Fabergén pääsiäismunat Photo

7 vähän tunnettu faktoja Faberge munat

Faberge on nykyään, ehkä yksi kuuluisimmista koruja tuotemerkkejä. Ja kaikki kiitos arvokas munat, jotka on myönnetty tämän koruja talon Venäjän keisarillisen perheen. Nykyään nämä taideteokset ovat suuri harvinaisuus, verhoutunut mysteeri, ja niiden arvo on kymmeniä miljoonia dollareita. Meidän tarkastelu vähän tunnettu faktoja maailman kuuluisin munia.

1. Ensimmäinen muna tehtiin 1885 järjestyksessä Aleksanteri III

Perinne maalata pääsiäismunia olemassa antiikin ajoista lähtien Venäjällä. Hän seurasi häntä ja kuninkaallinen perhe. Mutta vuonna 1885, kuningas Aleksanteri III, tietämättään, tämä perinne hieman muuttunut. Päätettyään yllättää vaimonsa, keisarinna Maria Fjodorovna, hän antoi hänelle erityinen lahja - muna salainen.

Se oli arvokas muna, päällystetty valkoisella emali, jonka yli oli kultainen putkesta. Se avataan, ja sisältä oli kultainen "keltuainen." Siinä puolestaan ​​istui kultainen kanan sisälle, jotka olivat rubiini kruunu ja jousitus. Keisarinnan tällainen lahja on tullut täydellisen iloksi.

Oikeastaan ​​Faberge ei itse keksi tämän pääsiäisen matryoshka. Suunnitellusti Alexander III, pääsiäismuna, jolla on salaisuus olisi pitänyt vapaa tulkinta tuotettujen munien alussa XVIII vuosisadalla, 3 kopiota, jotka tunnetaan nykyään.

Ne ovat: linna Rosenborg (Kööpenhamina); että Kunsthistorisches Museum (Wien) ja yksityisissä kokoelmissa (aikaisemmin - vuonna taidegalleria "Green Vault", Dresden). Kaikissa näissä tapauksissa kananmunissa piilossa, paljastaa, että saatat löytää kruunu ja se - kehässä. Uskotaan, että keisari halusi miellyttää miestään yllätys, että muistutan häntä tuttu tuote Tanskan kuninkaallisen treasury.

3. Kaikki Faberge munat on yllätys

Keisarinna oli niin kiehtoo lahja, Fabergé teki muna välittömästi kääntyi tuomioistuimelle kultaseppä ja sai elämänsä järjestykseen. Hänellä oli tuottaa muna vuosittain. Ehto oli vain yksi asia - muna tulisi sisältää jonkinlainen yllätys. Että se tulisi tehdä yhtenä kappaleena, ei edes keskusteltu.

Koska Aleksanteri III jokaisella pääsiäisenä mainostetut uuden vaimonsa arvokas muna. Hän jatkoi perinne poika Aleksanteri III, Nikolai II, joka on pääsiäisen antoi arvokasta munia äitinsä ja vaimonsa.

1

Kukin Faberge muna piilotettu pieni ihme: pienoiskoossa kopio kuninkaan kruunu, Ruby riipus, mekaaninen joutsen, elefantti, kulta mini-kopio palatsin, 11 pieni muotokuva maalausteline, pienoismallilaiva tarkka työkopion kuninkaallisen vaunun, jne ..

4. bolshevikit aliarvioi Faberge munat ja siten tallentanut ne

Lokakuun vallankumouksen jälkeen bolshevikkien yrittivät täydentymään kassaan "kommunistisen valtion maailman ensimmäinen" loppuunmyyty Venäjän taideaarteista. He ryöstivät kirkon myi maalauksia vanhat mestarit "Hermitage" museo ja otti kruunun, tiaras, kaulakoruja ja Fabergén pääsiäismunat kuuluvat keisarin perheelle.

Vuonna 1925, luettelo keisarillisen hovin arvojen (kruunu häät kruunut, valtikka, taivaankappale, tiaras, kaulakoruja ja muita koruja, kuten kuuluisa Fabergén pääsiäismunat) lähetettiin kaikille ulkomaisille edustajille Neuvostoliitossa. Osa Diamond rahaston myytiin Englanti antikvaarinen Hormanu Weiss.

Vuonna 1928, seitsemän Diamond rahasto "vähäarvoisia" Faberge munat, ja toiset 45 kohteita takavarikoitiin.

Nyttemmin tämä unflattering varten luojan koruja mestariteoksia arvioinnin Faberge munia pelastuivat sulaminen.

Näin huolehtia yksi uskomattoman luomuksia Fabergén - muna "Peacock". Sisällä mestariteos kristallin ja kultaa emaloitu riikinkukko. Ja tämä lintu oli mekaaninen - kun se kuvattiin kultainen haara, riikinkukko nosti häntänsä kuin todellinen lintu, ja jopa pystyy kävelemään.

5. kohtalo useiden munien on tuntematon

Löytäminen muutama Imperial munia ei tunneta. Esimerkiksi mysteeri kohtalosta munien fanned-matka laukku, luodaan työpajassa Faberge 1889.

Viimeisen kerran muna väitettiin nähty Lontoossa kaupassa vuonna 1949. Huhujen mukaan se oli myyty $ 1250 tuntemattomaan.

6. Yksi keisarillisen munien osti ostaja romu jalometallien 8000 kiloa

Yksi menetti keisarillisen pääsiäismunat on löydetty varsin yllättäen. Se on muna, joka kuului keisarinna Maria Fjodorovna, ja sitten katosi jäljettömiin yli 90 vuotta, oli ostettu kirpputorilta USA ostaja-arvokasta romua.

Viime kerralla se näki Faberge vuonna 1922 Moskovassa. Muna, kullasta ja koristeltu timanteilla ja safiiria, jonka korkeus on 8,2 cm, takavarikoi bolshevikit. Hänen kohtalonsa jäänyt tuntemattomaksi pitkään, kunnes vuonna 1964 ainutlaatuinen koru ei mennyt vasaran alle yhdellä New Yorkin huutokaupassa nimeltään "kultakellon muotoinen muna" - 2 450 dollaria.

Amerikkalainen, osti kultainen muna 8000 puntaa ($ 14000) ei tiedä sen todellista arvoa. Useita vuosia, hän yritti myydä muna, pitää se hänen keittiössä. Väsynyt epäonnistuneita yrityksiä, yritti saada selville jotain valmistaja ja kirjoitetaan hakukoneen sisäisen kellon kaiverrettu nimi. Hän tuli koko artikkeli Kieran McCarthy, johtaja "Vartski" Royal koruja talon (Wartski). Hän kutsui McCarthy, ja sitten tuli Lontooseen kuva ostoksen.

Asiantuntija heti tunnisti heidät yksi munat luoma kuuluisan jalokivikauppias Venäjän keisarillisen perheen jäseniä.

"Luultavasti samanlaisia ​​tunteita kokenut Indiana Jones, kun hän löysi Kadonneen aarteen" - niin kuvaili emotsiizhurnalistam pään koruja kotona.

7. Queen Elizabeth II omistaa kolme keisarillisen Fabergén pääsiäismunat

Keräämisessä Britannian kuninkaallinen perhe on kolme keisarillisen Pääsiäismuna Faberge "Colonnade", "Flower Basket" ja "Mosaic". Kukkakori - tunnetuin mestariteos tässä trio. Miniature nosegay uskomattoman realistinen!

British kokoelma Fabergé on yksi maailman suurimmista. Lisäksi legendaarinen munat, sillä on useita satoja mestariteoksia koruja: korut laatikot, kehykset, hahmoja eläinten ja koruihin jäseniä kuninkaallisen talojen Venäjän, Britannian ja Tanskassa. Huolimatta koko Britannian keräämistä, se on vain pieni osa 200000 koruja, Faberge koruja talon liikkeeseen.

Fabergén pääsiäismunat (kuvassa): ylellisyys on aika

Fabergén pääsiäismunat - termi, joka on jo tullut kotitalouksien nimi. Tämä koruja, jotka arvostetaan reilusti niiden todellista arvoa. Fabergén pääsiäismunat - se toimii tunnetun venäläisen mestarit Faberge, joka tuli tunnetuksi johtuu siitä, että pääsiäismunat tehty keisarillisen perheen. Jokainen hänen teoksistaan ​​oman etunsa, ne kaikki toteutetaan ammatti tarkkuuden ja ja ihastuttavat ennennäkemättömän kauneutta.

Photo 1 - Fabergén pääsiäismunat "Hen Kelekh"

Carl syntyi 1846 Pietarissa perheen Saksan ja Tanskan. Poika seurasi isäänsä, joka omisti koruja shop kaupungissa. Vuonna 1870 Karl johti isänsä yritys, ja vuonna 1882 keisari Aleksanteri III, nähdä ohjatun messuilla Moskovassa, kiinnostui jäljittelemätön taiteen Faberge. Vuonna 1885 keisari Kaarle tilasi koruja munan vaimolleen loma Suuren pääsiäisen.

Photo 2 - Fabergén pääsiäismunat "Mosaic"

Myöhemmin keisarillinen perhe vuosittain varata uuden ainutlaatuisen Faberge muna, jonka rakenne pidettiin salassa, kunnes tavaran luovutuksesta. Vaikka muut Faberge olivat vaikuttavia, se on mestari kultaseppä munat toi hänet maailmanmaineeseen, hän jopa sai nimen "Master of Guild Goldsmiths Pariisin" Ranskassa. Vuonna 1920, suuren mestarin kuolee Sveitsissä, jossa hän muutti vallankumouksen jälkeen Venäjällä.

Photo 3 - Fabergén pääsiäismunat "Bay Tree"

Ensimmäisessä Faberge muna Maria Fjodorovna - vaimo Aleksanteri III oli kooltaan 6,5-3,5 cm muna oli peitetty valkoisella emalilla, kulta pidettiin keskellä nauhat -. Line jossa muna on avattu. Sisällä artikkeli oli toinen muna kultaa - eräänlainen keltuainen ja se oli kultainen kana. Sisällä kana oli rubiini kruunu rubiini kaulakoru.

Photo 4 - Fabergén pääsiäismunat "Hen"

Suunnittelu munia ei ollut ajatus Karl - oli prototyyppi tuotteesta. Vuonna XVIII vuosisadalla Joissakin kultasepänliikkeet tuotetaan munia yllätys, tehty periaatteella nukkeja, kanan sisälle, joka oli kruunu, kruunu ja sisäpuolelta - renkaan.

Jatkuu Pääsiäinen perinne

Vuosittain keisari meni antamaan vaimolleen Pääsiäismuna mennessä Faberge. Valmistaja lahjoja osallistunut paitsi suuri mestari - työtä jokainen muna johtaman ryhmän käsityöläisten ja oppisopimuskoulutuksessa ohjauksessa Faberge. Jälkeen keisarin kuoltua hänen poikansa Nikolai II jatkoi perinnettä. Hän antoi koruja munia kuten hänen äitinsä, ja hänen vaimonsa, Alexandra. Vain 54 munia tehtiin keisarillisen perheen.

Photo 5 - Fabergén pääsiäismunat "Blue Serpent Kello Muna»

Ei vain keisari Faberge luotu vastaavaan tuotteeseen. Toinen 17 munat hankittiin yksityishenkilöiden, lähes kaikki heistä kopioitu keisarillisen tapauksissa. Mutta ennen massatuotantoon kultaseppä munia ei saavuteta - Faberge arvostettu hänen poikkeuksellisesta työstään, kaikki munat tilauksesta varakkaille perheille.

Kukin Fabergén pääsiäismunat on ainutlaatuinen koru. Esimerkiksi "Egg pyörivä pientä", tarjottiin keisarinna Alexandra miehensä tehtiin vuoren kristalli, ja sisällä pyöritetään 12 miniatyyrejä maisemia ja ikimuistoisia paikkoja keisari.

Photo 7 - Fabergén pääsiäismunat "Muna pyörivä pientä"

Imperial "Winter" muna valmistettu timantteja, opaalit ja kristalli kori valkovuokot sisällä.

Photo 8 - Fabergén pääsiäismunat "Winter"

"St. George" Muna Nikolai II määräsi vuonna 1915, kun hän sai "Order of St. George." Muna oli lahja keisarin äidin ja sisällä oli kuva Nicholas.

Photo 9 - Fabergén pääsiäismunat "St. George"

Muna "Memory Asovanmeren" vihreä heliotrope timantteja piilotettu itsessään malli fregatti kullasta.

Photo 10 - Fabergén pääsiäismunat "Memory Asovanmeren"

Epätavallinen muna "Coronation" kanssa keisarillinen vaunun kivenheiton tuotantolaitteisiin - kehruulaitteita kelkan, avasi oven.

Photo 11 - Fabergén pääsiäismunat "Coronation"

Muna "Kremlin" - suurin Faberge, teki muodossa soittorasia.

Photo 12 - Fabergén pääsiäismunat "Kremlin"

Pink muna "Lilies" pitää valokuva Nikolai II ja hänen kaksi tytärtä.

Photo 13 - Fabergén pääsiäismunat "liljat laakson

Kuuluisin neimperatorskih munia - "Rothschild muna".

Photo 14 - Fabergén pääsiäismunat "Muna Rothschild"

Sen olemassaolo tuli tunnetuksi vasta vuonna 2007, ennen kuin tuote on tallennettu Rothschildin perheen. muna on tuntia jalometalliupotuksin kivi kukko sisällä että laulaa tunnin välein ja läpät sen siivet.

Photo 15 - Fabergén pääsiäismunat "Equestrian muistomerkki Aleksanteri III»

Faberge pääsiäismunia tänään

Ei kaikki Fabergé säilyneet - nyt voit nauttia kaikki 62 munaa, joista keisari - 46. puuttuvat kohteet aikana menetetty vallankumouksen. Vuoteen 1930, munat pidettiin Venäjän kulttuuriperintöä, säilötyt Kremlissä. Viranomaiset myi työ, asiakkaat alkoivat Armand Hammer Bertie Forbes, Emmanuel Vartsky.

Photo 16 - Muna Faberezhe "Yacht Standart"

Vuonna 2004, Viktor Vekselberg osti Forbes hänen 15 koruja munaa, palaavat tiensä kotiin. Vuonna 2011 venäläisen liikemiehen Vekselbergin edes yrittänyt ostaa takaisin tuotemerkin Faberge, mutta turhaan. Nyt brändin omistaa Brian Gilbertson - Etelä-Afrikkalainen liikemies.

Photo 17 - Fabergén pääsiäismunat "Renaissance"

Näkymä Faberge munia voi olla Armory, museo nimetty A. Fersman, Venäjän Kansallismuseo, rahoittaa näyttely nimeltä "The Link Times". Monet kappaleet ovat yksityisiä kokoelmia - Venäjällä, USA: ssa, Englannissa, Monaco.

Photo 18 - Fabergén pääsiäismunat "Gatchina Palace"

Sijainnista riippumatta toimii hyvin jalokivikauppias arvostettu moninkertainen kuin niiden todellinen arvo. Carl Fabergé teki merkittävän panoksen kehittämiseen kulttuuriperinnön Venäjällä. Varmistetaan loistava taito Faberge voit avulla ehdotetun videon.

Paras teokset Faberge (15 kuvat)

30 toukokuu 1846 Venäjän keisarikunnan syntyi yksi tunnetuimmista jalokivikauppiaat maailman, Peter Carl Fabergé Gustavovich. Ennen kaikkea hän tuli tunnetuksi sarjan "Fabergén pääsiäismunat". Se luotiin välillä 1885 ja 1917. Venäjän keisarillisen perheen ja yksityisten ostajien. Tunnetaan parhaiten luomiseen 71 kappaletta, joista 52 ovat Imperial.

Vuonna 1882 National Art ja teollisuusministeriön Näyttely Moskovassa tuotteita hänen yrityksensä herätti keisari Aleksanteri III. Peter Carl sai suojeluksessa kuninkaallisen perheen ja otsikko "Keisarillisen Majesteettinsa kultaseppä ja kultaseppä Imperial Hermitage." Lisäksi yhtiö kuuluisa Fabergé Euroopassa. Monet sukulaiset keisarillisen perheen Britanniassa, Tanskassa, Kreikassa ja Bulgariassa sai tuotteen ilmaiseksi. Vuonna 1900 Pariisissa, Faberge sai otsikko "Master of Guild Goldsmiths Pariisin", ja hän sai ritarikunnan Legion of Honor.

"Coronation", 1897. Kopioi Imperial kuljetuksen, kun kruunasi Nikolai II. Kultaseppä - Michael Perkhin, Georg Stein. Tunnetuin munia. (Victor Vekselbergin "Link Times")

"Renaissance", 1894. Kultaseppä - Michael Perkhin. Agate. Käytetyt tyyppi lipas Le Roy 17. Tallennetaan "Green Vault" Dresdenissä, koti Faberge. Yllätys ei ole tiedossa, on spekuloitu, että se oli kristallin muna "Ylösnousemus". (Victor Vekselbergin "Link Times")

"Blue käärme muna-clock", 1895. Muna-kello, tehdään perinne Sevres posliinia. Kiinteä käärme on nuoli. (Kokoelma Prince Albert II)

"Hen Kelekh" 1898. Toistaa ikonografiaa ensimmäinen keisari "Kana" munia. Sisällä - kana. (Kokoelma Vekselberga)

"Orvokki", 1899. Se teki Jade. Sisällä "maalausteline" kanssa mitaleja muodossa avaamista sydämet - sukupuun muotokuvia. (Clevelandin taidemuseo)

"Gatchina Palace", 1901. Kuva pääasiallinen maan asuinpaikka keisarinna leskirouva. Sitä ei voi poistaa. (Walters taidemuseo)

"Rothschild muna". Michael Perkhin mestari. Etupuolella on pienoiskoossa kelloja, yllätys - kukko automaattinen jalokivet sisällä muna. Hän leviää sen siivet, laskusiivekkeet heitä neljä kertaa, sitten kolme kertaa kumartaen päänsä, avaa sen nokka ja laulaa. Tämä toistetaan tunnin välein; kesto "tehokkuus" - 15 sekuntia. Tämän jälkeen konsertti kello kello lyö lyöntejä. (Russian National Museum)

"Muna baareja ja ruusut", 1907. Kultaseppä - Henry Wigström. Yllätys katoaa, oletettavasti, se oli medaljonki muotokuvan Tsarevich Alexei. (Walters taidemuseo)

"Alexander Palace", 1908. Se teki Jade. Kultaseppä - Henry Wigström. Yllätys - pienoismalli Alexander Palace Tsarskoje Selon. Muna esittää viisi muotokuvia tytärtä. (Shakko / Wikimedia)

"Yacht Standart", 1909. Kuva keisari jahti Alexander III (Shakko / Wikimedia)

"Equestrian muistomerkki Aleksanteri III», 1910. Sisällä malli muistomerkki keisari Paolo Trubetskoy. (Shakko / Wikimedia)

Osa muna, "Bay Tree", 1911. Tunnetaan myös nimellä "Orange Tree". Sisällä - kellokoneisto lintu. (Kokoelma Vekselberga)

"Katariina Suuri", 1914. Tunnetaan myös nimellä "grisaille" tai "Pink Cameo". Cyurpriz menetetty - Miniature kantopaareilla malli keisarinna Katariina sisällä. (Hillwood Museum)

"Mosaic", 1914. Yllätys - Cameo lasten profiileja. Anna Pihl on suunnittelija, kultaseppä - Albert Hallstrom. Viimeinen muna sotaa aikaa. (Kokoelma Queen Elizabeth II)

"Constellation sininen prinssi", 1917. Ei tehdä, ei anneta. Jalokivet ei ole vain sininen lasi ja kristalli jalusta. Kaiverrus - asema tähdet taivaalla ajankohtana syntymän Alexei. Kellot ja timantti tähtiä ovat kadonneet tai ne on tehty. Todettiin vuonna 2001 kokoelmien mineraalimuseossa, jossa ilmeisesti putosi puutteen vuoksi raaka arvosta. Mukaan Alexander Nikolajevitš Ivanov, aitoja (ja valmiit) muna kuului hänelle, ja on esillä museossa Faberge Baden-Baden, Saksa. On kuitenkin olemassa joitakin ilmeisiä eroja näyttelyt pidetään mineraalimuseossa Fersmana. Toisin näyttely Fersmana museo, muna, joka sijaitsee museon Faberge, on alalla sininen lasi, timantti peitetty pyörivä kellotaulu ja kellokoneistoon sisälle, johon on kaiverrettu leijona tähdistö jolla syntynyt prinssi Alexis. Jalusta palvelusektor on valmistettu yhdestä vuorikristalli, sijaitsee Jade pohja. (Shakko / Wikimedia)

on tarpeen ostaa itselleen pian pääsiäisen

Anna sähköpostiosoite ja vastaanottaa mielenkiintoisimmat julkaisut

9 valokuvakertomuksesi, jotka muuttavat maailmankuvaa

26 joulukuu 2017

Bodrov, Choi, Nikulin kuvia, jotka on kuvattu Neuvostoliiton julkkis aikana juhlapyhien

24 joulukuu 2017

Ensimmäiset kuvat alastonkuvat Neuvostoliitossa: valokuvaaja Rimantas dichavičius

28 joulukuu 2017

Ensimmäiset kuvat alastonkuvat Neuvostoliitossa: valokuvaaja Rimantas dichavičius

28 joulukuu 2017

Living with leimautumista: mustalainen leiri Puolan rajalla

31 lokakuu 2017

Mielenkiintoista tietää: Mitä me kulutamme elämämme?

Anna sähköpostiosoite ja vastaanottaa mielenkiintoisimmat julkaisut

1