Boxwood evergreen

Istutetaan ja hoidetaan puuvillaa ikivihreää kotona

Boxwood (muut nimet - laatikko, helmet, kivipuu) - kaunis ikivihreä pensas, jossa on erittäin kova puu, joka maistaa maisemaa.

Tämä muovilaitos sietää helposti usein muodostuvia hiusleikkuja. Maiseman suunnittelu puretusta puksipuu muodon olo aidat ja kääntyessään se saostetaan soolo tapauksissa nurmikoilla, "veistää" vihreää veistoksia - topiary. Tästä pääosa muodostuu eri geometriset muodot - kuutioiksi, pyramidit, pallot, luoda monimutkainen sokkeloista.

Puhki kasvaa niin hitaasti, että leikkauksesta leikkaukseen se säilyttää täydellisesti kruunun muodon ja tiheyden. Vuodestaan ​​se kasvaa vain 5-6 cm: n. Uskotaan, että paimentolaitos pystyy suotuisissa olosuhteissa elämään jopa 600 vuotta. Hidas kasvu ja kruunun korkea koristeellisuus tekivät siitä välttämätöntä sisustussuunnittelua. Monet kukkivien kasvattajien rakastajat ovat pitkään asettaneet tämän iloisen puun asuntoihinsa.

Luonnossa laatikko kasvaa lajista riippuen korkeudeltaan 2-14 metriä. Se esiintyy puun kaltaisessa ja pensaasta. Luonnossa se löytyy Afrikan mantereella, Keski-Amerikassa, Etelä-Euroopassa, Aasiassa, Oseaniassa ja Japanissa.

Tietoja lajikkeista, kasvitieteellisistä ominaisuuksista, puutavaran istuttamisesta ja hoitamisesta, puhumme alla.

Laitoksella on noin 30 lajia ja kuuluu myrkyllisiin. Tällöin puupohjalla on myös parantavia antibakteerisia ominaisuuksia. Se sisältää fytoncideja, jotka tappa- vat monia patogeenisiä bakteereja. Pupupuu-kukat ovat pieniä, epämiellyttäviä, niissä ei ole koristeellista merkitystä. Hedelmä on vankka kolmipyöräinen laatikko, jossa on pieniä mustia siemeniä.

Jos sinulla on pieniä lapsia talossa, silloin, kun otetaan huomioon puupölyn myrkyllisyys, kannattaa pidättyä istuttamasta sitä asunnossa tai sivustolla.

Sisustustuotteita käytetään pääosin koristevärillä (Buxus sempervirens). Se perustuu useisiin monimuotoisiin lajikkeisiin, vuorotellen lehtien vihreän värin valkoisilla ja keltaisilla sävyillä. On kuitenkin syytä huomata, että näiden kasvien korkeampi ornamentti vähentää talviuransa.

Eri tyyppiset akselit eroavat huomattavasti korkeudesta, kasvunopeudesta, kruunun väristä. Siksi maisemasuunnittelussa istutuslajit valitaan niiden aiottuun käyttötarkoitukseen:

 • Alhaisten suojien ja hillitysten osalta hitaasti kasvavat lajikkeet "Blauer Heinz" ja "Suffruticosa" ovat ihanteellisia. Jalkakäytävät, jotka on istutettu peräkkäin 30-40 cm: n etäisyydelle toisistaan.
 • Pikkupuutarhoja ja säiliöitä varten käytetään esim. "Green Gem" tai "Suffruticosa".
 • Suurille vihreille veistoksille on parempi käyttää ryhmien istutuksia, 2-5 korkean lajikkeen kasveja. Parasta tähän tarkoitukseen on tavallinen, ikivihreä puupuu.

Muut akselilajikkeet ovat harvinaisempia, mutta niitä käytetään myös onnistuneesti koristeelliseen puutarhanhoitoon ja maisemasuunnitteluun. Kasvavan vyöhykkeen pohjoispuolella talviolettavia lajikkeita tulisi käyttää istutettavaksi avoimessa ympäristössä. Tähän mennessä kaikkein kovimmat ovat lajikkeita:

On myös mainittava, että pudotuspuu on ihanteellinen kasvi bonsaan luomiseen. Pienet lehdet ja hidas kasvu mahdollistavat todellisten miniatyyrikuvien tuottamisen sopivissa olosuhteissa. Sopivin bonsai on lajike "Buxus harlandii Hance".

Istutettavaksi palmupuun maaperän on oltava:

 • savimailla;
 • neutraalilla happamuus;
 • ravitsevaa;
 • löysä ja hengittävä;
 • hyvin valutettu.

Tällaisilla maaperäpuupuut kasveja kasvaa voimakkaasti, tiheästi lehtevä ja kiiltävä. Boxwood voi kasvaa köyhillä maaperillä, mutta se hidastaa kruunun kasvua, vaikka se pysyykin paksuna ja tiheänä.

Alueella, jossa puupää kasvaa, ei missään tapauksessa saa vettä pysähtyä - kasvi ei siedä sitä lainkaan. Myös raskas ja hapan maaperä eivät ole sopivia puupöytiin. Laatikon alapuolella olevissa huonoissa hiekkapohjaisissa maissa on tarpeen lisätä kypsä komposti ja sammutettu kalkki.

Jos sivuston olosuhteet eivät anna istuttaa puupöytää avoimelle maaperälle, voit menestyksekkäästi viljellä sitä kontissa, kaivaa ne oikeisiin paikkoihin maassa. Samassa säiliössä kasveja voi talvella. Säiliöissä myös nuoria kasveja on pidettävä ensimmäisten 2-3 vuoden ajan ennen pysyvän alueen laskeutumista.

Puutarhan istuttaminen avoimessa maaperässä on parhaimmillaan keväällä, kun vakaata lämpöä syntyy. Tällainen aikarajoitus on välttämätöntä kasvien muodostamiseksi muodostamalla juurihakemisto. Mitä paremmin juuret kehittyvät taimissa, sitä enemmän heillä on mahdollisuus selviytyä ensimmäisestä talvesta ulkona.

Jos haluat siirtää aikuisten kasveja, niin tämä voidaan tehdä lämpimän kauden aikana. TÄRKEÄÄ! Aikuiset puuvillaiset kasvit eivät ole kovin ihastuneet siirrosta. Siksi kaivettaessa kasvi on tarpeen poistaa se riittävän suurella maapallolla, jotta juuret vahingoittuvat mahdollisimman pieniksi. On parasta sallia pudotuspuun kasvaa pysyvässä paikassa, joka korvaa vain maan yläkerroksen alapuolella. Tämä antaa laitokselle uudet elintarvikkeet.

Istutettavaksi palmupuun tulisi valmistaa kaivoksia, ylittäen jokaisen näytteen juurisysteemin tilavuuden kaksi kertaa - syvyyteen ja leveyteen. Puolet kuopan tilavuudesta täytetään karkean hiekan, levytumun ja turpeen maaperän substraatilla (1: 4: 2). Kaliumlannoite voidaan lisätä substraattiin, jota seuraa runsaasti vettä. Sen jälkeen taimi asetetaan varovasti fossa, levittää juuret ja loput alustasta haudataan yhteen, puristamalla.

Boxwood on southerner. Hän sietää helposti kesän aurinkoa. Mutta kirkkaat kevätraudat voivat pilata sen.

Kevään auringonpolttama sekä lehtien jäädyttäminen pakkasen, kirkkaiden sääolojen ja kylmien tuulien seurauksena voi johtaa kasvien antenniosan kuolemaan. Tämän estämiseksi sinun on huolehdittava laskujen turvallisuudesta etukäteen.

Puupuun tehtaan muodon ja koon mukaan on käytettävä erilaisia ​​lämmitysmenetelmiä:

 • Alhainen jalkakäytävä voidaan peittää talvella erikoisverkoilla, ei-kudotulla eristyksellä tai jopa kuorilla. Tällöin kaikki piilotetut laitteet on kiinnitettävä tukevasti, jotta ne eivät katkeisi oksia.
 • Pienet yksittäiset muodot voidaan peittää vanerilaatikoilla, joissa on tuuletusaukkoja.
 • Karan kaltaiset kasvit olisi sidottava vahvojen tukien kanssa ja ne on käärittävä mäntypuikoille.
 • Suuri puutarha muotoja voidaan kääritty laaja ei-kudottu kangas useita kerroksia.

Jousilämmön alkupäässä kaikki pajupuun istutukset on poistettu välittömästi. Jos tätä ei tehdä, niin kasvit voivat vypret.

Tällaiset suojatoimenpiteet ovat hyvin todistettuja, mutta ne eivät ole aina käteviä. Tässä tapauksessa yksi erittäin hyödyllinen ominaisuus tulee pelastukseen, jota käytetään onnistuneesti istutettaessa ja hoidettaessa puupöhköä. Tämä kasvi on sävy-tolerantti, joskus jopa sävy-rakastava. Siksi pitopuun istutukset olisi sijoitettava rakennusten, rakenteiden tai isojen puiden peittoon, jolloin ne suojaavat paahtamasta auringon säteiltä ja jäistä tuulta. Parasta on, että laatikko tuntuu veistettyinä osittain varjostettuna tai auringossa avoimella sivustolla vain osa päivästä.

Puutarhojen kausiluonteinen hoito koostuu kasvien ympäröivästä turpeesta tai maan humuksesta, samoin kuin säännöllisessä kastelussa. Koska puupuu on kosteutta rakastava, sen ympärillä oleva maa on pidettävä hieman kosteana, jolloin yläkerros ei kuivu. Kasveja voidaan myös suihkuttaa ilmastimesta kostuttamaan lehtipuita. Talvella kastelua on vähennettävä.

Puutarhojen huolehtiminen on myös laitosten valmistamista talvehtimiseen. Loppusyksyllä, ennen tasaisen kylmän laskun aloittamista, palmupuu tulisi kastella runsaasti kasvien kosteuspohjan luomiseksi. Tämän jälkeen ympäröivä maa on peitettävä turve- tai mäntypuikoilla. Älä käytä pudonnut lehdet mulchingille. Ylikuumentunut keväällä talvikuljetus voi häiritä ilmankiertoa maaperässä ja akselin uran juuret uhkaavat rappeutumista. Tällainen palmupuun istutus talvella mahdollistaa lämpöä ikivihreän lehtien juurille ja kosteudelle.

Jos kasvi on kasvanut astiassa kulttuurin, sitten iässä 2-3 vuotta se voi jo jättää talvella kadulla, aseta potin kasvi ei ole suoraan maahan, ja hänen kappaleita suurempiin säiliöihin täynnä turvetta tai sahanpurua. Kasvin alainen maaperä multaa ja itse kasvi peitetään.

Akselin syöttämisen tulisi olla 3-4 kertaa kesällä käyttäen monimutkaisia ​​mineraali- tai orgaanisia lannoitteita.

Puupuun kasvien hyväksi tärkeä näkökohta on sen hiusten leikkaaminen. Ne tuottavat yleensä 2-3 kertaa vuodessa, jolloin aikuiset istutukset haluavat muotoa.

Puutarhan tuholaiset eivät ole monta, koska kasvi sisältää myrkyllisiä alkaloideja, jotka pelkäävät hyönteisiä siitä. Boxwood voi vaurioitua:

 • Monarthropalpus fly;
 • hämähäkin punkki;
 • boxwood felt;
 • sienitauteja.

Varten vahinkojen ennaltaehkäisy trimmattaessa puksipuu kasveja täytyy huolellisesti poistaa kaikki kuivattuja ja kuivunut oksat sekä prosessin istutus hyönteismyrkky ratkaisuja.

Pupupuu levitetään siemenmenetelmällä ja kasvullisesti. Toinen menetelmä on suositeltava, koska puupohjan siemenillä ei ole kovin suurta itävyyttä. Vihreillä pistokkailla on päinvastoin erittäin korkea juurtuminen, ja ylimääräisen lisääntymismateriaalin ansiosta jokainen leikkaus. Juurtumisleikkausten lisäksi voidaan käyttää nuorten kerrosten juurtumista.

Puutarhan hoito kotona

Muinaisista ajoista paperi on kasvanut huoneen kulttuurina. Kuitenkin kotipuutarhojen hoidolla on omat ominaispiirteensä, jotka ovat luoneet maineen ahtaalle kasvillisuudelle.

Penkkipuutavaran ikkunaluukku olisi valittava itään tai länteen tai yleensä sijoitettava se ikkunan viereen erilliselle jalustalle. Jos kasvipuutarha elää eteläisessä ikkunassa, silloin on välttämätöntä antaa varjo auringolta.

Jotta lemmikkisi ei menettäisi lehtiä, on tärkeää tarkkailla kastelu- ja kosteutusjärjestelmää.

Kuormalavalla ei missään tapauksessa saa kerääntyä vettä - se voi helposti aiheuttaa akselin juurihallin hajoamista.

Laitos on kasteltava päivittäin vähän, samoin kuin spray ilmastin. Syksyllä ja talvella vähentää kastelua minimiin. Talvehtimaan puksipuu olisi joka 6-10˚ ssa voi sijoittaa sen välillä ikkunanpuitteet laakatasoissa vanhan suunnitelman. Nykyaikaisella ikkunoiden puksipuu kasveja talveksi, voit laskeutuu lattiaan lasitettu parveke ovet.

Boxwood elinsiirron voidaan ladata uudelleen. Koska se kasvaa hyvin hitaasti, on suositeltavaa repot 2-3 vuoden välein. Leikkaa buksus huoneen ympäri vuoden.

Jos kasvaa bonsai, on muistettava, että kopio puksipuu ei tarvitse elinsiirtoa. Jos vaurio kasvin juuret voivat yksinkertaisesti dumpata lehdet.

Jos nämä eivät ole kovin monimutkaisia ​​sääntöjä puksipuu kotihoidon täyttyvät, tämä kasvi on monta vuotta miellyttää sinua sen rajaton energiaa ja kauneutta.

Jos sinulla on kysymys, voit kysyä se kommentteja tämän artikkelin alla!

Asiantuntijamme vastata kysymykseen lähitulevaisuudessa (1-2 päivää), rekisteröidy kommentoida ajoissa saada ilmoituksen siitä vastauksesta!

Super. Hyvin täydelliset tiedot. Tavallinen ja yksinkertainen. Kiitos !!

Evergreen puksipuu: valokuvia, istutus, leviämistä ja hoito

Lähes kaikissa maissa Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa yleisiä ja erittäin suosittu ikivihreä puksipuu. Tämä ikivihreä pensas arvostettu hänen paksu kaunis kruunu, joka voidaan helposti muotoinen. Puksipuu (buksusa) kehystetty nurmikot ovat kohtaukset, ulkomainonnassa suojaukset.

Omistajat kotitalouspalstojen käytetään laajasti sitä sisustuselementti puutarhassa, pihalla tai puutarhassa. Tämä johtuu siitä, että holkki on kylmä kestävä, kestää leikkaus ja vaatimaton kasvavilla ja välittämistä.

Boxwood on ikivihreä pensas, jonka korkeus voi olla 2-10 metriä. Välttämätön osa sisustus, hän tuli, koska se on koristeellinen kruunu ja hitaan kasvun. Vuoden aikana Bush voi kasvaa vain 5-6 senttimetriä.

Boxwood eri tummanvihreä soikea lehdet. Hieroen niitä kädessään voi tuntua varsin voimakas haju. Unisexual kukat kasvin koko on hyvin pieni ja huomaamaton. Näistä lokakuussa, hedelmät muodostuvat, on pyöreä laatikko. Harmaa-keltainen kuori puksipuu iän on pieniä halkeamia.

Boxwood luonnossa On yli 30 lajia, joista jokainen on ainutlaatuinen laatua ja löytää tarkoituksensa maiseman suunnittelu.

 1. Buksus Faulkner microphylia on luonnollinen pallomainen kruunu. Se suosii runsaasti hivenaineita hedelmällisen maaperän, säännöllistä kastelua. Se kasvaa hyvin auringossa ja osittain varjossa.
 2. Boxwood Winter Gem microphylia - on nopea tuottaja pieniä lehtiä soveltuu hyvin muodostumista. Hän rakastaa osittain varjossa ja aurinko, säännöllistä kastelua, hedelmällinen maaperä. Ihanteellinen särmäys vuoteet ja topiary työtä.
 3. Grade arborescens on mehevä soikeat lehdet ovat tumman vihreitä ja tiheä kruunu. Se tuntuu hyvältä varjossa lime-valutettu maaperän.
 4. Buksus Blauer Heinz - tämä kyykky hitaasti kasvava kasvi sinertävän lehtiä. Tunnettu kasvava ampuu ylös ja kylmänkestävyys. Sitä käytetään muodostamaan kaareva kuvioita, alhainen kääntyessään, "mattoja".
 5. Boxwood Suffruticosa on soikea lehdet ja pystyssä kasvavien kruunu. Asteen pakkasta. Muodostumiselle sopivissa keskisuurten suojaukset koot.
 6. Grade Sempea - tämä on yleisin puksipuu maassamme. Hän tuo suurta kylmät talvet ja helposti aliarvostus. Koska on mahdollista muodostaa erilaisia ​​muotoja.
 7. Buksus colchica lueteltu Red Book Venäjän federaation. Kaukasian lajike eroaa hitaan kasvun, pieni mehevä lehdet ja korkea pakkasenkestävyys.

Sisäilmaan ikivihreä puksipuu voidaan kasvattaa Bonsai. Täydellinen tähän Grade «Buxus harlandii Hance». Hidas kasvu pensaiden ja pieniä lehtiä voi luoda nämä pienoiskoossa mestariteoksia.

Istutukseen buksusa erityisosaamista ja taitoja tarvitaan. Taimia suositellaan istutetaan syksyllä kauden. Pensaat vuotiaista kolmevuotiaiden siirrettyjen varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Ostaessaan taimet valintoja on parasta pysähtyä säilöversiota. Versot ja lehdet pitäisi olla vihreä, rehevä kruunu. Lehdet keltaisilla pilkuilla Se osoittaa, että kasvi on sairas ja kuolee pian.

Istutus tulisi tehdä pilvisenä päivänä valmiina reikiä, joiden on oltava kaksinkertainen määrä ritari järjestelmän. Pohjasta kuoppaan tulee täyttää turvetta maahan, lehtiä humusta ja hiekkaa (2: 4: 1). Voit lisätä kalium lannoitetta.

Taimi reikään asetettu erittäin huolellisesti. Juuret ovat suoristettu, täytetään ja tiivistetään. Syvennys muodostuu varren ympärille, ja kasvi on karistanut. Maaperään noin istutus suositellaan multaa agrovoloknom tai havupuiden kuori.

Pensaiden kasvoi vahva ja tiheästi lehtivihannekset, heille maa on:

 • hyvin valutettu;
 • hengittävä;
 • löysä;
 • ravitsevaa;
 • neutraali happamuus;
 • savimaata.

Boxwood voivat kasvaa köyhä maaperä. Tällöin kruunu on tiheä ja paksu, mutta sen kasvu hidastuu selvästi. Sen vuoksi tällaisissa maaperässä on suositeltavaa lisätä kompostiin ja sammutettua kalkkia.

Osti marraskuussa taimet buksusa paras tilapäisesti prikopat myötätuuleen varjoisa paikalla puutarhan, sirotellaan valoa läpäisevän maaperän. Talvella ne täytyy piilottaa lunta. Pysyvään pensaat istutetaan huhtikuussa.

Oikein istutettu kasveja juurtuvat kolme viikkoa. Tämän jälkeen voit aloittaa koristeeksi pensaita. Tarve on paitsi kaunis muoto, mutta myös lisätä juuren kasvua ja hyvää kasvua vihermassa.

Ominaisuudet huolta ikivihreä puksipuu

Huolehtiminen pensaat on yksinkertainen riitä, vaan Sillä on omat erityispiirteensä ja vivahteita.

 1. Lämpötila. Laitoksessa voi sietää pakkasta, mutta lämpötiloissa alle 20C voi kuolla. Siksi Loppusyksystä pensaiden suositeltavaa kääri materiaalia, joka pystyy suojaamaan niitä joutumasta kylmien päivien auringonvaloa ja tuulta. Alueilla, joilla ankarat talvet parempi valita kylmää kestäviä lajikkeita ja istutus ne maahan poluzatenennyh.
 2. Valaistus. Auringonvalolta box-puita olisi suojeltava. Puita istutetaan avoin aurinkoinen alueilla luoda keinotekoisia sävy, joka suojaa lehdet palamiselta. Buksusy siedä varjoa ja kasvaa hyvin lähellä muita puita.
 3. Kastelua. Istutettu tontille puita tarvitsee kastelua vain kesällä. Kuivalla säällä, ne on kasteltava joka kuukausi. Samalla kasvien ympärille tulee niin usein kuin mahdollista löysätä maahan. Jokaisella kastelu pensaat suositellaan järjestää suihkussa pestä pois lehtensä saostetaan pölyä. Lyhyt suihku ja myönteinen vaikutus juurtumista taimet.
 4. Lannoite. on suositeltavaa käyttää erityisiä muotoiluja ikivihreät hyvän kasvun ja kehityksen puksipuu. Kevät kasvit syötetään lannoitetta fosforia, kaliumia ja typpeä, ja syksyllä - superfosfaatin ja kaliumsuola. Ratkaisut väkevää lannoitetta voi vahingoittaa juuristo, joten se on parempi tehdä kuivassa muodossa, jakautuu tasaisesti rungon ympäri.
 5. Aliarvostus. Jotta haluttu muoto pensaita, kaksi tai kolme kertaa vuodessa, hiustyyli. Tämä tulisi tehdä vain viiniköynnöksille tai oksasakset. Kuinka usein puiden leikattava, sitä paremmin ne on kastella kuromiseksi menetys ravinteita.

Hoito puksipuu kotona

Buksus kuten ympäristön kulttuurin melko arvaamaton. Siksi kotiin hoitamaan heitä täytyy saavat tiettyjä sääntöjä noudattamalla.

 1. Paikka kasvi on valittava kevyt, mutta ei suoraa auringonvaloa. On parasta kasvaa puksipuu lähellä Itä-ja Länsi-ikkunat.
 2. Kastelu tulisi olla säännöllistä. Kasvia kastellaan ja suihkutetaan pieninä annoksina ilmastin. Varmista, että öljypohja ei kerry vettä. Tämä voi johtaa homeelle juuriston.
 3. Talvella, optimaalinen lämpötila buksusa on 6-10C. Tämän potin kasvi voi laittaa lasitettu parveke ovet tai väliin kaksinkertaiset ikkunat. Talvella kastelu on vähennetty minimiin.
 4. Boxwood istutetut 2-3 vuoden välein. Tämä pitäisi tehdä huolellisesti. Jotta ei vahingoittaa juuria, kasvi vanhasta potin saa multakokkare.
 5. Trim pensaat huoneita ympäri vuoden.

puksipuu levittävät pistokkaita, kerätään kesäkuun lopusta heinäkuun puoliväliin asti. Voit tehdä tämän, valittu lignified juuressa nuoret versot kolme internodes.

Viipaloitu kahteen solmuväli pistokkaiden kahdessa ylimmässä levyt upotetaan seokseen, jossa on turpeen ja puutarha maaperän. Pinnalla, olisi vain lehtiä. Voit luoda kasvihuoneilmiötä, pistokkaat peitetty tai lasipurkkiin. Säiliö sijoitetaan lämpimään, kevyt paikka, mutta ei suorassa auringonvalossa. Kastelu pitäisi olla usein, mutta ei runsas.

Noin viikkoa myöhemmin pistokkaita juurtuu ja kasvaa. Tällä hetkellä ne täytyy istua erilliseen astiaan. Auki maahan taimia istutetaan syyskuun alussa. Asti pakkasta, niillä pitäisi olla aikaa juurtua hyvin. Talvi taimet peitettiin materiaalia, kuten nuoret box-trees pelkäävät pakkasta alle 15C.

Suuri merkitys hoidossa buksusom soittaa suojella sitä tuholaisten ja tautien ehkäisyyn. Asianmukaista hoitoa pitäisi olla mitään ongelmia, mutta yleisin vaarat olisi tutkittava.

From tuholaiset voivat Puksipuu kärsivät koi, lehti midge tai kirppuja.

 1. Borer - koi joka voi lyödä laajoja alueita vihreitä pensaita. Sen toukkia sotkea web versoja ja lehtiä, aiheuttaen kuivumista kasvinosia tai koko pensas. Värin vaihtaminen puksipuu lehtien tulisi tarkistaa läsnäolo koi toukkia. Sairaat puut hoidetaan erityistä huumeita.
 2. Arkki kirppu kiinnitetty lähtee valkoinen väri ja taipuu niitä. Vaikuttavat lehdet on poistettava, ja kruunu kahva mineraaliöljy.
 3. Midge selvää nodulaarinen turvotukset alimman ja ylhäältä keltaisia ​​pisteitä. Lehdet kuihtuvat ja kuolevat. Tämä edellyttää säännöllistä leikkaus ja kemikaalit.

Kaikkein esiintyviä sairauksia puksipuu voi erottaa kadota lehdet ja sientä Cylindrocladium buxicola herättävä kuolion versot sieni Volutella Buxi. Molemmissa tapauksissa Se tarvitsee karsimisesta tartunnan oksat ja versoja. Käsittely sienitautien ei kestä sairauksia. Mutta sitä voidaan käyttää ehkäisyä.

Maiseman suunnittelu buksus erittäin suosittu hedge vihreä siivet, kehystys rabatok ja kukkapenkit. Hänen pensaita voi tehdä kaikenlaisia ​​geometrisia muotoja ja lukuja.

Kasveja voidaan antaa muodoltaan pyramidi, pallo, kartio tai soikea. Niitä voidaan käyttää koristella etupihat, polut ja kukkapenkkien.

Tall lajikkeiden puksipuu, jotka sisältävät "Rotandifoliya" ja "Latifoliya" Niitä käytetään muodostamaan suojaukset. Epätavallinen linnoitus toisenlainen «Handorthiensis». Alkuperäinen ja kaunis näyttää siltä siivet, jota vasten ruusut kukkivat.

Buksus Hedge istutus on paras keväällä. Tätä varten kuoppa, niiden välinen etäisyys tulee olla 30-40 senttimetriä. Versot erotetaan säiliön, joka on sijoitettu osaksi valmis reikä, peitettiin maalla ja kastellaan.

Hyvä näyttää puksipuu sängyllä yhdessä Heuchera. Järjestää pensas punaisella lehdet keskiosassa, reunat voidaan istuttaa puksipuu. Taustanaan vihreän Heuchera tulee kontrasti ja näyttää erittäin mukava.

jos muotoa puksipuu tahansa luku tai kappaleen itse voi, niin voit aina käyttää palveluja ammattilaisia, tai ostaa valmiina, alkuperäinen kasvi.

Jollei kaikkia sääntöjä istutus ja hoito puksipuu, tehtaan monta vuotta ilahduttaa sinua sen kauneutta. Muotoillun siitä suojaa, muodot ja luvut sisustaa infield kateuden kaikki naapurit.

Boxwood - pensaat puutarhakoristeet

Eurooppalaisessa puutarhoissa ja puistoissa, maisema näyttelyitä on nähtävissä kaiverruksia tuoreita versot vihreä lehdet. Ainutlaatuinen kasvi, joka on täydellisesti muotoiltu, menettämättä kykyä kasvaa ja kehittyä, on nimeltään Buxus sempervirens. Sen kuin kaikki suunnittelijat maailman erityinen ominaisuus ilmentää mitään Fantasy Artists.

Buxus sempervirens: Millaisia ​​ominaisuuksia

Buxus sempervirens tai puksipuu yhteisiä, ikivihreä osa niistä harvoista, vain noin 70 lajia, perheen puksipuu. Tämä on yleisin muoto koriste pensas, joka kasvaa Etelä-ja Keski-Euroopassa ja Länsi-Aasiassa. Pohjoisilla alueilla on havaittu ainoastaan ​​kasvihuoneissa ja konservatorioiden. Tämä johtuu siitä, että laitos ei voi kovissa pakkasissa.

Maassamme voidaan nähdä kulttuurin istutuksia eteläisillä alueilla. Siellä sitä käytetään koristeluun puistoissa ja puutarhoissa sekä topiary luoda elävä veistoksia. Yksityisissä puutarhoissa, puksipuu käytetään luomaan suojauksia ja harvoin.

Vapaassa kasvu ja se, ettei leikkaaminen Buxus sempervirens kasvaa jopa 3 metriä tai enemmän ja voi muuttua paksu bonsai puun. Pääotsikko «buxe» (puksipuu), käännetty Latinalaisen kuin "tiukka". Tämä viittaa siihen, kuorta ja versoja, jotka iän ovat erityisen vahvuus.

Aikaisemmin Euroopassa puksipuu metsät kaataa armottomasti. Tämä johtui siitä, että puu on rotu käytetään käytännön tarkoituksiin. Siitä tekivät huonekaluja, koriste-luvut, käyttää polttoaineena. Siten luonnon istutus maahan levisi melkein ei selvinnyt.

Nuoria versoja kasveja, joustava ja ohut, on väriltään. Ne kasvavat suoraan ylöspäin, ettei se ole kallellaan sivuun. Siksi kruunu ikivihreä puksipuu ei leviää, kompakti ja siisti edes muodostaen.

Ikivihreä puksipuu Luontoismuotoinen hitaasti kasvavia pensaita. Kaudella, ne antavat hieman enemmän, joka on korkeintaan 15-20 cm. Kuitenkin eliniän ajan voi kestää jopa 500-600 vuotta.

Toinen osa Bushin nimensä sen kyvystä ylläpitää vihreä lehdet ympäri vuoden. Lehdet on järjestetty toisiaan vastapäätä, erittäin tiheään peitetty haara. Heillä on pyöreä muoto. Keskellä arkin on jaettu kahteen litteän liuskan aivan yhtä suureen osaan. Reunat Hänen sileä, lovia ja väärinkäytöksiä. Koot - pieni, 1,5-5 cm pitkä ja 0,3-2,5 cm leveä.

Päällimmäinen arkki on kova, nahkea pinta. Se on täysin sileä ainutlaatuinen kiilto. Alaosan kosketusnäytön hieman helpompia.

Maalaus jousilehdet kirkkaassa valossa on valo vihreä väri. Ajan se kyllästyy ja tulee uskomattoman tumma, kunnes ruskea ja musta sävyjä. Että se pysyy kaiken myöhempänä ajankohtana. Syksyllä lehdet eivät kuulu. Hän huusi oksat talvella, koristelu synkkä maisemia.

Buxus sempervirens - kukinnan pensas. Kuitenkin erityisen arvokkaita sen silmut eivät. Ne muodostuvat axils lehtien pari kappaletta muodostavat korville. Ne kukkivat maalis-huhtikuussa. Pieni, huomaamaton näköisiä kukkia värjätty keltavihreä väri. Niiden tärkein etu - erinomainen maku.

Sijasta laskenut hedelmien kukat muodostuvat kapselin koko 0,5-1,5 cm, jossa on kolme liitintä. Ne muodostuvat ja kypsyvät myöhään syksyllä - alkutalvella mustia siemeniä. Ne ovat melko suuria, kuten omena siemeniä, jotka soveltuvat jalostukseen, ja on hyvä itävyys.

Buxus sempervirens: muodot ja lajikkeet

Euroopassa ja Länsi-Aasiassa, neljä lajikkeet puksipuu ovat yleisiä, jota jotkut tutkijat uskovat maantieteellisen muotoja buksusa ikivihreä. Merkittävin niistä - Baleaarien puksipuu - asuu Baleaarien, Portugali, Espanja, vuoristossa Pohjois Marokko. Sille on ominaista suuri koko ja nopean kasvun arkin. Se on korkea koristeellinen ominaisuuksia.

Kuitenkin meidän viljelijöille, tämänkaltaisen ikivihreä buksusa lähes tuntemattomia. Se ei sovellu kehittämiseen ankarissa ilmasto vahvojen pakkasta ja lämpötila laskee syksyllä ja keväällä.

ikivihreä syytä huomata seuraavat lajikkeiden puksipuu:

 1. «Latifolia»: kasvaa jopa 4 metrin korkeuteen, reagoi hyvin leikkaus ja kruunu muodostumista, käytetään pääasiassa luoda suojauksia;
 2. «Rotundifolia» - yksi harvoista lajikkeita, jotka kestävät talven pelottomuus ja kykyä sietää alhaisia ​​lämpötiloja. Ainutlaatuisuus tässä tietyssä muodossa on vihreä sinertävä sävy väri lähtee. Tämä antaa kasvin erityistä armoa ja hienostuneisuutta;
 3. «Handsworthiensis» - matala pensas erityisen vahva versoja, joita käytetään kaiverrus;
 4. «Suffruticosa» - alamittaiset luokka vain kumartaen maahan, - kasvaa hyvin varjossa puiden, konteissa ja altaita.

Kukin lomake on oma ikivihreä puksipuu tapaaminen. Tall lajikkeet käytetään peittämään ruma puutarhan osat. Tiheä istutus muutama kasveja pystyvät sulkemaan sivuston uteliailta katseilta, tai että osa siitä, joka ei kuulu yleinen tarkastelu. Niitä voidaan käyttää elävänä verhot kehystys kaunis ja vehreä pensaat kukkivat kasvit, kuten ruusut.

Taustaa vasten vihreää puksipuu hyvin hoidettu kirkas puutarhan kukkia. Niin usein hidastanut lajikkeita kehystävät kukkapenkit kasvaa kääntyessään.

Vuodesta buksusa ikivihreä luoda monimutkaisia ​​muotoja, jotka nyt normaali puutarha sisustus. Koska kasvi kasvaa hitaasti, kuten maisema-ihmisen aiheuttamien luomisen tuen muodostavat koko kauden. Jos pensas viljellään säilytysväline, että talvella se siirretään huoneeseen, jossa hän jatkaa miellyttää hänen läheisensä erinomainen koriste ominaisuuksia. Maissa joissa on kylmä ilmasto istuttaminen löytyy ostoskeskuksissa, valtava hallit ja auloissa toimistorakennusten. Joten Buxus sempervirens muuttuu huonekasvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin