Electric Mercury 201

Mercury 201 view counter

Hei rakas lukija, tänään meidän päivän puheenaihe sähkömittarin Mercury 201. Yhden rate laskuri. Se on hyvin yleinen Kotitaloussektorilla houkutteleva sen edullinen hinta.

Vähän mittaamalla ilmaisin mekanismi 6 symbolia kohden. Muunnelmia tästä laskuri seuraavasti: 201.2,4,5,6,22 ja viimeaikainen kehitys 201.7,8 - moninopeussignaalina versio laskuri. Luokka laitteen tarkkuus mukaisuudesta ja yhtä 1. Kalibrointiväli sähköä annostuslaitteen - 16 vuosi. Käyttöiän yksikön 30 vuotta. Valmistaja antaa takuun tässä mallissa mittari - 3 vuotta.

Lukemat mekaaninen laskulaite (yksi-tariffi)

Yksi tullien mittarimalli mekaanisella tai sähköinen tulostaulu:

201,2; 201,4; 201,5; 201,6; 201,22 ja 201,7; 201,8

Lukemiseen Mercury 201 näiden mallien riittää kopioida kaikki numerot ylöspäin merkkiin pisteeseen, tai oma vastuuvapauden kehyksen löytäminen jälkeen pisteen numero - osuus kilowattituntia / h, kun otetaan lukemia ei tarvitse ottaa huomioon.

Mercury kaikki 201 malleissa on pilkku tai valinnan kehysnumeroihin siksi vaikeuksia pitäisi syntyä. Laskurit, jossa sähköinen lukemaksi mekanismi sijaan pilkku tulee näkyviin kohtaan.

Lukemat sähköisen lukeman mekanismi (multirate) 201,8 TLO

Monen nopeuden lajien Mercury 201 koskee 201,8 TLO - tämä monitariffimittareita mittari olisi suunnitella päivä / yö sekä, jos enemmän kuin 2 tariffi on huippu puoli-huippu.

Tässä mittarissa on automaattinen data-annon tilassa ottelun lyhyen 4 sekunnin aikavälillä.

1

Mitä tietoja kautta näkyvät muokattavissa Configurator -ohjelmalla ohjelmointiin mittarin. Jos syklinen näyttöä ei sammuteta, näyttö muuttuu, jos vammaiset näemme todisteet nykyisessä tariffi.

Seuraavat indikaattorit on ottaa lukemat mittarin tarvitsemme:

Kokonaismäärä kilowattia / tunti per tariffi (jos me maksamme yhden tariffi suunnitelma)

Numero 1 kilowatti korko

Määrä 2 kilowattia hinnan

Tehdä tämän, odottaa, kunnes näyttöön tulee numeerinen arvo [Tariffi 1] on vasemmassa yläkulmassa ja [kWh] ja oikeassa alakulmassa. Tämä on nykyinen koko tehonkulutusarvoa nopeudella 1. Kirjoita numero vasemmalta oikealle kohtaan.

Seuraavaksi täytyy tallentaa lukemat nopeudella laskurin 2. Tätä odota vastasyklisesti näytetään numeerinen arvo kuvaketta [Arvioi 2] vasemmassa yläkulmassa ja [kWh] on oikeassa alakulmassa. Kirjoita tämä arvo.

Laskea summa maksettavaa kokonaismäärää

1) määrä kilowatin nopeudella 1 kerrottuna hinta per 1 kilowatti / tunti mukaan tariffi.

2) määrä kilowatin nopeudella 2 kerrottuna hinta per 1 kilowattituntia / h nopeudella 2

3) lisää saadut arvot.

Laskea määrän kilowattia joka kelataan viimeisen (kuluva kuukausi) on oltava nykyisestä indikaattoreista Tariffi vähennyslaskua vastoin näitä samoja hintoja, jotka olivat kuukausi sitten, siirry laskettaessa maksettavaksi 3 vaiheessa yllä kuvatulla tavalla.

Jos maksat yhden tariffi suunnitelma, sinun tarvitsee vain kirjoittaa kokonaisarvo kilowatin kulutusta kaikkien tariffien. Tätä tarkoitusta varten, välitämme näytön useita kuvakkeita [rate 1 2 3 4] [kWh]

Selvittää kokonaisarvo viimeisen kuukauden ajalle vähennä koko arvo viime kuussa hinnat. Selvittää, kuinka paljon maksaa valon moninkertaistaa tuloksena numeron hinta per kilowatti 1 kilowatti / tunti oman yhden datanopeus.

Tämän tehtävän poiston lukemat metrin Mercury 201 on valmis. Jotta vältettäisiin sekaannusta todistuksen joka kuukausi on suositeltavaa ottaa lukemia tai jopa parempi yksi kuukausi. Lisäksi, jotta yleiskuvan, näet videon tästä mallista laskurit. Vain asettamalla paperilla ohjeita laskuri 201,8 TLO voi olla hyötyä, se on yksityiskohtaiset tiedot ja säännöt laskimen toiminnan. Ohjeet Mercury 201.8TLO_RE.PDF

"Mercury" (sähkömittari) ominaisuudet ja arvioinnista

Selkeästi huomioon sähkön hintaa se tarvitsee sekä asuin- ja toimistotiloja. mekaaninen tai sähköinen - PU tätä tarkoitusta varten ovat erilaiset, voidaan käyttää. Jälkimmäinen tyyppi laskurit aikamme on tulossa yhä suositummaksi. Laitteissa Tämän lajin on pitkä käyttöikä ja korkea tarkkuus.

Laadut sähköinen PU tällä hetkellä markkinoilla on monia. Ja yksi luotettavimmista laitteissa tämän lajikkeen on varmasti laskuri "Merkuriy9raquo;. Sähkölaitteet Tämän lajin voidaan vielä nähdä monissa kodeissa, asunnot ja toimistot.

Harjoittavat tuotantoa näiden laskurien kotimainen yritys "Inateks9raquo;. Hänen osastonsa, joka tuottaa erilaisia ​​kodinkoneita tuotemerkillä "Merkuriy9raquo, on vuodesta 2000. Lähes kaksi vuosikymmentä asiantuntijat "Inateks9raquo; satoja erilaisia ​​sähkölaitteita tarvitaan käyttöön sekä kotona että teollisuudessa on kehitetty.

Nykyään konserniin "Inateks9raquo; Se toimittaa markkinoille ainoastaan ​​luotettavin sähkölaitteet - erittäin toimiva, moderni design. Vain yksi metri yhtiölle vasta tänään yli 120 malleja toimitettiin markkinoille.

Luotaessa sähkömittareiden "Merkuriy9raquo; Yhtiö "Inateks9raquo; Siinä otetaan huomioon ennen kaikkea kokemusta muiden valmistajien. Tärkein suunnittelun tavoitteita oli saada rekisteröinnin instrumentin:

moderneja emäs;

kehittyneitä toimintoja.

Tämän seurauksena asiantuntijat laskurin perustettiin yrityksiä hetkellä ei ole analogit Venäjän markkinoilla. PU arvostelu tästä merkkisen kuluttajat todella ansaitsevat pohjimmiltaan vain hyvää.

Valmistuksessa PU "Merkuriy9raquo; käytettyjen komponenttien valmistajilta, kuten, esimerkiksi, Holtek, Texas Instruments, STMicroelectronics. Virtalähteen näiden laskurien ei sisällä korkean jännitteen impulssielementit, mikä lisää niiden luotettavuutta ja tekee edullinen. Nämä välineet mittaavat parametrit perusteella digitaalinen signaalinkäsittely. Niiden toimivuus on rakennettu vuoksi ohjelmistoa, eikä laitteisto. Kaikki tämä tietenkin on suotuisa vaikutus, joka sisältää suorituskykyä väline.

Edut käyttää laskurit "Merkuriy9raquo;

Edut laitteiden tämän tuotemerkin useimmat kuluttajat ovat:

asennuksen helppous ja käytön;

hyvä rakentaa laatua.

Lisäksi sähkömittarit kehua "Merkuriy9raquo; omistajat taloja ja huoneistoja, ja korkean luotettavuuden tiedonsiirron. Tällä hetkellä IVY on yli 900000. Käyttäjät tällaisten laitteiden. Maksaa pois laskurit tämän merkin, asennetaan tiloihin noin kolme vuotta. Tietenkään tämä ei ole erityisen pitkä aika.

Tällä hetkellä yritys "Inateks9raquo; Se tarjoaa seuraavat mittausmarkkinoilla lajikkeet:

laskurit muuntaja yhteys;

kirjanpito aktiivinen ja reaktiivinen energia;

jossa on sisäänrakennettu modeemi.

Tietenkin, jos niin halutaan, kuluttajat voivat ostaa molemmat-korko ja monitariffiset kirjanpidon laitteita samalta valmistajalta. Myös tarvittaessa lisäksi laskuri "Merkuriy9raquo; voit ostaa kaukosäädin. Saa käyttää tällaista laitetta etäisyydeltä 25 metriä.

Tietenkin, kuluttajat voivat ostaa haluttaessa yhtenä vaihe sähkömittari "Merkuriy9raquo, ja vaihe. Ensimmäisen tyypin mittauslaitteiden käytetään yleisesti asuntoja ja toimistoja. Kolmivaiheinen metrin käyttävät yritykset ja suuri maa taloja.

Pitää luotettavina metriä Tämän merkin yksivaiheisena ja kolmivaiheiset. Ensimmäisessä tapauksessa suosituin malli kuluttajien keskuudessa on "Mercury 201,5". Juuri tämä laskuri 2017 asunnon omistajat voivat ostaa ja asentaa uusimman. Suosituin malli kolmivaiheisen metriä tuotantoyhtiö "Inateks9raquo; on "AM-01 Mercury 231". Myös vain loistavat arvostelut kuluttajilta ansaitsevat 230 samalta valmistajalta.

Tiedot Malli 201.5

Sähkömittari "Elohopea 201,5" käytetään useimmiten kotiympäristössä. Asennettu tämä malli DIN-kiskoon, joka puolestaan ​​on kiinnitetty erityisellä ruuveilla. Tällaisten lisäysten, tietenkin, yksinkertaistaa suuresti tehtävä kokoonpano laitteen. Markkinoilla tänään on useita muutoksia "Mercury 201,5" laskuri. Esimerkiksi kuluttajat voivat ostaa versio, jossa on LCD-näyttö tai kauko-ohjaimella.

Tarkkuusluokalle Tämän mallin on 1,0, ja kalibrointiväli - 16 vuosi. Lisäksi 201,5 metriä erottuvat myös pakkasta. Siksi niitä voidaan käyttää myös lämmittämätön huonetta tai jopa kadulla. Erittelyt sähköinen "Mercury 201,5" laskuri löytyvät alla olevasta taulukosta.

Mahdollisten käyttölämpötiloissa

-40-55 ° C

Enintään 350 grammaa

mahdollinen elämä

Tekniset tiedot laskuri 231 AM-01

Tämä malli sopii hyvin asennettavaksi esimerkiksi suuressa talo. On sallittua käyttää kolmen ja neljän verkoissa. Tarvittaessa laskuri "Mercury 231 AM-01" voidaan integroida AMR. Tarkkuusluokalle tämän laitteen - 0,5 tai 0,1.

Edut Tämän mallin muun muassa, sisältävät muun muassa rikas toiminnallisuus. Esimerkiksi, laskurin 231 ovat AM-01:

Itsediagnoosin toiminto ja näyttö;

Indikaattori saatavuus ja sähkönkulutusta.

Kokonaisluku arvot edustavat tämän mallin 5 kiekkoa kymmenesosaa - 1. Alla on taulukko, jossa määritysten mukaan.

Enintään 800 grammaa

Sähkömittari vaihe "Mercury 230"

Tämä monipuolinen ja melko kallis malli on yleisimmin käytetty tuotantolaitosta, kesällä yhteisössä, asuinrakennuksia. Käyttänyt näitä laitteita usean laskemisesta kulutetun sähkötehon kolmivaiheisessa verkoissa. Myös tämä malli on seuraavat ominaisuudet:

keskittymisen ja tietojen säilyttämistä;

visuaalista informaatiota näytöllä;

mittaus lisäparametrien kuvaavat sähkön laatua toimitettu;

Tiedot sähkönsiirtoverkkoon.

Tekniset ominaisuudet sähkömittari "Merkuriy9raquo; vaihe löytyy taulukosta.

Kuukausien lukumäärällä tariffin

Jatkuva tiedon - 40 vuotta, toiminta - 10 vuotta

Käyttölämpötila-alue

Laskuri sähköinen vaihe "Mercury 230" siten - malli luotettava, kestävä ja helppo käyttää.

Ostamalla sähkömittari "Merkuriy9raquo, muun muassa varmistaa, että varmennetta liitetty siihen. Myi mittalaitteet tämän merkin, kuten mikä tahansa muu, yleensä erikoismyymälöissä sähkötekniikan. Joka tapauksessa, ostaa laskurit "Merkuriy9raquo; Se suositellaan vain valtuutettujen jälleenmyyjien "Inkoteks9raquo;. Ensinnäkin, tässä tapauksessa voit taata hankkia laadullinen malli. Ja toiseksi laskurit jälleenmyyjien Inkoteks9raquo; Ne ovat paljon halvempia kuin jälleenmyyjille.

Lausunnon laskurit "Merkuriy9raquo; omistajat talot, asunnot ja valmistajat muodostunut, kuten jo mainittu, ei ole huono. Nämä laitteet, kuten monet kuluttajat, laatu ja luotettavuus. Edut ja laskurit sisältävät pääasiassa tietysti niiden suhteellisen alhaiset kustannukset. Hinta on alhaisempi kuin vastaavissa monissa muissa yrityksissä, kuten kotimaiset. Toinen etu näitä laskureita katsotaan suorittamaan ne, toisin kuin kilpailijoiden tuotteita, on asennuslevy. Toisin sanoen, laskuri voi ostaa kerralla asetettu paikoilleen. Sinun ei edes tarvitse kutsua asiantuntija.

Toinen etu PU "Merkuriy9raquo; harkita mukavuutta lukemat. Luvut näytöllä näiden laskurien on erittäin suuri. Näin ollen, jotta määrän määrittämiseksi sähkönkulutus, se ei ole välttämätöntä, esimerkiksi tulla tuoli.

Pieni koko ja paino - on tietenkin se, että kuluttajat johtuvan plussia näiden PU. Ja tietenkin etu tämä laskuri pidetään sekä sen noudattamista vaatimuksia GOST. Ongelmia virheitä mittaustuloksiin sähköä käyttävät laitteet "Mercury" kuluttajat tuskin koskaan tapahdu.

Haitat Tämän valmistajan laskurit omistajat taloja ja huoneistoissa ensisijaisesti pieniä takuun. Vastaavissa laitteissa muita merkkejä se on yleensä enemmän. Myös jotkut käyttäjät kertoivat, että monet sähkömittarit "Merkuriy9raquo; joskus on viallisia näytteitä. Monet omistajat maa taloa ei erittäin suositeltavaa käyttää näitä laitteita pakkasella. Tässä tapauksessa ne, valitettavasti, voi tuottaa epätarkkoja lukemia.

Sähkömittari Mercury-201: 5 etuja, muutokset

Elektroninen sähkömittari Elohopeaa 201 käytetään kirjanpidon sähköverkkojen, jonka jännite on 220 volttia Tuotantoyhtiö "Incotex", tänään, se on yksi yleisimmistä kotimarkkinoilla. Sähkömittareiden tämän merkin erottuvat edullisuutta, pieni koko, tarkkuus. Yksi suosituimmista laitteista sähkön tilille "Incotex" on laskuri Elohopea ja sen muutoksia. Siitä, millaista suoritusta annostelulaitetta, ja miten suorittaa mittarin yhteys - lue artikkeli.

Sähkömittari Mercury-201: toimintaperiaate, ominaisuudet

Laskuri 201 Mercury - elektroninen laite ottaen huomioon sähkötehon kulutuksen AC verkko, joka on suunniteltu käyttöjännite 220-230 V. laitetta voidaan käyttää sekä erikseen että yhdessä automaattisten järjestelmien sähkön mittaus.

Mittari koostuu kahdesta kelat (käämien) käämijännite ja kelan virta, sähkömagneetit on sijoitettu kulmassa 90 ° toistensa suhteen avaruudessa

Laite kirjanpito Mercury 201 kirjaa ja tallentaa tietoja siitä, kuinka paljon kulutetusta sähköstä, koska se on otettu käyttöön yksi ennalta määrätyllä nopeudella.

Sähkömekaaninen laite on kätevä nestekidenäyttö, kapeakaistaista PLC-yksikkö modeemi lähetettäväksi voimajohdon tietoa. signaalin siirtonopeus laskuri on noin 7,5 kbit / s. Yhteenvetona kaikki luvut, laite näyttää ne kWh.

Tärkeimmät edut Mercury-201 ovat:

 • Korkea tarkkuus. Laitteessa on ensimmäinen luokan tarkkuuden kaksi sallittua.
 • Pienet mitat. Laite on seuraavat mitat: 10,5h10,5h6,4 cm, ja se painaa vähemmän kuin 250 grammaa.
 • Luotettavuutta. Laite on vastustuskykyinen hetkellinen ylivirta suurempi kuin suurin arvo 30 kertaa. Näin ollen vaihtelut instrumentin lukeman muodostavat 1-1,5%.
 • Pieni virrankulutus. Kuluvien laskuri vastaa kokonaisteho 1,5 wattia.
 • Kestävyys. Termi palvelun laskurin, keskiarvo on 30 vuotta.

Laitteen mukana toimitetaan suojakotelo, sertifikaatti, käyttöopas, takuu. Se on saatavilla pyynnöstä keskimääräiseen korjausoppaasta. Takuuaika jokaiselle laitteelle on 36 kuukautta laskemisesta laitteensa käyttöön.

Elektronisen laitteen 201 Mercury johtaa sähköä mittaus "modulo". Tämä tarkoittaa sitä, että yhteyden käänteisen polariteetin ei ole vaikutusta laskuri. Siten, kytkemällä yhden vaiheen mittari voidaan vaihtaa sisään ja ulos vaiheessa, jotta vaiheen ja nollan päätelaitteen ja neutraaliin vaihe. Kuitenkin valmistaja suosittelee, että liität sähkömittari järjestelmään. laskuri yhteys järjestelmä on hyvin yksinkertainen.

Ennen asennusta tai liittämistä mittarin, sinun täytyy huolellisesti lukea käyttöohjeita, laite passi, tutkia suoran yhteyden järjestelmään

Esimerkiksi yksivaiheinen Elohopea on neljä terminaalia varten:

 • Ensimmäinen pääte vastaa samanvaiheinen tulo kotelo;
 • Toisessa - vaihe, jonka lähtö sähkö;
 • Liitäntä työ nollajohdin sähköverkosta läpi kolmannen terminaalin;
 • Saanto nollasta sähköinen toteuttaa - kautta neljäs pääte.

Kytkeä koskettimet liittimiin on poistettava riviliittimen suojus ja kierrä ruuvia solujen johdot. Sen jälkeen, paljas, sileä lanka vastaavan osan päätelaitteen on viety tasaisesti kosketukseen puristin. Ruuvit vahvistamisesta lanka voidaan kiristää avulla Phillips ruuvimeisseli. Alkaen ylempi kiinnitysruuvi pitäisi olla. Samoin tulisi kytkeä muut johdot, ja sitten - asentaa suojus.

Asiantuntijat suosittelevat liität laitteen kautta sähkökoneet ja suojalaitteet.

Koneiden laskuri on tarpeen suorittaa vaiheen RCD - vaihe ja nolla. Samalla vältetään kytketyille niihin sähköasennukset pitää vetää neutraalia Työ- ja yhteystiedot. Maadoitus on tarpeen ylläpitää ja asennuksesta, toiminnan kautta RCD. Yhteydet Koneen voidaan näyttää sekä valaistuksen ja myyntipisteistä, ja laitteet. Mukaan Vikavirtasuojien on yleensä kytketty voimakas laitteet (esim., Pesukone, kattila). Sama periaate on liittää sähköisen yhden vaiheen mittari "Stork" Rue "Gomelenergo".

Kuten sähkömittari kierre Mercury-201

Jotta säästää jotkut asukkaat haluavat kiertää laskuri. On syytä huomata, että tällaiset toimet ovat laittomia. Havaitessaan rikkomuksia, asukkaiden, ehdottomasti, rangaistus puretaan ja laskee tehonkulutusta standardin tariffeja. Maksut sakkojen ja velan liittyvät palvelut voivat kieltää sinua poistumasta maasta ja tarttumaan pankkitilin kerätä velan palkastasi tai takavarikoida omaisuutta velan. Kuitenkin, verkko on useita piirejä, jolloin vähentää laskurin. Mutta tällainen manipulointi voi vain kaataa laskuri, vaan myös aiheuttaa tulipalon.

Tällä hetkellä tehokkain menetelmä kiertämällä mittarin lukema on hankkia järjestelmä, jolla on erityinen kaukosäädin.

Tällainen kauko-ohjain piiri, joka on asennettu mittariin koteloon. Painamalla kaukosäätimen, laskuri alkaa tuuli pois lukemia. Tällöin pidemmän kiristetään painikkeen, sitä enemmän voit rentoutua kW. Keskimäärin tällainen laite voi rentoutua 10-12 kW sekunnissa. Siten, vastapaino eroaa standardin puhdistuksessa vain 2,2 grammaa.

Tekniset tiedot: Mercury-201.5

Elohopea 201,5 - muunnos yksivaiheinen mittausvälineitä 201, joka on samanlainen tekniset tiedot. Se toimii myös yksivaiheinen verkoissa, se on neljä terminaalia ja ensimmäisen luokan tarkkuus. Siten, muutokset paino lisää tavanomaisia ​​Mercury 100 grammaa, ja sen leveys - useita mm.

Elohopea 201,5 metriä tarkoitettu kaupalliseen huomioon aktiivisen energian yksivaiheinen AC-piirien ja työskennellä sekä itsenäisesti ja osana AMR

Tärkein ero laskurit on se, että muutos on laskurin sähkömekaaninen laite.

Näin ollen, määrä kulutetun sähkötehon tiedot näytetään avulla digitaaliset levyt. On viidennen muunnoksen Mercury levyjen kuusi. Viitteitä ovat usein ristiintarkistetaan viimeiset kolme.

Miten huijata sähkömittari Mercury 201,5: järjestelmä

Tuuli pois laskuri omin käsin voi olla vaikeaa käyttämällä erityistä radion piirejä. Virheellinen liitäntä tällaisia ​​piirejä ehkä korjattava laskuri. Lisäksi se voi maksaa paitsi hieno, mutta myös terveyttä. Niin ovela keksi useita tapoja "huijata" laskuri Mercury -sarjan 201,5.

Joten, pysäyttää tai jarruttaa sähkömekaaninen laskurin avulla mahdollista:

 • Neodyymimagneetit. Yksi tällainen magneetti on asennettu laskuri vieressä levylle, hidastaa sen etenemistä. Tässä tapauksessa, jos laskuri on omistettu nauha, tämä menetelmä ei toimi.
 • Neuloja. Tehdä tämän, tapauksessa laskurin täytyy tehdä aukko, jonka kautta suuntaan levyn, aseta neula tai tappi - aihe, joka hidastaa liikettä levyn. Tämä menetelmä soveltuu vain levyn laskuri. Mercury 200 asennus neulat on hyödytön.
 • Muuntaja. Tällä hetkellä monet yritykset valmistavat erikoismuuntajat, joka hidastaa tai pysäyttää laskurin (mukaan kapasiteettiaan). Tällainen laitteet saattavat häiritä kaikki elektroniikka talossa.
 • Erikoislaitteita. Jotkin laitteet on kytketty laskuri, luo vika työssään, pyörimisen estämiseksi levyn. Tällaisissa laitteissa johtimet itsessään ei vaikuta.

Myös tänään, palvelu pysähtyy, hidastaa tai kiertämällä laskureita on eniten sähkömiehet.

Miten yhdistävät vasta- Mercury-201 (video)

Elohopea sähkömittarit ensimmäisen sarjan, kuten tänään, ovat yleisimpiä. Laskurit on paljon etuja, kuten niiden saatavuus ja helppous yhteyden. Kytketään oikein kirjanpidon laitteen seuraamalla edellä vinkkejä ja askel askeleelta ohjeet. Lisäksi voit yrittää "huijata" laskuri, vääntämällä todisteita tai lopettaa sen. Mutta muista, että tällainen toiminta on laitonta ja jos löytyy, voi johtaa vakaviin hallinnollisia seuraamuksia.

Korjaus videonauhurit ja -soittimet, vhs, dvd-soittimet ja nauhurit, musiikin keskuksia, karaoke, yhdistelmä laitteita TV + VHS, yksiosainen DVD + VHS, televisiot, levysoittimet ja muut.

Korjaus vanhojen ja nykyaikaisia ​​laitteita.

Apua yhdistää ja asettaa.

Master lähtee korjaukset kotiisi. Moskovan millään alalla. päivittäin

puh. 8-926-222-12-12, puh. 8-916-212-55-88

Kopiointi on sallittu vain linkin takaisin lähteen

1