Cyclamen kasvit syntymäkoti

Homeland syklaami

Cyclamen kuuluu perheeseen Primulaceaesta. Tämä on yksi kauneimmista huonekasvit, kukkivat talvella.

Homeland syklaami - Välimeren maat ja Iran. Myyntiin löydät eniten Persian syklaami, mutta toisin kuin sen nimi, syntyi tämän tyyppisen syklaami on kaukana Persian, ja Kyproksella, Palestiinassa ja Sisiliassa.

Voit myös täyttää Euroopan syklaameille kotoisin Etelä- ja Keski-Eurooppaan. Wild syklaamit Mene yleisempää Alpeilla, joten ei ole niin erilaisia.

Tarjolla löytyy syklaami on kotoisin Pohjois-Afrikasta, Kreikassa ja Vähässä-Aasiassa.

1

Siistiä saada kaikki kasvit ja kukat postinsa.

Syklaami kukka - kotihoito

syklaami - monivuotinen yrtti perheen Primulaceae, jossa juuri-. Kotiin syklaameille pidetään keskeisenä osana Euroopan, Välimeren, Aasian, Iran. Soikea lehdet, jotka kasvavat pitkä varsi, radikaali, vihreä tai tumman vihreä väri eri hopea malleja. Roikkuvat yhden kukkia pitkä kantoineen suora. Lajista riippuen, Cyclamen kukkii kesällä tai talvella.

On joitakin vaikeuksia viljelyyn kotiin. Kukka kovaa prizhivlyaetsya ostamisen jälkeen uuteen kohtaan. Huonelämpötila vastaamaan lähes normi, erityisesti talvella.

Kotona suosituin Persian syklaami. Kasvukauden aikana tapahtuu talvikuukausina ja erittäin korkeaa lämpötilaa indikaattorit johtavat tilaan mukula lepokauden. Kuuma ja kuiva olot, jotka johtavat hidastunutta ja lehtien pudota.

Vuosien mittaan kasvattajat ovat hakeneet peruuttamista sopivat lajikkeet olemassa kotona.

Eurooppalainen (Cyclamen europaeum). Evergreen ilman tietyn lepoaikaa. Lehdet ovat pieniä, pyöreitä paniculate, jopa 4 cm. Se kukkii pieniä vaaleanpunaisia ​​kukkia. Riittävän sietävät kuivua niin, että lämpötila on 20 astetta. Meidän on pritenyat suoralta auringonvalolta.

 • Persia (S. persicum). Se on usein mahdollista kuulla toisen nimen - Persian violetti. Suuri mukula, mistä jonka juuret ulottuvat sivuille.

  Sijaitsee päälle liitäntään vihreä, tummanvihreä, sinivihreä lehdet. Pinnalla arkin levy on hopea kuvio. Kukkii vaalean lila tai vaaleanpunaisia ​​kukkia, joskus on lajikkeiden valkoinen ja kerman väri. Sitä paitsi maisemista, kukat ovat tuoksuva haju.

  Viime aikoina on kääpiö tyyppejä, joissa kukkaperä korkeutta vain muutama cm. Ne kestävät paremmin kotiarestin ja siirrettiin lepotilassa ajan korkeammissa lämpötiloissa.

 • Hoito ja ylläpito syklaami kotona

  Valo: mieluummin hajallaan auringonvaloa pritineniem suoralta säteilyltä. Valitse Länsi tai Itä-ikkuna. Etelään päin, on asennettava pritinenie lounasaikaan. Pohjoispuolella ei aina sovi, puutteen vuoksi valaistuksen, varsinkin talvella.

  Lämpötila: Suurin menestys runsaimmat kukinnat - viileässä talvella ja lievä kesällä. Talvella optimaalinen suorituskyky 10-12 ° C, korkeintaan 14 ° C kesällä, 20-26 ° C: ssa On myös mahdollista tehdä potin avoin alue varjossa.

  Kastelu: Sillä kiilto ovat huolellisesti. Kastellaan huolellisesti, varoen märkä silmut ja mukula. Aikana aktiivinen kukinnan syklaami se tarvitsee runsaasti kastelua. Maaperä ei saa olla liian kosteaa ja kuivaa. Pehmeää vettä käytetään, laskeutua tai tislattua. Veden lämpötilan on oltava 2-3 ° C alle ympäristön. Jos vettä pääsee keskellä kukka, juuri alkaa mädäntyä. On mahdollista käyttää pienempiä kastelua, mutta sen jälkeen kun yksi tai kaksi tuntia, ylimääräinen vesi valutetaan kourusta välttämiseksi root rot.

  vähentää intensiteetti kastelu kukinnan jälkeen. Lähempänä kesällä, kun kasvi on paljas ja mukulat kuivia lehtiä, kastelua ja pysähtyy kokonaan.

  Kosteus: kasvi suosii kohtalainen kosteutta. Ajoittain, sinun täytyy spray, mutta ennen silmujen sitten välttämiseksi mätänevät juuret, ruiskutus lopetetaan, ja ylläpitää tarvittavan kosteuden taimipurkki tarjottimelle kostealla kiviä tai sammalta. Suihkuttamiseksi vesi on pehmeää ilman kalkin ja suolat.

  Maaperä: Jotta erilaisten sairauksien, on parempi valita substraatti on ei yli pH = 5,5. Tätä tarkoitusta varten, tällaisia ​​komponentteja käytetään: arkki maa, turvetta, humusta ja hiekkaa suhteessa 3: 1: 1: 1. Tai arkki, humusta ja hiekkaa (4: 1: 2).

  Lannoitus: Lannoita ennen kukintaa syklaameille joten lannoite 2 kertaa kuukaudessa. Ylimäärä typpeä johtaa mukula rot pinnalle.

  Kukinta: riippuen lajike, kukinta kestää pitkään ja eri aikoina, keskeltä syksyn ja maaliskuun lopussa. Seuraavaksi tulee lepotilajaksoa lehdet kellastua ja pudota asteittain ja merkittävästi vähentää kastelua. Lähempänä kesäkuuta kukka mukulat pysyvät paljaaksi. Tänä aikana, kasvi vaatii saada raitista ilmaa. Säännöllisesti tuuleta huone, tai ottaa pois potin ulkona varjossa. Suora auringonvalo aiheuttaa kukka palovammoja. Kanssa alkusyksystä, aktiivinen jakso alkaa, syklaami liikuttaa viileä ilmasto, hyvä valaistus ja vähitellen kastelua.

  Kasvi voi tuottaa 15 vuotta 70 kukkia. Kuihtuneet kukat, leikataan yhdessä Kanta. Aseta leikkaus Tartunnan välttämiseksi ripotellaan hiilellä.

  Transplant: Menettely suoritetaan alkusyksystä, kynnyksellä lehtiä. Syklaami tehdä viileässä huoneessa ja siirrettiin pehmeä alustaan.

  Elinsiirron aikana, mätä ja kuolleet juuret poistettiin varoen vahingoittamasta terveitä. Myös lisätty lannoitteisiin perustuen 1 kg valmis maa ammoniumnitraattia (0,4 g), superfosfaatti (1d), raakafosfaattia (4 g). Mukula kolmasosa sen korkeuteen pitäisi olla maan pinnalla. Aikaisemmin lasketun on ruukun kuivatuksen paisutettu savi kosteuden poistamiseksi.

  Siemenet ovat saatavilla kotiin, ja he ovat parempia ja vahvempia ostettu.

  Ensimmäinen keinotekoisesti pölyttävien kasvi. Tee se pehmeällä harjalla tai pumpulipuikolla. Kuljettaa siitepölyä kukasta leimautumista toisen kukka. Jos on olemassa muutamia kasveja, se on parasta käyttää rajat pölyämistä. Menettely toistetaan useita kertoja suurempi onnistumisen todennäköisyyttä. Vuoden pölytys tehdä fosfori-kalium lannoite.

  Keräämisen jälkeen siemenet, ne eivät ole kuivattu, muuten itävyys pahentua huomattavasti.

  Prosessin lisääntyminen on melko vaikeaa, se ei aina tuota toivottua tulosta.

  Siementä kylvettiin alussa kasvu (aktiivisen jakson). Persian lajeja kasvavat usein kotona, istutetaan elokuun lopulla.

  Aiemmin, määrittää sopivassa siementen käyttäytymistä yksinkertaisen kokeen avulla. Täytä siemenet 5% sokeriliuosta. Pintaan siemenet eivät sovellu eikä ole omiaan laskeutua.

  Valitaan siemenet syklaami, liotettiin 24 tuntia liuosta, jossa oli zirkoni.

  Siementä kylvettiin maaperässä, joka koostuu lehtiä maaperän ja turve, joka on otettu saman verran, käytetään joskus turpeen vermikuliitti.

  Alustan on oltava kevyt, ilma ja vettä läpäisevä. Ennen kylvöä, kentällä on hyvin kostutettu. Siemenet kylvettiin pinnalle ja peittää ohut maakerros 1 cm. Yläkansi kalvo tai sijoitettu mini teplichku lämpötilassa 18-20 astetta.

  Lämpö voi laukaista lepoaika (lepotila). Lämpötiloissa alle 18 astetta, on suuri todennäköisyys rappeutuminen siemeniä. Maaperä pidetään jatkuvasti kosteaan (mutta ei yli-kastelua) tilassa, tuuletus säännöllisesti.

  Jos kaikki edellytykset, kun kuukausi ja puoli, ensimmäiset taimet näkyvän.

  Poista sitten piiskaa ja laita astia hyvin valaistussa tilassa ainusea auringonvaloa. Lämpötila laskettiin 15 astetta kohtalainen kosteus.

  Ilmestymisen jälkeen pienet mukulat 2-3 lehtiä, versoja sukeltaa erillisiin säiliöihin. Se tapahtuu keskellä talvea. Aluke turpeen (0,5 h.), Hiekka (1 h.) Ja maa levyn (2 h.). Kaikki mukulat sukelluksen jälkeen täysin sirotellaan maahan.

  Muutamaa päivää myöhemmin, joten lannoite pieninä annoksina kukkivia kasveja.

  Kohti keskellä keväällä, vahvisti taimet istutetaan yksittäisiin ruukkuihin.

  Vähintään yhden vuoden kuluttua kylvöstä kunnes ensimmäinen kukinnan.

  • Hauras varret osoittavat ulkonäkö viiniköynnöksen kärsäkäs. Tarkista säännöllisesti maaperää läsnäolo pieniä pyöreitä kermanvärinen toukkia.
  • Keltaisia ​​lehtiä - kun kastelu käytetään kovaa vettä.
  • Petioles ja kukka varret mätänemään, kasvi kuolee - liiallinen kastelu, varsinkin ylempi käytössä.
  • Mukula pilaajista - seisovaa vettä pannulla tai astiaan. Käyttää altakastelulla, sitten ylimääräinen vesi valutusastiaan.
  • Vaikuttaa siltä, ​​harmaahomeen - ylimääräisen kosteuden sisätiloissa, matalan ilmanvaihto.
  • Lehdet ovat epämuodostuneita, tulee veltto ja pieni koko, kukat kuihtuvat, nuppuja menettävät muotonsa ja lasku - tappion Syklaami Syklaami punkki. Johda lähes eivät onnistu, tuhota tehtaan Tartunnan välttämiseksi.
  • Kukka häipyminen, lehdet keltainen ja lasku - suora auringonvalo, huoneen lämpötila on korkeampi kuin 17 astetta, tai liian kuivaa ilmaa.

  Varotoimet: Mukulat syklaami sisältää myrkkyä, joka pystyy kosketuksissa limakalvon kehoittaakses vatsavaivat, oksentelu, ripuli, kouristukset.

  Hyödyllisiä ominaisuuksia: Kuten minkä tahansa myrkkyä, pieninä annoksina on lääkinnällisiä ominaisuuksia.

  Cyclamen normalisoi työtä sukupuolielimiä erityisesti kuukautiskierto, hedelmättömyyden hoitamiseksi.

  Johtaa normaalia toimintaa sydämen rytmiä, palauttaa immuunijärjestelmää, on suositeltavaa käyttää huumeita alustalleen diabeteksen, allergioiden, kihti, migreenin.

  Infuusio valmistettu juuri reumatismi ja neutraloida myrkkyä käärmeenpiston.

  Valmistamiseksi infuusion: 1 tl. l. hienonnetaan mukulat, kaada 250 ml: lla kiehuvaa vettä, suljettiin tiiviisti ja sen annettiin hautua 4-5 tuntia, sitten suodatettiin ja 50 g juoman aamulla ja illalla.

  Valmistus alkoholaatin: 10 ml alkoholia, 1 gramma murskatun materiaalin. Tiiviisti suljettuna, ja vaatimaan 1 viikko. Kestää 30 tippaa 3 kertaa päivässä, liuottaa lasilliseen vettä. Hyvää apua kuukautiskierron häiriöt, hermosärky, ruoansulatushäiriöt, koliikkia, reumaa.

  Syklaami on sallittu valvonnassa ja lääkärin luvalla.

  Arvioi artikkeli.

  Artikkelin luokitus: 4.71 13 äänet.

  Syklaamien oikea viljely ja hoito kotona

  Kaunis syklaami on useita kansallisia nimiä. Se on nimeltään "alpine violetti" ja "dandy". Syklaalisten rehujen juuret villisikoilla, joten mielenkiintoinen suosittu lempinimi "sianliha". se Hyödyllinen vaikutus talon ilmakehään, Tämä johtuu kukkasolujen kasvien suuresta suosiosta. Mikä pitäisi olla kodin olosuhteet asianmukaisen kukkahoitoa varten?

  Cyclamen on monivuotinen ruohomaiset kasvi, joka kuuluu Mirsinovin perheeseen. Luonnollisissa olosuhteissa se esiintyy Välimerellä, Espanjassa, Iranissa ja Afrikan koillisosassa.

  Syklaami kasvaa Syyriassa, Kreikassa, noin kymmenestä lajista, jotka elävät Kaukasuksella ja Crimeassa. Luonnonympäristön paikka selkeytyy lajin nimestä: siellä on persialaisia, afrikkalaisia, kyproslaisia, Colchic-syklameja. Kuvaus on alla.

  Persian syklaami on hyvin yleinen kukkakaupunkien keskuudessa

  Kynsin smaragdin lehdet, jotka sijaitsevat juurilla, ottavat soikea muoto sydämen kaltaisella pohjalla. ne Blossom pitkä petioleja punaruskea väri, ulottuvat kolmekymmentä senttimetriä, ja erottaa epätavallinen harmaa kuvio hopeanvärisellä sävyllä.

  Kukat näyttävät eksoottisilta. Heidän mielenkiintoinen ulkonäkö on harhaanjohtava, niin että tuntuu siltä, ​​että perhoset, joilla on hienot kuvion siivet, kelluvat kasvien yläpuolelle.

  Kukat ovat kaareutuneet, viistosti kärjessä, kooltaan kahdeksan senttimetriä. Ne voidaan maalata eri väreillä: valkoinen, vaaleanpunainen, punainen, violetti, viininpunainen, violetti, violetti, pimeä ja kevyt. Herkät kukat tuottavat erinomaisen tuoksun, jota käytetään elitejuomien luomisen aikana.

  Yleisimmät pyöräilytavat: eurooppalainen, alppihiihtäjä jne.

  On noin viisikymmentä sisäilman syklaameja. On olemassa useita ryhmiä, jotka eroavat toisistaan ​​ulkonäössä:

  • lyhyt (viisitoista senttimetriä);
  • keskikokoinen (ulottuu viidestätoista 25 senttimetriä);
  • Standardi (ulottuu 25-56 senttimetriä).

  Euroopan syklaami on erilainen nahkaväreillä smaragdiväreillä, hopeanvärisiin kuvioihin, jotka muistuttavat sydämen muotoa. Niiden koko on neljä senttiä. Euroopan syklaali kukkii keväästä syksyyn.

  Siellä kaksi senttimetrisiä kukkia vaaleanpunaista väriä ja lempeä aromi kukinta. Euroopan syklaalin kotimaa on Etelä-ja Keski-Eurooppa.

  Cyclamen "alpine violet" luonnollisissa olosuhteissa kasvaa Kreikan saarella Kreetalla. Hän haluaa asettua pimeisiin paikkoihin, joissa kirkas aurinko ei tunkeudu.

  Jos sinulla on alppivioletti kotona - sävy paikkaan, jossa se on

  Tämä lajike ei siedä lämpöä, joten älä laita sitä kuuma paikkaan. Kukka kasvaa aktiivisesti maaliskuun lopulla.

  Kuinka hoitaa kotona kesällä ja talvella

  Sykla-ilta aktiivisesti kukoistaa ja kehittyy syksy-talvella. Suosituksia siitä, miten hoitoa annetaan juuri tälle ajanjaksolle.

  Oikea valaistus ja lämpötila

  Sopiva paikka syklaamiin sijainnille ovat läntisen ja itäisen orientaation ikkunat. se tykkää diffusoidusta valosta. Pohjoisessa ikkunassa hän kaipaa auringon säteitä, ja jos se sijoitetaan eteläisen ikkunan luolaan, kasvi on varjostettava niin, että kuuma aurinko ei peitä sitä.

  Cyclamen tarvitsee kohtalaista kastelua.

  Pyörän juuret ovat alttiita rotille, joten vain pohjan pohjakerros kosteutuu. Pyöräilyn aikana sinun on oltava erittäin varovainen. Älä pudota kasvien elimiin ja ruusukkeen keskelle. Voit kastella upottamalla astia vesipulloon viidentoista minuutin ajaksi.

  Kastellessasi varmista, että kukka ei kaadu lehtiin jääneiden jätteiden läpi

  Kun syklaami kukkii (syksy-talvella), hänen kastellaan seisovan veden kanssa. Kukinnan lopussa veden määrä vähenee ja loput kastelun aikana pysähtyy.

  Cyclamen tuntuu mukavalta viileässä ja kosteassa ilmapiirissä. Se ei ole sijoitettu lähelle lämmityslaitteita, muuten kukka pääsee eroon lehdistä ja joutuu horrostilaan.

  Ilman ilmankosteuden lisäämiseksi lähellä kukkia asetetaan säiliö, jossa on märkiä kiviä. Ennen kuin silmut ilmestyvät, syklaami on joskus ruiskutettu.

  Miten ruokkia kasvi kukintaan

  Feed syklaami kukinnan ja aktiivisen kasvun aikana. monimutkainen Mineraalilannoite auttaa kasvattamaan lehtiä aktiivisen kehityksen aikana.

  Voit syöttää kaksi kertaa kuukaudessa. Yöpennon ilmetessä typen määrä vähenee ja kaliumia ja fosforia lisätään.

  Istutuksen ja maaperän valinta

  Syklaamiinille valmistetaan maaperä neutraalilla tai hieman happamalla reaktiolla. Saadaksesi tarvittavan substraatin, sekoita vehreät, soodavedet, hiekka ja humus samassa suhteessa. Maaperän on oltava hyvin valutettu.

  Potti sopii muoville tai keraamisille. Potin keskimääräinen halkaisija on viisitoista senttiä. Kun istutetaan, valitse potti, jonka halkaisija on kaksi senttimetriä suurempi kuin edellinen.

  Syklaamon lepoaika alkaa kesällä. Se kestää noin kaksi tai kolme kuukautta. Lomakauden alkaessa syklaami lakkaa kasvamasta. Hänen lehdet ovat himoituneet, ja ne poistuvat täysin kuivuneilta. Vettä vähemmän, kasvi ei ruiskuteta eikä ole hedelmöitynyt. Hänet sijoitetaan paikkaan penumbra.

  Lepäässä syklaameeninen mukula irrottaa kaikki lehdet

  Lepoajan aikana mukula pääsee eroon kaikista lehdistä, mutta voi jättää useita esimerkkejä, joita ei voida poistaa. Syklaami sijoitetaan pimeään ja viileään huoneeseen, jonka lämpötila on korkeintaan kaksitoista astetta.

  Vältä umpeutumista, mikä johtaa juurten hajoamiseen. Heti kun laitos vapauttaa uusia lehtiä ja silmuja, lepoaika päättyy. Syklaami palaa kirkkaaseen paikkaan ja kastelu lisääntyy.

  Aika ja ohjeet elinsiirtoa varten

  syklaami siirron vaikea siirto, joten kasvi on parasta istuttaa uudelleen kukinnan jälkeen. Paras aika on elokuussa tai syksyn alussa.

  Elinsiirtotapa on seuraava:

  Sisäilmaisyklomeenin kopiointi

  Asunnossa syklaami ei ole niin helppo moninkertaistaa. Usein se kasvatetaan siemenistä tai käytetään kasvatukseen jakamalla mukula.

  Syklaami lisääntyy jakamalla mukula kotona

  Lepojakson aikana he kaivaavat mukulat ja leikkaavat sen. Jokainen uusi osa mukuloista tulee olla munuaisten ja juurien kanssa. Leikkauspaikat kuivataan, sirotellaan murskattua hiiltä. Kappaleet sijoitetaan eri säiliöihin ja kasvihuone on järjestetty.

  Miten sykllaania kasvatetaan siemenistä

  Siemeniä ostetaan puutarhakaupassa tai kerätään itsenäisesti, jos kotona on kukinta syklaami. Kauppaan ostettujen siementen säilyvyys on enintään kaksi vuotta, joten välttämättä tarkasteltava valmistuspäivää paljon siemeniä.

  Jotta siemenet kerätettäisiin itsenäisesti, kasvi pestöitiin ensin: käyttämällä puuvillasta tai harjalla yhden kasvin siitepölyä siirretään toiseen. On parempi toistaa manipulointi useita kertoja. Aika heille valita aamulla.

  Ennen istutusta, älä unohda tarkistaa ostettujen siementen viimeisen käyttöpäivämäärän

  Aikuiset siemenet säilytetään kaksi kuukautta, sitten ne kylvetään alustalle, joka on "Zircon" liotettu etukäteen. Alusta valmistetaan sekoittamalla lehtiä, turve ja vermikuliitti samassa suhteessa. Siemenet asetetaan pinnalle, sirotellaan ohut kerros maapallolla ja asetetaan huoneeseen, jonka lämpötila on kaksikymmentä astetta.

  Noin kuukauden kuluttua ensimmäiset itukat tulevat näkyviin. Laitoksen säiliö siirretään hyvin valaistuun paikkaan, jossa lämpötila on viisitoista-seitsemäntoista astetta.

  Nodulaisten ja pari lehtien ilmestymisen jälkeen kasveja istutetaan erillisiin ruukkuihin. Seitsemän päivää myöhemmin nuoret kukat hedelmöittyvät mineraalipäällysteellä, jonka pitoisuus on puolet niin paljon kuin pakkauksessa on ilmoitettu.

  Cyclamen hyökkäsi thrips, cyclamen punkit ja kirveet. Päästä eroon tuholaisista käytä puutarhavarastoissa myytäviä varoja.

  Jos syklaameeninen punkki hyökkäsi kasveihin, hyönteismyrkyt auttavat

  Silloin on syytä tarkistaa säilöönoton ehdot. Lehdet kääntyvät keltaiseksi kuivan ja lämpimän ilman, virheellisen kastelun, palovammojen vuoksi suoraan auringonvalolta, lannoittamattomuuden vuoksi.

  Kukkakauppias tuntee kammottavan tuoksun. Tämä sairaus ilmenee lämpö- ja kosteusolosuhteissa

  Laitos sairastuu vangitsemisen edellytysten rikkomisen tapahtuessa. Lehdissä ja silmukoissa on muotin harmaa sävy. Lehdet ja kukkavarret kääntyvät keltaiseksi ja kuolevat

  Cyclamenilla on myönteinen vaikutus emotionaalisiin ihmisiin. Se täyttää huoneen positiivisella energialla, joka auttaa pitämään talossa suotuisan ilmapiirin.

  Ihmisillä on halu tehdä hyvää muille. Cyclamen näyttää kauniilta ja sen arvoinen on antaa hänelle paikka ikkunoiden päälle. se Tuo rauhan ja hiljaisuuden taloon.

  1