Chin lehtipuita kasvavat siemenistä

Omasta kokemuksesta: arvojärjestys istutus puutarha maaperään

Yritän kertoa yksityiskohtaisesti miten laittaa oikeaan listalla. Joten, istutus tapahtuu puutarhassa hedelmällistä maata, mutta ei välttämättä. Voit laittaa toiseen, pääasia että se ei ollut hapan. Muista kyntää maaperään ja kyllästää sen ravinteet kun kasvi menossa. Rikastuttaa maata ravinteista lahonnut lantaa tai kompostia. Tällaiset menettelyt toteutetaan syksyllä, mutta se on tietysti mahdollista keväällä. En unohda myös siitä salaojitus.

Leikkaaminen pidentää sen riveihin lehtipuita kukinnan

Vuoden makeat herneet ensi silmäyksellä ei poikkea tavanomaisten meiltä yksivuotisia, paitsi että haju ei ollut. Väritys on sama - valkoinen, vaaleanpunainen, violetti ja Carmine sävyjä samoin. edelleen

Ehkä saatat olla kiinnostunut

Viehättävä sijoitus lehtipuita ja hoito makeat herneet

Kerron tarinan siitä, miten minä listalla lehtipuita, ja hän aloitti kasvaa. Kaikki alkoi, kun aikoo vierailla äitini ystävä. Siellä ja näki tämän loiston. Tajusin silkki kukkia, kuten perhosia. Vaikka hän on yhtäläisyyksiä kasvimaan herneet. Ne ovat hyvin samanlaisia ​​kuin lehdet ja lonkeroita. Se johtuu siitä, että ihmiset sitä usein kutsutaan makeat herneet. Silti haju onneaan. Ei kukka säteilee voimakas tuoksu. Mutta, mutta kauneus kukkia lähes kahden kuukauden ajan. Tällaisena aikana, luulen, löytää enemmän kaunis kasvi puutarhassa on yksinkertaisesti mahdotonta.

Sai myöhemmin tietää, tyyppi, joka kasvoin äitini ystävä, ei ole ainoa. Näkemyksensä ovat laajat. Koska minun sijoitus lehtipuita vaikuttunut, päätin selvittää millaista hoitoa hän haluaa. Ja tietenkin, tämä on auttanut äitini ystävä - täti Vera, joka kertoi ominaisuuksia. Jonkin aikaa olin siinä käsityksessä, mutta sitten ajatella sitä ja tuli siihen tulokseen, että haluan nostaa näyte kasviston Tarvitsin perussäännöt, ja tuli täti Vera. Tietenkin, hän pelasti minut ja antoi neuvoja. Mutta tämä ei ole rajoitettu ja jatkuvasti sain ohjeet hoitaa luomiseen. Ajan myötä olen kehittänyt täydellisen kuvan siitä, miten kasvattaa sitä. Nyt hän voi näytellä opettaja ja opettaa kaikkia temppuja.

Upea sijoitus lehtipuita ja kasvava huvikseen

Ensinnäkin totean, että kasvava minun söpöläinen ei ole kotona, ja sisustaa puutarhan. Tästä johtuen, kun astut alueelle sivuston, näyttää siltä, ​​että huomaat mielenkiintoisen tarinan. Kukinnan söpöläinen tulee kuningatar puutarhaan. Tietysti joskus ongelmia tapahtuu, mutta yritän voittaa ne. Joten kerron lisätietoja söpöläinen.

En valita aurinkoinen paikkoja kattavuus pitomitsy on erittäin tärkeä rooli.

Mutta voit silti valita ja tummennetut paikkoja. Vielä pitomitsy välttämättä suojaa tuulelta. Hän sopii hyvää kasvua ja kehitystä lähes kaikki maaperän ja se riittää yksi - kaksi siteet, joita käytetään monimutkaisten lannoitteita. Ensimmäisen kerran yleensä tehdä se, kun täysikasvuisia oksia, ja toisen kerran - kaksinkäsinhallintalaitteiksi kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä.

Se saavuttaa sijoitus kahdesta neljään metriä korkea, joten haluaa varmistaa tukensa, johon se on kiinnittynyt antennit. Mutta tämä ei riitä, niin että se on sidottu narulla samaan tukeen. Paljastavat myös, että pitomitsy on kylmää kestäviä, joten paikoin voi viettää talven ilman suojaa. Mutta kuitenkin minä piilottaa sen talvella. Vain valmiiksi leikattu pois maanpäällisten osien, jättäen vain kymmenen senttimetrin päässä pohjasta. Jäljellä oleva osa, joka kattaa ohuella kerroksella lapnika. Yleensä tämä viettää loka- ja marraskuussa.

Nyt kerron, mitä sairauksia voi esiintyä: tyvimädästä ruskea täplä, härmän. Mutta on myös tuholaisia, jotka haluavat syödä suosikki. Ja ennen kaikkea, se on kirvoja.

Muista kirjoittaa lisääntymistä, mikä voi olla kasvullisen ja siemeniä. Mutta käytän siemeniä, koska tämä menetelmä on yksinkertainen menettelyyn. Menettely järjestää keväällä, valitsemalla maalis-huhtikuu kuukautta. Asettamat siemenen potin. Kasvu ja juurtuminen tapahtuu huoneessa. Milloin istuttamisen pitäisi olla tässä tapauksessa taimet avoimella alueella? Yleensä minun elinsiirron suoritetaan sen jälkeen sijoitus lehtipuita on vakiintunut.

Kastelu kuluttaa niin, että maaperä oli jatkuvasti märkänä, joka vetää ulos urasta leveys kuusikymmentä senttimetriä ja syvyys kolmekymmentäviisi. Siinä tapauksessa, jos pohjamaan on huono, lisää sitten sille ravinteita.

Leikkaaminen antaa erityistä kauneutta kasvi

Nyt tiedän, kuinka leikata. Leikkaus suoritetaan pidentää kukinnan. Kukat ovat yleensä poistetaan ennen kääntämällä ne siemenet. Koska sovelletaan kulta sisustaa sivustoon, yritän tehdä viiniköynnöksen oli yksi varsi. Tällöin varsi kasvaa neljäkymmentä senttimetriä pitkä, jos ei enää. Sitten jokainen niistä on neljä tai viisi suurta nuppuja. Siksi tämän saavuttamiseksi, poista ylimääräinen versoja, jotka näyttävät, mutta yritän vahingoittamasta päävarren samanaikaisesti.

Valokuvaus osaa hurmata kaikille

Muuten, kuva sijoitus lehtipuita näyttää lähes yhtä viehättävä kuin sivustolla. Ennen jalostukseen aarteita, se on kuva jostain syystä ei pääse. Mutta sitten aloin tavata usein kuvia kasveista. Mutta joka tapauksessa, se pystyy valloittaa ketään.

Chin lehtipuita tai pilkkuja pitkä

Puutarhurit ovat hyvin tunnettuja ja monet ovat kovasti makeat herneet. Nimi tämän yksivuotinen kasvi aromaattiset kukkia - listalla tuoksuvia (Lathyrus odoratus), ja "lempinimen" - makeat herneet.

Mutta hyvin harvat ihmiset vielä tiedetä ja harvoin koristella puutarhat suhteellinen sijoitus lehtipuita tuoksuherne (Lathyrus latifolius).

Kuuluisa kasvitieteilijä hän tuli entistä vuonna 1629. Luonnollisissa olosuhteissa, tämä kasvi on löydetty Etelä-Länsi-Euroopassa, Krimillä, Balkanin ja Välimeren alueella, jossa se kasvaa metsien reunoilla, joukossa pensaat, usein tummennetut alueet.

Chin on hyvin koristeellinen ja on monia etuja. Tämä on monivuotinen yrtti tehokas, hyvin haaroittunut juuret, runsaasti varustettu niin monta palkokasveja, kyhmyt typpeä sitovien bakteerien. Kestävä scansorial varsi tukeen nostetaan antennit korkeus kaksi ja jopa kolme metriä. Varsi on siivekäs ja hyvin haaroittuneita. Paripinnate lehdet, vaaleanvihreä hopea, harmahtava. Kunkin arkin päättyy haarautunut tendril, joka tarttuu tuen. vahva kukka varret kasvavat axils lehtien pituus 12-18 cm. vähissä kukinto melko tiheä kukinnot 4-8, joskus jopa 10 kukkia. Kukkia suuri, korkeus 2-2,5 cm, leveys purjeen - noin 2 cm kukkien väri kirkkaan vaaleanpunainen sävy kylmä (sirenevato pinkki) .. On lomakkeita vaaleanpunainen, ja harvoin valkoisia kukkia. Erittäin hyvä kaksivärinen muotoja, perusväri niiden vaaleanpunainen, melkein valkoinen, ja reunalla purjeen border kirkas pinkki. Lajikkeita lehtipuita riveissä vielä.

Kasvi kukkii heinäkuussa ja kukkivat kahden kuukauden ajan. Kukinnan voidaan laajentaa syyskuun loppuun, jos järjestelmällisesti leikata haalistunut kukkii. Jos karsimisesta ei suoriteta, lomake pavut ja siemenet kypsyvät elokuussa. Pavut ovat hyvin kauniita, kapea, pitkä ja 10 cm, tasaiset ovet ja terävä "nokka". Kypsät pavut tulevat kullanruskea väri ja eivät pilaa tyyppi säleikkö. Siemenet ovat suuria, kuin makea herneet, pallomainen, hieman litteä, tumma, oliivi sävy. Kukin pod muodostuu 12-16 Hernesiemenet.

Chin lehtipuita hyvin levittävät siemeniä. Kylvä ne paremmin ennen talvea. Kevään kylvö siemenet on tehtävä kylmäkäsittely, eli ne on ositettu koko kuukauden. Taimet eivät ole ystävällisiä. Ensimmäisenä vuonna, kasvit eivät aina kukkia. Toisena vuonna jo muodostunut jopa 3-5 varret ja kukka kasveja. Kolmantena vuonna laitos tuottaa jopa 12 voimakasta haarautuminen varret ja kukkii runsaasti jo. Myöhemmin varret ovat niin monia muotoja, että on tarpeen leikata pois tarpeettomia ja lähti kohdentaa tukea saada alkunsa koristeellinen vaikutus. Erittäin tehokas lehtipuita listalla trellises ja sarakkeet: tiheä verho, yleinen hopea-vihreä tausta tuottaman lehdet ja varret, kauniisti koristeltu kirkas laikkuja kukinnan kukintoja.

Chin lehtipuita hyvin kylmää kestäviä ja hyvin talvet ilman suojaa meidän Pietarin lähellä. Se kasvaa myös kokonaan sun. Tarvitsee vain suojan vallitsevat tuulet alueella. Osittain varjossa se kasvaa hyvin ja kukkivat runsaasti ja jatkuvasti. Kasvi on vaatimaton, juurtuu mahdolliset maaperän, mieluummin ei-hapan. Sisältöä yhdellä tai kahdella kastikkeet lannoitetta. Ensin antanut keväällä jälkeen uudelleen kasvua varret, ja toinen - jälkeen 2-3 viikkoa ensimmäisen jälkeen. Kastelu ainoastaan ​​kuivalla, kuumalla säällä. Talvella, leikkaa piiska maanpinnan yläpuolella ja puhdas. Tarvittaessa Jos jousi juurakosta tikkuja, sinun täytyy kaataa ravinteiden maahan.

Sijoitus lisättyihin kasvullisesti ja leveälehtisten mahdollista: jakamalla juurakoita aikaisin keväällä tai pistokkaita aikaisin kesällä.

Natalya Petrenko PhD. Biol. Sciences

"Asiat Garden» № 3 (28), maaliskuu 2009

Kaikki oikeudet lähettämääsi materiaalit omistaa "SPB Media" ja on suojattu tekijänoikeuslailla. Aineiston käyttö on sallittu vain kirjallisella luvalla julkaisijan, ja aktiivinen linkki

Vuotta makeat herneet: istutus ja huolto, valokuva kasvit

Tuoksuherne (sijoitus) - monivuotinen kasvi, kasvaa lähes kaikissa ilmasto-olosuhteissa, vaatimaton hoitoon. Kukinnan herneet huokuu ihana lempeä tuoksu ja silmiinpistävää sävyjä lajike. Kasvi pitkään ja miellyttää kauneudellaan pitkälle syksyyn (kesäkuusta marraskuuhun).

Tuoksuherneet: istutus ja hoito

Makeat herneet koristella kaaria, aidat, huvimajat, joka antaa laitoksen ainutlaatuisen kauneuden ja mukavuutta. Tällöin kukka ei vaadi erityisiä edellytyksiä istutus ja kasvaa.

Makeat herneet - kylmänkestävä kasvi, joka pystyy siirtämään pakkaset -5 ° C: een.

Vaikka kasvattajat, monivuotisten herneiden lisäksi, tarjosivat monenlaisia ​​vuosikasveja, puutarhurit pitävät silti parempana ensimmäistä. Tämä johtuu seuraavista syistä:

 • Siementen vuosittaista istuttamista ja viljelyä ei vaadita;
 • kukka ilahduttaa silmää useita vuosia ilman siirtoa.

Tärkeintä tässä on tehdä oikea istutus ensimmäisellä vuodella.

On monia lajikkeita ja tyyppisiä rivejä, joiden pikkukivet koristavat Euraasian, Välimeren rannikon, Afrikan ja Etelä-Amerikan vuoret. Suosituimmat ovat seuraavat herneet:

 • sijoitus on laajaperäinen tai suurikukkainen;
 • tuoksuva tuoksu;
 • metsäasema;
 • keväällä lapio;
 • mukulamäärä
 • sijoitus Gmelin.

Makea herneen kasvattaminen siemenistä

Siemenviljelytuotteiden kasvattamiseen tarkoitettu materiaali on valmistettava kevättalvella (maalis-huhtikuussa). Ennen kylvämistä siemenet on liuotettava "Butonin" (1-2 g / l) lääkkeen vesiliuokseen, tässä tapauksessa veden lämpötilan on oltava + 50 ° C.

Pop up siemenet olisi poistettava, koska ne eivät sovellu istutukseen. Loput - laittaa kosteaan ympäristöön itävyyden vuoksi. Tätä varten käytetään kangasta ja raakaa hiekkaa, jota on jatkuvasti ylläpidettävä märässä tilassa.

Makeiden herneiden taimien viljelyyn on parempi ostaa myyntikukkaruutu "Senpolia" tai "Rose". Mutta voit käyttää universaalia maaperän seosta. Maaperän desinfioimiseksi sitä on esikäsitettävä mangaaniliuoksella.

Siemen itäneet siemenet säiliöön tai muuhun säiliöön. Voit käyttää kattiloita, paperia tai muovisia kuppeja jne.

Erikoiskaupat tarjoavat nyt runsaan valikoiman erilaisia ​​muotoja ja värejä sisältäviä ruukkuja, astioita ja maljoja, joten voit helposti noutaa kasvien kontin tyypin ja värin mukaan.

Sulkeutumisnopeus - 2-3 cm. Laitetta tulisi kastella säännöllisesti, ja sen tulisi olla riittävä lämmön ja valon kanssa.

10-14 päivän kuluttua alkaa herneen herneen aktiivinen itäminen. Kun ensimmäiset kolme todellista esitteitä ilmestyvät, pidä kärjen kärjessä. Tämä varmistaa sivuttaisten versojen aktiivisen kasvun. Jotta varmistettaisiin siementen nopea itäminen alhaisessa lämpötilassa, on välttämätöntä peittää säiliö lasilla tai kalvolla. Kastelu suoritetaan 7 päivän välein.

Tärkeää! Taimet istutetaan maahan, kun he saavuttavat korkeus 5-10 cm. Makea herneet hyvin kiinni suositeltavaa repot tehtaan yhdessä nykyisten savi tomppeli. Älä anna maaperän hapettamista, koska se voi johtaa juuriston hajoamiseen.

Monivuotinen makea herneet edellyttäen, että säännöt, jotka huolehtivat siitä jo ensimmäisenä kylvöä seuraavan vuoden aikana, lumivalkoisia, oransseja ja kirkkaita karmiinien kukintoja pituus puoleen metriin.

Kasteluviljelmät kuivalla säällä suoritetaan kerran 7 vuorokaudessa, mutta melko intensiivisesti. 1 m2: n purkamisessa tarvitaan 30-35 litraa vettä.

Koko alueen kasvun ajan avoimessa maassa on suositeltavaa suorittaa seuraavat kolme yläkastetta:

 • Alussa kasvun taimet. Urea ja nitrofosfaatti (1 rkl) laimennettuna vedessä (10 litraa).
 • Kukinnan aikana. Lääke "Agricola" ja kaliumsulfaatti (1 rkl) Per 10 litraa vettä.
 • Kukinta-aikana. "Agricola kukkaviljelmille" ja "Rossa" (1 ruokalusikallinen) 10 litraa vettä kohden. Kulutus - 3-4 litraa liuosta / 1 m2 pinta-alaa.

Sopeutumisjakson aikana laitos vaatii säännöllistä kastelua.

Makeat herneet, vaikka kykenevät sietämään kylmää, tarvitsevat vielä lämpöä ja auringonvaloa. Jos ennen istuttamalla taimia rikastuttamaan maata mineraalilannoitteilla - saat ystävällisen ulkonäkö kukkia.

Vaikka varret eivät ole liian pitkiä, ne on sidottava huolellisesti.

Onko tarpeen leikata kihara makea herne?

Koska kasvin luonne on sellainen, että se itsessään puristaa, samalla kun neulotaan sukkanauhat, karsintaa ei ehdottomasti vaadita. On ainoastaan ​​seurattava herneiden ulkonäköä ja poistaa säännöllisesti kuivat kukinnot. Tämän menettelyn ansiosta uudet kukat tulevat reheviksi, kirkkaiksi ja suuriksi. Lisäksi aikaisempien kukintojen oikea-aikainen poistaminen edistää pitempää kukinta-aikaa (noin 6 kuukautta).

Jos kasvattamat kukat eivät vastaa pakkauksessa maalattuja kukkia - älä kiirehdi arvostelemaan tuottajaa: se on aivan mahdollista heille vain ei mahdu maahan ja seuraavana vuonna ne on siirrettävä.

Lämpimän jakson lopussa kasvien oksat on katkaistava juuren alla ja peitettävä juuret sahanpurulla. Jos makean herneen runko on liian ohut, kalium- tai fosforilannoitteet voidaan lisätä maaperään. Tämä edistää sen vahvistamista ensi kaudella.

Makeat herneet - kasvavat siemenistä

Jokainen puutarhuri on omat viljelysalaisuutensa ne tai muut kasvit, myös makeat tuoksuvat herneet.

Seuraavassa on joitain niistä:

 • liottaa ja itää siemenet tulisi olla keväällä (huhti-toukokuu);
 • taimet kasvavat paremmin kasvihuoneessa, koska sisäilman olosuhteissa, valaistuksen puutteen vuoksi, taimet venytetään ja voivat murtautua laskeutumisen aikana maahan;
 • kasviherneet pitäisi olla turvetuoissa. Tämä säästää taimet vihreän massan ja juurijärjestelmän vahingoilta tulevaisuudessa;
 • Ennen istutusta siemenet on kostutettava, koska niiden tiheä kuori häiritsee itävyyttä.

Herpelien esivalmistelu Vaaditaan lajikkeille, joilla on ruskea ja ruskea kukinto.

Lajin siemeniä, joilla on kerma tai vaalea väri, kylvetään maahan ilman liotusta ja esikäsittelyä.

 • Kun 2-5 todellista lehtiä on muodostettu taimia varten, niiden on järjestettävä ristikko, tuki- tai haarukkapihdit, joihin kasvun suunta muodostuu. Jos et tee sitä ajoissa, varret yhdistyvät ja niiden erottaminen on hyvin vaikeaa.
 • tuoksuvia herneitä kauniisti ja runsaasti kukkivat aurinkoisella puolella;
 • Istutusten maaperän tulee olla neutraalia, hyvin valutettua. 2 kertaa kuukaudessa tarvitset lannoitteita;
 • tiheän vehreyden ja uusien kukkien muodostuminen riippuu kastelun säännöllisyydestä.

Se on tärkeää. Terävät lämpötilan muutokset (päivä / yö) sekä puute ja päinvastoin liiallinen kosteus voi aiheuttaa kukkien ja silmujen menetyksen.

 • maaperää ennen istuttamista ei pitäisi hedelmöittää tuoreella lannalla;
 • herneet eivät kasva rasvaisilla mailla;
 • Istutettavaksi tarkoitettu materiaali on parhaiten peräisin taimia kasvatetuista kasveista.

Kasvava herneet, vaikka se vaatii jonkin verran hoitoa, mutta se on sen arvoista. Loppujen lopuksi on mukavaa istua iltaisin huvimaassa, inhaling herkkä kukka tuoksu tai ihailla vilkas vihreä hedge tuoksuvia kirkkaita kukintoja. . .

Suunniteltujen puutarhureiden yksinkertaisten suositusten ja neuvojen jälkeen voit varaa sitä helposti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin