Fabergén pääsiäismunat Wikipedia

Fabergén pääsiäismunat

munat sarja välille luodaan 1885 ja 1917. Venäjän keisarillisen perheen ja yksityisten ostajien. Tunnetaan parhaiten luomiseen 71 kappaletta, joista 54 ovat Imperial.

"Katariina Suuri" tunnetaan myös nimellä "grisaille" tai "Pink Cameo". Cyurpriz hävisi - kanssa paarit sisällä keisarinna Katariina.

Jolloin jokainen muna kesti lähes vuoden. Kun luonnos hyväksyttiin, työ otettiin koko joukkue yrityksen koru, nimet joista osa on säilynyt (niin sanoa, kirjoittaja niitä kaikkia - Carl Faberge, ei pitäisi olla). Erityisen suuri panos Master Michael Perkhin. Viittasi myös elokuu Hallstrom Henrik Wigström Eric Collin, jne. [4] Sarja Imperial munat nauttinut sellainen maine, että yritys Faberge suoritettu useita tuotteita yksityisasiakkaille (noin 15 tiedossa). Joukossa erottuu sarja 7 munaa lahjoitti Goldminers Ferdinandovich Alexander Kelch vaimolleen. Lisäksi meillä on 8 muuta Fabergén pääsiäismunat tilauksesta (Felix Jusupovin, veljenpoika Alfred Nobel, Rothschild, herttuatar Marlborough ja tuntemattomat henkilöt). Ne eivät ole niin ylellinen kuin Imperiumin, ja eivät ole alkuperäisiä, usein uusimatta tyyppi keksitty Royal lahjoja.

Alexander Palace Egg

Alexander Palace Egg

"Punainen Risti c muotokuvia"

"Triptyykki Punaisen Ristin"

Steel Military Egg

Nämä tuotteet tilaamat venäläisen yrittäjän A.Kelhom lahjaksi vaimolleen. Yli niiden perustaminen toimi kultaseppä Fabergé Michael Perkhin. Lahjat lakkasi 1904 - vuodesta 1905, jolloin pari alkoi virallisesti asua erillään, ja niiden taloudellinen tilanne on heikentynyt, koska romahtaminen Venäjän-Japanin sodassa.

Keräyksen jälkeen tallennettu Kremlin, suurin kokoelma onnistui keräämään New York porho Forbes. Se sisälsi 11 Imperial munia, harvoilla "yllätyksiä" tuntemattomista tai säilöntäaineeton munia sekä 4 yksityistä munaa (yhteensä 15). Helmikuussa 2004 perilliset Forbes kokoelman piti laittaa huutokaupata, jossa se todennäköisesti otti palan, mutta muutama päivä ennen kaupankäynnin kokoelman oli täysin yliostettu Venäjän oligarkit Viktor Vekselberg. Viktor Vekselberg on myös perustaja kulttuurihistoriallista perusta "Link Times" museon näyttely on sama nimi, näet tämän kokoelman Moskovassa.

1

"Herttuatar Marlborough Egg"

Yksi esimerkki: "Hen Kelekh" myytiin Malcolm Forbes varjolla yksi keisarillisen munia, jotka luonnollisesti nosti hintaa. Pääsymaksu oli: pienoiskoossa kuvaaminen Barbara korvattiin kuva Tsarevich Alexei lisäksi on muutettu ja vuorattu helmiä nimikirjaimet. Vain viimeaikaiset tutkimukset ovat sallineet palauttaminen todellinen henkilöllisyys. Hankinnan jälkeen Vekselbergin Forbes kokoelma todettiin muutama kyseenalainen asioita, erityisesti virallisilla edustajakokouksen sivusto ei enää näy vihreitä "muna sorkat" on bouenita kulta jalat, kaviot, jossa pienoiskoossa muotokuva, yllätys Alexandra, jota pidetään aiemmin, se on lahjoittanut keisarinnan yksi hänen seurueensa. Lisäksi ei ole enää viittauksia "Egg-karkkia."

"Alexander Palace Egg", "Secrets Asovanmeren" ja muutama "munat" on nyt esillä Kremlin messuilla (http://www.newizv.ru/news/2011-04-20/143885/). Henkilökohtaisesti pidän enemmän "munia" tiiviillä suunnittelu-, ilmeisesti, se vaikuttaa, että asun vuosisadalla 🙂

Ja onko kokoelmaan "kukat" ja "oksat" alkaen Faberge, seisoo "vesi"? Tämä on niin tulevaisuudessa 🙂

Tein Faberge tageja "historian koruja." Jos kerrot minulle, mikä on parempi, mielellään saada toiset hyvin, tai ylimääräisiä koodeja))

Minulla on vielä hyvin kaunis hopeinen, makasin pois myös.

Fabergén pääsiäismunat

Carl Fabergé ja hänen kultasepät yritys loi ensimmäisen munan 1885. Se tilasi keisari Aleksanteri III pääsiäisen yllätys vaimolleen Maria Fjodorovna. Ns "Kurinoe9raquo; munanvalkuainen katettu ulkopuolella simuloida kuori, emali, ja sisällä, että "zheltke9raquo; harjattu kulta - valmistettu kullanvärinen kanaa. Sisällä kana puolestaan ​​on piilotettu pieni rubiini kruunun (ke traditio taittuvat nukkeja).

Android

Valitse kieli Nykyinen versio v.214

Fabergén pääsiäismunat

Fabergén pääsiäismunat - sarja Carl Faberge koruja. Sarja luotiin välillä 1885 ja 1917. Venäjän keisarillisen perheen ja yksityisten ostajien. Yhteensä tietoinen luoda esimerkiksi 71, 54 [1], jotka ovat Imperial [2].

kollokaatio "Fabergén pääsiäismunat" Siitä on tullut synonyymi ylellisyyttä ja runsaasti tunnuksen keisarillisen talon ja ennen vallankumousta Venäjällä. Ja myös nimi tyypin koruja muodossa munien yllätyksiä ja yksi symboleista Venäjällä.

Carl Fabergé ja hänen kultasepät yritys loi ensimmäisen munan 1885 [3]. Se tilasi keisari Aleksanteri III pääsiäisen yllätys vaimolleen Maria Fjodorovna. Niin kutsuttu "Hen" ulkoisesti päällystetty valkoisella simuloimalla kuori, emali, ja sisällä, että "Yolk" matta kulta - kullan väri tuotetaan kana. Sisällä kana puolestaan ​​on piilotettu pieni kopio keisarillisen kultakruunu asetettu timantteja ja ketju rubiini kaulakoru (ke traditio taittuvat nukkeja).

Ajatus tällaisesta koruja ei ollut alkuperäinen:

Fabergé Pääsiäismuna oli tulla vapaa tulkinta tuotettujen munien alussa XVIII vuosisadalla, 3 kopiota, jotka tunnetaan nykyään. Ne ovat: linna Rosenborg (Kööpenhamina); että Kunsthistorisches Museum (Wien) ja yksityisissä kokoelmissa (aikaisemmin - vuonna taidegalleria "Green Vault", Dresden). Kaikissa näissä tapauksissa kananmunissa piilossa, paljastaa, että saatat löytää kruunu ja se - kehässä. Uskotaan, että keisari halusi miellyttää miestään yllätys, että muistutan häntä tuttu tuote Tanskan kuninkaallisen treasury [4].

Keisarinna oli niin kiehtoi lahja, joka Fabergé, muuttui tuomioistuin kultaseppä, on saanut tilauksen tuottamiseksi munasolun vuosittain; hänen pitäisi olla ainutlaatuinen ja sisältävät yllätys, se oli ainoa ehto. Seuraavana keisari Nikolai II, joka on pitänyt tätä perinnettä, jossa jokainen jousi puolestaan ​​kaksi munaa - yksi Maria Fjodorovna, hänen leskiäitinsä, ja toinen - Aleksandra Fjodorovna, uusi keisarinna.

Jolloin jokainen muna kesti lähes vuoden. Rakennetta Faberge yrityksen edellä aikaansa: korut yritys kuulumisesta ryhmään olivat riippumattomia tarpeeksi työtä. Monet kultasepänliikkeet työskentelevät Faberge omistama omia yrityksiä, mutta pitävät kunnia osallistua suorituksen keisarillisen järjestyksessä. Masters sanoa nimiä kansainvälinen työryhmä, joka koostuu: 14-24 käsityöläisten olivat Suomessa tai työskennellyt kutsusta sukulaisia. Aluksi hyväksymä luonnos. Sitten hänet vietiin työskennellä koko joukkue yrityksen koru. Nimet jotkut suunnittelijat ja kultasepänliikkeet ovat säilyneet (niin sanoa, kirjoittaja kaikki munat - Carl Faberge, ei pitäisi olla). Erityisen suuri panos Master Michael Perkhin. Viittasi myös elokuu Holmström Albert Hallstrom, elokuu Hollming, Henrik Wigström, Eric Collin, Victor Aare, Hyalmar Armfelt, Stefan Vyakeva, Alma Peel - ainoa naisartisti, kirjailija tyyli huurre kide, keksiä "Winter muna" [5] [6] [7].

Sarja Imperial munat nauttinut sellainen maine, että yritys Faberge suoritettu useita tuotteita yksityisasiakkaille (noin 15 tiedossa). Joukossa erottuu sarja 7 munaa lahjoittama kullankaivajat Alexander Kelch Ferdinandovich vaimoaan. Lisäksi meillä on 8 muuta Fabergén pääsiäismunat tilauksesta (Felix Jusupovin, veljenpoika Alfred Nobel, Rothschild, herttuatar Marlborough ja tuntemattomat henkilöt). Ne eivät ole niin ylellinen kuin Imperiumin, ja eivät ole alkuperäisiä, usein uusimatta tyyppi keksitty Royal lahjoja.

Ehkä yksilöille on tehty vielä mitään tuotteita, mutta niitä ei ole koskaan dokumentoitu (toisin kuin kuninkaan munat), mikä aiheuttaa jonkin verran pelivaraa ammattitaitoisen väärentäjien. Esimerkki odottamaton löytö - saatettu myyntiin syksyllä 2007, "Rothschild muna", joka tilasi edustajien klaanin yrityksessä Faberge ja varastoidaan joukossa perheen omaisuuden, ilman mainontaa, vuosisadan.

Niistä 71 tiedossa munat selvinneen 65. Valtaosa niistä pidetään valtion museoissa. Imperial munat on tiedossa 54: selvinneen 48 kappaletta, tekemät kuninkaallinen järjestyksessä; loput tunnetaan kuvaus, tilejä ja vanhoja valokuvia ja pidettiin menetetty. Vain yksi heistä, "St. George", pystyi lähtemään Neuvostoliiton Venäjän kanssa laillinen omistaja - 1918, tavaratilaan keisarinna Maria Fjodorovna, joka meni läpi Krimille kotimaahansa Tanskaan. Loput jäivät Pietarissa. Ilmeisesti useimmat katosi sekaannusta, muut (24 kpl.?) Yhdessä muiden keisarillinen jalokiviä kuljetettiin uuteen pääkaupunkiin, tulevaisuus Kremlin Diamond myymälän.

Siellä niitä pidettiin pakattiin noin vuoteen 1930, jolloin osana koko myynnistä kulttuuriperinnön Neuvosto-Venäjän etsittäessä varojen määräyksestä Stalin, joista 14 on myyty, ja väitetään, jotkut hintaan alle 400 dollaria. Mukana myyntiin laitoksen nimisenä toimisto "Antiikki". Useimmat niistä ostettiin American yrittäjä Armand Hammer (1898-1990) ja Englanti jälleenmyyjän Emanuel Snoumenom (Eng.) Venäjä. (1886-1970).

Keräyksen jälkeen tallennettu Kremlin, suurin kokoelma onnistui keräämään New York porho Malcolm Forbes (Eng.) Venäjä. (1919-1990). Se sisälsi 11 Imperial munia, harvoilla "yllätyksiä" tuntemattomista tai säilöntäaineeton munia sekä 4 yksityistä munaa (yhteensä 15). Helmikuussa 2004 perilliset Forbes kokoelman piti laittaa huutokaupata, jossa se todennäköisesti otti palan, mutta muutama päivä ennen kaupankäynnin kokoelman oli täysin yliostettu Venäjän oligarkit Viktor Vekselberg. Vuodesta 2013, Viktor Vekselberg kokoelma on esillä museon hän luotu Faberge Pietarissa, joka sijaitsee palatsin Naryshkins Shuvalov.

Kaikki historialliseen kotimaahansa, Venäjä, Faberge munat, joista on tullut yksi sen hahmot, voidaan nyt nähtävissä neljällä eri alueella. Joukossa, lisäksi edellä Armory ja tavata Vekselbergin sisältävät Eremitaasi ja fersman mineraalimuseossa, Moskova. Moskova Venäjä Kansallismuseo (yksityinen museo Alexander Ivanov), aiemmin sijoitettu toinen muna, joka on vuodesta 2009 on Fabergén museon Baden-Baden (myös yksityinen taidemuseo Alexander Ivanov).

Munat tehty kullasta, hopeasta, jalokivistä ja niin edelleen .. Vuoden olivat hammaskiillettä ja hieno teos. Joskus Masters kokeillut ei ole kovin perinteisiä materiaaleja - vuorikristalli, arvokas puulaji. Joiden aitous on tuotemerkki Faberge.

Kustannukset munia hinnoilla XIX-XX-luvuilla. Se vaihteli 1500-28300 ruplaa. (Venäjän valtakunnan).

Joskus munat ovat suurempia luonnollista kokoa ja suurempia kuin ne näkyvät kuvat: korkeus joidenkin (jalustan kanssa) voisi olla jopa 20 cm: n jokaisessa perinteisesti oli pitänyt yllätys .. Usein he olivat miniatyyrejä muotokuvia henkilö, jolle muna oli tarkoitettu, ja hänen perheenjäsenensä. Suoritettiin munat Kello kellokoneisto osat (kukkoja ja cuckoos).

Viisikymmentäneljä Imperial munien

Reign Nikolai II (XIX.)

Tunnetuin munia.

Mukaan suurin suosikki keisarinna muna.

Nikolai II (1902-1914 kaksivuotiskautena).

Nikolai II ensimmäisen maailmansodan

Kaiverrus - asema tähdet taivaalla ajankohtana syntymän Alexei (tähdistö Leo). Kellot ja timantti tähtiä ovat kadonneet tai ne on tehty. Todettiin vuonna 2001 kokoelmien mineraalimuseossa.

Erään Ivanova, aitoja (ja valmiit) muna kuului hänelle, ja on esillä museossa Faberge Baden-Baden, Saksa. On kuitenkin olemassa joitakin ilmeisiä eroja näyttelyt pidetään mineraalimuseossa Fersmana. Päinvastoin kuin artefakti, muna, joka sijaitsee museossa Faberge, on alalla sininen lasi timantteja ja pyörivä valitsin kellokoneisto sisällä, johon on kaiverrettu konstellaation lion. Jalustaan ​​alalla yhdestä Vuorikristallista on Jade pohja.

Nämä munat sisältyvät keisarillisen sarjassa, mutta ei tarkkaa valmistusvuoden tai lahjan saaja ei ole tiedossa. Voi viitata "tyhjä" ja 1904-1905., Ja tässä tapauksessa tehty yksi keisarinna. On myös ehdotettu, että voitaisiin tehdä jotain muuta keisarillisen perheen jäseniä, toisin kuin perinne.

Kokoelma sisältää seitsemän pääsiäismunia Kelch perhe

Nämä tuotteet tilaamat venäläisen liikemiehen Alexander Kelch vaimolleen lahjaksi. Yli niiden perustaminen toimi kultaseppä Fabergé Michael Perkhin. Lahjat lakkasi 1904 - vuodesta 1905, jolloin pari alkoi virallisesti asua erillään, ja niiden taloudellinen tilanne on heikentynyt romahduksen Venäjän-Japanin sodassa.

Jäsenyyden tai tarkka sijainti tietoja tai valmistusvuosi kymmenen Faberge munia ei tunneta vielä tarkasti. Ne voivat ovat kuuluneet yhden kuninkaallisen perheen tai joku seurapiirien Venäjän keisarikunnan.

Ei ole tarkkaa tietoa

Yhdessä innostunut arvioita edustajista taiteellisesti kokematon piireissä [Lähde ei määritelty 417 päivää], Faberge ja sai voimakkaasti negatiivinen, halveksiva arviointi edustajista esteettisesti ja taiteellinen ympäristö ominaista nämä artefakteja ruumiillistuma keskiluokan ja kauppiaan huono maku [Lähde ei määritelty 417 päivää]. Tunnetaan lausunto Vladimir Nabokov, kuvaili työtä Faberge kuin "hillitön tastelessness» (groteski garishness) [25], jotka halveksivat [26] hänen perheensä.

Yksi esimerkki: "Hen Kelekh" Malcolm Forbes on myyty varjolla yksi keisarillisen munia, jotka luonnollisesti nosti hintaa. Pääsymaksu oli: pienoiskoossa kuvaaminen Barbara korvattiin kuva Tsarevich Alexei lisäksi on muutettu ja vuorattu helmiä nimikirjaimet. Vain viimeaikaiset tutkimukset ovat sallineet palauttaminen todellinen henkilöllisyys. Hankinnan jälkeen Vekselbergin Forbes kokoelma todettiin muutama kyseenalainen asioita, erityisesti virallisilla edustajakokouksen sivusto ei enää näy vihreänä "Muna hoofs" of bouenita kulta jalat, kaviot, jossa pienoiskoossa muotokuva, yllätys Aleksandra Fjodorovna, joka, kuten aiemmin on oletettu [27], esiteltiin keisarinna yksi sen arvioitu. on myös enemmän viittauksia "Muna-Candy".

On olemassa monia väärennöksiä Fabergén munia, ja jotkut heistä, tehnyt tuntematon lahjakkaita taiteilijoita ovat itse todellisia taideteoksia, mutta aivan Faberge lisää merkittävästi kustannuksia hyödyke. Tämän seurauksena toisella puoliskolla 1990, Metropolitan Museum New Yorkissa järjestetään näyttely väärennöksistä Faberge miniatyyrejä.

Vuonna 2008 ilmoitettiin uudelleen yrityksen perustamisen ja Fabergén aikoo aloittaa tuotannon kuuluisan jalokiviä peittämillä munat [28] [29].

 • Kidnappaus muna "Coronation" harjoittavat merkkiä elokuvassa "Octopussy" (James Bond sarja) ja "Oceanin Twelve" ja "Love Among Thieves." Kopion perinteisen metallin munia kuvausten "Ocean n kaksitoista" hintaan US $. 4000.
 • Fabergén pääsiäismunat näkyvät yleensä objektina saalistushinnoittelua kiinnostusta nauhat "Ghost ajaja» (Fantôme avec autonkuljettaja) (Philip Noire), «ei koiria», «Fugitive", 'Tilaa Secret', yksi episodi "murhasta tuli totta."
 • Elokuvassa "Mikä voisi olla pahempaa?" Kidnapped kuvitteellinen Fabergén pääsiäismunat.
 • Useita kertoja Faberge munat mainitaan animaatiosarja "The Simpsons".
 • Elokuvassa "Code varas" vanha varas, joka on erikoistunut varastaa koruja, poimii seuralaiset vähemmän kokeneemman kollegan tehdä grand ryöstö (Fabergén pääsiäismunat), koska velan maksun venäläisen mafian.
 • Elokuvassa "paimenpoika kanssa kurkku" sarjasta "Tutkimus johtavien asiantuntijoiden" toiminta pyörii jengi huijareiden mukaan lukien väärennös Faberge koruja.
 • Sarjassa "Silti haluan ..." ja "Impact" toiminta yhden tontin pyörii Faberge munia.
 • Sarjassa "astrologi" päähenkilö yrittää myydä väärennettyjä Faberge muna.
 • Elokuvan "Rakkaus-Porkkana 3".
 • Sarjassa "Suljettu School" isä yksi sankareista surmansa yksi Faberge munia.
 • Elokuvassa "Äiti - murhanhimoinen hullu" on yksi sankarittaria kerätä Faberge munia.
 • Sarjassa "Virtuosi" yksi aiheista roistoja syöttinä järjestää lavastus varastaa Faberge munia.
 • Elokuvassa "1 + 1" tulee Senegalista Driss, joka tuli taloon varakkaan quadriplegic työttömyysetuuksia, tilaisuutta varastaa yksi munat esillä sisääntuloaulassa. Myöhemmin hän menettää muna, mutta sitten, vaikea löytää palaa omistajalleen.
 • British sarjan Spine jäähdyttimet yhdessä sarjassa esillä Faberge muna (mutta historiallinen tehtiin virhe - sankaritar sanoo, että muna hän antoi kuninkaalle Peter (epäilemättä Pietari I), mitkä säännöt alussa XVIII vuosisadalla, kun Faberge munia alkoi luoda lopulta XIX vuosisadalla).
 • Sana "Faberge" käytetään evfemizmmuzhskih kivesten sankari elokuva Andrei Zvyagintsev n "Leviathan"

Usein ironista suhtautuminen esineitä Faberge heijastuu lukuisissa folk vitsejä ja pilakuvia [30] [unauthoritative lähde?] [31] [unauthoritative lähde?] Kun tyypilliseen käyttöön sanaleikkejä. Myös, pikkukuvan munat Faberge on esitetty tv-Gum Club [32]

1