tai puu sijaitsee lattialle tai pöydän lähelle ikkunaa. Ammu kasvi huoneeseen ei suositella. Varjossa pensaan hidastaa kasvua lehdet ja nollaa.

Lämpimänä vuodenaikana kumi kasveja voidaan ottaa loggialle tai parveke, järjestämällä ne siten, että laitoksen ei ole suorassa auringonvalossa. Talvella valo-rakastava kasveja kärsiä lyhyellä päiväsaikaan, joten he suosittelivat muutaman tunnin päivässä lisäksi esiin.

Lämpötila ja kosteus

Kesällä optimaalinen lämpötila kasvaa viikuna Se voi olla uudelleenjako 25-30S. Talvella kasvi suositeltavaa olla ilmaa lämpötiloissa 16-20S.

Ficus voi hyvin ja huoneenlämmössä. Ainoa asia, jota he eivät pidä - se on lähtöisin patterit kuivaa ilmaa. kolme kertaa päivässä, suihkutetaan vettä huoneenlämpötilassa - Siksi suositellaan, että kaksi kasvi. Muuten, kuiva ilma voi aiheuttaa tuhoa puun tuholaisten tai tautien.

Klo hoito fikusom vaatii säännöllistä kastelua, joka riippuu kosteuden ja lämpötilan, kun huoneen. Vesikasveja vasta hyvin kerros on kuivunut ylempi jauhettuun seokseen. Liian usein kastelukannu johtaa homeelle juuristo. On myös välttämätöntä pitää kelkkaan ei kerry vettä.

Kuivan kauden aikana kaksi kertaa kuukaudessa Ficus suositellaan kylpeä suihku, sulkeminen esiasteelta vedenpitävä kalvo. Ilman suihku kasvin lehdet voidaan aika ajoin puhdistaa ensin kuiva ja sitten märkä liinalla.

Puuhun lehdet rikas vihreä väri, kokenut viljelijät hieroa niitä erityinen ratkaisu:

 • laimennettiin kaksi ruokalusikallista majoneesi puoli lasilliseen vettä;
 • kuiva ja puhdas kostutetulla kankaalla on saatu liuos;
 • Lehdet on pyyhitty, kunnes koko lian ja pölyn.

Kun hoidosta Ficus kotona kastike vain kesällä. Käytä tässä puolestaan ​​suositellaan mineraali- ja orgaanisia lannoitteita. Feed kasvi kymmenen päivän välein.

Talvella, kun vähän valoa ja lämpöä, lannoitteita ei sovelleta. Mutta hyvää kasvinsuojeluun voidaan suorittaa syöttämällä teelehdet kaivamalla pieni määrä ne maahan.

Nuori, aktiivisesti kasvavat kasvit tarvitsevat elinsiirron vuosittain. Vanhoja puita ja pensaita istutetaan muutaman vuoden välein. Tämä tulisi tehdä, jotta päivittää soured ja saostunut maaperään.

Sopivia elinsiirtoa myydään kukkakauppoja neutraali tai lievästi hapan erityinen maaperän kuvioissa. Nuoret kasvit tarvitsevat tietyn maan seos, joka voi olla valmistettiin yhtä suureen osaan:

Vanhoja puita istutetaan tiheämpää maaperän, joten seos lisätään humusta ja SOD maa.

Noin vuorokauden ennen istutusta taimet kastellaan. Uusi halkaisijan tulisi olla noin 2 cm suurempi kuin edellinen nuorten pensaita. Alaosassa tankki on täytetty, ensimmäinen valua, ja sitten myöhemmin pieni maakerros. Raahattiin ulos vanhan potin kasvit tomppeli maa asennetaan uusi kapasiteetti ja peitettiin maalla.

Limoviikuna: kotihoidon kuvat

Pieni puu, joilla on pienet lehdet vaatii paljon huomiota ja erityistä huolellisuutta. Muuten hänen alkaa pudota lehtiä, ja tehdas tulee täysin kalju.

Limoviikuna luonnollisesti elävät oloissa korkea kosteus, siis ei voi sietää liian kirkasta valoa ja kuivaa ilmaa. Siksi on suositeltavaa kasvaa suorassa auringonvalossa, ja spray useita kertoja päivässä. Erittäin hyvä vaihtoehto nostetaan kosteutta, on käyttää erityistä ilmankostutin.

Jos sinulla on vielä Ficus Benjamin Aloitimme putoavat lehdet, syynä voi olla:

 1. Akklimatisaatio kasveja uusiin kasvuolosuhteet.
 2. Kastelu kylmällä vedellä.
 3. Valon puute.
 4. Epämiellyttävä laitteiston lämpötilan (yli 23 ° C tai alle 17C).
 5. Luonnoksia ja äkillisiä lämpötilan muutoksia.
 6. kuivuus ilmaa.
 7. Liian suuri tai riittämätön maaperän kosteutta.

Kaikki nämä syyt ovat hoidossa Limoviikuna olisi poistettava. Kasvi on sijoitettu valoisa paikka suoralta auringonvalolta ja vedolta, säännöllisesti vettä, suihkutetaan ja kyllästynyt. meidän ei pidä unohtaa ajoittain löysää maaperän potin ja istuttaa nuoren kasvin vuosittain.

Kuvien jäljentäminen kotona

Leikkaaminen on yksinkertaisin ja yleisimpi tapa lisätä ficusia.

Jotta saataisiin pistokkaita keväällä puskurista alemman solmun alapuolella, joka on vähintään 2-3 lehtiä. Pohjalevy poistetaan, leikkaus pestään ja varsi asetetaan kosteaan hiekkaan tai veteen. Kasvin osa on runsaasti suihkutettu ja peitetty läpinäkyvällä muovipullolla tai muu huppu. Tässä muodossa pistokkaat asetetaan lämpimään, varjostettuun paikkaan ja päivittäin ne tuuletetaan. Heti kun kasvi antaa juuret ja alkaa kasvaa, se voidaan turvallisesti istuttaa maapallolla täytettyyn astiaan.

Koska leikkaus voidaan ottaa ja suuri lehti ficus, leikkaamalla sen kanssa kantapää. Valssattu arkki on juurtunut kosteiseen turpeeseen tai hiekkaan. Sen vieressä on tuki asennettavaksi vakautta varten. Levyä ruiskutetaan ja peitetään lamellilla. Juurtumisen aikana on tarpeen tuulettaa varsi ja kostuttaa turve. Kun ulkonäkö juurien lehdet laskeutui pieneen pottiin. Kasvien kasvaessa ne siirretään suuriksi ruukuiksi.

Todelliset fanit viikunat huoltavat lemmikin kotona pitävät tarpeeksi yksinkertaisia. Esiintyy vain muutamia ehtoja, voit ihailla ympäri vuoden kaunis vehreys pieni Bush tai upea ja upea aikuinen puu.

Kuinka hoitaa viikunat kotona

Ficus on kukkaviljelijöiden suosikki kasvi. Tämän korkean esteettisen ominaisuutensa ansiosta tämä kukka sijoittuu ensimmäiseksi veljiensa joukkoon. Kun ostat potin, jossa on rehevä kruunu tai otat sen lahjaksi, sinun on välittömästi kysyttävä, miten hoidetaan ficus kotona. Hyödynnä kokeneiden kukkakauppojen arvokkaita neuvoja, ja hallitset kaikki kasvien kasvatuksen ja jalostuksen hienot yksityiskohdat.

Luonnossa on noin 1500 lajiketta ficus. Kotona kasvatetaan enintään 20 eri kasvia, jotka eroavat lehtien muodossa ja väreissä. Jokaisella alatyypillä on omat ominaisuutensa, mutta mikä tahansa fikus on vaatimaton kasvi, joka ei vaadi paljon työtä viljelyyn. Nämä kasvit eivät voi kukkia, mutta ne ovat välttämättömiä sisustus- ja puutarhanhoitohuoneille, toimistoille ja tiloille luonnonvalon puutteen vuoksi.

Kaunis sisätila, jossa on useita lajeja - Benjaminin talo ficus. Nämä kasvit eroavat lehtien värissä ja siemeninä. Ficus Benjaminista on hyvä, koska on mahdollista luoda erilaisia ​​muotoja kasvatetuista kasveista, jos neulottavat joustavia oksia rungon nopean kasvun ansiosta. Tämä kasvi tykkää säännöllisesti hiusleikkuja, sitten lehtien näyttää hyvin hoidettu ja rehevä. Tämäntyyppisestä kasvihuoneesta amatööri puutarhurit voivat helposti tehdä bonsai-puuta. Kasvesta on useita haittoja:

 • se on altis pudottamasta lehtiä syksy-talvikaudella, koska se valmistautuu kevätkasvulle (uuden lehtien rakentaminen);
 • pelkää irtoaa, niiden läsnäolo aiheuttaa lehtien pudotusta, joten on välttämätöntä luoda suotuisat olosuhteet Benjaminin viikunapuun;
 • ei pidä suoraa auringonvaloa, kun ne osuvat kasviin, lehdet muuttuvat vaaleiksi ja ohutiksi;
 • jos et leikkaa laitosta ajoissa, oksat venyttelevät, ohuttavat ja ilmaisevat.

Tällaisella klusteroitujen huonekalujen muotoilla, korkeuksilla, oksilla ja lehdillä on erilaisia ​​muotoja. Tätä kukkia rakastavat monet tulokkaat ja kukkasolijat ja ihmiset, jotka ovat usein poissa, koska hän ei ole vaativaa hoidossa, hänellä on useita etuja muiden miesten kanssa:

 • ei pelkää luonnoksia, tällainen kasvi ei menetä lehtiään, kun ilman lämpötila putoaa;
 • ei edellytä kastelun säännöllistä seurantaa. Jos unohdat tai ei ole mahdollista vesittää kasveja, ficus ei menetä lehtiä, ne heiluttavat hieman. Kastelun jälkeen kasvi tulee nopeasti normaaliin tilaan;
 • se ei ole tarpeeksi valoa: se tuntuu hyvältä pimeässä huoneessa, on rauhallinen hajanaiseen valoon ja varjoon. Tällaisessa elämäntilanteessa kumi-kuvioidut Ficus-lehdet ovat hieman pienempiä kuin jos ne olisivat valossa.

Pienikokoisten kasvien kasvien taidetta kutsutaan bonsaaksi. Harvat ihmiset tietävät, että pienestä puusta voidaan muodostaa tavallisesta fikusta. On parasta aloittaa bonsaamisen rakentaminen talvella - kun kasvi on hidas mehuvirta. Tämän kukan pitäisi olla tiheä lehtineen ja paksun puun kaltainen runko, ne merkit, jotka tekevät siitä näyttävän aidalta puulta. Kääpiöfikolla on monenlaisia ​​kruunua, jolle on tunnusomaista ulkoiset erot:

 • klassinen pyöreä muoto;
 • pyramidin muodossa, kun leveä kruunu sivuilla kapenee yläosassa;
 • kaskadissa, kun kaikki lehdet ovat yhdensuuntaisia.

Tehdä Bonsai puu, sinun täytyy muovaamattomien nuoret versot takakontissa Ficus yhteyden lanka, haavan niitä aloittaen alareunassa, laelle. Tässä asennossa kasvi on enintään 7 kuukautta, jonka jälkeen lanka poistetaan. Kauneuden vuoksi oksat ovat joskus taivutettuja ja kiinnittävät ne runkoon. Saman kauden jälkeen ne alkavat kasvaa oikeaan suuntaan.

Uskoo, että bonsai mystisesti vaikuttaa ihmisten elämään, heidän kohtaloonsa. Näillä kasveilla on mystisiä ominaisuuksia ja voimakasta energiaa. Omistajat tällaisista kukista talossa, joilla on pitkät elävät Bonsai, alkaa nähdä profeetallisia unia, löytää itsessään tulevaisuuden ennustettavuus. Tämä puu auttaa ymmärtämään henkilön ajatuksia vauraudesta.

Ficus, jota kutsutaan mikrokarpiksi, on pyöreät, kirkkaan vihreät lehdet. Tämä kasvi on hyvin samankaltainen Benjaminin ominaisuuksiltaan. Heillä on samoja hoitovaatimuksia, jotka ovat helposti saavutettavissa:

 • Älä anna maaperän kuivua, sillä muuten se vaikuttaa lehtien tilaan. Hän ei heitä heitä kuin Benjamin, mutta he pilkkaavat ja hämärtyvät;
 • ei pidä suoraa auringonvaloa eikä varjostuneita tiloja, joten sinun täytyy istuttaa tällainen ficus hyvin valaistuun paikkaan;
 • Älä anna luiden siirtyä laitokseen, muutoin sairastuu;
 • Kruunun leikkaaminen on välttämätöntä, kun oksat on venytetty antamaan hoitoa ja loistoa.

Tehokkain ja alkuperäisin kasvi koko perheestä on Ficus lyrate. Tämän puun tärkein ominaisuus on suuret, kiiltävät lehdet, joilla on näkyvät valonlähteet. Juuristo Ficus lyyra erittäin voimakas, voi varastoida vettä, joten se on vaatimaton kastelua sallitaan hieman ylikuivuminen savi paakku juurten ympärille. Koti on isolehtisikuri kasvi kasvaa jopa kaksi metriä, joten se on täydellinen koristelu asuin- ja toimistotilaa.

Jos olet ajatellut talon puun ostamista, pidä mielessä, että kaikki tyyppiset fikukset ovat onnellisina kasvaneina huoneistoissa. Ne antavat paitsi visuaalisen ilon omistajilleen, myös puhdistavat huoneilman. Näiden kasvien menestyksekkään viljelyn osalta sinun on tiedettävä, miten hoidetaan ficus kotona. Se ei vaadi paljon työtä: vain muutamat piirteet ovat tärkeitä, kun tarkkaillaan kastelujärjestelmän, oksat ja lehdet.

Minkä tahansa vuoden aikana ficus pitää maltillisesta kastelusta, on mahdotonta "kaataa" laitosta, muutoin sairastuu ja kuolee. Kostuta maaperän pitäisi olla, kun sen yläkerros on täysin kuiva. On mahdotonta sanoa varmuudella, kuinka monta päivää tämä tapahtuu: dehydraationopeus riippuu huoneen lämpötilasta. Kastelu on tehtävä noin kerran 7 vuorokautta lämmintä, seisovaa vettä. Strippausneste on kaadettava puolen tunnin kuluttua menettelyn jälkeen.

Kerran 15-30 vuorokautta on tarpeen järjestää valoisat suihku sisäkasvia varten lämpimän veden avulla. Tätä varten kasvit siirretään kylpyhuoneeseen ja suihkuttavat suihkupäästä. Tämän menettelyn ansiosta pöly lehdistä ja oksista pestään pois. Jos niissä on hyönteisiä tai tuholaisia, ne myös pestään pois. Suihkun jälkeen kasvit pitäisi seistellä kylvyssä vedellä lasia ja lähettää kukat paikalle. Tällaisista menettelyistä lehdet muuttuvat kiiltäviksi, hyvin hoidetuiksi.

Sinun ficussi oli paksu lehdet ja siisti ulkonäkö, on tarpeen suorittaa säännöllisesti karsimalla umpeenkasvuisia ohuita oksia. Tarkasta laitoksesi huolellisesti kaikki puolet: näet, että on olemassa useita oksia ilman lehtiä tai puoliksi alasti. Elvyttämiseksi ja herättää lepotilassa silmut kasvi, sinun täytyy nipistää takaisin (cut) nuoret vaaleanvihreä versot (lehdet), joka reunustaa Ficus. Tämä menettely olisi suoritettava useita kertoja vuodessa tarpeen mukaan. Kun karsiminen jälkeen jonkin aikaa paljain oksat alkavat näkyä kauan odotettu lehtiä.

Ficukset lisääntyvät helposti kasvatettujen oksojen pistokkailla. Edullisin aika tässä on kevät ja kesän alkupuoli. Puun levittämiseksi kukkaviljelijöille suositellaan tekemään seuraavat toimet:

 1. Sinun täytyy valita varsi. Et voi ottaa nuorten versojen nuoria osia - ne eivät juurikaan. Leikkauksen on oltava ne oksat, joissa varsi on kehittynyt hyvin ja jolla on tiheä rakenne.
 2. Leikkaa leikkaus terävällä veitsellä tai puutarhakiristimellä. Pituus saa olla enintään 15 cm.
 3. Poista leikkaamispaikasta ilmestynyt laktoivan maitomainen mehu. Tätä varten laita vesilukko kahdeksi tunniksi, tyhjennä se ja vaihda se tuoreeseen.
 4. Leikkaa lehdet, jotka ovat veden pinnalle kuuluvista osista, jotta ne eivät mätää.
 5. Kahden viikon aikana pieni kasvi juurtuu. Sitten se on istutettava pieneen ruukkuun käyttäen löysää ja hedelmällistä maaperää.
 6. Joskus nuori kasvi tarvitsee viileän suihkun. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, pyyhi lehtiä kostealla sienellä tai kankaalla.

Kerran vuodessa ficus on siirrettävä. On tarpeen ottaa potin, hieman suurempi kuin edellinen: tämä vaatii kasvava juurihakemus kasvi. Tämä menettely on toteutettava keväällä tai alkukesällä. Ficus -siirtoa varten tarvitaan seuraavia aineita:

 • kukkaruukku pienellä tyhjennysaukolla;
 • Erityinen maaperä ficusille;
 • kuivatuskivet.

Kuinka siirtää ficus:

 1. Ota kukka potista maapähkinän kanssa.
 2. Poista vanhasta maaperästä. Jos maa on liian tiukasti kiinni juurista, poista vain yläkerros.
 3. Astian pohjassa laita laajennettu savi yhteen kerrokseen.
 4. Kaada ensimmäinen maapallon kerros pottiin ja peitä sormesi.
 5. Asenna kukka uuteen pottiin säätämällä maata.
 6. Podsypaya maaperä, täyttää tyhjät tilat, varmista, että kasvi on taso. Kukin kerros on hieman painetaan sormella.
 7. Jos käytät maaperän päässä ostoskeskuksesta paketti, sitten vettä kasvi istutuksen jälkeen ei ole tarpeen. Odota, kunnes ylempi kerros on kuivunut.

Kellastumista ja pudottamalla pieni määrä alemman lehdet ficus - normaali ilmiö syksyllä, sanotaan, että kukka valmistautuu uuden kasvukauden. Jos huomaat vajoamisen suuria määriä, se on merkki epäsuotuisaan asunnossa, on aika ryhtyä toimiin ja säästä ficus:

 1. Tarkkailla lämpötilaolosuhteet tällaista kasvien - ei alle 15 ° C eikä korkeampi kuin 23 ° C: ssa, sitten jää enää laskevan.
 2. Poistaa luonnoksia asuinpaikan Ficus.
 3. Jos huone ei ole tarpeeksi valoa, se on yksi syy defoliation. Tässä tapauksessa sinun täytyy liittää ylimääräinen lähde keinovalossa.
 4. Kuiva ilma asunnossa aiheuttaa harvoin lehdet pudota, joten lämmityskaudella useammin kuumina spray lemmikin, järjestää uiminen käyttäen suihku.
 5. Ettei vitamiineja provosoi reset lehtiä. Sinun täytyy lisätä lannoitetta - lannoitteen viikunoita parannuskeinoa kukka.

Kun luoda suotuisat olosuhteet viljelyyn viikunoita, nämä kasvit harvoin sairastuvat. On tartuntaa kasveja tuholaisten muista huonekasveja tai elinsiirrot, uudelta ei-laatua maaperä. Yleisimpiä sairauksia:

 1. Miinaajakärpästen - nopeasti vaikuttaa lehtipuita kasveja siirretään vieressäni kukkia.
 2. Thrips - asettuu lehdet kuumassa paikassa kostean ilman.
 3. root rot - sieni-sairaus, joka tulee näkyviin, kun on liiallinen kastelu, kun maaperä ei ehdi kuivua.
 4. Kirvat - usein vieras lehdille huonekasvit, se näkyy keväällä. Ficus puut tartunnan sitä.
 5. Spider punkki - aktiivisesti etenee kun liian kuivaa ilmaa huoneeseen.

Video: miten hoitaa kukkia

Nähtyään valikoima videoita, opit miten oikein hoitaa viikuna kotona. Arvokkaita vinkkejä on hyötyä kaikille ystäville näistä kasveista. Kokenut kukkakauppias kertoo, kuinka usein kastella Ficus Melanie, että hän ei ollut sairas eikä heittää pois lehtiä. Opit kaikki siitä, miten istua ja rodun huonekasveja. Biologi näyttää mitä potin tarvitsee fiikus kun istuttamisen.

Asianmukaista hoitoa viikuna puu kotona

Ficus - kaunis huonekasvi. Ensimmäinen kuvattu sitä työssään, Carl von Linné 18-luvulla. Nyt tämä on yksi suosituimmista koristeet Viherhuoneet ja sisätilat asuntoja. Siksi kysymys siitä, miten hoitaa viikuna kotona edun monet fanit huonekasvien. Lukumäärä ficus lajikkeiden poikkeuksellisen suuria, tutkijat kuvaavat yli tuhat lajia. On ikivihreitä tai lehtipuita Ficus.

Viikunapuiden ovat paitsi kauniita, mutta myös todellista hyötyä kotona ollessa. Nämä ruukku maagisesti parantaa sisäilman rikastuttaa sitä happea ja kostuttaa ilmaa. Hoitaminen Ficus kotonaan tällä artikkeli kertoo.

Ostaa uutta huonekasvi - se on aina miellyttävä askareita, mutta tässä prosessissa on kiinnitettävä huomiota siihen paikkaan ja ostohetkellä. Nämä ehdot riippuvat siitä, miten ostoksen tulee iloinen ja tuoda sinne ilo. Jos aikaisemmin viikuna ei käyttänyt asianmukaista hoitoa ja ylläpitoa tarvittavat edellytykset, saattaa ilmetä ongelmia, on vaikea käsitellä.

Optimaalinen sijainti hankinta Ficus on puutarhanhoito keskus. Siellä luo suotuisat olosuhteet sen kasvua: lämpötila ja riittävästi kosteutta, koska se on ympäristö tuttu viikunoita viljelyssä peräisin subtrooppinen ilmasto.

On parempi olla hankkia viikuna kylmänä vuodenaikana. Hypotermia kuljetuksen aikana, kukka voi heittää lähtee muutaman päivän uudessa ympäristössä. Alhaisissa lämpötiloissa ja tuuli voivat aiheuttaa hidastanut kasvua.

Asianmukaisen osto viikuna täytyy täyttää seuraavat ehdot:

 1. Sinun täytyy tarkistaa kosteuden maaperän tomppeli kasveja. Jos se on liian kuiva, sitten kukka hoito oli huono, näitä kasveja ei kannata ostaa.
 2. On tutkittava laitoksen kapasiteetti pohjasta. Läsnäolo karkaamassa juuret osoittaa tarpeen elinsiirtoa.
 3. Jos kasvi on tarkoitus, niin se on läsnä tiukka silmuja.
 4. Muoto kasvinosat. Parempi ei valita kasveja, alasti pohjasta tai pienemmällä sivusuunnassa kasvua.
 5. Ei tarvitse ostaa viikuna lehdet rikki tai näkyvästi vaurioitunut.

Lisäksi mainittiin, on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, ettei tuholaisten, kasvitautien. On muistettava, että hankinnan jälkeen kasvit voivat hidastaa kasvua saattaa käynnistyä kuivumassa tai hieman defoliation. Kaikki nämä ongelmat voidaan ratkaista huolellisesti ja huolellinen hoito ruukkukasveja.

Optimaalinen ostomahdollisuutta pidetään nuori kasvi, se on nopeampi ja helpompi sopeutua muuttuviin olosuhteisiin. Ne on sijoitettu lähelle ikkuna-aukon, pritenit mistä kirkkaassa auringonvalossa. Ulkona kukka pitäisi liikkua hitaasti, suojassa tuulelta ja luonnoksia. Pienimmästäkin kylmä snap viikuna palaa huoneeseen.

Ficus kasvi katsotaan ei ole liian kranttu. Paikka on parempi valita hyvin valaistu, mutta valo ei tarvitse olla suora. Sinun pitäisi yrittää saada potin kasvi, jossa auringon säteet ovat hajallaan.

Jos kapasiteetti on ficus laittaa pimennetyssä huoneessa alue, määrä ja koko sen lehdet alkavat vähentyä. Suotuisimmat ovat viikuna Ikkunoiden itään tai länteen.

Ficus on lämpöä rakastava kasvi. Myös kesällä, kun kaikki muut ruukkukasvit altistuvat parvekkeelle, voit jättää sen asunnossa, koska viikuna ei sallita mitään tuulen ja liikkumisen ilmamassojen on epämiellyttävää hänelle.

Varoitus! Ficus on hyvin herkkä luonnoksia!

Mukava lämpötila Ficus sisältö pidetään +15 20 astetta talvella ja 30 kesällä.

Kastelu tuotettujen kasvien tasaisesti ympäri vuoden, hieman eroja. Keväällä ja kesällä hieman intensiivisemmin syksyllä ja talvella on vähemmän. Riittävään kasvuun ja kehitykseen, kasvien kastelu edellyttää noudattavat tiettyjä sääntöjä:

vesimäärä tarvitaan kasteluun erikseen, se riippuu iästä, koosta ja kunnosta laitoksen vuodenajasta ja ympäristöolosuhteet;

 • Ficus on kasteltava niin maaperän kuivuu, estäen sitä halkeilua;
 • kesällä tekemään kastelu tarpeen useammin;
 • Lämpötilan pitäisi olla miellyttävän lämmin;
 • Talvella kastelu on tarpeen noin 1 joka 10 päivä.

Sen määrittämiseksi, onko tarvetta Ficus kastelu voi koskettaa maata potin. Jos se on melko murenevaa ja ei pysy varpaille, on aika veden, jos liimattu käsiin ja menee palloksi, se on vielä aikaista. Välillä kastelua maa on aikaa kuivua.

Jos öljypohja potin jälkeen kastelu oli kohtuullisen määrän vettä, on syytä kaataa estää juurikäävän. Tällöin lehdet alkavat kellastua ja pudota. Puute kosteutta johtaa myös kellastumista kasvi. Vettä tulee käyttää vain ennalta laskeutua.

Ficus - rakastava kasvi kosteutta. Tämä pätee erityisesti silloin, kun lämmitys edellytykset kaupungin asuntoja. On olemassa useita tapoja luoda oikea kosteus. Alkeellisin - säännöllinen ruiskutus Ficus erityisestä ruiskupistoolin etäisyydeltä noin 15 cm.

Vesisumua, kuten kasteluun on oltava ennalta laskeutua ja 2 astetta yli huoneenlämpötilassa. Ruiskutus tapahtuu parhaiten aamulla ja illalla, kun ei ole kirkas auringonpaiste.

Toinen menetelmä on lähtökohta potin laitoksen suuri kapasiteetti täyttämällä tilojen seinien välinen kosteutettu turvetta.

Yksi tärkeimmistä menettelyjä kasvavilla Ficus elinsiirtoa on hänen. On välttämätöntä, että parempaa kasvua, luoda enemmän mukava edellytykset kukka elämän ja yksinkertaisesti lisätä koko potin. oksastamalla aika määräytyy hetkestä, jolloin juuret ovat saavuttaneet seinät potin, ole riittävästi tilaa, maaperän se kuivuu nopeasti.

Kasvit hieman iän on vaihdettava joka vuosi, kun neljä vuotta, meillä voi rajoittaa siirron kertaa kaksivuotiskaudeksi. suotuisa tämän tarkastuksen kesällä. Tämä helpottaa tottumista muuttuneisiin olosuhteisiin, koska lämpimänä vuodenaikana kasvien autonomisen toiminnan on kehittyneempi.

 • välttämätön runsaasti kastellaan kumi kasvi helpottamiseksi vetämällä ulos vanhan potin;
 • varovasti pintakerroksen maaperän;
 • keitto potin laittaa kuivatuskerros ja maa kansi;
 • varovasti saada Ficus ja siirtyä valmis potin;
 • vähitellen lisätä maa, jakaa sen kasvin ympärille ja suljettu.

Et voi haudata viikuna vahvempi kuin ennen. Kapasiteetti, joka on valmistettu alla Ficus olisi vapaasti sijoittaa itse sen juuristo.

Varoitus! Elinsiirrot on pakollinen osa asianmukaista hoitoa kotimaisten ficus.

Maaperä seosta nuori Ficus välttämätön lite. Esimerkiksi arkki, joka on valmistettu yhdistelmä turpeesta maa ja lisäämällä hiekkaa. Alkuaikoina jälkeen elinsiirron viikuna ei kasva nopeasti, mutta älä pelkää.

Koosta riippuen potin uudistetun juuristo kasvaa vähitellen ja vasta saavutettaessa juuren kärjestä astian, kumi kasvi alkaa nopea kasvu. Kun istuttamisen optimaalisesti lisätä halkaisija potin 4-5 cm. Jos siirteen tehdään kasvun hidastamiseksi, juuret tarvitsevat karsia ja sijoittaa tehtaan potin pienempi.

Lisääntymiselle ficus prosessi ei ole kovin monimutkainen. Tärkeintä - huolellista hoitoa ja huomiota prosesseja. jalostus menettely on pieniä eroja riippuen kasvanut kuva Ampelnye kasvilajit paremmin juurtua, kun puu ja pensas lomakkeet vaativat suurempaa huomiota.

Kolme suurta jalostusmenetelmillä:

Suorittavat lisääntymistä Ficus optimaalinen tai alkukesästä. Tällöin sinun täytyy kiinnittää huomiota valaistusjärjestelmän. On toivottavaa suoraa auringonvaloa. Käyttäen menetelmää eteneminen on mahdotonta unohtaa sopimattomuuden ollessa kyseessä nuoret versot, he eivät anna juuret. Tulisi käyttää puumaisempaa.

Leikkaa varsi, leikattu tarvitse huuhdella vedellä, pesemällä pois mehu kasvi. On suositeltavaa pitää prosessin jonkin aikaa ilmassa kuivua sitä leikata. Ficus puiden lisäys, parempi ottaa latvaversoihin, jossa on ainakin yksi solmu.

Tämä menetelmä on tunnettu anti-aging kasvi kokonaisuudessaan ja sallii sen lisääntyä. Menetelmä soveltuu kuvissa ikään menettäneet esteettisyys ja ulkonäkö ja erittäin korkea, useita lehtiä yläpuolella.

Tähän toimintoon, sinun täytyy poistaa yksi paperi, tekevät viilto väärässä paikassa. Tuloksena oleva viilto ottaa pienen puutikun. Sulkeminen viillon kostea sammal, se kääritty polyeteeni, jättäen ilmatila. Sillä Ficus jatkaa hoitoa tavalliseen tapaan.

Juuret näkyvät kolmen viikon kuluessa siitä, kun menettelyn. Kun sammal kuulu kalvon hankkii kaikki juuret, polyeteeni voidaan poistaa. Sen jälkeen kärki on leikattu ja kasvatettiin uudelleen juuret siirretty uuteen paikkaan.

Toteuttaa pistokkaat optimaalisesti lämpiminä kuukausina. Saada materiaali kasvit, terävällä veitsellä leikkaus on vino apikaalisella varren pituus 15 cm. Saadusta paeta poistaa kaikki lehdet ja aseta se astiaan vettä.

Varoitus! Kun jalostus lajikkeiden Ficus jossa suuret levyt ilmestyi lehtien pistokkaita lyhenee 2 kertaa.

se voi vaatia kahdesta viisi viikkoa ennen ulkonäköä juuret. Nopeuttaa tätä prosessia voidaan kotitekoinen kasvihuone. Kun pistokkaat alkavat kasvaa uusia lehtiä, tulee mahdolliseksi siirtäisivät ne erillisiin säiliöihin.

Käytettäessä tätä menetelmää pistokkaat pidettyjen arkin. Se on leikattu samalla tavalla kuin edellisessä menetelmässä lisääntymiselle. Arkin taitettu ja kiinnitetty tähän asentoon lanka, ja koko syventäminen paeta valmistettu maahan aluslevyyn. lisääntymisaikana soveltamisen lehtien pistokkaita on 3-4 viikkoa.

Erilaisten kuvioiden ovat tietynlainen kappaleen kaikkein edullisin. Laajamittaiseen Limoviikuna sopii paremmin pistokkaita. Vähemmän tunnettu lirovidnaya Ficus parhaiten levittävät pistokkaita lehtiä. Ja tällaista kumiviikuna kuten, todellinen käyttö tahansa leviämistapa.

Tuholaisten Ficus ja valvonta

Jos kasvi suoritetaan asianmukaista hoitoa, sitä ei käytännössä altistu tuholaisia ​​eikä sairastu. Mutta yleisin syy on infektio tuholaisten uutta maaperää, podsazhennye pistokkaita, liikkuvat ilmaan.

Ehkäisevillä toimenpiteillä tuholaisia ​​ovat:

 • täyttävätkö karanteenitoimenpiteitä suhteessa uuteen huonekasvien;
 • pesu erityisille väri säiliöiden poistamisen jälkeen ulkoilmaan;
 • puhtaus Ruukut, jatkuvaa seurantaa ja tarkastuksia vahingoista tuholaisten;
 • kylvö- heikko liuos mangaania;
 • sijainti laitoksen etäisyyden päässä toisistaan.

Syyt kehittämiseen haitallisten bakteerien vaikuttavat Ficus voi tulla sopimaton valaistus ja lämpötila ympäröivän tilan, lisääntynyt kuiva ilma, riittämätön ruokinta.

Kussakin tapauksessa on syytä varhaisessa kauden ryhtymään tuholaisten torjuntatoimet, selvittää näkemyksiään ja parantaa hoidon kasvi.

Yleisin tuholaiset Ficus

Tavallinen hämähäkki punkki. Ne löytyvät sisäpinnoille lehdet tai varret päät. Päälle lehdet peitetty keltaisia ​​pisteitä. Vakavia vaurioita ominaista kynnyksellä verkossa. Lähtee vaurioita katoavat.

Remedy - viisinkertainen käsittely kukkia kerran viikossa pyretriumkasveista ratkaisu. Voit sitten hakea kasvin infuusio valkosipulia tai sipulia.

Punahämähäkkipunkkeja. Se rikkoo eheyden versoja, kalvava ihon hyvin nopeasti.

Taistella tätä tuholaisen on tarpeen nostaa kosteutta. Tästä laitoksesta suihkutetaan jatkuvasti, välttäen suoraa auringonvaloa. Ehkä käyttö infuusio valkosipuli, teelusikallinen valkosipuli, kaada lasillinen vettä ja jätä päivässä. Jos Ficus vaurioitunut pahasti käyttää erityistä hyönteismyrkky.

miinaajakärpästen. Nämä tuholaiset munivat kasvien lehdistöön. Lisäksi kilpikirvat hidastaa kehitystä kukka, ruokinta sen mehut. Tällaisessa tilanteessa auttaa mekaaninen puhdistus hyönteisiä, ja sitten ruiskuttamalla tupakkauutetta. Voit pyyhkiä lehdet alkoholiliuoksessa tappaa mealybugs.

kirva. Ne ovat erityisen aktiivisia keväällä ja kesällä. Imevät mehua nuorten varret, nastoitettu suuria keskittymiä sisäpinnalle lehtiä. Voi tartuttaa suuri määrä kopioita, jotka lentävät maasta kukasta toiseen. Sairauspoissaoloja kierretty ja tulla keltainen väri. Tuhoaminen kirvoja käytetään vihreä saippua liuotetaan veteen tai pyretrum ratkaisu.

Tappion huonekasveja eri tuholaisia ​​ei ole pahin ongelma. Tämä on enemmän tai vähemmän helppo ratkaista avulla erikoistyökaluja niiden tuhoamista. Vaarallisin tilanne on sairaus kasveja. Tunnista oireet raskauden alkuvaiheessa ei aina toimi, edenneen taudin on hoidettavissa vaivoin. Joissakin tapauksissa on mahdotonta parantaa kukka.

Yleisin sairaus viikunat:

 1. Harmaahomeen. Kehittyy usein lämpimässä kosteassa ilmastossa. Rikkoo kasvien väärän paikkaan. Se ilmenee läsnäolo muotin, joka kuuluu kukka ilmassa. Sen torjumiseksi tarvitaan poistamaan vahingoittuneet lehdet. Tuuleta huone. Vähemmän kastelu kukka, jotta maaperä pystyi kuivua kokonaan.
 2. Rot juuristo ja varret. Korkea kosteus yhdessä pienen maaperän lämpötila - on tärkein syy tähän tautiin. Tämän vuoksi viikuna lakastua, lehdet tullut harmaa, juuret mätänemään. Kun tällainen kontaminaatio on poistettava kukkaruukun ja jauhettu seos. Parannuskeinoa ei ole mahdollista.
 3. Tappion sientä. Tämä tauti on ominaista heikko kuvioissa. Ilmaistaan ​​ulkonäkö lehdet ruskeita pilkkuja, joka lopulta lisää ja vaurioituneet levyt putoavat. Ne on poistettava, ei suihkuttaa kasveille.

Erilaisia ​​ficus valtava. On monia hyvin erilaisia ​​lajeja, lajikkeita ja lajit tämän kasvin. Kumi kasvit voivat olla puita, pensaita ja jopa muodoltaan viiniköynnösten. Jotkut heistä saavuttavat vaikuttava koon, kun taas toiset ovat hyvin pieniä.

Kaikki kumia kasveja voidaan jakaa kahteen päätyyppiin:

Limoviikuna. Yksi suosituimmista tyyppisiä ficus - ficus on Berdzhamina. Se on keskimääräinen koko ja yleismaailmallinen esitteitä. Alalaji kulttuurin paljon. Näitä ovat: Ficus Natasha, HUB Zone, Starlight, Golden prinsessa.

Nämä kasvit ovat toistensa kaltaisia, se on puu roikkuvat lähtee alaspäin, korkeus enintään kaksi metriä. Erot ne ilmenevät väri ja muoto lehtiä. Jotkut levyt ovat kapeita teräviä reunoja, toiset laajempi. Väritys lehtien vaihtelivat yksivärisen vaaleanvihreä sävyjä useita värejä yhdistetään yhdeksi kappaleeksi.

Ficus Benjamin viriegata

Limoviikuna ei oikukas eikä vaadi monimutkaista hoitoa. Lue artikkeli: Limoviikuna hoitoa kotona.

Usein istutettu ruukkuun ei ole yksi kasvi varsi ei ole rikki, ja kerran 2-3, säilyttää pystysuunnassa varret. Tämä viherkasvien sopii antaa eri muodoissa käyttäen oksasakset. Varret Ficus hyvin siedetty tässä menettelyssä.

kumiviikuna. Kuten huonekasvi - taimi 2 m korkea, joilla on laaja paksut lehdet, jopa 30 cm pitkä ja 15 cm leveä. Hotellihinnat kulttuuria tunnetuksi alkupuolelta lähtien 19th century.

Alkuperäpaikka lajin Ficus pidetään Aasian maissa: Nepal, Sri Lanka, Burma, sekä Länsi-Afrikassa. Luonnollisissa olosuhteissa, puu voi olla 30 metriä korkea.

Väri lehtien kumi-Ficus on hyvin monipuolinen, lehdet ovat rikkaita vihreä väri, lähes musta ja kirjava värejä. Shape vihreät lehdet helpompi saada takaisin. Yleisin alalaji on vihreä Robusta ja Decora. Kirjava - Musta prinssi, Ficus elastinen doescheri.

Varoitus! Jos rikot eheyden runko, kumiviikuna tuottaa myrkyllisiä mehua! Jälkeen iholle, huuhtele vedellä.

Elastinen Ficus lehtien tulisi säännöllisesti ruiskutettava ja puhdistaa estäen pölyn kerääntymistä sitä. Yleensä tällainen kasvit ovat hyvin sopeutuneet ympäristöön.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sen viljely kastelua. Jos maa on potissa on myös sammutettua, kasvi voi varisseita. Samat vaikutukset voidaan odottaa ja ylikuivattua maaperään. Koskien kosteus, valo ja lämpötila erityiset olosuhteet on noudatettava.

Lajikkeiden kirjava lähtee enemmän oikukas: voi sietää kirkasta suoraa valoa, kuiva maaperä, ne välttämättä säännöllinen ruiskutus ja suihku lehtiä. Kasvu tällaisia ​​liikkeitä hitaammin verrattuna vihreä lajikkeita.

lyyraviikuna. Luonnollisissa olosuhteissa, puu saavuttaa korkeus 12 m. Runko tehtaan suora, tuskin aluevaltaus. Antenni juuret puuttuvat. Lehdet Tämäntyyppisen vaaleanvihreä, tiheä, vahamainen pinnoite. Muoto esitteitä samanlainen viulun. Lyyraviikuna edellyttää hyvää epäsuora valaistus, mutta suoraa auringonvaloa voi polttaa lehdet.

lyyraviikuna (Ficus_Lyrata)

Video Vinkkejä: miten hoitaa ficus

Hoito kiinalainen nousi kotona

Istutus ja hoito Astilbe avoimella alueella

Mitä muuta tarkistaa?

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

© 2018 Tietoja värejä, kaikkea ja kaikkia · Kopiointi materiaalien ilman lupaa on kielletty