energiahävikkiä.Tätä

Tekninen kirjanpito energiavarojen

Toimenpiteiden kehittäminen, joilla pyritään ratkaisemaan ongelman kustannusten ylitykset energiavarojen. Käyttöönotto mittausyksikön lämpöenergian kulutus, vesi, prosessin ohjausjärjestelmät. Energiatehokkuusohjelmassa.

Lähetä hyvää työtä tietopohjaa helposti. Käytä alla olevaa lomaketta

Opiskelijat, opiskelijat, nuoret tutkijat käyttävät tietopohjaa opinnoissaan ja työ on hyvin kiitollinen.

Lähetetty http://www.allbest.ru/

1. TILINPÄÄTÖKSEN energiateknologian

Tällä hetkellä Venäjän talouden energiaintensiteetti. Nykyaikaisen yrityksen on merkittävä energiankuluttaja tarvittavat resurssit tuotantoprosessiin, sekä normaalin toiminnan toiminnat. Alle energiavarojen ymmärrämme kaikki käytettävissä olevat resurssit, jotka käytetään tuotannossa ja yrityksen elinkelpoisuuden jotka osallistuvat vastavuoroisiin maksujärjestelmiin ulkopuolisten toimittajien kanssa ja osastojen välillä. Heille me ovat sähkö, lämpöenergiaa, monenlaisia ​​teknisiä kaasuja ja erikois nesteet, jätevettä. Tuhannet kilowattituntia, ja suuri määrä Gcal lämmön ja muun energian käyttää nykyaikaisia ​​teollisuusyritys. Miten vietti yhä kalliita resursseja yrityksen sisällä? Mitä yksiköitä kuluttaa säästeliäästi, ja jotka ylittävät rajansa, ja miksi? Jos syyt kustannusten ylitykset tavoitteen mitä toimia tarvitse viettää välttääkseen kustannusten ylitykset? Miten säästää resursseja? Nämä ovat vain muutamia kysymyksiä vastauksia, jotka ovat kiinnostuneita yritysjohtajia.

Ominaispiirteiden vuoksi ilmasto maamme, kun joillakin alueilla lämmityskauden on yli 9 kuukautta, energiansäästöt jopa muutaman prosenttia yhtiön vapauttaisi huomattavasti varoja. Joidenkin lähteiden mukaan tunnettuja / 1 /, että jopa 25% tästä energiasta käytetään tehottomasti. Tämä keskiarvo, mikä tarkoittaa sitä, jossain 40%, noin 15%. Ottaa tiedot siitä, missä ja miten tarkalleen, nopeasti, työaikana, vuorossa, voi olla reaaliaikaisesti estää kustannusten ylittymistä ja vähentää huomattavasti kustannuksia ja siten vähentää kustannuksia tärkein yritys. Kerättyään tietoja laskurit lopussa kuukauden, kun aika nopeaa eliminaatio tapahtui ylitykset jo lopullisesti menetetty, on vaikea saada säästöjä ja suorittaa yksityiskohtaisen analyysin syiden tapahtumasta ylityksiä ei välttämättä ole mahdollista. Siksi ongelma ajoissa tietoa energiankulutuksesta Energy Manager on hyvin tärkeä, ja sen ratkaisu:

1. Säästä energiaa, vähentämällä kustannusten ylitykset.

2. Tallenna varat vähenemisen johdosta taloudellisen maksut tavarantoimittajille (sakot ylittämisestä totesi kapasiteetti voi olla jopa 50%).

3. Vähennä kustannuksia perustuotteet ja parantaa yrityksen kilpailukykyä, mikä on erityisen tärkeää aattona maamme liittyminen WTO: hon.

4. Hanki kuva operatiivisen virrankulutuksen kaikkien resurssien samanaikaisesti.

Ottamalla käyttöön maamme markkinoiden hoito- ja hyväksymisen liittovaltion laki "energiansäästöä» №28 maamme olemme tulleet laajalti käyttöön kirjanpito lämpöenergiaa yksiköitä, kuuma ja kylmä vesi, automaattisen prosessinohjausjärjestelmän (PCS). Keskinäiskytkentäjärjestelmän välillä toimittajien ja kuluttajien teplovodoresursov perustuu instrumentin mitattuja arvoja, ovat nyt lähes normi. Siten perusyksikkö laskemiseksi energiavarojen yrityksissä, mutta sen tehokkuutta toimitus olisi saatettava vastaa nykyajan vaatimuksia. Monimutkaisuus tietojen toimittamisesta ja poikkeus virheitä otetaan lukemat metriä (Inhimillinen tekijä), edellyttää myös minimointi. Edellä olevasta seuraa tavoite pankkiautomaattien ER:

- saada ajoissa tietoa energiankulutuksesta rakenneyksikköjä teollisuusyritysten ja havaita ajoissa kustannusten ylitykset;

- keskitetyn toiminnan valvonnan ja lämmön, maantieteellisesti hajallaan rakenneyksiköt teolliset yritykset;

- minimoimalla tappioita energian perusteella tietoja ACMS ER energiaa säästäviä toimenpiteitä;

- luotettavuuden parantamiseksi ja vakautta lämmön ja sähkön järjestelmän toiminnan takia kiinnittäminen arkistoon epänormaali ja kriittisissä tilanteissa, määritettäessä syiden onnettomuuksien perusteella historiallisten tietojen;

- edustus kerättyjen tietojen muodossa kaavioita, trendit, raportit;

- ennustaminen ja suunnittelu PP kulutuksesta;

- suorituskyvyn seuranta primäärienergian välineiden energian kirjanpito;

- kustannusten minimointi informaation saamiseksi virrankulutus rakenteellisten osastot teollisuusyrityksen.

On perinteinen yrityksellemme, radiokanavan ja tapa kerätä tietoa kauko-ohjata ohjaimen kautta. Tämä yhteys mittayksiköt, käyttämällä siihen tai dial-up viestintäyhteydet kautta teleyhtiöiden bezkontrollerny kokoelma verkko. Tämä suora yhteys lähekkäin mittausyksikön palvelimelle ATMS ER RS-485-liitäntä. On myös mahdollista liittää solmuja rekisterin kautta lähiverkossa, kokoelman kanssa "Om" ohjain.

Kerätyt tiedot mittausyksikön on tallennettu järjestelmään palvelin, joka on rakennettu avoimia standardeja ja OPC MS SQL Server. Siksi asiakasohjelmisto ylemmän tason voidaan joko tuotetaan NPO "Mir", ja muiden valmistajien. Projekteissamme, ylemmällä tasolla, kansalaisjärjestö "World" käyttää SCADA - järjestelmä "GENESIS 32" ja "Om 2000". Ylimmällä tasolla läpäisee itsetestin palvelimeen LAN-yhteyden ja muut kanavat. Virheilmoitukset kuitataan operaattori. Mikäli hätätilanteissa Manager näyttää viestit osoittavat aika, paikka, luonne ja syy toimintahäiriön järjestelmässä.

Tasolla kontrolloidun tuotteen itsetestin siirtää kaikki alilohkot säätimen, ja viestintä. Pettäessä virhekoodi kirjataan. Päätoiminnot järjestelmän.

tiedonkeruuseen toiminto:

- Tiedonsiirron viestintäkanavien kautta suoritetaan automaattisesti, jossa on ennalta määrätty aikaväli, ja pyynnöstä UE: n (lähettävä);

- Järjestelmällä varmistetaan vakaus ja jatkuvuus tietokannan tietoja;

- Järjestelmä kirjaa kaikki tapahtumista se, tapahtumalokeissa (ajan asetukseen, menetyksen ja palauttaminen viestinnässä järjestelmän osien, sammuta ja palauttaa valta laitteita, kun uudelleenmäärittämisen KP, peukaloinnin, jne);

- Järjestelmä tarjoaa automaattisen ja oikea täyttö pohja jälkeen eri järjestelmän vikoja (viestintä, laskurit, instrumentointi, jne.);

- Järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden määritellä, kunkin rekisteröidyn laskuri, että automaattisten tiedonkeruun, tai sen puute (lohko tietojen keruu).

- ohjaus mitatuista parametrit ennalta määrätyllä alueella arvoja;

- valvonta säännöllisyys kuluessa tiedon CP;

- valvonta hälytyksen;

- valvoa luvaton pääsy-yrityksiä;

- toiminnallinen testaus annostuslaiteketjua;

- ohjaus poikkeamat toiminnan komponenttien (log).

varastointi toiminto:

näyttötoiminto:

Ohjelmiston ominaisuudet:

Operatiiviset näyttö ja pääsy kaikkiin toiminnan tunnusluvut ja hälytysten käsittely. Se tarjoaa riittävästi varoja lupa tietojen saatavuutta järjestelmä, kokoonpano perustuva räätälöity etuoikeuksia. Kaikki muutokset järjestelmän kokoonpanon tallennetaan palvelimelle ajan muuttaa järjestelmää ja henkilö, joka teki muutoksia. On mahdollista palata edelliseen kokoonpanon tietoja menettämättä, ja arkistojen tietokantojen.

Ajan synkronointi toiminto:

Yhteensopivuus muiden järjestelmien:

- Voit liittää järjestelmään muiden automaatiojärjestelmien.

Seuraavat tulokset täytäntöönpanon kirjanpito- ja valvontajärjestelmien, energian laitteita, parantaa ja yksinkertaistaa ylläpitoa välineitä, joilla varmistetaan niiden yhteentoimivuus ja luodaan automaattisen kirjanpitojärjestelmän, vähentää kalibrointi ajoitus, koulutus-, huolto- kirjanpito laitteiden ja valvontajärjestelmät tehtiin muutoksia nykyisiin säännöksiin.

Säätämällä polttoaineen kulutusta ja energiavarat pohjalta hyvin mietitty suunnitelma, johtajat ja työntekijät yrityksissä, kuluttajat alkavat ymmärtää, miten energiaa käytetään, mitkä ovat sen energiankulutus, mitä laitteita, mitä välineitä ja menetelmiä tarvitaan valvoa ja vähentää energiahukkaa.

Vakauden sääntelyä ja kirjanpidon energiankulutuksen ehdottaa tehokkaampaa käyttöä.

Ovi-mittaus vettä

Asennus lämpöenergian metriä

Monitariffimittareita mittaus sähkönkulutuksesta

Järjestelmä automaattisen mittaus- ja siirtokuntien sen prepaid tyyppi

Asettaminen kaksoishinnoittelu sähkömittari

Asennus sähkö ei virtaa säästävä teknologia, ja toimenpide edistää kuluttajien säästää sähköä. Kahden tullien huomioon kuluttajien edut, jotka myöhemmin päivällä sähköenergian halvempaa. Kuluttajien sähköjärjestelmän työ yöllä on hyötyä.

2. perusta energiatehokkuuden hallintajärjestelmiä

Energiatehokkuutta ja energian säästämistä - on ennen kaikkea kunnioitusta valta millään alalla ja sen vaarattomaksi tuotantoa. Joka tehokkaasti käyttää energiaa, väärinkäytön estämiseksi resurssien ja suojelee ympäristöä.

Toimiston energiatehokkuus on ilmaistu kulutuksen vähentäminen resurssien suorituskykyä yhtä suuri tilavuus työ: valon ja / tai lämmön tietyllä alueella, tuotettu noin tavaroita jne Väestölle energiatehokkuuden hanke merkitsee maksujen vähentämistä apuohjelmia. Enemmän Maailmanlaajuisesti - maan käytön energiatehokkaiden teknologioiden ja ohjelmat varmistaa luonnonvarojen säilyttäminen, kuten kaasun ja lisääntynyt tuotanto. Vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, jotka hyödyttävät ympäristöä. Energian innovaatioiden energiatehokkuuden auttaa vähentämään menoja polttoaineen ja välttää kalliit rakentamisen.

Kehittyneissä maissa yli kymmenen vuotta kehittää energiatehokasta teknologiaa projekteja. Ja tällä alueella on merkittävä edistysaskel parempaan.

Ilmoittama energiakeskusten energiaintensiteetti Venäjän talous on kaksi kertaa suurempi nyt kuin maailmantalous kokonaisuutena, ja kolme kertaa enemmän kuin Euroopan unionissa ja Japanissa. Tämä johtuu siitä, että energiatehokkuutta ja energiansäästöä Venäjällä ei ole vielä kehitetty asianmukaisella tasolla.

Esimerkiksi suuret tappiot prosessissa tapahtuu sähkönsiirron Venäjän sähköverkkoon - pisin maailmassa (yli 2 miljoonaa km.). Koska korkea kulumisesta ja hitaasta tekniikan modernisointi, ainoastaan ​​yleisissä verkoissa ne saavuttavat 12%.

Luku on lähes kaksinkertainen maailman keskiarvoon (USA sähkön, Euroopan unionin ja Kiinan ansiosta energiatehokkaiden teknologioiden tappiot ovat noin 7%).

Lisäksi sähkö on erittäin tehotonta menoja kuluttajat. Esimerkiksi harvat ihmiset ajattelevat, että seuraavat alkeis neuvoja sähkön säästämiseksi "Ennen lähtöä, sammuttaa valon" eri puolilla maata auttaa säästämään megawattia sähköä, säästää tuhansia kuutiometriä kaasua, jotta tonnia haitallisia päästöjä ilmakehään.

On tärkeää ymmärtää, että energiatehokkuus ohjelma ei ole vain hyväksi ympäristölle ja taloudelle, mutta myös kannattavaa.

Asennus energiansäästölamppujen samassa asunnossa osana hanketta energiatehokkuuden, voi vähentää perheen menoja sähköä 75%. Jos tätä esimerkkiä seuraa ainakin puolet ihmisistä kaltaisessa kaupungissa Moskova, pääomaa säästää vähintään 1000 MW sähköä vuodessa, mikä on verrattavissa voimalla suuren vesivoimalan. Ja innovatiivisten energiatehokkaan valaistuksen tekniikka sekä toiminnan ja energiatehokkuusohjelmia eri puolilla maata, Venäjä säästää yli 260 miljardia. Ruplaa vuodessa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä vuositasolla 20 miljoonalla. Tonnia.

Ei pala aikaa ja energiaa säästävät lamput maailmanlaajuisesti 2 terawattituntia säästää sähköä ja 1,5 Bln. Barrelia öljyä vuodessa. Mutta valaistus - se on vain 19% kulutetusta sähköstä planeetalla. Siksi saavuttaa mitattavissa energiatehokkuutta, on välttämätöntä säästää paitsi sähköä, vaan myös muihin energialähteisiin.

Venäjä - yksi suurimmista maailmanmarkkinoilla lämpöenergian korkeatasoinen keskittäminen ja oli 68-70%. Samaan aikaan, matalan energiatehokkuuden lämmityksen havaitaan kaikilla tasoilla, tuotannon ja kulutuksen. Tappiot sukupolvi, kuljetus ja jakelu lämmön paikallisia järjestelmiä joillakin alueilla jopa 50%.

Jos vertaamme Venäjän käytännössä Euroopan indikaattoreihin, näyttää siltä, ​​että kuljetuksen aikana, menetämme enemmän energiaa lähes 5 kertaa. Ja kuumentaa 1 m2 tiloja käyttävät 1,5-2 kertaa enemmän lämpöä kuin Euroopassa.

Ongelma on erityisen akuutti energiaa lähinnä tietämättömyydestä ja motivaatiota säästää resursseja, erityisesti sähkön.

Energia menee putkeen.

Edellyttää myös aktiivista sijoitusrahastot energiatehokkuuden alalla teknologioita. Ja koska poistojen taso ja määrä nykyisten lämmitysjärjestelmien, on tarpeen keskittyä syvempään yhdentymiseen energiatehokkaan teknologian alalla kulutusta.

Energiatehokkaiden teknologioiden teollisuudessa, toimivaltaisen energiakatselmuksia ja energiatehokkuutta - etusijalla koko valtion energiapolitiikkaa.

Aktiivisen energiansäästöpolitiikka, koska Venäjän energiastrategiaa, tulee alkaa rakenneuudistusta ja talouden nykyaikaistamista ala, alue yritys.

1. VI Zhurina, VF Galushko. Arviointi lämmön jakelujärjestelmien, ottaen huomioon markkinoiden suhteet // Thermal Engineering - 2002. - №11.

2. tila ja näkymiä tieteellisen ja teknisen kehityksen sähköntuotannossa (Analytical Review) / VTI. - Moskova, 2003.

Sijoitettu Allbest.ru

Käyttö automaattiset ohjausjärjestelmät. Tekniset, taloudelliset, ympäristölliset ja sosiaaliset vaikutukset täytäntöönpanon automatisoidun prosessin valvontajärjestelmä. Kauko-ohjaus, signalointi ja toiminnalliset viestinnän.

Analyysi energiansäästö (energiansäästö) oikeudelliseksi, operatiiviset, tekniset ja taloudelliset toimet, joilla pyritään energian tehokasta käyttöä resursseja ja ottamisesta osaksi taloudellinen kiertokulku uusiutuvien energialähteiden.

Järkevä käyttö energiavaroja. Tärkeimmät syyt suurten polttoaineen kulutusta ja energiavarat elintarviketeollisuudessa, tapa lämpöä energiansäästöä. Sekundääristen energiavarojen.

Määritys teknologian normien energian kulutuksen vuotuinen kysyntä ammoniakin täydennystä jäähdytysjärjestelmät, veden kulutus normien lämmönpoiston lauhduttimissa ja vesi-jäähdytys laitteita jäähdytysyksikköön. Syyt kustannusten ylitykset energiaa.

Ominaisuus ja luokittelu energiavarojen tai niiden yhdistelmä kaikki luonnolliset ja muuttuu tyyppisiä polttoaineiden ja energian. Toissijainen energiavarojen - palavaa, lämpö ja energia ylipaine (paine).

Pääsuunnat työtä energian ja luonnonvarojen asuntojen; Vaatimukset Ohjelman mukaan valtion tukea. Parantamalla rakennusten energiatehokkuutta, ottamalla käyttöön yksittäisten lämpö pistettä; tekninen ja taloudellinen arviointi energiaa säästäviä toimenpiteitä.

Yleistietoa lämpömittarit ja lämmönsiirtoaineen. Koostumus lämpömittarin. Suorittamien toimintojen energia mittari. Mittausmenetelmät jäähdytysnesteen virtausta. Anturit jäähdytevirtausta. Näyttövirhe sähkömagneettisten virtausmittareita.

Laskentavaatimukset lämpö- ja sähköenergian yritysten (kauppa) käsitellä, määritetään pari kustannuksia ja luonnon conditioned polttoainetta. Tunnistaminen säästää energiakustannuksia käytettäessä toissijaisen lämpöenergiaa.

Olennaista käsitteiden energiansäästöön ja tehokkuuteen. Yhteistä kaikille maille energiatehokkuuden suosituksia. Hierarkkinen rakenne energiaa järjestelmän monimutkainen järjestelmä. Määritysmenetelmät energiamuotoja. Analyysi energiamuotoja valtion määritysmenetelmistä.

Tärkeimmät tapoja järjestää energiaa säästävien tekniikoiden. YHTEENVETO energian talteenotto. Hävittäminen sekundäärisen (puoli) energia. Järjestelmä haihdutusjäähdytys osia korkean lämpötilan uuneissa. Alhaisen lämpötilan lämmitys kaasu vettä.

Työskennellä arkistoitu kauniisti sisustettu vaatimusten mukaisesti sekä lukioissa ja sisältää kuvia, kaavioita, kaavoja yms

PPT, PPTX ja PDF-tiedostot ovat vain arkistoon.

© 2000 - 2018, "Olbest" Ltd. Kaikki oikeudet pidätetään

Tekninen kirjanpito energiayhtiöiden

Kuzmin Yu, vastaavan osaston johtaja asut kansalaisjärjestö "rauha", Omsk

I International (VI alueiden välinen) konferenssi "Automatisoitu energiaa kirjanpito välineenä alentaa tuotantokustannuksia. Perustamista ja toimintaa AIIS KUE MALMIN yhteisöt "

Nykyaikaisen yrityksen on merkittävä energiankuluttaja tarvittavat resurssit tuotantoprosessiin, sekä normaalin toiminnan toiminnat. Alle energiavarojen ymmärrämme kaikki käytettävissä olevat resurssit, jotka käytetään tuotannossa ja yrityksen elinkelpoisuuden jotka osallistuvat vastavuoroisiin maksujärjestelmiin ulkopuolisten toimittajien kanssa ja osastojen välillä. Heille me ovat sähkö, lämpöenergiaa, monenlaisia ​​teknisiä kaasuja ja erikois nesteet, jätevettä. Tuhannet kilowattituntia, ja suuri määrä Gcal lämmön ja muun energian käyttää nykyaikaisia ​​teollisuusyritys. Miten vietti yhä kalliita resursseja yrityksen sisällä? Mitä yksiköitä kuluttaa säästeliäästi, ja jotka ylittävät rajansa, ja miksi? Jos syyt kustannusten ylitykset tavoitteen mitä toimia tarvitse viettää välttääkseen kustannusten ylitykset? Miten säästää resursseja? Nämä ovat vain muutamia kysymyksiä vastauksia, jotka ovat kiinnostuneita yritysjohtajia.

Ominaispiirteiden vuoksi ilmasto maamme, kun joillakin alueilla lämmityskauden on yli 9 kuukautta, energiansäästöt jopa muutaman prosenttia yhtiön vapauttaisi huomattavasti varoja. Joidenkin lähteiden mukaan tunnettuja / 1 /, että jopa 25% tästä energiasta käytetään tehottomasti. Tämä keskiarvo, mikä tarkoittaa sitä, jossain 40%, noin 15%. Ottaa tiedot siitä, missä ja miten tarkalleen, nopeasti, työaikana, vuorossa, voi olla reaaliaikaisesti estää kustannusten ylittymistä ja vähentää huomattavasti kustannuksia ja siten vähentää kustannuksia tärkein yritys. Kerättyään tietoja laskurit lopussa kuukauden, kun aika nopeaa eliminaatio tapahtui ylitykset jo lopullisesti menetetty, on vaikea saada säästöjä ja suorittaa yksityiskohtaisen analyysin syiden tapahtumasta ylityksiä ei välttämättä ole mahdollista. Siksi ongelma ajoissa tietoa energiankulutuksesta Energy Manager on hyvin tärkeä, ja sen ratkaisu:

1. Säästä energiaa, vähentämällä kustannusten ylitykset.

2. Tallenna varat vähenemisen johdosta taloudellisen maksut tavarantoimittajille (sakot ylittämisestä totesi kapasiteetti voi olla jopa 50%).

3. Vähennä kustannuksia perustuotteet ja parantaa yrityksen kilpailukykyä, mikä on erityisen tärkeää aattona maamme liittyminen WTO: hon.

4. Hanki kuva operatiivisen virrankulutuksen kaikkien resurssien samanaikaisesti.

Ottamalla käyttöön maamme markkinoiden hoito- ja hyväksymisen liittovaltion laki "energiansäästöä» №28 maamme olemme tulleet laajalti käyttöön kirjanpito lämpöenergiaa yksiköitä, kuuma ja kylmä vesi, automaattisen prosessinohjausjärjestelmän (PCS). Keskinäiskytkentäjärjestelmän välillä toimittajien ja kuluttajien teplovodoresursov perustuu instrumentin mitattuja arvoja, ovat nyt lähes normi. Siten perusyksikkö laskemiseksi energiavarojen yrityksissä, mutta sen tehokkuutta toimitus olisi saatettava vastaa nykyajan vaatimuksia. Monimutkaisuus tietojen toimittamisesta ja poikkeus virheitä otetaan lukemat metriä (Inhimillinen tekijä), edellyttää myös minimointi.

Edellä olevasta seuraa tavoite pankkiautomaattien ER:

- saada ajoissa tietoa energiankulutuksesta rakenneyksikköjä teollisuusyritysten ja havaita ajoissa kustannusten ylitykset;

- keskittäminen toiminnan hallinnan lämpöenergian syöttö, maantieteellisesti hajallaan rakenneyksiköt teolliset yritykset;

- minimoimalla tappioita energian perusteella tietoja ACMS ER energiaa säästäviä toimenpiteitä;

- luotettavuuden parantamiseksi ja järjestelmän vakauden lämmönsyötön vuoksi vahvistaminen arkistoon epänormaali ja kriittisissä tilanteissa, määritettäessä syiden onnettomuuksien perusteella historiallisten tietojen;

- edustus kerättyjen tietojen muodossa kaavioita, trendit, raportit;

- ennustaminen ja suunnittelu PP kulutuksesta;

- suorituskyvyn seuranta primäärienergian välineiden energian kirjanpito;

- kustannusten minimointi informaation saamiseksi virrankulutus rakenteellisten osastot teollisuusyrityksen.

Harkitse ASTUER ADCS-järjestelmä järjestelmä esimerkkinä pienen yrityksen. Se, pidämme toiminnallisen rakenteen ohjelmistojen ja laitteistojen järjestelmien APCS ER, perus järjestelmän toiminnot, erilaisia ​​tapoja välittää tietoa.

Kuva 1 on esitetty useita tietojen kerääminen keskitettyyn lähettävä osajärjestelmien jotka eroavat tuotanto- ja toimitustiedot. On perinteinen yrityksellemme, radiokanavan ja tapa kerätä tietoa kauko-ohjata ohjaimen kautta. Tässä yhteydessä mittayksiköt, käyttäen erityisiä tai dial-up tietoliikenneyhteyksien kautta puhelinverkon, ohjain ilman maksua. Tämä suora yhteys lähekkäin mittausyksikön palvelimelle ATMS ER RS-485-liitäntä. On myös mahdollista liittää solmuja rekisterin kautta lähiverkossa, kokoelman kanssa "Om" ohjain.

Kerätyt tiedot mittausyksikön on tallennettu järjestelmään palvelin, joka on rakennettu avoimia standardeja ja OPC MS SQL Server. Siksi asiakasohjelmisto ylemmän tason voidaan joko tuotetaan NPO "Mir", ja muiden valmistajien. Projekteissamme, ylemmällä tasolla, kansalaisjärjestö "World" käyttää järjestelmää SCADA- "Genesis 32" ja "om 2000". Ylimmällä tasolla läpäisee itsetestin palvelimeen LAN-yhteyden ja muut kanavat. Virheilmoitukset kuitataan operaattori. Mikäli hätätilanteissa Manager näyttää viestit osoittavat aika, paikka, luonne ja syy toimintahäiriön järjestelmässä.

Tasolla kontrolloidun tuotteen itsetestin siirtää kaikki alilohkot säätimen, ja viestintä. Pettäessä virhekoodi kirjataan.

Päätoiminnot järjestelmän.

5. Tietojen kerääminen Toiminta:

- Järjestelmä säännöllisesti kyselee nykyinen ja historiallinen parametrit ohjataan pistettä (CP) mukaan yksittäisiä viestintäkanavia, ja lähettää ne tietokantaan aikareferenssin;

- Tiedonsiirron viestintäkanavien kautta suoritetaan automaattisesti, jossa on ennalta määrätty aikaväli, ja pyynnöstä UE: n (lähettävä);

- Järjestelmällä varmistetaan vakaus ja jatkuvuus tietokannan tietoja;

- Järjestelmä kirjaa kaikki tapahtumista se, tapahtumalokeissa (ajan asetukseen, menetyksen ja palauttaminen viestinnässä järjestelmän osien, sammuta ja palauttaa valta laitteita, kun uudelleenmäärittämisen KP, peukaloinnin, jne);

- Järjestelmä tarjoaa automaattisen ja oikea täyttö pohja jälkeen eri järjestelmän vikoja (viestintä, laskurit, instrumentointi, jne.);

- Järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden määritellä, kunkin rekisteröidyn laskuri, että automaattisten tiedonkeruun, tai sen puute (lohko tietojen keruu).

6. ohjaimen toiminnot:

- ohjaus mitatuista parametrit ennalta määrätyllä alueella arvoja;

- valvonta säännöllisyys kuluessa tiedon CP;

- valvonta hälytyksen;

- valvoa luvaton pääsy-yrityksiä;

- toiminnallinen testaus annostuslaiteketjua;

- ohjaus poikkeamat toiminnan komponenttien (log).

7. Säätötoiminto:

Järjestelmä ohjaa toimilaitteiden KP Command Manager, tarkista oikeellisuus komentojen, mahdollistaa kauko muuttaa lupaa asetuksia. Tärkeä vaatimus järjestelmän - luotettavuutta järjestelmän TU. Järjestelmän kauko-ohjaimen "Om" toteuttaa kaksivaiheisella menetelmällä komennon, joka on muodostettu PU. Saatuaan tämän komennon, ohjain siirtyy sopivaan tilaan. Sitten CPU testaa alayksiköt TU, tarkistamiseen kunkin näppäimen hallintakyky releet, ja läsnäolo syöttöjännitteen toiminnallisten piirien. Testin tulokset siirretään CP. Jos testitulokset ovat positiivisia, eli avaimet ovat ehjät ja on virtalähteen toiminta-piirien suoritti TU.

8. tallennus toiminto:

Kaikki tiedot esineitä tehonkulutuksen parametrien järjestelmän tilan, tapahtumat tallennetaan tietokantaan palvelimella järjestelmään. Termi varastointi palvelimen järjestelmästä 5 vuotta.

9. tiedot näyttötoiminto:

Avulla voidaan näyttää koko tehonkulutus piiri PP suorittaa manuaalisen valinnan yleisen järjestelmien ja antaa lähdön monitori prosessi matkivat erityinen manuaalinen, näytetään siihen nykyisen tekniikan tilan ja hälytysparametrit, ja käsin toimijan pyynnöstä näyttää arkistointia kulutus arvoja erillisessä ikkunassa. Raportit vahingossa tapahtumia järjestelmä kehottavat automaattisesti näytetään työaseman ohjaimen. Erityiset video kehykset ja niiden keskinäiset riippuvuudet määräytyy rakenteen.

10. Ohjelmiston ominaisuudet:

Järjestelmä Ohjelmisto tarjoaa: tutkimus nykyisten ja historiallisten tietojen anturien metriä, toimilaitteiden asennettu vaihteistoon. Tietojen kirjaaminen ryhmiä, valmistelu muotojen kirjanpitoasiakirjoin kirjanpidon raportit katseltavaksi. Tapahtumienvalvonnasta raportit asennettujen laitteiden osalta CP (epäonnistumisia, käyttöaika, luvaton interventio, jne). Testaamalla yksittäiset osat.

Operatiiviset näyttö ja pääsy kaikkiin toiminnan tunnusluvut ja hälytysten käsittely. Se tarjoaa riittävästi varoja lupa tietojen saatavuutta järjestelmä, kokoonpano perustuva räätälöity etuoikeuksia. Kaikki muutokset järjestelmän kokoonpanon tallennetaan palvelimelle ajan muuttaa järjestelmää ja henkilö, joka teki muutoksia. On mahdollista palata edelliseen kokoonpanon tietoja menettämättä, ja arkistojen tietokantojen.

11. aikasynkronointi toiminto:

Järjestelmä tarjoaa yhden aikaan eri osiin. Mahdollisuus automaattisen tai manuaalisen säädön järjestelmän kun kaikki tarkastukset samanaikaisesti (esim. DST) ja kukin erikseen metriä, joilla on tämä kyky.

12. Yhteensopivuus muiden järjestelmien kanssa:

- Esityskieli telakointi SCADA-järjestelmään, tuotantoa kansalaisjärjestö "rauha" avoimia standardeja ja protokollia.

- On mahdollista lähettää tietoja tilasta lähettäjä SCADA-järjestelmän hallita järjestelmän ohjaimelle. Tämä ominaisuus on toteutettu prosessin ohjaus lohkon kattilan järjestelmä pieni käsittelylaitoksia MP "Salehardenergo". Operaattori kattilahuoneen ei tarvita, ja kauko-ohjain valvoo laitteiston toimintaa, joka toimii automaattisessa tilassa.

- Voit liittää järjestelmään muiden automaatiojärjestelmien.

1. NP Parshukov, VM Lebedev. Lähteet ja kaupunki lämmitysjärjestelmä. Omsk 1999.

2. VI Zhurina, VF Galushko. Arviointi lämmön jakelujärjestelmien, ottaen huomioon markkinoiden suhteet // Thermal Engineering, 1992. № 11.

3. tila ja näkymiä tieteellisen ja teknisen kehityksen sähköntuotannossa (Analytical Review) / VTI. Moskova, 1993.

Tulosta | ladata ilmaiseksi Tekninen kirjanpito energiayhtiöiden, Kuzmin, YN, Lähde: kansalaisjärjestö "Peace"

Tekijänoikeus julkaisemat kirjoittajat

Puhelin: (495) 360-66-26 Sähköposti .:

© Portal EnergoSovet.ru - energiansäästön, energiatehokkuuden, energiaa säästävän teknologian 2006-2018

Osuus energiavarojen yrityksessä

Tärkein energiankuluttaja on perinteisesti ollut alan kotimaisen talouden. Jos neuvostoaikana oli minimaalinen energiakustannuksia, ja organisaatio todella tehokas yhdistäminen koko kulutus oli todella haitallista taloudellisesti, mutta nykyään tilanne on muuttunut radikaalisti. Tällä hetkellä energia muodostavat keskimäärin 20%: sta 30% tuotantokustannuksista (varten energiavaltaisen teollisuuden - jopa 40%). Siksi energiansäästö teollisuus tänään, tulee etualalle.

Tarkka Energouchet - tapa säästää energiaa

Energiansäästö teollisuus on mahdollista vain luotettavaa tietoa kulutetun energian nyt. Tässä yhteydessä erityisen tärkeä on järjestää tehokkaan energian kirjanpidon. Sen päätarkoitus on määritellä tarkasti energiankulutuksen taso yrityksen kokonaisuutena ja sen yksittäisten toimialojen. Näin voit tehdä kaikkein avoin suhteita energiatoimituksia. Lisäksi mittaus sähköä laitoksen avulla on mahdollista tunnistaa ongelma-alueet ja työnkulun jos suoritettu tarpeettoman suuri virrankulutus. Sen avulla voit kehittää ja toteuttaa energiaa säästäviä toimenpiteitä ja arvioida niiden tehokkuutta.

Alalle voidaan käyttää erilaisia ​​toimenpiteitä, joilla pyritään vähentämään energiankulutusta. Joukossa ovat:

 • uusien tuotantoteknologioiden että vähentää energian kulutusta;
 • vähentää ei-tuotannollisten sähkön kustannuksia;
 • Laitteiden modernisointi käyttää;
 • vaihtoehtoisten voimanlähteiden;
 • toimenpiteitä, joilla parannetaan energiatehokkuutta teollisuusrakennuksia jne

Automaatio energian teollisuudessa

Aikaisemmin käytetyt järjestelmä mittaus sähkön ja muun energoresurov perustuva visuaalinen käsittelyyn perinteisen mittauslaitteisto, se on nyt toivottoman vanhentunut. Ne eivät salli luoda tehokkaan samanaikainen kirjanpito useita tuotantolaitoksia, maantieteellisesti hajallaan, on alhainen tarkkuus ja luotettavuus, suurelta osin riippuvainen inhimillisistä tekijöistä. Niinpä puhua tehokas energiansäästö on mahdollista vain siinä tapauksessa, jos käytät automaattista mittausta energiavarojen yrityksessä.

Järjestämisestä tällaisten kirjanpito soveltaa automatisoitu järjestelmä kaupallisen energian mittaus (AMR), joka mahdollistaa langattoman kokoelma mittalaitteiden tiedonsiirroin heidän ylemmälle tasolle, jossa käsittely suoritetaan, koulutus tietojen analysointiin kulutuksen ja yritysten laskelmat energiantoimittajien.

AMR järjestelmällä on hierarkkinen rakenne, joka koostuu kolmesta kerroksesta:

 • alemmalla tasolla - ensisijainen metriä (älykkäät mittarit);
 • keskimääräinen taso - Tietojen keruu ja siirtolaite (DRC), joka kertyy tietoa mittalaitteet ja lähettämällä sen ylemmälle kerrokselle;
 • ylätaso - palvelin, joka kerää tietoja kaikista DRC ja sen myöhempää käsittelyä.

AMR täytäntöönpano yhtiön mahdollistaa tarkan automatisoidun mittauksen energiankulutuksen ja antaa analyyttista tietoa tarvittavista kehittämistä ja toteuttamista energiansäästötoimia. Tämän vuoksi tällaiset järjestelmät voivat merkittävästi alentaa hankinnassa energiaa. Keskimäärin käyttöönotto AMR teollisuusyritys kannattaa vuoden sisällä.

Yhtiömme on suorittanut täyden valikoiman AMR toteuttamista yrityksissä ja eri toimialoilla. Lukien teimme:

 • Suunnittelu AMR;
 • laitehankinnoista;
 • asennus ja käyttöönotto;
 • AMR palvelua.

Meillä on monia hankkeita suurten kotimaisten yhtiöiden on toteutettu onnistuneesti. Mukaan lukien otettu käyttöön automaattinen energian osuus on OJSC "Gazprom9raquo,, ja" RZhD9raquo,, OJSC "SIBUR Holding", Oy "SC" Transneft9raquo; ja monet muut yritykset.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin