Elektrodit on päällystetty rutiili

rutiili elektrodeja

Valinta, kuten hitsauskone ja tarvittavat elektrodit riippuu ensisijaisesti hitsattavan materiaalin. Pääpiirteet elektrodien - tämä ominaisuus ja hitsaussauman. Hitsin voivat erota ulkonäkö, leveys, laatu kulkua valokaaren. Hitsausliitos on tunnusomaista venymä, iskulujuus, taivutus- kulma ja vetolujuus. Riippuen kattavuus elektrodit on jaettu rutiilia, happamia, emäksisiä ja selluloosa.

Elektrodit rutiiliksi yli 50% koostuu luonnon rutiilin rikastetta. Käyttö Tämän tyyppisen sauman metallielektrodien muodostettu vastaamaan rauhallinen tai tasapainoisen terästä. Koska sen teknisten ominaisuuksien, rutiili sauma verrattuna happamaan pinnoite kestää paremmin halkeilua.

Kemiallinen koostumus sisältää rutiili elektrodit otsikon mineraali rutiilia, alumiinisilikaatit ja karbonaatit. happi- ja piipitoisuus hitsiaineen on kääntäen verrannollinen karbonaatin määrän. Koska yhä emäksisyys kuonan lisää sitkeyttä metallin ja lisää suojaa esiintymisen kuumahalkeamia. Elektrodit on kuivattu noin 1 tunti, kun taas lämpötilan tulisi olla ainakin 200 astetta. Voidaan käyttää valmiita rutiili elektrodeja kuivauksen jälkeen vain yön yli. Hitsauksen aikana voi esiintyä huokosia valmiissa hitsin seurauksena korkeassa lämpötilassa kalsinoinnin elektrodin. Se auttaa vähentämään läsnä pitkän taattu kosteus pinnoite, mikä alentaa vedyn hitsiaineen. Huokoset ei näy, jos teräs on tai ruostetta, vaihdettaessa kaaren pituus kun pinnoite Primeroidun 20-25 mikronia paksu.

Rutiili elektrodit voivat helposti syttyä, luovat kaaren, tunnettu siitä, että pieni taipumus luoda huokosiin. Tekniset ominaisuudet elektrodien antaa hyvän kipinöintiä hitsauksen aikana tasa- ja vaihtovirran virtaukset on alhainen kerroin metallin spray. Niitä käytetään yleensä, pääasiassa hitsaussaumojen katossa ja pystyasennon. Vähentää hiilen tuloksena olevan pinnoitteen rutiilimuotoisina sauman annetaan riittävä määrä rautajauhetta. Se myös lisää vastustuskykyä metallin ei-toivottujen halkeamia.

Laajalle levinnyt käyttö elektrodien päällystetty rutiili löytyy vähähiilisen ja niukkaseosteisten terästen. Pätevät asiantuntijat eivät neuvoo käyttää tällaista elektrodien työssä erittäin korkeissa lämpötiloissa.

Elektrodit on päällystetty rutiili

Elektrodit on päällystetty rutiili, mukaisesti GOST 9466-75 "Hitsauspuikko puikkohitsaukseen ja päällysteet. Luokittelu ja yleiset tekniset edellytykset"Rakenteen symbolin elektrodien nimetty indeksi - P.

Leimat rutiili elektrodit: MR 3 ANO-1, SAM-1, SAM-2, TAU-4, 6-TAU et ai.

mekaaniset ominaisuudet hitsatun metallin elektrodeja päällystetty rutiili pinnoitettu teräs tangot viiran St-08, St-08A (GOST 2246-70), vastaa elektrodien tyypin E42 - E46 mukaan GOST 9467-75.

kuona säätiö rutiili pinnoite on mineraali rutiili (rutiili konsentraatti - GOST 22938-78), joka koostuu olennaisesti titaanidioksidia (TiO2).

MAG komponentti usein käytettyjä orgaanisia. Tässä tapauksessa hydraus hitsiaineen voi olla jopa suurempi kuin happamissa pinnoitteet. Vähentää merkittävästi vedyn hitsin ja alin taipumus huokoisuus saavutetaan tietty taattu kosteutta rutiili pinnoite.

Kostea elektrodit on kuivattu lämpötilassa 200 ° C: ssa 1 tunnin ajan, ja suorittaa hitsaus aikaisintaan päivän kuivauksen jälkeen. Hapettava kyky rutiilin hieman vähemmän hapan ja metallinen elektrodeja nämä pinnoitteet on kerrostettu vähähiilistä valssilanka (St-08, St-08A) vastaa osittain tappoi teräs (piipitoisuus 0,1 Ö 0,2%).

Rutiili elektrodeja, samoin kuin happo, ei altis huokosten muodostumisen nivelissä hitsaus teräksiä, joilla on pinta ja ruoste, ja niiden vastaavaa vastustuskykyä kuumahalkeilua.

Olemassa olevien käytäntöjen kanssa rutiili elektrodit mahdollistavat hitsaus alukkeen pinnoitteiden 20-25 mikronin paksuus ilman että muodostuu huokosten hitsit ja hitsimetallissa heikentämättä mekaaniset ominaisuudet. Huokoisuus näkyviä saumoja sovellettaessa suuren virran tilaa, kun hitsataan T-liitokset aukkoja, sekä puikkohitsaukseen ohuista elektrodien on liian suuri halkaisija.

Elektrodit rutiili ylivoimainen hapolla saumat ovat vähemmän roiskeita, ja mikä tärkeintä - vähemmän myrkyllisiä.

Väsymiskestävyys hitsausliitosten toimivat vuorotellen kuormien vähenee merkittävästi, kun läsnä on stressiä keskittimien paikoissa siirtyminen hitsin perusmetalliin, erityisesti kulmassa saumat. Näin ollen, jos sujuva siirtyminen tällä alueella ei voida varmistaa seuraavaa työstöä, hitsaus tällaisten yhdisteiden edullisesti rutiili käyttö elektrodien pinnoitteet, jotka tarjoavat sulavasti hitsiaineen perusmetalliin kuin happaman ja-fluorisälpää (perus) elektrodit. Näin ollen, hitsausliitoksiin vähähiilisen seostamattomasta teräksestä, jolla on pienempi väsymislujuus verrattuna seostettu suoritetaan rutiili elektrodit, on suurempi väsymislujuus kuin elektrodit, jotka on muodostettu saattamalla happamat ja emäksiset pinnoitteita.

rutiili elektrodeja antaa hyvän kaaren vakaus ja ovat paras hitsaamiseen pysty- ja ylöspäinhitsausasennoissa (kannat hitsattavaksi - GOST 11969-79) on muodostettu sulattamalla titanaatit pinnoitteet joilla on korkea kyky nopeasti hyytyä ja kellua hitsisulaan nesteen ja, lisäksi, viskositeetin kuonaa voimakkaasti rutiilin kasvaa lämpötilan laskiessa. Nämä toksiinit ovat nimeltään "lyhyt"Toisin kuin"pitkä"Kuona viskositeetti laskee hitaasti, kun lämpötila laskee. Pitkä kuonat on elektrodi pinnoitteiden suuri pitoisuus SiO2.

Laajuus rutiili elektrodit on sama kuin happo, vaan useita teknologisia etuja on lueteltu rutiilia elektrodeja käyttää laajemmin.

rutiili elektrodeja

Hitsausprosessi on pitkälti riippuvainen kokemuksesta työntekijän ja käytetyn laitteiston. Invertterit avulla saada hyviä hitsejä kotona ja työskennellä nopeasti. Mutta asiat voivat heikentyä väärän valinnan elektrodien. Huono kulutustavarat voi merkittävästi hidastaa hitsauksessa, mutta myös vaikuttaa haitallisesti myöhemmässä käytössä suoritettu yhdisteitä. Hyvä vaihtoehto hitsauselektrodien työntyvät rutiili. Mikä se on? Mitkä ovat tuotemerkin ja koostumuksesta kuluvien? Missä niitä käytetään?

Mikä se on ja mitkä ovat niiden edut?

Rutiili elektrodi, kuten useimmat muut, koostuu metallitangosta toimii täyteainetta ja suojaavana pinnoitteena hitsaussulaan vuorovaikutuksesta ulkoisen ympäristön kanssa. Taki elektrodit on tarkoitettu käsikaarihitsausta hitsaukseen. Virtalähde voi olla AC tai DC-jännitteen. Toisin kuin toinen elektrodi on käyttää rutiili, mikä on luonnollinen mineraali, joka koostuu päällysteen suojaa tehokkaasti sulaan. Konsentraatti valmistetaan rutiilititaanidioksidista, jolla on suotuisa vaikutus koko hitsausprosessin.

Rutiili hitsauselektrodien allokoidaan useita etuja elementtien kuluvia hapan komponentti:

 • minimaalinen haitallinen vaikutus ihmisen hengityselimiä avulla titaanioksidi;
 • pikasytytys (sekä perus- ja seuranta);
 • noki muodostettu hitsauksen jälkeen kärki sauvan on puolijohde, joka ei vaadi sen katkaisun jatkaa toimintaa;
 • luo melkocheshuychatym saumakuvion;
 • vakaasti jää palamaan valokaaren;
 • Sen avulla voit valmistaa kaikissa asennoissa;
 • pystyy ylläpitämään palamista ja johtaa kaarihitsaus kosteassa ympäristössä, joka on käyttökelpoinen metallisten putkien tai vesisäiliöt käytetään;
 • vähäistä metalliruiskutusta;
 • saumoista kestää hyvin repeytymistä ja rikkoa;
 • päällystämällä hyvin suojaa hapen kanssa, joka estää huokosten muodostumisen;
 • kuona poistetaan hyvin helposti.

Elektrodit rutiili saattavat poiketa hieman koostumukseltaan, mutta useimpien valmistajien tuottaa näitä materiaaleja, joilla on seuraavat osat päällysteen:

Perusta valssilangan on St-08, ja sen johdannainen Sv-08A. Materiaali viittaa tyypin rauhallinen teräs toimii hyvin vähän hiiltä ja niukkaseosteinen metalli. Johdot lauta ei ole altis kuumahalkeilua ja muita vikoja. Hitsaus suoritetaan rauhallinen liikkeitä, ja sula pisara siirretään helposti perusmetalliin.

Pakkauksissa rutiili merkitty "P", joka on sijoitettu päähän lyhenne. Joskus, kun "P" voi olla toinen kirjain, "C", joka tarkoittaa, että läsnä massassa. Suosittuja merkkejä rutiilititaanidioksidiksi elektrodit seuraavasti:

Tarvikkeita on hyviä ominaisuuksia, joiden avulla voit luoda laadukkaita yhteys. Kovuus lisäainetta jälkeen täydellistä jäähtymistä 58 HRC. Kestävät ominaisuudet säilyvät lämpötilassa 550 astetta.

Elektrodit ovat saatavilla paketteja eri painot (1-5 kg), joka on kätevä sekä pieniä ja suurin toimintaa. Halkaisija vaihtelee 2-5 mm. Väliarvot 2,5 ja 3,2 mm, jotta tarkempi valinta elektrodeihin suhteellista paksuutta artikkelin ja tulevan toiminnan tyyppi. Tärkein vaatimus, että kaikki merkit on pre-kuivaus päällysteen lämpötilassa 200 astetta. Se palauttaa halutut ominaisuudet helpottavat ja pehmeä toiminta tarvikkeet. Suorittaa työn kuivauksen jälkeen on tarpeen päivällä.

Rutiili hitsauselektrodien käytetään laajasti työtä muuntajien, generaattoreiden ja taajuusmuuttajien. Ne pystyvät osoittamaan hyvää hitsausominaisuudet AC ja DC. Toimittaa nämä suosittuja, koska niiden monipuolisuus ja suhteellinen kolmiulotteisen sijainnin.

Sopivat elektrodit vähähiilinen teräs vähän tai ei lainkaan doping. Mutta hätätilanteessa, kun se on suoritettava hitsaamalla välittömästi, niitä voidaan käyttää muuta johtavaa värimetallien materiaaleista. Vakiintunut tietojen elektrodeja putkien hitsauksessa. Eri yritykset käyttävät niitä asennuksesta kaasuputkien ja jakeluverkkoihin. Kätevästi ne keitetään vesijohtojen. Kun korjaus putkia nesteitä, jopa täydellinen kuivatus järjestelmä ei voi valua joitakin osia, joka pakottaa hitsata samalla jatkuvasti alasajon vesipisaroiden valokaaren vyöhykkeellä. Vakaa säilyttäminen jälkimmäisen, tarjoaa hyvän daubing elektrodit, jolloin työtä näissä olosuhteissa.

Usein rutiili hitsauselektrodien käytetään korjaus työkalun tai alttiiden osien kulumista. Pieni osa spray säästää materiaalin aikana pintaan merkittäviä paksuudet. Vankka rakenne täytemateriaalia parantaa työpaikan työkaluja tai osia, mikä pidentää sen käyttöikää. Sutuuran pienen mittakaavan vaatii vähemmän käsittely hitsauksen jälkeen. Työnnä ompeleita akselilla leikata sorvin, tekee mahdolliseksi saada monoliittisen materiaali, ilman huokosia, ja näkyviä eroja, joita voidaan käyttää pyörivän mekanismin.

Tärkein vaatimus käsittelet elektrodien edelleen ennen kuivausta suoritetaan lämpötilassa 200 astetta. Tämä vähentää roiskeita yhteispartiointi, ja voit nopeasti eroon kuonan päättymisen jälkeen kaaren. hitsauksen olosuhteet valitaan perustuen paksuus artikkelin ja kolmiulotteisen sijainnin viite hitsin. Uusin versio asetuksia olisi vähennettävä 20%. Kun seuraavat parametrit ovat sopivia ala-asennossa:

Työ voidaan suorittaa koneissa DC suora napaisuus tai napaisuutta invertteri, jossa paino on "miinus" kaapeli ja "plus" haltija.

Monipuolisuus rutiili elektrodien avulla ne voivat soveltaa hitsaus rakenteellinen teräsputkien, ja talteenotto toiminta pyyhittävä osia. Orgaaninen pinnoite on vähemmän haitallinen keuhkojen hitsaaja, joka allokoi nämä tarvikkeet verrattuna muihin hitsausprosesseja aikana pitkä.

Kopiointi materiaalien on sallittua vain aktiivinen linkki lähde.