Begonia kukka kuvat

Löytää hänen begonia joukossa satoja lajikkeita ja tyypit valokuvien ja kuvaus

Yksi yritteliäs tuuletin eksoottisia kasveja - kuvernööri Haitin Michel Begon järjesti retkikunnan Länsi-Intiaan. Tutustua paikalliseen kasvistoon, tutkijat ovat löytäneet poikkeuksellisen kaunis kukka kutsui sitä - begonia. Jarruttamiseen Mr. Begona nimen, joka sponsoroi matkaa vuonna 1687.

Laitos on runsain perhe, joka on yli 1000 lajia kukkia. Se voi kasvaa vuoristossa, sademetsissä tropiikin ja subtrooppisilla leveysasteilla. Valtava määrä lajeja ja lajikkeita begonia kasvaa Etelä-Amerikassa, jossa se havaittiin. se löytyy myös Himalajan ja Afrikassa. Jotkut botanists uskovat, että syntyi ainutlaatuinen kukka Afrikkalainen mantereella. Se oli sieltä begonias levittävät lattialle.

Yleistä eksotiikkaa

Begonia kasvaa maassa monin tavoin. Puutarhurit huomautuksessa:

 • hiipivä ruoho;
 • muodossa pieniä pensaita;
 • pystyttää korkean käytettävyyden.

Juuristo kasveja on hyvin kehittynyt, jolloin begonias kasvaa paitsi olohuonetta, mutta myös kadulla. Root mukula on sellainen, haarautunut tai kuitumaisia.

Lähtee "ulkomailla" kaunottaret on epäsymmetrinen muoto. Reunalla on aaltoileva kaomka. Jotkut lajikkeet ovat kokonaiset lehdet, toinen - leikataan pieniksi viipaleiksi. Alaosan levyn punainen, violetti tai ruskea. Ja ylhäältä, ne eivät ole vain yksivärisen vihreä väri, mutta muita värejä. Lisäksi ne on sisustettu eri malleja, pilkullinen tai aivohalvauksia. On tyyppejä begonias jotka ovat pehmeä nukka näkyvissä varret ja lehdet.

Begonia kukkia - kanavapaketit ovat pieniä, jotka koostuvat kukintoja erikokoisia. Ne ovat:

Jokaisessa kukinto, begonia kukat ovat eri sukupuolta. Tästä johtuen se on pölyttävät. Sen jälkeen kasvaa epätavallinen kolmisärmäisen puunrungon pieniä siemeniä. Kasvien kukat koko kesän pitkälle syksyyn. Kansallisia lajikkeita - miellyttävä ennen talven tuloa.

Valtava määrä lajikkeiden eksoottisia "ulkomaalainen" on hämmästyttävä. Luonnossa, kasvitieteen laskettiin 1600 eri lajia. Mutta vain hieman yli sata heistä käytetään koriste sisustukseen tai maisema.

Venäjällä begonia tuli vuoden valtakauden Peter I. Useita tyyppejä mainittu luettelo trooppisia kukkia, jotka tuotiin vuonna 1717 Hollannista. Nykyään kasvitieteellisessä puutarhassa Moskova, Pietari ja Novosibirsk kasvaa ainutlaatuinen kokoelma eksoottisia kasveja.

Venäjän kasvitieteilijä Vorontsov VV ehdollisesti kohdistettu näihin ryhmiin begonioiden:

1

Luokitus suoritettiin ulkoiset ominaisuudet kasvien ja sovelluksia puutarhanhoidossa.

Tällaisia ​​laitoksia ei ole tärkein varsi ja omituiset karvaisia ​​lehtiä kasvaa juurakoita. He tulevat eri muotoja ja värejä. Yleisin vihreä, hopea, valkoinen, ruskea ja punaisia ​​lehtiä. Lisäksi ne alunperin maalattu monivärinen kuvioita, täplät ja ulkoiset kaomkami.

Nämä kasvit ovat pääasiassa viljellään suljetuissa tiloissa. Ottaen huomioon tämän hoidon begonioiden kotona vaatii lukutaitoisia lähestymistapaa. Pääkohdat, jotka olisi otettava huomioon:

 • oikein valittu valaistus;
 • kosteus valvonta;
 • säännöllinen kohtalainen kastelua;
 • kausiluonteinen lannoitusta maaperään;
 • määräajoin elinsiirtoa kasveja.

Ottaen huomioon nämä seikat, puutarhuri aina nauttia kukkivat koriste begoniat.

Kun puute ympäröivän valon, lehdet menettävät koristeellinen vaikutus, joten on tärkeää valita oikea paikka istuttaa kukkia.

Mukulakasveista lajikkeet eroavat tiettyyn juurakko, josta tulevat läpikuultava varret meheviä luonnetta. Ne kasvavat jopa 50 cm. Kukat ovat yhteisiä tai frotee kaltainen pionit ja ruusut, pieni tai suuri. Kukinnot yhdessä suoritusmuodossa. Se oli vuosina kukinnan on tärkeää tietää, miten hoitaa begonioiden, tee se miellyttävä, niin kauan kuin mahdollista.

Tuberous begonia on kolmenlaisia: nurmi, pensas- ja Hang-Downing, kasvatetaan roikkuu ruukuissa. Hänen sydämenmuotoiset lehdet ovat:

Niiden väri imeytyy kaikki sävyjä vihreä. Begonia kukkii tällaisia ​​alkaa toukokuussa ja päättyy lokakuussa. Todella viehättävä lahja Luojan.

Kaikenlaisia ​​erilaisia ​​pensas begonioiden kampi varsi muistuttava bambu. Käytössä se kasvaa paksusti leviämisen oksat. Kerrotaan näitä kasveja kylvämällä siemeniä tai pistokkaita. On parasta käyttää kärkien nuoria versoja koriste Bush.

Pensas begonioiden voidaan kasvattaa lämpötilassa 15 astetta ympäri vuoden. Jos ilma on lämmennyt 10 astetta, kasvi kuolee. Tämäntyyppiset kuten kirkas hajavalon, raitista ilmaa virtaus ja kosteus. Siksi toimivaltaisten hoitoa Begonia - avain elävä ylellinen sisustus.

Kasviin on saanut riittävän määrän vettä, potin laitetaan sora kerros, jossa on pysyvä nesteen yhteyden.

Kun begonia pensaat näyttävät hidasta tai kuolleet lehdet, ne olisi viipymättä poistettava. Niinpä terve lehtiä ei vaikuta, ja tehdas pitkään ilahduttaa sen kauneutta.

Ehdottomista suosikeistani kaikki lajikkeet begonioiden kukkivat vaihtoehtoja. He ylittivät mukulat ja vehreässä sukulaisia.

Kukinnan lajikkeet kasvavat pensaat kaareva muoto, koristeltu nippuina makea kukinnot. Niiden korkeus yltää puolen metrin. Kasvin lehdet - epäsymmetrinen sydämenmuotoinen. Reunoille, ne ovat sahalaitaiset rajalla. Väri - vihreän eri sävyjä. Uudet lajikkeet kukkivat begonias iloksi ystäville eläviä koriste violetti lehdet.

Kuvaus suosittuja lajikkeita begonioiden

Ainutlaatuinen ulkomaiset kauneus voitti sydämet tuhansien puutarhureita. Siksi on kasvatettu kotona puutarhoissa ja kodeissa. Perehtyneisyys tunnettujen lajikkeiden begonias löytävät viehättävä himoitun kukka.

Corallina tai korallia begonia

Kukat, begonias on kahta väriä: vaaleanpunainen tai oranssi-punainen. Teräslaattakauppa Streaked hopeanhohtoinen oliivi väri. Takapuolelle se punaisella. Harkitsee kuvassa begonia kukkia voi nähdä pienoiskoossa muhkeat harja kirkkaan vaaleanpunaiset kukat. Useimmiten ne kukkivat talvella.

Corallina kasvaa lähes metrin korkeuteen. Siksi se sopii harmonisesti sisäpuutarhaan riippuvasta ruukkuihin. Hoito ja viljely begonias kotona vaatii vakavaa suhdetta. Tämän kasvin ilahduttaa fanejaan yli 5 vuotta.

Begonia eksoottisen nimi on lähes puoli metriä korkeus. Se eroaa yhdisteiden valtava koriste lehtiä. Kasvaa sitä sisustaa ja korostaa kontrastia viherhuoneissa. Griffin kesän begonia istutettu avoimella alueella ympäröi muita ruohokasveilla.

Tämän tyyppinen begonias riittävän sitkeä sään. Se ei vaadi erityisiä maa, eikä hän ole nirso sitä juomaan. Begonia täydellisesti kasvaa konteissa olohuoneessa sekä varjoisaan puutarha-alue.

Koriste versio begonioiden - Rex

Tämä hybridi johdettujen lajikkeiden kuninkaallisen begonioiden. Yleensä hän ei kasvaa jopa 25 cm. Tämä on melko pieni kasvi. Se on tunnettu siitä, että huomaamaton vaaleanpunainen kukinnot.

Leaf levy - leveä, soikea. Jagged reuna. On niin värit:

 • harmaa tai hopea;
 • violetti tai punaisenruskea;
 • punainen tai verestä;
 • hennon vaaleanpunainen.

Lajike voidaan laimentaa jakamalla Bush on osittain tai käytön pistokkaita. Hän rakastaa pritenonnye puutarha tontteja, joiden keskimääräinen kosteus.

Nimi kasvin johtuu siitä, että takapuoli lehtensä maalattu punaiseksi. Niiden muoto muistuttaa epätasainen ympyrä. Vaaleanpunaisena kukinnot - uskomatonta bush koriste.

Tyypillisesti kasvi ei ole suuri. Hänen mehevä varsi sulavasti kiinnitetty maahan, joka muistuttaa kohteliasta keula palvelijat Hyvä luoja.

Tämä näkymä tarkastellaan alkuperäiseen roikkuu maljakoita. Jos ei krasnolistnyh begonia kukkii, kotihoitoa luo kaunis rehevän pensaita.

Begonia tykkää kohtalainen lämpötila ja pritenonnye paikka. Siksi valittaessa laskeutumispaikan on otettava huomioon nämä tekijät.

Ranneke tai kaulukseen begonia

Tämä lajike on hiipivä varret vaalean-vihreät lehdet. Reunoille on hieman laskenut, ja kääntöpuolella koristeltu punaisella lisäkkeet. Top sheet ne muodostavat pieniä pistorasia, joka on samanlainen kuin kaulukseen tai niskasta. Siksi epätavallinen nimi.

Aikuiset huuli begonioiden voivat kukkia jopa 5 kertaa kaudessa. Tämä tekee mahdolliseksi luoda huoneeseen tyylikäs muotoilu. Kasvien kautta etenevän lisääminen ja jakamalla Bush.

Kukin ohutlevyn begonias katsottu pölytys metallinen väri. Tämän kasvin saanut nimensä. Tuntuu hienolta kaikissa lämpötiloissa. Kasvaa 90 cm.

Metalli begonia tarvitsee kohtalainen kastelua. Tällöin huoneen pitäisi olla alhainen kosteus. Maaperä - hapan. Se lisätyistä kautta lehdet, joka oli esi-inkuboitu vedessä tai hiekkaa. Huone begonia ei pitäisi ruiskuttaa, yksinkertaisesti kaada vettä levyn purkin alle.

Siten, että laitoksen oli kaunis muoto ja kasvoi tasaisesti, on suositeltavaa pyörittävä tasaisesti akselinsa ympäri. Nämä yksinkertaiset liikkeet ovat todellisia mestariteoksia.

Kuvan alkuperäinen koristelu elävän - tiikeri begonia

Nimi tehdas sai sen tyylikäs väritys lehtiä. Joskus sitä kutsutaan Bauer. Brown-oliivi levy koristeltu pieni vihreä pilkkuja reunoilta. Jokainen arkki on sydämen muotoinen terävä kärki. Pituus - noin 7 senttimetriä.

Tarkasteltaessa kasvi, ei voi auttaa muistuttaa majesteettinen eläin samanlaisella väriä. Begonia tämä tyyppi on, joka kykenee nopean leviämisen, jolloin muodostuu koristeellinen alkuperäisen version. Se toistaa liittämällä pistokkaita.

Keväällä ja kesällä laitoksella on kasteltava säästeliäästi. Erityisen mukava Bauer kehittyy hajavalossa. Lämpötila ei saa laskea alle 16 astetta.

Kun kastelu tiikeri begonia on tärkeää välttää veden lehdillä. Muuten ne menettävät koristeellinen ulkonäkö.

Kasvi pistokkaat viininpunainen, johon on tumman vihreät lehdet, houkuttelee kukka ystäville. Begonia Cleopatra on keskikorkea, noin 35 cm.

Hän ei pidä ääripäätä - kuiva ilma ja kohtuuttoman kastelua ja ruiskutus. Levittävät pistokkaita varret tai lehtiä.

Koriste- ja lehtipuut lajike Luzern

Lovers Rich Green mieluummin begoniat Luzern. Se on suuri soikea reunus, kooltaan jopa 20 cm. Sen reunat alkuperäisen ne on leikattu, joka antaa laitoksen tiettyä charmia. Tummanvihreä teräslaattakauppa koristeltu hopea pilkkuja. Takapuoli - punertavan värin.

Kun begonia kukkii, vaaleanpunainen kukkii näkyvät muodossa harjalla. On mahdotonta välinpitämättömiä, katsomalla sen maagisen kauneutta.

Videoita siitä, millaisia ​​koriste lehtipuun begonioiden

Tutkittuaan muutamia lajikkeita merentakaisten kaunottaret, voimme päätellä, että sen tärkein hyve - lehtiä. Ne ovat uskomattoman kirkkaita värejä, alkuperäinen muodot ja koot. Luonnossa ei ole vastaavia kasveja. Lisäksi jokainen erilaisia ​​Begonia koristeltu upea kukka. Vaatimaton luonne kasvi houkuttelee huomiota puutarhureita. Tärkeintä löytää hänen keskuudessa tuhansia lajikkeita begonia.

Begonia (58 kuvat): istutus- ja hoitopalvelut puutarhassa ja kotiin

Begonia - kaunis kukka hyvin monenlaisia ​​sekä lehti- kukkivia lajeja

Begonia yhtyi näyttäviä koriste kasvit 200 vuotta sitten. Tänään voimme nauttia aistillinen kukka lähes kaikkialla: puutarhat, toreilla, puistoissa, ja vain vuonna huoneisto. kaunis kukkia puutarhurit rakastavat erilaisia ​​muotoja lehdet ja kukat rikas paletti väriä. Moderni viljelty puutarha begonia perinteisesti jaettu kahteen pääryhmään: putoava ja kukinnan.

Erilaisia ​​väri- tai muotoja lehtipuu begonioiden valitsee sopivimman kukka

Vaaleanpunaisia ​​kukkia begoniat

Maailman maalit begonias: suositumpia

Rikkaus lehdet. Koriste lehdet begonia voi ylpeillä näyttäviä värejä, sen tärkein ylpeys - värikäs, elinvoimainen lehdet epätavallisen muotoisia ja vaihteleva väri. Ehdoton suosikki tämä ryhmä on begonia Royal kanssa suuret lehdet, väri, joka virtaa tasaisesti punaisesta hopea. Alkuperäiset värit ovat begonia Griffith tyylikkäillä lehdet purpurea Coronet, tiukka ja näyttäviä Kleopatra.

Begonia tiara vihreitä lehtiä

Luxury kukkia. Koriste- ja kukinnan begonioiden arvostama puutarhurit varten ainutlaatuisen kauneuden ja eri värejä. Täältä löydät eri lajikkeiden puutarhan suunnitteluun, jotka miellyttävät kukinnan kunnes ensimmäinen halla - kompakti begonia vechnotsvetuschaya. Tuolloin kukinnan se on todellinen elävä matto Kaikkien sävyjä.

Mutta upein kukat ovat mukuloita begonioiden - suuret originalka. Kun talven, ne on vapautettu varret, juuret, lehdet, jättäen vain mukulat ja vaipua syvään uneen. Begonia mukula rikas valikoima värinsä: Terry ja sileä, kuten ruusut, neilikat, pionit ja kamelia, häikäisevä valkoinen ja Crimson ja tulipunainen, kulta ja lohi.

Erityisen hyvä mukula begonia odorata valkoinen loisto lumen vaaleanpunainen Kukkatertut. Alhainen kasvit kukkivat koko kauden suuria, aaltopahvin värit, muistuttaa Lotus.

Pidätkö sade? Ja jos se on sade kukkien? Se on vesiputous kukat kuten begonioiden chic hang-Downing. Hänen pitkä, muovi varret täysin täynnä upeita kukintoja vaihteli väri, ei menetä voimaa varjossa sateen ja auringon.

rakastat ruusut? Sitten sinun täytyy vain saada elatior. Eksoottinen nimi kätkee koko joukko ihmeellisiä kasveja häkellyttävän kaunis, kuten ruusu kukkia. Kirkas, kompakti elatior begonias viihtyvät kotona ja puutarhassa.

Jos pidät iso, ylellinen kasvit talo, Voit lopettaa valinnan koralli begonioiden, aistillinen kukka kuningatar. Begonia koralli on upea, vaikka ei kukassa. Pitkä, päällystetty pehmeällä lehdet eivät tahdo sulavasti roikkuu alas muodostaen todellinen tulvii valoa vihreät lehdet valkoisia pilkkuja.

Siemenet. Siemenistä pystyt kasvattaa vain kahdenlaisia ​​begonioiden: vechnotsvetuschuyu ja koriste ja kukinnan. Kuljettaa siemen istutus begoniat helmikuussa. Meidän sopiviin säiliöihin, joissa on ravinteiden seos (hiekka, turve ja 1 osa, 2 osaa pohjalakana). Kylvä siemenet menemättä maahan, he rullata alas hieman ja peitä foliolla tai pleksilasista.

Pitää laskeutuvat + 20-22 ° C, ja joskus jauhettiin kosteussumua. 2-3 viikon kuluessa pidä poimii. Tee tämä hyvin varovasti - kukka lempeä ja herkkä rostochku. Nuori begonia voidaan istutetaan aikuisten ehto kuukaudessa.

Begonia hennon vaaleanpunainen ja punaisia ​​kukkia

Mukulat. Begonia terve, istuvuus ja joka on vähintään hoitoa, se kääntyy mukulat nykyisten rostochku. Hajottivat kostealla liinalla ja pitää valoisa, lämmin paikka. Joudut odottamaan melko vähän ennen pieni juuret. Sitten kyhmyt istutetaan ruukkuihin syvyydellä 1-2 cm (valikoida tärkeä tapahtuma maaliskuussa).

Mukulat parasta istuttaa maaliskuussa

Aistillinen kasvi voi onnistuneesti pitää talossa ja puutarhassa. Begonias kunnioittaa hapan maaperä hyvä kuivatus. Vedenpoisto- sopiva seos turpeella, joki hiekkaa tai hienoa soraa.

Happamoituminen maaperän hyvä salaojitus on erinomainen begonioiden

Kaunis begonia kotona saa, kun kasvaa sitä ikkunalaudalla läntisen ja itäisen ikkuna.

Talo begonioiden parhaalla paikalla - itäinen ja läntinen ikkunalaudat

Valaistus. Kukinta yksilöt vaativat kirkas valo. Kuuman kesän, suojaamaan kasvia palovammoja, kevyesti pritenyat sitä. Koriste- ja lehtipuut tyyppisiä valaistus ei ole tarpeen, ne täytyy maistaa penumbra.

Valotaso begonioiden riippuu lajista

Lämpötila. Anna kauneus + 21-23 ° C kesällä ja + 15-18 ° C talvella.

Vaaleanpunaisia ​​kukkia begoniat

Kosteus. Syntynyt kosteassa ilmastossa begonia kukka ei muuta tapojaan. Hän tarvitsee suuri ilmankosteus. Mutta spray kukka ei ole toivottavaa - kun kosteus joutuu pimeään voi näkyä lehtiä.

Begonia tykkää kosteutta, mutta on varottava sprinkles

Vihje! Asenna begonia on käänteinen pannulla. rakentaa nostetaan sitten on suurempi lokero. Kehällä pieni pannulla ja ripottele soraa säännöllisesti kosteuttaa sitä. Haihduttamalla vettä ja luoda tarvittavat kosteutta kukka.

Tarjotin, jossa on kostea sora luoda optimaalisen kosteuden

Kastelua. Suosikkisi begonia huone vaatii paljon kosteutta, varsinkin lämpöä. Seuraa maaperässä - kun se kuivuu 1-1,5 cm vettä kasvin supernatantti lämmin (+ 20 ° C) vedellä. Talven kastelua vähennetään, mukuloita lomakkeita yleensä upotettu talvehtimisen eivätkä vaadi vettä.

Kastelu pitäisi runsasta tarpeeksi kesällä

Lannoitteita. Koska kukinnan begonia tulee syöttää kerran 10-14 päivä. Valitessaan lannoitetta, ohjaa luokan kasveja:

 • Lehtipuista lehdet täytyy parantaa kasvua ja rehun typpeä sisältävät lisäaineita (Kemira: ½ annospussi 10 litraa vettä, Uniflor-korkeus: 5 ml per 2 litraa vettä, Agricola: 5 g per 2 litraan vettä).

Kuten lannoitteita varten lehtipuu begonioiden sopiva typpeä sisältäviä lisäaineita

 • Kukinnan sopivat lajikkeet kalium-fosfaatti lannoitteita stimuloiva kukinnan (Bouton, munasarja, siitepöly, yhteinen). Virtausnopeus 2,1 g per gallona vettä.

Kukinnan lajien kalium-fosforilannoite soveltuu

Haluatko tietää, miten hoitaa begonioille puutarhassa? Ensimmäinen asia mitä tehdä suosikki kukka - laita se pohjoispuolella sivuston tai varjossa suurten puiden. Huolehtiminen puutarhassa Begonia on käytännössä ei poikkea huolehtii kodin kukka.

Puutarha begonia tuntuu hyvältä pohjoisen sivuosaan

Vihje! Kun kastelua yritä kastella Begonia aamulla, ennen kuin lämmitys. Älä unohda heti kastelua proryhlit maahan.

Kastelu Begonia parhaiten aamulla, ennen kuin lämmitys

Mikäli tulee ilmi syksyllä (lokakuun alussa) kyhmyt puutarha begonias kaivetaan talven:

 • Leikattu pois Begonia varret, jolloin kannot 3 cm.
 • Kuivaa 2-3 viikkoa.
 • Laitamme kyhmyt laatikoihin ja peitti ne hiekalla.

Koska lokakuun alussa alkaa valmistelun mukuloita lomakkeet talvella

Begonia on leikattava vuoksi sen uudistumista. Tällainen menettely suoritetaan laitokset, joissa lehdet jätettiin ylempään varren. Sam varsi leikataan kanto 5-6 cm. CQC kukka varjostus on oltava paikoillaan. Useita kertoja päivässä, suihkuta se vedellä. Pian begonioiden alkavat päästää nuoret versot alemmassa vyöhykkeessä tynnyrin uinuvasta silmuja. Muodostumista kaunista muotoa sivuversojen hyppysellinen.

Valkoinen kukka begonia

Leikkaamiseen. On mahdollista levittää kaikenlaista begonias ottaa varsi:

 • Katkaista varsi 10 cm pitkä ja 2-3 paria lehtiä (alempi lehdet poistetaan, jäljellä oleva puoli leikattu). Siivu kuivattiin.
 • Leikata pistokkaat begonias laitettu astiaan maaperän (sekoita yhtä paljon alukkeiden begonioiden ja hiekkaa).
 • Prikroem niiden rajannut muovipullo.
 • Kuukautta myöhemmin (kun nuoret lehdet näyttävät) poista pullo.

Vaaleanpunaiset begonias punertava reunukset lepeskov

Arkki. Arkki begonia jalostus kasvien elatior ja begonias bessteblevyh tai hiipivästä varret:

 • Reunoja kohti leikattu midrib terve, vahva levy paloiksi kolmion muotoinen (kukin 1-2 laskimot tulisi olla).
 • Lehtiä segmentit levittää märkä hiekka ja peitä muovikelmu.
 • Säännöllisesti spray sisällä oleva ilma rakenteen vesisuihku.
 • 3 kuukauden kuluttua, taimien ovat valmiita aikuiselämään olosuhteisiin.

Lämpö-vaaleanpunainen terälehdet punainen reunus

Jakamalla juuria tai pensaat. Tämä on hyvä tapa Bush lajikkeiden (esim tyypit begonias vechnotsvetuschey):

 • Otamme ulos kukka, poista suuret lehdet, kukkien varret ja varret umpeen.
 • Jaa veitsi juurakosta tai pensas sellaiseen osaan (kullakin alueella on pysyttävä suku- tai munuainen). Siivu ripottele hiili ja kuivattiin.
 • Hoidon jälkeen juuret Kornevinom sadim meidän tontteja ruukuissa.

Lisääminen voidaan suorittaa begoniat pistokkaat, lehdet ja juuri tai jako holkki

Kukka voi voittaa lehtiä vitsaus (voidaan huomata ulkonäkö plakin lehdille ja ruskeita pilkkuja). Kärsivillä alueilla leikata siististi, leikkeet käsiteltiin antiseptisella.

 • Jos begonia lehdet ovat alkaneet aktiivisesti venyttää ja keltainen - se ei ole tarpeeksi valoa tai tehon.
 • Ilmestyi harmaahomeen puhuu liian huono ilmanvaihto ja suuri ilmankosteus.
 • Browning lehtien marginaaleja ilmoittaa omistajalle että begonias vähän kosteutta tai liian paljon valoa.
 • Vuonna begonia lehdet kippurassa? Tämä on merkki puute kosteutta ja liian korkea lämpötila.

Begonia voi sairastuvat (erityisesti mukuloita muodoissaan) lehtihome tai lehtihomeen. Vastaan ​​sienitaudit paras hoito - ruiskuttamalla kasvien sienitautien (Topaz 1 ml per 2 litraa vettä, fitosporin 1 ml per 3 litraa vettä, zirkoni: 1 ml 10 l: ssa vettä).

Begonia - kaunis kukka, joka tuntuu hyvältä ja kodin ja puutarhan

Kuunnella videovinkit kokenut puutarhuri kasvava ja hoitaa begonioiden:

Todelliset fanit begonias arvostavat paitsi sen valoisa ja rehevän kukinnan, mutta myös epätavallinen, kaunis väri epäsymmetrinen koristeelliset lehdet. Monivuotinen Isänmaa - trooppisten ja subtrooppisilla alueilla Amerikassa, Aasiassa ja Afrikassa.

Suosituimpien sisäilman kukinnan begonia ja valokuvia

Nykyään maailmassa on noin 900 lajia begonioiden ja sai vähintään 2000 hybridejä. Viljelykasvien viljelyyn sisäympäristön on perinteisesti jaettu kahteen pääryhmään - lehti- ja kukinnan. Koriste- ja lehtipuut alkuperäiseen muotoonsa ja väri lähtee. Kukkivat lajikkeet begonia mukulan jaettu ryhmiin, ikivihreä ja tuuhea, tarvitsevat lepoaika. Mietitäänpä suosituimpien:

 • mukula - se on yksinkertainen ja kaksinkertainen kukkia valkoinen, vaaleanpunainen, keltainen, kirkkaan punainen, oranssi väri. Terälehdet voi olla kahden värin tai apajille rajalla. Mitat kukkia vaihtelevat 5-15 cm muotoja, kuten ruusun, neilikka, pioni;
 • vechnotsvetuschaya - suosituin ryhmän tuuhea begonia. Se on kasvanut sekä piha kulttuuria sekä sisäympäristön. Jälkimmäisessä tapauksessa laitos voi kukkivat ympäri vuoden. Se on kiiltävä lehdet punaisen ja vihreän sävyt, liuota pieniä kukkia punainen, vaaleanpunainen, valkoinen väri;
 • kuninkaallinen - Koriste Lehtipuiden eroaa suuria, jopa 30 cm: n pituisia, lehti-yhtenäinen väri tumman vihreä, ruskea, punainen sävyjä. Muoto lehtien levyt ovat kuin sydämen tai muistuttavat kierre etana;
 • Hang-Downing - mukuloita begonioiden tämä alalaji käytetään pystysuoraan puutarhanhoito. Roikkuu seppeleitä versot 25-50 cm, peitetty useilla valkoinen, magenta, oranssi, keltainen kukkia, jotka kukkivat kasvukauden aikana;
 • elatior - hybridi mukuloita begonia on tarkoitettu ainoastaan ​​kasvaa kotona. Se on ohut versoja punaisia ​​sävyjä, jotka tarvitsevat tukea. Se kukkii syksyllä ja talvella. Terälehdet valkoinen, keltainen, punainen, oranssi sävyjä. Kiiltävä lehdet pyöreä muoto, kukkia noin 5 cm halkaisijaltaan.

Hoito kotona pussitettu kukka

Begonia vaativaa valaistus, se tulee sijoittaa hyvin valaistussa tilassa

Begonia vaatimaton koti kunnossa ja helppo puhdistaa. Se ei tarvitse usein elinsiirtojen kasvaa kohtuullisessa lämpötilassa. Sen trooppinen luonne asettaa erityisiä vaatimuksia kosteudesta. Jotkut lajit kukinnan jälkeen järjestää lepoaika.

Begonias sopii hyvin valaistussa huoneessa. Vuolaasti kukkivat lajikkeet mieluummin hajavalon. Koriste- ja lehtipuut yksilöitä kehittämään parempia osittain varjossa. Hyvä sijainti kukkaruukku on sill itään tai länteen ikkuna. Talvikuukausina on suositeltavaa järjestää ylimääräinen keinovaloa.

Begonia vedestä nauttiville. Keinokastelukäyttöön pehmeää puolustaa vesi, ylimääräinen valutettu öljypohja. Noudattaa seuraavia sääntöjä:

 • Kesällä runsaasti kastellaan kahdesti viikossa;
 • erittäin kuuma sää kostuta maaperän päivittäin;
 • Lokakuu kasvien kasteluun kuten ylemmän maakerros kuivuu;
 • Lasite talvi vähentää minimiin;
 • Maaliskuussa vaimentaa intensiteetti kasvoi asteittain.

Mukuloita lajit talvella lepotilatiedoston. Tänä aikana ne sijoitetaan turpeesta ja kastelu poistaa kokonaan.

Älä suihkuta kun on begonia voi johtaa taudin

Trooppista alkuperää kasvien asettaa suuria vaatimuksia ilmankosteus huoneessa. Begonia spray ei suositella, niin hän alkaa satuttaa, on tahroja lehtiä.

Vaatimusten kukka, se luo sille erityisen mikroilmaston. Tätä varten:

 • taimipurkki lautanen, jossa on kostea turve;
 • lokeroon vettä kaadetaan kiviä, joka laittaa kukka.

Haihduttamalla vettä saadaan halutun kosteuden kasvi.

Optimilämpötila begonioiden

Kasvi ei pidä ääripäitä ja suosii leuto lämpötila. Kesällä, on toivottavaa sisältää kukasta + 18 ... + 20 ° C: ssa Talvella ilman lämpötila ei saisi laskea alle + 15 ° C: ssa

Siirron jälkeen, begonioiden tarvitse usein ja runsaasti kastelua

Begonias vaativat hedelmällistä maaperää. Se koostuu:

On ruukun on sijoitettu kerros karkeaa joen hiekka. Kapasiteettia on täytetty jauhetulla arkki. Top täytettiin seoksella turpeen ja pintamaan.

On vaikea kasvaa kaunis begonia ilman tällaista tärkeä osa hoitoa lannoitteena. Ruokinta suoritetaan enintään kahdesti kuukaudessa muodostumisen aikana nuput ja intensiivistä kukinnan. Yleensä tämä tapahtuu keväällä ja kesällä. Voit tehdä tämän, käytä täydellinen lannoite.

Begonias elinsiirtoa toteutetaan maaliskuun alussa joka toinen tai kolmas vuosi. Tarpeellisuudesta menettelyn sanovat eivät mahdu vanhan potin juuret. Uusi valita 2-3 cm halkaisijaltaan suurempi.

Begonia varovasti poistetaan substraatista, juuret irti maasta edelleen. Tunnin kuluttua laitetaan astiaan, jossa on heikko ratkaisu kaliumpermanganaattia. Sen jälkeen, kun juuristo tarkastetaan lahoa tai tuholaisia. Poista sairaan alueet tervettä kudosta.

Tällä ruukun on lisätty uusi kerros paisutettua savea, edellä - karkea hiekka. Laitos on sijoitettu säiliöön ja kevyesti sirotellaan juuret maaperän sekoitetaan. Siirron jälkeen, kukka tarvitsee runsaasti kastelua.

Begonia kukkii vuolaasti ja erittäin kirkas. Jatkaa tätä aikaa, naisten kukat poistetaan alussa kehitystä. Kun tavoitteena on laadukkaan koulutuksen tuottaja mukulat, syyskuussa uudet silmut poistetaan. Sitten kasvi ei hukata aikaa kukinnan.

Kertomisen lehtien pistokkaita ottavat vahva esiintymä

Istutus tapahtuu begoniat siemenet ja mukulat kasvatettiin kasvullisesti - pistokkaat lehdet ja varret, jakamalla Bush.

Tätä menetelmää käytetään keväällä ja kesällä. Stem tonkia varret pitäisi olla vähintään 7 cm pitkä. Heti laskeutumisen jälkeen leikatun materiaalin istutettiin kosteaan alustaan ​​hiekan ja turpeen suhteessa 3: 1. Kontti pysähtyy asetettu pimeään paikkaan. Noin 1-2 kuukauden kuluttua kasvin juuren.

Valitse tehokkain kopion lisääntymiselle lehtien pistokkaita. Jakaminen pudotettu maahan niin, että levy ei kosketa maaperän. Ennen juurtuvat säiliöt lähtee säilyttää pimeässä huoneessa.

Toisintaminen siemenet tehdään joulukuusta maaliskuuhun. Ravinteiden substraatti kylvö valmistettu arkki maan, turpeen ja hiekkaa. Siemenet jakautuvat maaperään, työntämällä maahan. Taimet synny 10-15 päivä.

Grown taimet sukellus. Taimien istutetaan yksittäiset kennot kanssa multakokkare. Keskellä kesää vahvistui begonias jo kukkivat. Talven, kasvi mukula muodostuu. Syksyllä mukulat jäljellä varastoinnin hiekkaan tai turpeeseen. Istutus materiaali käsittävät + 8 ... + 10 ° C: ssa Keväällä mukulat istutetaan ruukkuihin uudelleen.

Siitä, miten tehdä useita kopioita Kalanchoe voidaan lukea artikkelin.

Hoito istutuksen jälkeen mukulat

Miten ja milloin suorittaa istuttamalla mukuloita begonioiden riippuu siitä, milloin odottaa saavansa kukkiva kasvi. Alkavat istutus helmikuussa ja jatkuu kesäkuussa. Tätä varten:

 • syventää mukula perustaan ​​puoli;
 • jätä viileässä, pimeässä huoneessa;
 • kastellaan maltillisesti muutaman viikon;
 • kun versoa esitti, mukula on täysin peitetty maa, ja potin siirretään kirkas lämpimässä paikassa.

Taudit ja tuholaiset begonias ja hoitaa kasveja tällä kaudella

Spider punkit ja kirvat, yleisin tuholaisia ​​vuonna Begonia

Huolimaton hoito ja huolto virheet johtavat siihen, että kasvi alkaa satuttaa, pudottaa lehtiä ja nuppuja. Ymmärtää syyt tällaisen valtion, tarkastella lähemmin begonioiden:

 • jos kärjet lehdet muuttuvat ruskeiksi ja alkavat pudota, kukka ei riitä kastelua ja kosteus;
 • Lehtien levy osoittaa valon puute;
 • liiallinen kosteus alennetussa lämpötilassa johtaa muodostumista sienen. Sairaat lehdet ja versot poistettiin ja kukka käsiteltiin sienitautien;
 • kuivaa ilmaa ja lämpötilan vaihtelut - suotuisan hometta. Se näyttää valkoisia laikkuja. Sen torjumiseksi begonia käsiteltiin 1-prosenttista vesiliuosta ja kolloidista rikkiä.

Yleisimpiä tuholaisia ​​begoniat hämähäkki punkki ja kirvoja. Loiset piilottaa takana lehdet ja syövät mahlaa. Suotuisat olosuhteet punkkien on kuiva ilma ja lämpöä huoneeseen. Eroon se auttaa begonias ruiskuttamalla saippuavettä tupakkaa. Kirvat huumeita kanssa pyretriumkasveista.

Begonia voivat kukkia monesta syystä lähtien siitä, että huono valaistus ja ylimääräinen lannoitteiden

Prosessissa kasvava begonioiden voivat kokea epätavallisia tilanteita ja puutarhurit on lisäkysymyksiä siitä, miten käsitellä niitä.

Miksei kukkia begonia huoneeseen?

Jos ei begonia kukkii, syitä voi johtua seuraavista tekijöistä:

 • kasvi valo ei riitä;
 • sisäilman kosteus on alhainen;
 • sopimaton lämpötila olosuhteissa;
 • ylimääräinen lannoite;
 • kastelu kova vesi;
 • no lepoaika;
 • luonnoksia.

Muuta olot ja katsella pitomitsy. Voi olla tarpeen elinsiirron kukka tuore alustaan. Puute kukinnan voi myös sanoa, että se on aika uudistaa laitoksen.

Miksi begonia silmut pudota heti niiden esiintymistä?

Tämä ilmiö puhuu heikentyneen tilan kukka. Se voi johtua virheellisestä kastelua ja puute mineraaleja. Tällainen kukka tarvitse lannoitusta.

Miksi lehdet kellastua begonioiden?

Puute kosteutta ja ravinteita myös johtaa kellastumista lehtiä. Lisäksi, se voi olla oire siitä, että maaperän saastuneella loisia vahingoittaa juuristo. Tällainen maa-aines on korvattu, ja ennen istuttamisen juuret käsitellään heikko ratkaisu kaliumpermanganaattia.

Begonia ehkä puhdistaa ilmaa

Begonia lehdet ovat runsaasti haihtuvia tuotantoa, joten se on hämmästyttävä ominaisuuksia puhdas ja terveellisempää ilmaa huoneeseen. Sen avulla taistella taudinaiheuttajia. Erityisesti se on tehokas taisteltaessa stafylokokki.

On havaittu, että kun läsnä on begonias parantaa immuunijärjestelmää, lisää tehokkuutta ja vähentää väsymystä. On suositeltavaa, ei ainoastaan ​​kotona, mutta myös toimisto tehtaan kukka lisää valppautta.

Kasvi on kyky puhdistaa ilmaa pölyltä ja adsorboida myrkyllisiä kemikaaleja. Siksi kehottaa aloittamaan begonia talon heti korjauksen jälkeen.

Uskotaan, että begoniat voi lujuutta omistajalle ja määritys

Uskotaan, että Begonia auttaa saavuttamaan henkilökohtaista menestystä. Se edistää uusia ideoita, joten on hyödyllistä kirjailijoita, toimittajia, tutkijoita.

Begonia - kasvi Oinas. Kukka anteliaasti lahjoittaa energiaa, kuten kaikki palo merkkejä:

 • Leijonia ja Jousimies on hyödyllinen, koska se auttaa tasapainottamaan energiaa kaaos;
 • Kauris, Kaksonen, Vaaka - kehittämään arvostelukykyä;
 • Kalaa, syövät, Scorpio - luoda harmoninen suhde.

Vaikutus begonias toisaalta horoskooppi neutraali.

Vahvan voima, joka kykenee begonia antaa voimaa ja määritys. On välttämätöntä, jossa elävät pessimistit, joudutaan usein riitoja. Se muuntaa negatiivista energiaa positiivista. Se toimii rauhoittava päälle ärtyisä ihmiset ja täydellisesti kohottavia.

Begonia on symboli materiaalista hyvinvointia. Se edustaa puhtautta ja nojalla. Katso Begonia unessa tarkoittaa, että ihmisen negatiivista ohjelma, josta haluat tyhjentää.

Haluatko ostaa kotiin kukinta kaunis kukka, mutta eivät tiedä, mitä me toivomme sinun kiinnittää huomiota syklaami kotiin.

Laitos on laajalti käytetty kansanlääkinnässä. Tämä on hyvä kipulääke ja antispasmodic agentti on anti-allerginen ja anti-inflammatorinen vaikutus.

Infuusio värejä käytetään hoidettaessa haavoja ja palovammoja, ärsytystä ja haavaumia. Mehu lehtiä käytetään rauhoittava päänsärkyä. Root käytetään hoitoon sidekalvontulehdus.

Lopussa, suosittelemme katsomaan videota.

1