Bender profiilin putken käsillään piirustusten

Miten tehdä omin käsin profilegib

On järjestely osan tai valmistetaan villa-puutarha kausi on tarve kaaria profiilin putken. Niitä tarvitaan rakennettaessa kasvihuone, huvimaja tai katos kokoonpano. Ostaa jo taipunut kaaren kallista - hinta on korkeampi kuin kaksi kertaa samalla tasolla vuokraus. Exit - tehdä omiin käsiinsä, ja helpottaa prosessia (käsissä se on erittäin kova) tehtävää varten muotoputkeksi taivutin. Meidän on oltava avoimia U tai kulmia, liikkuvan pyörät ja joitakin lisätietoja. Työkaluja - Bulgarian levyn metallille, hitsauskone, linja.

Kone taivutus profiloitu putkien rakenteellisesti poikkeaa tavanomaisesta. Tämä johtuu ensinnäkin profiilin suurempi taivutusvastus jännityksiä, ja toiseksi, että taivutussäde tarvitaan yleensä suuria. Koska suunnittelussa on kolme leikkeet. Kaksi niistä on paikallaan, yksi liikkuu. Avulla liikkuva tela ja kaarevuussäde muuttuu. Yleensä muotoisen putken taivutin on kahdenlaisia: keski tela ja liikkuvan pään kanssa (oikea tai vasen - valinnainen).

Bender profiilin putken kädet, voit tehdä erikokoisia

taivutustyökalu liikkuu laitteen kanssa toissijainen rulla

Kaksi äärimmäisen rulla asennettu runkoon liikkumatta. Niitä kasvatetaan tason yläpuolelle pohjan. Keskimääräinen rulla keitetty erityinen U-muotoinen runko. Keskellä sen pitkän puseroita asennettu kiristysruuvi on suuri halkaisija. liitteenä kolmannen rullan (voidaan hitsata) alapäähän ruuvin. Pyörittämällä telaa ruuvi lasketaan ja nostetaan muuttamalla taivutussäde profiilin putken.

Suunnittelu taivutus työkalu muotoinen putki, jossa on liikkuva keskimmäinen tela

Jonkin hitsattu pilvi kiinnitetty rullien avulla, joka putki on rullattu koneen läpi. Liikkuvan voitaisiin käyttää vähemmän työtä, kaksi kiinteää rullat on yhdistetty ketjun. Tehokasta vääntömomentin ketjupyörän rullat on hitsattu (pyörällä voi), ne poimia ketjun. Tämä yksinkertainen mekanismi tekee taivutus muotoinen putki on paljon helpompaa.

liikkuva tehdä oikealle tai vasemmalle rullan tässä rakenteessa. Hän liikkuu pohjan. Tämä osa on kytketty muuhun sängyn avulla voimakas metallia saranat.

Piirustus taivutuskoneen profiilin putken lavahissi

Voi muuttaa korkeutta nostolaitteen avulla, kuten on esitetty kuviossa. Korkeus alustan tässä tapauksessa on valittu korkeudesta riippuen väriin. taivutussäde muuttuu korkeusmuutokset liikkuva osa pöytää.

Taivutus kone profiili, jossa on nostolavan

Toisin kuin edellinen malleja taivutin muotoinen putki on asetettu liikkeen keskeinen tela - kahva hitsattu. Että tarvittavan voiman pienentämiseksi voidaan myös hitsata kaksi kiinteää ketjupyörän ja rullat vääntömomentin ketjun läpi.

Mitä materiaaleja tarvitaan ja vivahteita rakentamisen

Pohja on tehty kanavan tangontaivutuslaitteen työkalu tai kaksi hitsattu kulmista. Paksuus hyllyjen - vähintään 3 mm, leveys takana hyllyt ja sill säätää saatavana olevat osat. Yksi sääntö - jalusta aina massiivinen ja luotettavia.

Reunoille useita reikiä voidaan tehdä alustalla. Niiden kautta voit korjata koneen raskasta Alaosa on suuri halkaisija. Kiinnittäminen on välttämätöntä, kuten taivutus putket paksu seinä on tarpeen ponnistelemaan ja helpompi työskennellä, jos kone on kunnolla kiinni.

Tässä on kehys hitsattujen nastojen kiinnittämiseksi liikkuvan rullan

Muutama sana rullat. Niiden pitäisi olla hyvälaatuista, mieluiten karkaistusta teräksestä. Se on rullien ja akselin että heillä, muodostavat suuren osan kuormasta.

On sanoa muodossa rullat. Ne eivät saa olla sileä - reunoilla olisi rullat eivät niin "walk" putki rullauksen aikana. Vain sellaisissa olosuhteissa kaaren profiilin putki on sileä, eikä pokruchennoy. Ihannetapauksessa kunkin putken koko on sen rullat. Mutta sitten rakentaminen on monimutkainen - ne on tehtävä poistettavissa, ajatella luotettava tapa kiinnitys. Toinen vaihtoehto - tehdä rullien monimutkainen muoto, kuten kuvassa. Raivata muutaman askeleen eri putkikokoja.

Rullat taivutus profiloitu putkien erilevyisiä

Samaan kuva voidaan nähdä, että ylempi osa runko on epätasainen ja rosoinen. Nämä hampaat voivat järjestää rullat eri etäisyyksillä ja siten myös säätää taivutussäde.

Yleensä kerätä kotitekoinen taivutuskoneet muotoinen putkia, mikä on käsillä, tai löytää / ostaa edullisia. Joka on mahdollisuus - hioo videoita, lisätä laakerit. Kuka tämä ei ole mahdollista, käytä mitä on olemassa - ennen hihat polkupyörän pyörät. Yleensä on välttämätöntä ymmärtää rakenteen ja

Temppuja helpottaa Putkien taivutus

Rullat liikkua paremmin suuntia. Mutta periaatteessa sillä improvisoidun taivutus väline, jota käytetään vain satunnaisesti, voit tehdä haltijoille pois nurkasta tai kanava. Tee reikä heitä, mikä on hieman suurempi kooltaan kuin akseli, jolle istua alas rullan. Tämän akselin tiputtaa rullanpitimien läpi reiät ja jotenkin korjata ne (ainakin kaksi Hitsipisteiden jarruttaa). Työskennellessään paremman kurssin, voidella kitka paikoissa rasvalla tyyppiä lithologic. Teollisuus- ja puoliksi teollisuustuotanto ei ole hyvä, mutta valmistukseen kaaren kasvihuoneessa tai huvimaja kädet - juuri oikea.

Esimerkki työstetty rullat

On toinenkin temppu, joka auttaa vähentämään ponnistus taivutettaessa muotoputkeksi. Voi käyttää periaate lisätä lähetyksen polkupyörän. Käytä, muuten voi olla tähdellä pyörällä. Tässä tapauksessa kahva, jota käytetään telojen, on hitsattu pieni hammaspyörä. Se sijaitsee jossakin kehossa. Akselin akseli on hitsattu suurempi hammaspyörä (hampaat, mutta jolla on sama nousu). Kaikki tämä on liitetty sopivaan ketju.

Tällaisen vääntövoimansiirto laite ei tarvitse sähkö - toimii helposti

Ja toinen parannus - jatkuvassa käytössä taivutus työkalu profiiliputkesta, on järkevää koneellistaa. Tässä tapauksessa laittaa moottori, joka toimii alhaisella nopeudella.

Suuruusluokkaa taivutus muotoinen putken hätävara koneita

Kerrallaan saa tarvittavaa taivutussäde olet todennäköisesti onnistu - liikaa vaivaa tarvitaan tähän. Luoda manuaalisesti on epärealistista. Haluttu taivutus useaan kertaan:

 • Ensimmäinen, laittaa rullien niin että sillä on pieni mutka, putki on rullattu yhteen suuntaan ja sitten poistettu telojen paketoitu ja työnnetään toiselle puolelle. Käyttöön tarpeen saada täsmälleen kaarevan putken.
 • Kanssa samassa asennossa rullat veti sen useita kertoja, niin kauan kuin kaarevuus ei lisätä.
 • Jos vaadittu taivutussäde ei saavuteta, muuttaa rullan asentoa, ja jälleen toista toimintaa.

Liikkuvan sähköinen putki taivutin

Muuttamalla kaarevuussäde muuttuu vähitellen, tai hätävara taivutuskoneet kaaren muotoinen putki ei tehdä. Mitä tehdä, jos olet toistaa saman mutkan? Tee luokittelu - huomata, miten high roller muutti monta kertaa rullattu kussakin asemassa. Toistamalla erot jos on, vähäinen.

Monimutkaisuus taivutus on, ettei asteikko on vaikeaa ilman kokemusta saada alkunsa taivutussäde. Ennemmin tai myöhemmin saat sen, mutta voit pilata samalla paljon tavaraa.

Selitykset ja valokuvia on hyvä asia, mutta nähdä kokoonpano prosessi tai toiminta valmiin yksikön on paljon hyötyä. Ensimmäisen video jää kokoonpano prosessi (hitsaus) Manuaalinen taivutus työkalu muotoinen putki. Valitaan liikkuvan keskimmäinen tela.

Profiloiduiksi putkikäyrää konehuoneeton

Hanki kaaren muotoputkeksi ilman profilegiba kahdella tavalla - hitsaamalla ja malli. Aloitetaan hitsaamalla.

Get kaaren hitsattu

Muotoisen putken kahvimylly lovettu toisella puolella. Tehdä ne 15-30 cm riippuen halutusta säde, poikkileikkaus ja seinämän paksuus. Leikkaukset eivät kosketa toisella puolella - joka on ulkopuolella.

Tulos taivutus hitsaamalla

Näin valmistetut vara taivutettu, jolloin saatiin haluttu taipua. Ja luotettavuuden kaaren reunat voidaan kiinnittää hitsaamalla sauva. Sitten siirtää hitsaus kaikissa leikkaukset, panimo niitä. Ja viimeisessä vaiheessa - hionta hitsit ja korroosion hoitokoostumuksissa.

Ohut-muotoinen putki voidaan taivuttaa käsin, käyttäen malleja. Jos tarvitset joitakin erityisiä muodossa, se voidaan leikata pala paksua vaneria tai lastulevyä, asennettuna pöydälle käyttäen kiristimet. Penkillä, jossa pitäydymme putkeen, jolloin kappaleet 8-10 reikää. Template piirre näitä aukkoja.

Prosessin saamiseksi kaaren muotoinen putki mallin avulla

Toiseen päähän putken reiän toistetaan niitä kautta putken kiinnitetty työpöytään. Nyt vapaa pää putken vähitellen alkaa vetää, mutka muodostaen toistuvan muodon. On tarpeen vetää tasaisesti ilman nykäyksiä.

Mallipohjaa voidaan tehdä paikan päällä. Maa tukossa putki-tapit (syvyys on vähintään puoli metriä). Ne muodostavat halutun kaaren. Voit lopettaa kädenvääntöä kaksi cola, jotka sijaitsevat puolella kaaren. Etäisyys, joka on tarpeen astua syrjään, hieman enemmän kuin leveys putken.

Template päällä

Työntämällä putki, vedä suuntaan kaaren. Toimia on iso, töitä. Se voi vain kääntyä ohutseinämäisen saumattomien putkien. Vuonna ommel on liikaa vastusta hitsin alueella. Hänen kätensä on erittäin vaikea voittaa.

Miten tehdä oikeita Bender profiilin putken käsillään

Joissakin tapauksissa on tarpeen taivuttaa profiloitu putken muotoinen kaaren. Tämä edellyttää erityistä osaamista ja työkaluja. Erikoistyökaluja auttaa luomaan Bender profiilin putken käsillään. Tällaisille tuotteille ei tarvitse ostaa kalliita laitteita ja materiaaleja. Lue lisää materiaalissa alla.

Vaihtoehto kotitekoinen kone

Ennen kuin aloitat taivutusvälineeseen tuottaa muotoputkeksi kädet, haluat tietää, mitä tarvitaan tällaisia ​​laitteita. Bender on asetus, joka auttaa flex valitun kohteen eri materiaalista, jolla on haluttu säde.

On olemassa eri versioita käsi malleja tarkoitettu taivutukseen teillä

Elementti voi olla valmistettu teräksestä, muovista tai alumiinista ja on profiloitu. Taivutuskulman vaihtelee 0-180 astetta.

Hyödyllistä tietoa! Valmistettujen laitteiden on useita eri tyyppejä, joten ennen kuin niiden valmistus pitäisi valita paras vaihtoehto.

teolliseen tarkoitukseen laitteet voidaan luokitella menetelmän mukaisesti taivutus tai toimilaitteen tyyppi.

Improvisoitua laite voidaan valmistaa halvoista materiaaleista ja tarpeetonta

Luokitus laite toimilaite

Erilaisia ​​koneita käytetään tuotannon mittakaavassa. Auttaa tuottamaan sopivaa tyyppiä benders käsillään varten profiloitu putkien - ammattikäyttöön sekä kaaviot.

Siellä ovat seuraavia laitteita:

 • Hydrauliset koneet ovat paikallaan tai käsin. Niiden avulla voit taivuttaa osia, joiden halkaisija on 3 tuumaa. Näiden laitteiden tuotannossa. Niiden avulla ajaa valtavasti työtä.

Esimerkki hydraulinen laite

 • Sähkömekaaninen suunnittelu sopii käsitellä mitään valtateitä. Mahdollisuuksia elektroniikan avulla laskea tarkasti taipumiskulman ja tarvittavan puristusvoiman.

Sähkömekaaninen mallien ansiosta voimme työskennellä entistä monimutkaisempia tuotteita

 • Kädessä pidettävä laite, jota käytetään kääntyvät tuotteiden pieni halkaisija.

Käsivipu ylimääräisellä mallin

Suoritusmuotoja laitteiden menetelmän mukaisesti taivutus putkien

Yksityiskohta voidaan taivuttaa eri suoritusmuodoissa. Taivutuskoneet luokitellaan taivutus menetelmä:

 • Segmentti varustettu erityisellä mekanismin, joka mahdollistaa salakuljettaakseen putkeen ja taivuttaa se tietyssä kulmassa.

Segmentin manuaalinen Bender

 • Varsijousi varustettu erityisillä kiinnityslaite, joka on taivutuselementti.

 • Keväällä laitteissa on erityinen jouset, jotka auttavat taivuttaa muovituotteet.

Vaihtoehto kierrejouset

Erillinen laitteen valmistukseen

On olemassa erilaisia ​​muita materiaaleja, jotka kertovat, miten tehdä putkenväännin profiloida omiin käsiinsä: piirustukset, video- ja ammatilliset järjestelmät auttavat luomaan laadukkaan suunnittelun.

Käyttö hätävara rakentamisen

yksinkertainen kotitekoinen versiot laitteiden harkitsemisen arvoinen. On mahdollista rakentaa yksinkertainen mekanismi käyttäen templaattina ja tietylle säteelle. Nämä teknologiat mahdollistavat käsitellä alumiinin ja teräksen putki. Malli, voidaan luoda tavanomaisia ​​levyt. Tällöin on valittuna, joiden halkaisija on suurempi kuin putket, jotka edellyttävät taivutus. Hyväksytty levyt tarvitsevat turvallisesti, niin että putki ei voinut hypätä pois niistä. Luoda pyöristetty kouru levyt leikataan alle tarvittavat tiedot. Puinen artikkeli on liitetty kestävä alustaan ​​ja asennettu tiiviisti vastakkain kiinnittämiseksi työkappaleeseen.

Piirustus aukirullauskone

Tehty omin käsin tuote voi taivuttaa, vaikka elementit paksut seinät. Tämä edellyttää käytön vinssi. Kun käytetään profilointilinjat ei käytetä käsittelyyn viisteet levyt. Tuote on kiinnitetty erityistä rajoittavia laitteita.

Käyttö ketjunsiirtoaineen

Puu on myös mahdollista luoda liikkuvan versio putken taivutin, mutta se tarvitsee erityistä polyuretaani telojen tai laakerit. Valmistettuja tuotteita pehmeämpiä materiaaleja voidaan tehdä puusta koneiden taivutus ja jäykempi runkoverkot tarvitsevat metalliosia.

Asennuksessa tarvitaan lisätietoja

Hydraulinen taivutuskoneet kädet varten muotoinen putki: piirustuksiin ja erityisesti piirejä

Erityistä huomiota vaaditaan luominen hydraulisen rakenteen. Suorittaa tämän tyyppinen laite tarvitsee kanava, liittimeen, jossa on erityinen asema, rullat ja kenkä. On tarpeen poimia metallilevy, jonka paksuus on suurempi kuin 3 mm.

Jossa käytetään hitsaukseen kestävästä kanavan rauta elementti suoritetaan järjestelmän muodossa suorakulmion. Sen korkeus tulisi olla sama kuin väriin. Tämä elementti on näytellä työntämiseen. On tärkeää valita laadukkaita videoita tarkka käsitys valitusta putken.

Kotitekoinen hydraulinen järjestelmä

Tällainen hydraulinen yksikkö on monia etuja. Tämä yksinkertaisuus valmistuksessa edullisia ja mukavuutta malli. Tällaisen asennus voidaan taivuttaa tahansa putkia jopa kylmänä. Tiedot näytetään miten tehdä Bender omin käsin profiilin putken, video alla.

Piirustus hydraulisen järjestelmän avulla liittimeen

Video: esimerkiksi itse tehty hydraulinen putken taivutin

Rolling käsintehty kotitekoinen Bender profiilin putken käsillään: video ja järjestelmät

Valittu elementti prosessoidaan vierintäjyrsinkone tietyllä tavalla. Yksityiskohta on asennettu rullien ja on asennettu oikeaan asentoon. On kädensijan liikkuu ketjun ja siirtää akselit. Seurauksena profiloitu putki ja on taivutettu ennalta määrättyyn haluttuun suuntaan.

Liikkuva mekanismi runkoon

seuraavia vaiheita täytyy suorittaa luoda liikkuvan yksikön:

 • Massivipidin ja erityinen rullat, joissa mekanismi. Jos on piirustuksia, on mahdollista tilata samanlaista työtä asiantuntija.

Rullat tehdään tavanomaisella sorvi

 • Laite on asennettu kolme akselia.
 • Tehty ruuvimekanismilla suunnitteluun. Ja kanava on rykmentti. Se kantoi reiät kiinnittämiseksi akselin ja kierteillä säätää puristustelan.

Laite liikkuvan yksikön

 • Kaikki elementit ovat aio käyttää hitsauskone.
 • Suunnittelun puristustela on asennettu erityinen jousi. Puoli akselit on kiinnitetty ketjulla. Myös hitsattu kahva, vastaa kierto.
 • Aseta tunkki, jonka avulla voit hallita puristusvoimaa.

rakenne poikkipinta

Benders Profiilisisä- putket voivat luoda omia. Yksinkertaisiin sopivia työpaikkoja puun kalusteet. Jos letkuja on pääasiallinen toiminta, tarvitset tehokkaampi kone.

Voit tehdä laadukkaita instrumentti jätemateriaalien

Video: Vinkkejä manuaalisen koneen

Olemme kysymykseesi? peruuttaa vastaus

Luokkien huonetta

kysely Kuukauden

Kaikki oikeudet pidätetään

On kokonaan tai osittain käyttää materiaalia sivuston välttämättä aktiivinen suora yhteys.

Bender omin käsin

Työn aikana sivustolla tai autotallissa tarvitaan usein taivuttamaan muutamia putkia vaihtelevan ympärysmitta. Tai vaihtoehtoisesti, jotta teräslevyjen puoliympyrän bar. Voit tehdä tämän, käytä laitetta, kuten Bender, mutta hankkia tehtaan malli teoksia parin kolmesta - ei halpa ilo. On helpompaa tehdä yksinkertainen putki taivutin kätensä, pystyy taivuttamaan putken halutun kokoiseksi. Yksinkertaisin ja suosituin versio tästä suunnittelu ja katsomme tänään.

Muotoiset putket, joilla on eri osia, katsotaan nyt suosituin ja laitteistoa käytetään rakentamisessa kasvihuoneita, suojien, autotallit, luoda aitoja, rakentamisen aikana putki, ja niin edelleen. Ja tuotannon useimmat näistä tuotteista on tarpeen taivuttaa putken tämän tai että kulma, mutta ilman erikoislaitteita ei selviä.

Siten, Bender - on erityinen laite, jonka kautta useimmissa tapauksissa ja putken mutka, mutka kulma voi olla erilainen (sisällä 0-180 astetta). Aseman modernin taivutustyökalulle usein sähkömekaaninen tai hydraulinen.

Kiinnittää huomiota! Laitteen avulla kuvattu artikkelissa voi taipua tuotteita mitä tahansa muotoa (kattilat, kaasun ja veden, ja lisäksi, putki voi olla sekä teräs ja kupari, alumiini tai metalli-muovi).

Soveltamisala taivutus työkalu on varsin laaja - se löytyy rakennustyömailla, luoda lämmitys- / vesihuollon, teollisuuslaitokset, jne .. Bender teki oman - on välttämätön asia taloudessa, jota voidaan käyttää erilaisiin töihin. Jos esimerkiksi aikovat perustaa oman kätensä ilmastointi, tuuletus tai lämmitysjärjestelmä, on vaikea tehdä ilman tätä konetta.

Erityiset laitteiden suunnittelussa riippuu ennen kaikkea sen tarkoitus, mutta ehdottomasti Bender kuuluu:

Huomaa myös, että runko voi olla avointa tai suljettua. Ottaa huomioon sylinteriin, se on - tämä on tärkein osa laitetta, joka suorittaa tehon funktiona.

Myös kaaviossa taivutustyökaluun kädet antolaite on läsnä, joka sijaitsee takaosan kotelon; samaan paikkaan, joka sijaitsee ruuvin varoventtiili kahva. Mutta päälle sylinterissä on putki, jonka läpi sisälle on täytetty öljyllä ja sen taso tarkistetaan. Pohjaan sijoitettu pidike on ruuvattu kierteeseen, joka sijaitsee etukansi, ja sitten painaa erityinen lukitusmutteri. Lisäksi hihna on kiinnitetty, ja pari ruuvia.

Manuaalisesti saada soveltavan sisäänvedettävä hyllyssä, palaa takaisin jousen läpi, joka sijaitsee sylinterissä. Tangot taivutus työkalu toteutettu hitsattu rakenne. Poikkisuunnassa levyissä on reikiä, joiden läpi pysähtyy on asennettu. Alareunassa tapauksessa on kierrereiät kiinnitysruuvit, säädettävä korkeus.

Kiinnittää huomiota! Painopiste on muodostettu tappi, ja pysäyttimet, jotka on sijoitettu sen päihin työnnetään reikiin säleet. Taivutus tuote perustuu stream sijaitsee keskellä stop. Tekijöitä, jotka taivutus, valmistettu tarkkuus teräksen valu.

Harkitsee Bender käsillään, puhumattakaan siitä, että profiilin putket ohuet seinät ovat yhä suositumpia, itse asiassa ne mahdollistavat luoda kestäviä ja houkuttelevia malleja viime vuosina, sekä säästää rakennustyöt. Se johtuu Tällaisten putkien tehdä tänään kasvihuoneet, erilaiset suojista. Mikä ero profiloitu putki tavallisesta? Ensinnäkin, poikkileikkaus, joka tässä tapauksessa ei ole pyöreä, vaan soikea, suorakulmainen tai neliö. Tämän vuoksi ominaisuuksista taivutustyökalun tämän tyyppisen putken - rullien on oltava sama poikkileikkaus kuin taipuva kohdetta, toisin viimeinen osa voidaan muuttaa muotoaan.

Manuaalisesti taivutus työkalu voi taipua renkaat ja kaaria. Tällainen laite painaa suhteellisen vähän (noin 65 kg), jotta se voidaan kuljettaa työmaalle pienten rakenteiden (sama kasvihuone, portit, vuodattaa). Tässä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joita voidaan käsitellä manuaalinen laite: pyöreä putki, jossa on osa 3 cm neliö - 4x4 cm, sauva - 1,6 cm, nauhan - 4x1 cm ja, lopuksi, neliö - 1,6h1,6 cm.

Koska erilaisten karojen, erilaisia ​​jalostettuja tuotteita voidaan laajentaa, ja putki Bender, vuorostaan, voidaan muuntaa profilegib. Kustannukset käsityökaluja on, että voit ostaa tai tehdä omia, myös pienille tuotantoja.

Kuten sähköinen taivutuskoneet, niiden käyttöä teollisessa mittakaavassa työskenneltäessä tuotteiden erilaisia ​​poikkileikkauksia. Tällaiset yksiköt ovat erityisen tuottavia, joka on aiheuttanut, ensisijaisesti lisätoimintoja, joista rullat pyörivät kahteen suuntaan, käyttö jalka polkimet, säätö ohjauspaneelin avulla.

Jotta sähköinen taivutuskoneet voi sisältää taivutuksen kaaria päässä neliön (8x4 cm) ja pyöreä (3 cm) putket. Jotta voidaan vastata poikkileikkaus konfiguraatio ja halkaisija tuotteet on varustettu laitteilla, vaihdettavissa karojen jokainen tapaus.

Pidetään enemmän modernia hydraulinen käsi putki taivutin, voima, joka on sellainen, joka pystyy käsittelemään riittävän suuri terästuotteita. On suositeltavaa käyttää tätä vaihtoehtoa veden tai kaasuputkia. Tässä taivutustyökalu on varustettu erityinen hydraulinen käyttöyksikkö, joka erottaa sen tavanomaisesta laitteesta (työ operaattorin helpottuu merkittävästi).

Hydrauliset laitteet voivat olla useita erilaisia, ja sitä voidaan soveltaa eri putket ja venttiilit. Näin ollen, kannettava taivutin (TBC) voidaan soveltaa yksiosainen teräsputkia, ja pyöreän teräksen (se on puskutraktori menetelmä, kun putket eivät ole täytetty hiekalla tai muilla täyteaine). On myös manuaalinen laite (RSU), jonka taivutettu vesi- ja kaasuputket, liittimet tai, jälleen, terästankojen.

Kiinnittää huomiota! Vuodesta näkökulmasta käyttöolosuhteissa Bender (käsillään samoin) voi olla manuaalinen ja paikallaan. Edustajia ensimmäisen ryhmän ovat sopivampia kotikäyttöön, kun taas edustajat toisen - yrityksillä, jotka edellyttävät taivutus putkien tai muista tuotteista.

Aluksi se voi tuntua, että taivutus putkien mikään pelottava ei ole, mutta todellisuudessa se ei ole niin. Jos niitä ei käsitellä oikein, saatat kohdata kaikenlaisia ​​vikoja, kuten podminanie (voi aiheuttaa muutoksia halkaisijaltaan) tai venyminen paksuuden taitteen (koska tämä voi vahingoittaa lujuusominaisuudet putkilinjan). Tästä syystä laite on valittava oikein, tietäen periaate toimintaansa - niin minimoit mahdolliset viat.

Aivan sama toimintaperiaate on seuraava. Aluksi vaadittava koko puoliympyrän piirretään pinottu levyt tai palat lastulevy, jonka jälkeen ne leikataan läpi ja on kiinnitetty naulat lattiaan, seinään tai aidan. On syytä muistaa, että suojus on hieman paksumpi kuin taipuva tuote (noin kaksi-kolme senttimetriä). Cut lauta on kiinnitetty puolella edessä. Viimeksi mainittujen ja mallin työnnetään putken reunaa, ja sitten mukaisesti tätä mallia on tehty sileä taivutus (toisessa päässä tuotteen sinun täytyy tehdä käsiäsi).

Tärkeää tietoa! Jos se on lyhyt putki tai pieni sauva, kasvatetun toinen päätykappale putken, joka soveltuu sen halkaisija.

Huomaa myös, että on olemassa monimutkaisia ​​päätös ongelmia taivutus suuria putkia, mutta niissä annetaan Lukkoseppäalan taitoja ja käytön ammatti-laitteet. Useimmat tehdä putken taivutin ei ole vain vaikeaa, mutta myös kallista - paljon helpompi saada jo käyttänyt manuaalisia kokoonpanoon.

Video - taivutus kone profiloitu putkien omin käsin

Yksinkertainen Bender tavallisille putkeen kädet

Rakentaa yksinkertainen putki taivutin käsillään tarvitsee vain jotain, jota voidaan löydy mistään maan päällä. Tarkemmin, tarvitset:

 • puinen kilpi;
 • kaksi pientä bar;
 • suuri koukut;
 • kestävämpi levyt.

Piirtää puoliympyrän valmiin levyn, jolloin putki taipuu. Jos laite on käyttää useita kertoja, heti tehdä pari puoliympyrän. Edelleen kynsien pohja pystypalkit tai levyt (ne voivat auttaa perustamalla putken ja päiden kiinnittämiseksi sen). Kiinnitä puoliympyrän pitkin suuri koukku. Tämä laite on varsin kätevää, mutta sen haittana on se, että koukut on suuremmat aikaansaamaan jokaisella kerralla eri taivutuskulmilla.

Making taivutus työkalu, suunniteltu toimimaan asiaa putket omin käsin

Tällaista putken rakenne edellä kuvattu ei ole sopiva. Tästä syystä se vaatii erityistä rulla Bender käsillään. Jos olet perehtynyt piirustusten ja askel askeleelta ohjeet, se pystyy tekemään tällaisen koneen itse.

Aineksista tarvitset:

 • valmiista runko on valmistettu teräksestä profiilit,
 • rullat;
 • jack;
 • kolme telaa.

Valmistamisen jälkeen kaikki tarvittavat voit siirtyä suoraan valmistusprosessiin.

ensimmäinen vaihe. Valmista metallikehys. Pohja voidaan lisäksi hitsata kiinnikkeiden kiinnittämiseksi pöytälevyyn. Sen jälkeen, aseta parin pystysuoria tukia: puolella ja keskellä. Vastakkaisella puolella (jossa ei ole tukea) profiili voidaan luopua, mutta koska se on välttämätöntä liittää ruuvit. Tämä osa nostetaan nosturilla.

vaiheessa kaksi. Hitsata akselin valmiiseen runkoon. Kaksi kummallakin puolella, kun taas kolmas on laadittava etukäteen tukea. Akseli on kiinnitetty jälkimmäiseen.

vaiheessa kolme. Hitsin kahvan, joka on valmistettu teräsputkesta, keskiakseliin. Tällä kynällä, ja se on tuote mutka.

Neljäs vaihe. Lukita rullat sivuilla ja keskellä kahden akselin, ja rulla niin, että taipuva tuote ei siirretä. Tosiasia on, että koska putki ei liiku paljon, mutta koska työ tehdään mahdollisimman tarkkuus.

vaihe viisi. Lopussa tunkki liikkuva osa profiilin (jossa telan). Jack, muuten voi olla niinkin yksinkertaisia ​​kuin telineeseen ja pullo. Tarvittaessa kiinnitä se rakenteeseen.

Kiinnittää huomiota! Tee huolellisia mittauksia ennen työn aloittamista. Piirrä tarkistaa kuinka hyvin osat hitsataan yhteen. Lisäksi ehdotimme perehtyä videon alla.

Video - Making yksinkertainen taivutustyökalulle omasta

Valmistus kompakti taivutustyökalulle-etana

Jotta taivutinrungon kädet, voit käyttää valmiita piirustusten. Tutustu useita vaihtoehtoja, sorazmerte niiden monimutkaisuus ja niiden ominaisuuksia, saatavuutta vaaditut taidot ja välineet. Joten voit valita parhaiten optimaalinen suunnittelu. Niin, tarkista muutama enemmän vaihtoehtoja benders että on mahdollista koota omiin käsiinsä.

Aluksi on syytä ymmärretty kunnolla taivutukseen profiiliputkista, mikä on prosessin fysiikasta. Tyypillisesti, kädessä pidettävät laitteet, joita käytetään ns pyöreä mutka, jonka kautta uhkaa vahingoittaa tuotetta, halkeamia tai ryppyjä on minimoitu. Putkea mutka tällainen yksikkö olisi tallennettuna siihen putken, ja sitten painaa vipua. Tuote taipuu rullauksen aikana rullan, joka puolestaan ​​puristaa sen tärkein pyörä.

Mitä tarvittavat laitteet ja materiaalit, tarvitset:

 • metallilevyn paksuus on 6 mm;
 • linja / rulettia;
 • juoksupyörä;
 • vasara;
 • puristusrullan;
 • kulmat, jotka on valmistettu teräksestä, jonka mitat 5h5h0,25 senttimetri;
 • Laite hitsaus (ja taidot työskennellä hänen kanssaan, tietenkin);
 • paksua putkea, jonka halkaisija on 2,5 cm;
 • Bulgaria;
 • kiertoakseli;
 • pesurit, pähkinät;
 • pala metallia tangon neliömäinen poikkileikkaus (2h2h4 senttimetri).

Kiinnittää huomiota! Rakentamalla putki Bender omin käsin, ehdottomasti noudattaa suojeluohjeita! Erityisesti tämä pätee hitsaus ja leikkaus metallien!

Miten lasketaan suunnitteluun. piirustus

Ennen aloittamassa tog valmistus taivuttamalla työkalu kädet, määritellä millä säteellä sinun tulee taivuttaa putken useammin. Se on tästä riippuu mitoista juoksupyörän (niiden tulisi olla, kuten sisäsäde valmiin polven).

Piirustus edellä esitetty on luotu profiloitu putket, joiden halkaisija on pienempi kuin yksi tuuma. Tämän avulla laite on saatavilla taivutussäde 12,5 cm (1/2 tämä työ pyörän halkaisija). Mutta jos tarvitset muita vaihtoehtoja mutka, sovellettava asianmukaisia ​​laskentamenetelmää.

Näin ollen, on merkittävä ulottuvuus haarukka - on akselien välinen etäisyys valssin ja juoksupyörän (jossa a = 200 mm). Tämä aikaväli on valittu tässä tapauksessa, ottaen huomioon, että suurin halkaisija profiilin putken on 25 mm, mutta on suositeltavaa lisätä muutamia "varaus" millimetriä.

Tässä on laskentakaava akselien välinen etäisyys:

d + r1 + r2 + 2 = Ja joissa:

 • d - on tarkka halkaisija tuotteen
 • r1-2 - on säde rullan / juoksupyörä.

Kiinnittää huomiota! Jos tulevaisuuden yksikön rakenne tarjoaa eräänlaisen hihnapyörän, mitata, etenee yksinomaan alin piste elementin.

Määrittää koko tulpan, kestää 10 millimetriä, koska välys telan ja sen pohja, ja lisää sitten toinen 30 "ylimääräiset" millimetriä. Vaan määrittää sisävälyksen lisätä paksuus pyörän yksi tai kaksi millimetriä.

Tärkeää tietoa! Saat universaali rakentaminen tapahtuu sivuilla pistokkeen muutamia reikiä. Kun liikkuvat rullan akseli te muuttaa pintojen välinen etäisyys pyörivien elementtien.

Miten tehdä putkeen taivutin - yksityiskohtaisen oppaan

Kuten voidaan nähdä kaaviosta edellä on esitetty, että rakenne käsittää:

 • paksu rauta levy (emäs);
 • pistokkeet;
 • juoksupyörä;
 • ja lopulta video.

Valmistukseen putken taivutin kätensä tarkkailla seuraavan toimintojen sarjan.

ensimmäinen vaihe. Ensinnäkin kuvata videota ja juoksupyörä. Jos sinulla on sorvi, se on hyvä asia, mutta tällaisten välineiden puuttuessa tietoelementtien myös voidaan valmistaa ilman mitään vaikeuksia. Pientä maksua asiantuntija nopeasti raivata teitä hihnapyörät.

Kiinnittää huomiota! Älä kitsastella luomiseen liikkuvien osien! Niiden pitäisi olla kouru rajoittamiseksi putken halkaisija, lisäksi, on oltava video slot liikkuvan laakerin.

Tarvittaessa tehdä muutoksia rakenteeseen polven; Kaivannon rulla / pyörä suorittaa luku. Kun rulla on rullattu, se jättää merkin ulkopinnalla polven, kun taas pyörä jättää sen sisällä. Työn helpottamiseksi ja alentaa kokonaiskustannuksista rakentaminen voi asentaa kaksi kuulalaakereita vaadittava koko sijasta rullan.

vaiheessa kaksi. Käyttämällä samaa konetta, sinun on suoritettava rullan akseli ja juoksupyörä. On tärkeää, että elementtien paksuus vastaa sisemmän laakerin halkaisija käytössä. Kuten pituus akselin, se on, kuten ulkoleveys haarukan. Pituus pyörimisakselin on hieman suurempi, koska rekisteröinti hyväksytään enemmän ja paksuus pohjalevyn yksikkö. Jos et halua asentaa laakerit, se voi siten vähentää merkittävästi kustannuksia prosessin sekä akselit tässä tapauksessa puhuu jo pitkän pultit ja mutterit. Mikä se oli, muista, että työskentelee tällainen laite on paljon vaikeampi.

vaiheessa kolme. Sen jälkeen, ottaa metallilevystä, siitä leikataan ja takaseinän tulpan sivupinnan; Lisäksi se vaatii pala putkea, jossa on paksut seinät, joka toimii vipuna.

Neljäs vaihe. Mukaisesti järjestelmän, tehdä reikä haarukka rulla / pyörä.

vaihe viisi. Kokki haarukka elementtejä. Samalla, huolehtia erityisen laadukkaita täyttyvät juuri oikeassa kulmassa tuotteen.

Kiinnittää huomiota! Parempi olla liittämättä vipua Anaalitappi, koska tällainen kiinnitys olisi epäluotettava koska suuri ponnisteluja. Paras vaihtoehto - porata reikä takaseinän, joka myöhemmin tulee putken päähän. Jos polttaa tällainen yhteys käyttäen hitsauskone, saat seurauksena erittäin kestävä liitos.

vaiheessa kuusi. Pidä kerätä putki Bender käsillään. Joten nyt Bulgarian ja leikkaa varren avulla kehyksen. Sitten porata se reikä sopivan kokoisia liikkumattoman pyörän akselin.

vaihe seitsemän. Tarvittaessa, press-fit on rullalaakeri.

vaihe kahdeksan. Aseta rullan tulppa, ja sitten kiinnitetään ruuvilla tai hitsauslaitteen.

vaihe yhdeksän. Koottu tulppa asetetaan pohja, vahvistamisesta pyörän akseli samalla tavalla kuin silloin, kun rulla.

vaihe kymmenen. Hitsin pala neliömäinen poikkileikkaus - se on eräänlainen työkappaleen pidikkeen.

Lopussa, tehdä reikien kulmat pohjan yksikön asentamiseksi penkille. Älä unohda tasoittaa hitsi, jotta muotoilu näyttää houkuttelevampi seurauksena. Lisäksi Bender emali maali suojella sitä ruostumista.

Toinen taivutus koneen suunnittelu

Aloittaa, muista tarkistaa piirustukset suunnittelu, jotka on esitetty alla.

Täällä, kuten voitte nähdä, rulla puristetaan ruuvin voimansiirto. Tässä esimerkissä, hydraulisen nostimen ja manuaali levitetään, jossa elementit ovat läsnä ajoitus (viitaten kuin autojen moottorit). Ja vielä yksi asia: älä unohda henkilökohtaista turvallisuutta! Käytä aina työskenneltäessä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita!

Nyt - suoraan valmistusprosessin putken taivutin omin käsin

ensimmäinen vaihe. Aloita tehdä push akseli ja tuki akselit. Jos et voi työskennellä sorvi, tarvitset ammattiapua. On tärkeää, että rullat ovat varret, asennuksessa tarvitaan Stars.

Kiinnittää huomiota! Ketjun, samoin kuin takarattaan voi olla mikä tahansa.

vaiheessa kaksi. Kiinnitä akselivälineisiin laakeritukia, kiinnitä pyydysten avain.

vaiheessa kolme. Hitsin kehys tulevaisuus kone taivutus työkalu. Ensinnäkin valmistaa neliön runko, joka on tukijalat, ja sitten asentaa sen rakenne, jonka kautta siirtyy levy telalla.

Neljäs vaihe. Levy on tässä tapauksessa toimivat kanavan (H tai U-muoto). Asentaa painetta akselia, suorita reunoille levyn reiän, ottaen huomioon mitat laakerit.

vaihe viisi. Piece kynnys rulla kiinni neljä jouset päälle rungon (kulmien ennen hitsin pähkinä, josta on iloa roolissa asennuslevyn välilehdet). Aseta Lopuksi hydraulitunkki.

vaiheessa kuusi. Alareunassa kehyksen lukita vetoakselit.

vaihe seitsemän. Laittaa hammasketjusta painamalla sitä alaspäin, jotta voidaan määrittää paikka, jossa kiristin tulee sijaitsemaan. Viimeistään runkorakenteeseen.

vaihe kahdeksan. Aseta runko pyörittämään akselia suunnitteluun. Suosittelemme käyttämällä kahva pyörimisputkea helpottaa työtä, ja käsissä ei ollut kovettumia.

vaihe yhdeksän. Valmis Bender käsillään pystyy käsittelemään erityinen muunnin ruostetta, ja sitten maalata.

Lopussa voi tarkistaa tuloksena suunnittelu tehokkuutta. Siinä kaikki, toivomme sinun seurata ohjeita, varmista, että saat halutun tuloksen! Ja lopulta - on toinen teemalla video.

Video - Making yksinkertainen taivutustyökalulle

Putket lämmintä vettä lattialle - minkälaisia ​​putkien parhaiten käyttää

Muoviputkien lämmitys - ominaisuudet, kokoonpano ja

Lämmitysputket polypropeenia - video oppitunti MO

Putket lämmintä vettä lattialle - minkälaisia ​​putkien parhaiten käyttää

Muoviputkien lämmitys - ominaisuudet, kokoonpano ja

Lämmitysputket polypropeenia - video oppitunti MO

Jäähdytysnesteet lämmitysjärjestelmiin - perustyyppiä ja säännöt

Kuoret PPU putki - Specification ja hinnat +

Aaltopahvin ruostumaton teräsputki - hinta ja tekniset Ominaisuudet

Eristys putkien hinnan ja materiaalin ominaisuudet