Asentamista epäsuora lämmityskattilan

Kuinka yhdistää kattilan (kattila) epäsuora lämmitys

Se on pitkään ollut kuumaa vettä hanoista ei ole enää ylellisyyttä. Nykyään se on - yksi vaatimuksista normaaliin elämään. Yksi mahdollisuus järjestämisestä Lämmin vesi omakotitalojen - asennuksesta ja kattilan epäsuoralla lämmityksellä.

Mikä on epäsuora kattila, ja mitä ne ovat

Vedenlämmitin tai kattilan epäsuora vaihto - on vesisäiliö, jossa lämmönvaihdin (tai kierukan tyyppiä vesi takki - sylinterin sylinterin). Lämmönvaihdin on liitetty lämmityskattilan tai mihin tahansa muuhun järjestelmään, jossa kiertää kuumaa vettä tai muuta lämmönsiirtonesteen.

Lämmitys tapahtuu yksinkertaisesti, lämmönvaihtimen läpi kuumaa vettä kattilan, se lämmittää seinää lämmönvaihtimen, ja ne puolestaan ​​siirtää lämpöä veteen säiliössä. Koska lämmitys ei ole suoraan, ja sitä kutsutaan sylinteri "epäsuora lämmitys". Lämmitetyn veden tarpeen kuluu taloudellisten tarpeiden mukaan.

Epäsuora lämmityskattila laite

Yksi tärkeä osa suunnittelussa - magnesiumanodi. Se vähentää korroosionopeuden prosessien - säiliö kestää pidempään.

On olemassa kahdenlaisia ​​kattiloiden epäsuora lämmitys: sisäänrakennetulla valvontaa ja ilman. Epäsuora lämmityskattilat integroidulla valvonta on liitetty lämmitysjärjestelmään käynnissä kattiloiden ilman valvontaa. Ne on rakennettu lämpötila-anturi, oikea ohjaus, joka kytketään päälle / pois päältä kuuman veden kelaan. Kun yhdistää tämän tyyppisiä laitteita kaiken tarpeellisen - päästä vastaaviin tuloliittimiin virrasta ja paluu lämmitys, liittää kylmää vettä ja ylempään ulostulo on liitetty kampa annostelemaan kuumaa vettä. Siinä kaikki, voit täyttää tankin ja alkaa lämmittää sitä.

Tavanomaisilla epäsuorilla lämmityskattilat toimivat lähinnä automaattisen kattilat. Asennuksen aikana on välttämätöntä asettaa tiettyjä asetettu lämpötila-anturi (reikä kotelo) ja liittää sen tiettyyn tuloon kattilan. Sahaa epäsuora kattilan putket mukaisesti jommassakummassa piirissä. On mahdollista yhdistää ne ja haihtumaton kattiloiden, mutta erityisjärjestelmiin (eli alle) tähän tarvitaan.

Että on tarpeen muistaa, että veden epäsuora lämmitys kattila voidaan kuumentaa hieman alle jäähdytysnesteen lämpötilan kiertää kelan. Joten jos käytössä on kattila matalan lämpötilan tila, ja säädetään, esimerkiksi + 40 ° C, vesi säiliössä maksimilämpötila on vain, että. Enemmän et voi lämmetä. Kiertää tämä rajoitus, olet yhdistettynä vedenlämmittimet. Niissä on kelan ja sisäänrakennettu lämmitin. Pääasiallinen lämmitys tässä tapauksessa johtuu kelan (epäsuora lämmitys), lämmitin vain kuljettaa ennalta määrättyyn lämpötilaan. Myös nämä järjestelmät ovat hyvät pariksi kiinteän polttoaineen kattiloiden - vesi on lämmintä, vaikka polttoaine poltetaan.

Mitä muuta voidaan sanoa kannalta suunnittelu? Suuren äänenvoimakkuus kosvennikah useita lämmönvaihtimia - tämä vähentää aikaa lämmittää vettä. Vähentää veden lämmitys aika hidas jäähdytys säiliö, se on parasta valita malli, jossa lämmöneristys.

1

Joidenkin kattilat voidaan liittää

Epäsuora lämmityskattilat voi toimia minkä tahansa kuuman veden lähde. Voit käyttää mitä tahansa kattilan - kiinteä polttoaine - polttopuut, hiili, briketit, pelletit. Voit liittää minkä tahansa kaasu kattila, sähkö- tai öljykattiloiden.

Yhteys Kaasukattilaan erityinen teho epäsuoran lämmityskattilan

Aivan kuten edellä jo mainittiin, on olemassa malleja oma ohjaus, ja asenna ne ja leikkaa - yksinkertainen tehtävä. Jos malli on yksinkertainen, se on tarpeen ajatella lämpötilan valvontajärjestelmän, ja kytkentä kattilan patterit, kuumentamiseksi kuumaa vettä.

Muoto säiliöiden ja asennustapa

Kattilan epäsuora lämmitys voidaan asentaa lattialle, voi - ripustaa seinälle. Seinä suoritusmuodoissa kapasiteetti on enintään 200 litraa, ja sisätilojen mahtuu 1500 litraa. Tässä ja toisessa tapauksessa on vaaka- ja pystysuunnassa malleja. Asennettaessa seinäkiinnitysten versio standardista - kiinnikkeet, jotka on asennettu tapin sopivaa tyyppiä.

Jos puhumme muoto, sitä useammin nämä laitteet tehdään lieriön muotoinen. Melkein kaikki mallit kaikkien toimivien päätelaitteiden (putkien liittämiseen) on johdettu takaapäin. On helpompi liittää, ja näyttää paremmalta. Edessä paneelin on tilaa asentaa lämpötila-anturi tai termostaatti, joissakin malleissa on kyky asentaa sähköinen lämmityselementti - uudelleen lämmittämiseksi lisäveden ei ole tarpeeksi lämmitystehoa.

Tyypin asennus ovat seinän ja lattian, kapasiteetti - 50 litrasta 1500 litraan

Asennettaessa järjestelmää, on syytä muistaa, että järjestelmä toimii tehokkaasti vain, jos kattilan ulostulo on riittävä.

Järjestelmät ja ominaisuudet liitännät

On olemassa kaksi periaatetta yhteydessä epäsuora lämmityskattilan: kanssa prioriteetin veden lämmitykseen ja ilman. Kun kuumennettiin prioriteetti koko jäähdytysneste pumpataan kattilan lämmönvaihdin, tarvittaessa. Lämmitys vie hieman aikaa. Kun lämpötila saavuttaa ennalta asetetun (jota ohjataan anturin termostaattiventtiili tai termostaatti), koko virta lähetetään jälleen patterit.

Järjestelmissä, ilman prioriteetti veden lämmitys, epäsuora vedenlämmitin suunnattu vain joitakin jäähdytysnesteen virtauksen. Tämä johtaa siihen, että vesi kuumennetaan pitkän aikaa.

Järjestelmän piiristä prioriteetti

Kun liitetään epäsuorasti kuumentamalla kattilan on parempi valita ensisijaisesti piiri - se tarjoaa kuumaa vettä haluttu määrä. Kun tämä lämmitys ei suuresti vaikuta - lämmittämiseksi koko veden määrä on tyypillisesti tarpeeksi 20-40 minuuttia, ja säilyttää lämpötilan nopeudella yleensä 3-8 minuuttia. Tänä aikana ei ole kotia ei niin siistiä pystyä tuntemaan sitä. Mutta tämä - edellyttäen, että kattilan teho on verrattavissa kattilan kapasiteettia. Ihannetapauksessa - kattila tehokkaamman, ja liikevoittomarginaali 25-30%.

Varmistaa normaalin toiminnan liitetyt laitteet kampa kuuman veden ulostulossa kattilan asetetaan paisuntasäiliö kuumaa vettä (ei lämmitykseen). Sen koko - 10% säiliön tilavuudesta. On tarpeen neutraloida lämpölaajenemisen.

Yksityiskohtainen putket järjestely lämmittimen epäsuoran lämmityksen

Myös sulkuventtiilit (pallo) on asennettu kunkin haaran yhteydessä. Niitä tarvitaan, jotta jokaiselle laitteelle - kolmitieventtiili, kiertovesipumppu ym - Poista ja palvelevat tarvittaessa.

Putki tarjonta on yleensä takaiskuventtiili. Ne ovat tarpeen poistaa mahdollisuus takaisinvirtaus. Tällöin yhteys kattilan Epäsuora lämmitys on turvallinen ja vaivaton ylläpitää.

Asennus vieressä kattilan järjestelmä, jossa pakotetun kierron (3-tie venttiili)

Jos järjestelmä on jo kiertovesipumppu, ja asentaa se kentällä ja pakotti kattila voidaan sijoittaa vieressä kattila, on parempi järjestää erillinen virtapiiri, joka kulkee lämmityskattilaan. Tämä yhteys on epäsuora lämmitys kattila on toteutettu useimmissa seinään asennettu kaasu kattiloiden tai muiden, jossa kiertovesipumppu seisoo syöttöjohdon. Tällaisen yhteyden järjestelmää saavutetaan se, että veden lämmitin ja lämmitysjärjestelmä on kytketty rinnan.

Kun esillä olevan pumpun syöttöputken ja veden lämmitin sijaitsee lähellä kattilan

Tässä menetelmässä, sitoutumisen jälkeen kiertopumpun on asennettu kolmitieventtiili ohjattu (asetettu kattilan) lämpötila-anturi. Yksi lähdöt kolmitie hana on kytketty kattilan yhteyden lämmitykseen. Paluujohdon ennen kattilan leikkauksia tee, se yhdistää haaraputken valua vettä lämmönvaihtimesta. Itse asiassa, sivupalkin lämmitysjärjestelmään on valmis.

Tämän piirin toimintaa on seuraava:

 • On vastaanottanut tiedot anturi, että veden lämpötila on alle ennalta määrätyn, kolmitieventtiili kytkee jäähdytysnesteen kattilan. Lämmitysjärjestelmä on kytketty pois päältä.
 • Koko jäähdytysnesteen virtaus kulkee lämmönvaihtimen läpi, vesi säiliössä lämpenee.
 • Vesi kuumennetaan tarpeeksi, kolmitieventtiili ohjaa jäähdytysnesteen lämmitysjärjestelmän.

Kuten näette, piiri on yksinkertainen, sen työ on myös ymmärrettävää.

Järjestelmän, jossa on kaksi kiertopumput

Pir asentaa lämminvesivaraajan järjestelmässä kiertovesipumppu, mutta ei hänen kanssaan, mutta jonkin matkaa, paras piiri lämminvesivaraajan asentaa kiertovesipumppu. Yhdistävät epäsuora lämmitys kattilan tässä tapauksessa on esitetty kaaviossa jäljempänä.

Liitäntä kattilan automaattinen ohjaus

Kiertovesipumppu voidaan asentaa joko syöttöputki tai päinvastoin. Tässä kaaviossa ei ole kolmitie hana, joka on kytketty piirin kautta tavanomaisen tees. Kytkentä jäähdytysnesteen virtaus tapahtuu päälle / pois pumppujen, ja ne johtivat lämpötila-anturi, jossa on kaksi paria kontakteja.

Jos vesi säiliössä on viileämpi kuin paljaana anturi, kiertovesipumppu sisältyy tehonsyöttöpiiri kattilan piiri. Saavutettaessa haluttu lämmitys, suljettu pumppu yhteydet, joka käyttää lämmönsiirtonesteen lämmitysjärjestelmän.

Järjestelmän haihtumatonta kattilan

Järjestelmään haihtumattomien kattila, jotta kattilan prioriteetti, on toivottavaa, että se on suurempi kuin lämpöpatterit. Eli tässä tapauksessa haluttu seinäasennus malleja. Ihannetapauksessa - pohja epäsuora lämmitin yläpuolella kattilan ja patterit. Mutta tämä järjestely ei ole aina mahdollista.

Järjestelmät toimivat ja lattian kattilan sijainti, mutta lämmin vesi hidastuu alaosaan se riittävän kuumaa. Sen lämpötila on verrattavissa määrin lämmityksen paluulinjan, eli lämmin vesi on vähemmän.

Kun haihtuvat liikkeen kuumentamalla jäähdytysnesteen johtuu painovoiman. Periaatteessa on mahdollista yhdistää kattilan epäsuorasti lämmitettävissä perinteiseen tapaan - on kiertovesipumpun piirissä sen lämmitykseen. Juuri tässä tapauksessa, kun sähkö on pois päältä ei kuumaa vettä. Jos et ole tyytyväinen tähän puolestaan ​​on useita järjestelmiä, jotka toimivat painovoiman järjestelmiin.

Johdotus lämmitin epäsuoran lämmitysjärjestelmä painovoiman

Täytäntöönpanon piirikaavio, joka menee kattilan, jolloin putken halkaisija 1 vaihetta eteenpäin lämmitin. Tämä varmistaa prioriteetti.

Tässä järjestelmässä, kun haara lämmitysjärjestelmään asennettu termostaattia kanssa kosketuksiin anturin. Se toimii paristoilla, ulkoista virtalähdettä ei tarvita. On terminen pää ohjain on asetettu halutun lämpötilan veden lämmitys (ei korkeampi kuin kattilan syöttöveden lämpötila). Kun taas säiliö vesi on kylmää, termostaatti avaa syöttö kattilaan, jäähdytysnesteen virtaus on lähinnä kattilan. Kun kuumennetaan halutussa määrin, jäähdytysaine johdetaan lämmitys- haara.

Jos järjestelmä vaatii jatkuvaa veden pyyhkeenlämmitin vesikierron läpi. Muuten se ei toimi. Uudelleenkierrätyssilmukkaan voi yhdistää kaikki kuluttajat. Tällöin kuumaa vettä tulee jatkuvasti Chase pumpun ympärillä. Tässä tapauksessa avaa hana milloin tahansa, kun saat kuumaa vettä - ei tarvitse odottaa salaojaputkiin kylmältä. Tämä on positiivinen asia.

Negatiivinen on, että yhdistävä kierrätys, kustannukset kasvavat lämmitysveden kattilassa. Miksi? Koska käynnissä ympäri rengasta vesi jäähtyy, joten kattila todennäköisemmin olla yhteydessä kuumaa vettä ja kuluttaa enemmän tästä polttoainetta.

Liittäminen kierrätyksen rengas erityistä poistua kosvennika

Toinen haitta - kierrätys kannustaa sekoittumista veden kerroksia. Normaalikäytössä, kuumin vesi yläosassa, ja josta se syötetään kuumaa vettä piirissä. Sekoittaen, yleinen lämpötila syötetyn veden laskee (sama kokoonpano). Kuitenkin pyyhkeenlämmitin se on ehkä ainoa tie ulos.

Miten toteuttaa yhteyden kattilan epäsuoran lämmityksen kierrätyksen? On olemassa useita tapoja. Ensimmäinen - löytää erityinen kosvenniki integroidulla kierrätysjärjestelmä. Se on erittäin kätevä - pyyhekuivain (tai koko silmukan) on yksinkertaisesti liitetty nännit. Mutta hinta tällaisten vaihtoehtojen lämminvesivaraajan on lähes kaksi kertaa enemmän kuin hinta perinteisen säiliön tilavuus on sama.

Yhdistävät kattilan epäsuora lämmitys takaisinkierrätys

Toinen vaihtoehto - käyttää mallia, jossa ei ole merkintää liitäntä uudelleenkierrätyssilmukkaan, mutta liittää sen kanssa tees.

putkijärjestelyyn epäsuora lämmitys kattila + säännöt sen asennus ja liitäntä

Varmistaa koti tarvittava määrä kuumaa vettä käytetään lisälaitteen - epäsuora lämmityskattila (MKB). Sen käyttö voidaan pitää yksi järkevä ja taloudellisesti perusteltua. Yritämme selvittää, millaisia ​​kattilan putkistojärjestely epäsuora lämmitys on tehokkain ja miten kytkeä laitteita välttää yleisiä virheitä.

Miten valita kattilan epäsuora lämmitys

Ennen ostamista ja liittämistä puskurivarastosäiliöön (tunnetaan myös BKN) pitäisi ymmärtää rakenteelliset piirteet suosituimpia tyyppejä. Se, että on olemassa monenlaisia ​​laitteita, mukaan lukien yhdistetty malleja, jotka toimivat lämmitysjärjestelmän ja vaihtoehtoisia energialähteitä samaan aikaan.

Pidämme perinteisen kattilan kanssa kela, käyttäen lämminvesivaraaja.

Suunnitteluominaisuudet ja toimintaperiaate

Mitä se tarkoittaa epäsuora lämmitys? Laite on suora lämmitys toiminto yhteyden sähkön tai kaasupoltin, on MKB muita lämmönlähteitä. Vesi kuumennetaan yhdistämällä WAN, eli se osoittautuu, että lähde on lämmönsiirtoaineen - kuumaa vettä (tai sen korvaa).

Jos katsomme uutta mallia hyvin tunnettuja tuotemerkkejä, voimme nähdä, että kaasu lämmityskattiloiden ja lämminvesivaraajien SC usein samaa mallia. Ne asennetaan vierekkäin tai allekkain - niin voit säästää asuintiloissa.

Tärkein osa, joka suorittaa lämmitys toiminto, - terästä tai messinkiä lämmönvaihdin (kela), jossa on suuri pinta-ala, joka sijaitsee sisäpuolella metalli pinnoitettu suojaavalla kerroksella emali säiliö. Jäähdytysveden ei tule liian nopeasti, kotelon ulkopuolelta ympäröi eristekerros, ja joissakin malleissa - ja kotelon.

Tärkeä yksityiskohta, joka on nyt varustettu useimmat kuumennuslaitteiden on magnesium anodi. Sauva, joka on kiinnitetty yläosaan laitteen, metalliosat korroosiolta muodostumista, jolloin vedenlämmitin on paljon pidempi.

Esteet korkean paineen toiminta on varoventtiili ja sisäänrakennettu termostaatti. Jos tankki ei ole varustettu turvallisuutta ryhmä, se on erotettu, uudistumiselle sitovia.

Usein kiertävä vesi lämmitysjärjestelmän enintään 65-70ºS. Monet epäilemättä sen tehokkuutta, kun se toimii lämmönlähteenä lämmitykseen MKB. Itse asiassa, tämä lämpötila on tarpeeksi, koska nopeus ja suuruus lämmönsiirron riippuu alueesta (melko suuri) veden kanssa kosketukseen kelan.

Miten on prosessi lämmitys? Kylmä vesi on tarkoitettu lämmitys syötetään erillisen reiän ja täyttää koko säiliön. Kattilasta lämmönvaihtimen ja vesi virtaa, mutta lämmitetty. Kuuma seinä kelat siirtää lämpöä kylmää vettä, joka poistoaukon lämpötila on sopiva suihkussa tai astianpesuun.

Miksi on parempi ohjata kattilaan

Kyky hallita - ominaisuus, joka vaikuttaa kokoonpano kaikkien veden lämmitysjärjestelmä. On olemassa kahdenlaisia ​​BKN: yksinkertainen (halvempi) ja jossa on sisäänrakennettu ohjaustoiminto.

Tunnusomaista ohjaus mallit on lisäksi laitteet lämpötila-anturi ja toimittaa / lopettaa veden syöttämiseksi lämmönvaihtimeen. Tällaiset laitteet on automaattisessa tilassa. Aloittaa sinun täytyy liittää:

 • tulo / lähtö kuumaa vettä kuuman veden;
 • syötetään kylmää vettä säiliöön;
 • jakotukkiin jakamiseksi kuumennetun nesteen poistoaukon.

Tämän jälkeen voi suorittaa kattilan - vesi alkaa lämmetä.

Prosessi yhdistää ja sitoutumisen epäsuoran kattila menee yhteen suuntaan (kuvattu - alla).

Miten johto voi vaikuttaa veden lämpötila? Käytännössä mitään. Maksimiarvo, joka voidaan saavuttaa ulostulon lämpötilan ei ylitä parametrit jäähdytysnesteen lämmitysjärjestelmän. Todennäköisesti se on alhaisempi 1-2ºS. Tarvittaessa lisää kuumennettaessa voimakkaasti (tämä voi tapahtua, jos kattilan toimii tavallisesti matalan lämpötilan tila), on parasta valita malli, jossa on sisäänrakennettu TAN.

Laite soveltuu ostaa kattiloiden käynnissä kiinteän polttoaineen (vesi pysyy kuumana jopa jäähdytyksen jälkeen kattilan).

Lajikkeiden laitteiden lisätoimintoja

Tankit yksinkertainen rakenne - tämä on vain osa-alue esitetty lämmityslaitteet markkinoilla. On kehittyneempiä malleja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia integroituminen lämminvesijärjestelmä.

Esimerkiksi yksi tarkoituksista kalliimpia malleja - lämmön keräämisen. Jos mahdollista sähkökatkokset tai päivittäistavaroiden tariffit ovat liian korkeat, akkumulaatiomoodin on erittäin hyödyllinen. Rakenteellisia ominaisuuksia, malleja - vahvistettu lämpöeristys ja kasvaneeseen säiliön (300 litraa).

Toisessa suoritusmuodossa, joka toteuttaa nopeinta kuuman veden ulosvetämisen pistettä, - kattilan kierrätys. Siinä on tavanomaisiin, tämä on kolme suutinta virkaa vesijohtovedellä. Kaksi kuumaa juokseva vesi, yksi - kylmä. vesi syötetään pumpulla.

Kun käytetään kierrätettävän malli voi olla hyödyllistä järjestää ylimääräinen piiri, esim., Asentamiseksi pyyhekuivaimen.

Vesi tähän säiliöön kuumenee nopeammin kuin yksiköt, jossa on lämmönvaihdin, mutta myös arvo sen yläpuolella.

Lieriömäinen ja kuutio säiliöt eroavat kooltaan. Niiden tilavuuden on määritelty litroina: on pieniä malleja 80-100 litraa, mutta on olemassa myös hankalia jopa 1400-1500 litraa. Koko valitaan perustuu perheiden tarpeisiin kuumassa vedessä.

Mitat ovat tärkeitä asennuksen aikana. Seinäasennukseen soveltuu vain kevyt malli - jopa 200 litraa, loput ovat ulkona suorituksen. Sekä vaaka- ja pystysuoran seinämän yksikkö toimitetaan erityinen liitetiedoston, lattia on varustettu jaloilla tai pieni jalusta.

Suorakulmainen yksiköt vievät vähemmän tilaa kuin sylinterimäinen, koska tiiviin liitoksen putket.

Helpompi tehdä johdotus ja putkisto, kattila jos CN asetetaan kattilan, pumput, muut laitteet, joissa kokoonpanon LKV-järjestelmän. Upottaminen apulaite on olemassa olevaan verkkoon on paljon vaikeampaa. Joka tapauksessa, että normaalia toimintaa laitteen täytyy suorittaa useita sääntöjä:

 • valita asennuspaikalle - niin lähellä kuin mahdollista kattilan;
 • sileän pinnan kattilan asennus;
 • suojaa lämpölaajenemisesta asetettu kalvo paineakun (lähtö lämmitetty vesi), jonka määrä on vähintään kymmenesosa tilavuudesta BKN;
 • varustaa kunkin piirin palloventtiili - helppo ja turvallinen ylläpito laitteiden (esim., kolmitieventtiili, pumppu tai itse kattilassa);
 • suojaavat takaisinvirtauksen vedensyöttöputkea asentaa takaiskuventtiilit;
 • parantaa veden laatua napauttamalla suodattimet;
 • oikein sijoitettu pumppu (tai useita pumppuja) - moottorin akselin tulee olla vaakasuorassa asennossa.

Turvallisuussyistä, et voi yrittää korjata raskasta laitteen kipsilevy tai ohut puuseinät. Sopivia ovat seinät betonia ja tiili. Ulokkeita tai muita haltijat kiinteän housunkannattimet, ankkurit, tulpat.

Asennettaessa putket on suunnattu kattilan (vaikka takana maskin tai falshstenoy). Et voi käyttää epäluotettavia laitteita, kuten aaltopahvin letkuja ei kestä painetta ja veden paine.

Mikä on lämmitys prioriteetti

Ennen asennusta kattilan lämmitysjärjestelmän epäsuoran lämmityksen, on tarpeen valita periaatetta yhteytensä: tai ilman prioriteetti. Ensimmäisessä tapauksessa, kun on olemassa tarve nopeasti valmistamiseksi suureen määrään kuumaa vettä, koko tilavuuden jäähdytysainetta pumpataan kelan MKB, jolloin vesi lämmitetään paljon nopeammin.

Sen jälkeen, kun veden lämpötila saavutti halutun merkin (mitattu termostaatti), on uudelleenohjaus virtauksen lämpöpattereihin.

Yhdistäminen ilman prioriteetti ei salli kulkua koko tilavuus jäähdytysnesteen ja kattilan palvelee vain osa koko virtaus. Kun laitteiden, piiri vesi lämmitetään pidempään.

Prioriteetti järjestelmä on tehokkaampi, koska se mahdollistaa nopean lämmön tarvittava määrä vettä vahingoittamatta lämmitykseen. Jos lämmitin kytketään pois päältä 30-50 minuuttia huoneen näin lyhyessä ajassa lämpötila tuskin laskee, mutta lämmitetty vesi riittää. Ainoa edellytys piirikaavio, joiden prioriteetti - tehokas kattila.

BKN järjestelmän ja yhteyden säännöt

Johdotus ominaisuuksia ja epäsuora lämmityskattila riippuu luokan laitteen ja lämmitysjärjestelmien rakennuksessa. Sinun täytyy valita oikea asennuspaikka, keskittyen sijainnin kattilan, lisäämällä pumput ja ennestään johtoja. Yritä ymmärtää, mitä pitäisi harkita asentamista lämmityslaitteet.

Järjestelmä vanteiden kanssa kolmitieventtiilin

Tämä on yksi suosituimmista järjestelmissä, koska kun sitä käytetään siellä on rinnakkainen yhteys lämmitysjärjestelmän ja MKB, on varustettu sulkuventtiileillä. Kattila asennetaan kattilan ympärille syöttää kiertovesipumppu meisti, sitten kolmitieventtiili. Tämän järjestelmän on menestyksekkäästi sovellettu, jos useita lämmittimiä, esimerkiksi kaksi eri kattilan.

Itse asiassa, tämä järjestelmä on prioriteetti, joka tarjoaa nopean lämmityksen vettä kattilan aikana täydellinen seisokin jäähdyttimen jonkin aikaa. Kun lämpötila nousee ennalta määrätyn arvon, kolmitieventtiili aktivoituu uudelleen ja palauttaa jäähdytysainetta aikaisempaan - lämmitysjärjestelmä. Tämä tapa sitominen on hyödyllinen niille, jotka käyttävät kattilan jatkuvassa käytössä

Yhdistää kaksi kiertovesipumput

Jos kattila käytetään harvoin (esim., Kausiluonteinen tai viikonloppuisin), tai on tarpeen vedessä, joka on alemmassa lämpötilassa kuin lämmitysjärjestelmässä, piiri on määritetty kaksi kiertopumput. Ensimmäisen syöttöputken, joka on asennettu välittömästi ennen MKB, toinen - lämmityspiirissä.

Kolmitieventtiili tässä piiri on poissa, putkisto on varustettu yksinkertaisella yhdistää tees.

Sitomalla pienihäviöisen header

Tässä yhteydessä käytetään irtotavaran kattiloiden (200 L tai enemmän) haarautunut ja lämmitysjärjestelmät, jossa on useita muita piirejä. Eräs esimerkki on lämmitysjärjestelmä kaksikerroksinen talo, jossa lisäksi monen silmukan jäähdytin verkko käyttää lattialämmitys.

gidrostrelki laitteet välttää lämpöshokki, koska veden paine kunkin piirin on yhtä suuri. Tehdä omia valjaat melko vaikeaa tässä piirissä, joten on parasta kuulla ammattiasentaja.

Kuinka käyttää jäähdytysnesteen kierrätys

Kierrätys on hyödyllinen, kun esillä olevan piiri, jatkuva tarve toimittaa kuumaa vettä - esim., Pyyhe. Jos se on liitetty lämmitysjärjestelmään, jäähdytysneste jatkaa levittää ja kuivain toimimaan ja samalla toimia lämmitin.

Mutta tässä järjestelmässä on haittoja. Tärkeintä - kasvu polttoaineen kustannuksia, koska se vaatii jatkuvaa lämmitystä kylmän veden piirissä. Toinen miinus - sekoitetaan vettä kattilan. Tyypillisesti, kuuma vesi varastoidaan yläosassa, ja sieltä syötetään draw-off pistettä, mutta tässä se sekoitetaan kylmän, jolloin ulostulolämpötila hieman alle.

On kattilat malleja, joissa on sisäänrakennettu kierrätys, joka on valmis liitä putket pyyhekuivain. Mutta halvempaa ostaa normaalia vesisäiliöön käyttäen liitettäväksi tees.

Piiri kanssa haihtumattoman kattilan

Tunnusomaista tämän järjestelmän - asennus kattilan korkeammalla tasolla kuin kattilan ja lämmityslaitteiden. Etusija annetaan seinä-malleja, joita voidaan ripustaa korkeudella 1 m korkeudella lattiasta.

Nonvolatile uunitoiminnon perustuu soveltamiseen painovoimalakeja siis jäähdytysnesteen kierrätetään ja sähkökatkon aikana. Normaalissa tilassa se voidaan liittää kiertopumput.

Aivohalvaus kytke epäsuora lämmityskattilan

Kun olet valinnut järjestelmän, on selvää, millaisia ​​laitteita tarvitaan. Perusosan lisäksi laitteet voivat vaatia, palloventtiilit, jakelu kammat venttiilit (kolmitiekatalyytti tai takaiskuventtiili).

 • valmistella asennuspaikka (lattialle tai seinälle);
 • tehdä johdotus, ilmaiseva punainen / sininen kuuma / kylmä vesi myyntipisteissä;
 • upottaa tee ja paineenrajoitusventtiilin, varmistaa tiivistysmassaa;
 • tie hanat kuuma (edellä) ja kylmä (alle) vesi;
 • liitäntä virtalähteeseen, termostaatin ja automaattinen;
 • Valitse lämmitystilassa;
 • testata yhteyden.

Nämä ovat yleisiä suosituksia tulee esittää työmäärää. Kun liität tietyn mallin tulisi noudattaa ohjeita, jotka tulivat sarjasta.

Video ohje liittämisestä BKN

Miten määritellä kytkentäkaaviota ja asentaa laitteet oikein, kysyy seuraavia videoita.

Yleisiä tietoja yhteydestä kaaviot:

Käytännön vinkkejä asennus:

Yleiskuva vanne BKN:

Professional Review kattilan 80 l:

Lisäksi asennus ja liittäminen BKN tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Se koostuu pesemällä sisäontelon säiliöön, sedimenttien poistaminen ja lietteen, joka korvaa magnesiumanodi. Hoitolaitoksissa eivät vaadi paljon vaivaa. Jos valjaat on tehty oikein, nopea korjaaminen ei tarvita, mutta jos ongelmia laitteessa ilmenee suositellaan käsitellä asiantuntijoille.

On perustanut tehokas kattilahuoneen 200 litraa. Mestari sanoi, että tämä kattila pitäisi riittää uinti kaksi ihmistä toisiaan. Suostuin, mutta iloni oli lyhytaikainen: äitini, joka tuli tapaamaan minua, meni uinti, se ei ollut tarpeeksi vettä. Vesi oli kylmää, ei ole aikaa olla lämmitetty. Kuumennuselementti sovittiin pääasennus, mutta pettymykseni pysyy edelleen. Tarkistin, voit käyttää, mutta sinun täytyy koko ajan estää veden ja äitini mies vanhan koulun, on välttämätöntä, että vesi oli jatkuvaa. Mitä teen tämän 200 litran kattilan ja mikä on tie ulos tilanteesta?

Internetin tietosanakirja järjestelystä teknistä ylläpitoa verkkojen

Miten yhdistää epäsuoran lämmityskattila?

Valitsemisen jälkeen kattilan Epäsuora lämmitys nostaa esiin kysymyksen kytketty oikein. Erot vanne piirejä, kun läsnä on lisä- hydraulisten pumppujen ja pyöreä nuolet vaativat päätukiaseman matkatavaroiden tiedot, jotka voidaan poimia kirjallinen kuvaus.

Erilaisia ​​ja ominaisuudet epäsuoran lämmityskattilan

Vedenlämmitin epäsuoran toiminnan periaate käyttää lämmönsiirto johtuu kulutuksen sen jo kuumennetun nesteen kiertävän laitteen sisällä. rakenne-elementti, joka vastaa kutsutun lämmönvaihtimen ja voidaan tehdä kelan muodossa tai säiliön (järjestelmä "säiliö säiliö").

Tärkeimmät virrantarve on kattilan ovat:

Eniten kysynnän ja helppo asentaa äänenvoimakkuuden kapasiteetti 100-120 litraa. Mutta on säiliöitä, joihin mahtuu 300 litraa tai enemmän. Niitä voidaan käyttää lämmön kerääjän tuottaa lämpöä tiloihin aikana lakkaa kattilan toiminta.

Muoto laitteella voi olla seuraava kokoonpano:

Tämä vaihtoehto ei ainoastaan ​​täytä esteettiset tarpeet ostajan auttavan integroida laite omistettu tila sijoittamista laitteen.

Tämän tyyppinen laite on kallein mutta myös kaikkein monipuolisin. Hänellä on mahdollisuus esittää hyödyntää kuumennettua nestettä mahdollisimman lyhyessä ajassa, joka on erittäin kätevä.

Johdotus lämmitysjärjestelmään

Lämmitin on asennettu niin lähelle lämmön syöttölähteeseen. Tämä auttaa tehokkaammin lämmittää.

Puuttuessa yhteydessä on vain yksi vaihtoehto. Kanava kuumennetun lämmönsiirtoaineen poistumista kattilan tai lämmitysjärjestelmä on kytketty vastaavan merkinnän kattilan epäsuoralla lämmityksellä. Lähtökanava jäähdytetty koostumus on liitetty paluuputkeen.

Toinen tulo ja lähtö, liikkeen aikaansaamiseksi, vesisäiliön sisällä, joka on tarkoitettu lämmitys.

Yksityiskohta näkyy yhteys kaavio:

Eri järjestelmien kattilan Sitominen

On olemassa useita eri tavalla sitominen laitteita, jotka ovat:

Molemmat pumput on suunniteltu rinnakkain. Dekaani on asennettu lämmitys putki, toinen - on lämmintä vettä. Ne kytketään päälle ja pois tapahtuu kustannuksella toiminnan lämpörele.

Erikoisuus on tässä yhteydessä on tarve venttiileillä. Ne on asennettu sen jälkeen, kun pumppaus laitteita. Tämä on estää sekoittumisen virtaa jäähdytysneste.

Tiedot oikea sijainti kaikki elementit tällaisen sitovan voidaan pitää järjestelmään:

Kolmitieventtiilin toimilaitteella

Kutsutaan servojärjestelmää komponentti hallinnasta vastaa kolmitieventtiili. Tapauksessa kuvattujen laitteiden, tällainen laite toimii lämpörele, joka voi olla kiinteä osa tärkeimmistä lämmitin tai ylimääräinen.

Tällainen järjestelmä on järjestetty seuraavasti:

 • 1. On olemassa kaksi rataa:
  • höyrykattila
  • lämmitys
 • 2. Kun kuuman veden lämpötila laskee, signaloi termostaattiventtiili.
 • 3. Venttiili kytkee jäähdytysnesteen liike kohti epäsuora lämmityskattilaan.
 • 4. Kun löydät haluamasi Ylin termostaatti signaaleja venttiilin.
 • 5. On virtauskytkin syöttämiseksi lämmityspiiri.

Kaavio esittää sitoutumisen 3-tie venttiili:

Menetelmä hydraulinen nuoli

Tämä suoritusmuoto käytetään, kun useita polkuja esittää. Rakenne piirit voivat olla:

 • Epäsuora lämmityskattila;
 • lattialämmitys;
 • pääsäteilijän lämmitys.

Jos et laita tällaisessa järjestelmässä järjestely pienihävi- header, on välttämätöntä, eikä se, laita tasausventtiilit. Niiden asennus vaatii Bude johtuen paine-eron eri radoilla.

Kuvio esittää suunnitelman sitovan:

Menetelmä paluu kierrätys DHW

Tämä menetelmä nopeuttaa lämmitetyn veden virtaus kuluttajalle.

Tarjota tämän tyyppinen sitoutuminen, on välttämätöntä, että läsnä kattilassa kolmannen tuloliitäntä kierrätystä komponentteja.

Kantaja, joka pumppaa pumppu, se käy läpi useita syklit line, jolloin saadaan aikaan tehokkaampi veden lämmittämiseen kattilan sisällä.

Suunnitelma tämän järjestelyn on seuraava:

Yhteyden erityyppisiä kattiloita

Epäsuora lämmityskattila voi toimia yhdessä kaikenlaisten kattiloiden. Kytkeä laite:

Tämä on yksinkertainen ohjelma. Lämmitin on integroitu kokonaisjärjestelmän.

Jälkeen tärkein pumpun sylinteri on asennettu, ja lisäksi - kolmitieventtiilin, jonka tehtävänä on vaihtaa veden liikkeen suunta eri suuntiin.

Muut tarvikkeet voidaan asentaa tarvittaessa. Kaikki mahdolliset tavat sitovat kuvataan tässä artikkelissa.

Tällaisessa rakenteessa säädetään samanaikaista käyttöä eri lähteistä kuumaa vettä kulutuksen käyttäjälle. Tämä ero voi olla virtausta eri kohdissa vodorazdachi. Toinen vaihtoehto antaa mahdollisuuden käyttää kahta lämmönlähteitä samalla koko järjestelmän.

Toinen puoli on tarpeen valita prioriteetti järjestelmissä.

Valittaessa tärkein lämmitysjärjestelmä, veden lämmitin on asennettu sarjaan kattilan. Lämpötila-anturi ei tarvita.

Kun valittu pääasiassa kuuman veden syöttö kattilan on asennettu rinnakkain soveltaminen termisen pään.

Pystyä käyttämään kattilan lämpimänä vuodenaikana on tarpeen varustaa lämmitysjärjestelmä aukot, jotka mahdollistavat katkaisi kuumennetun jäähdytysnesteen lämmitysjärjestelmän.

Peräkkäisessä kokoonpano kattilan asennus tarvitaan ohitus.

Kaikkia mahdollisia tapoja yhdistää kuvataan edellisissä luvuissa. Ainoa edellytys asennus voi olla tarpeen antaa enemmän kuin määrä jää mahdollisimman paljon tilaa huolto kiinteän lämmönsiirtoaineen ja varastointi laitteet:

Toisin kuin muut tyyppisiä yhteyksiä voi olla tarpeen varustaa tiloihin maahan silmukka, joka liitetään asennetut laitteet.

Yhteyden sähkökattila on kaikkein tehoton, koska niillä on suuria tappioita paikassa:

Kalleus laitteen epäsuoran lämmityksen ei ole tarkoituksenmukaista ostaa tällaisia ​​laitteita integroida sähkölaitteita.

Yhdistelmä kattilan epäsuora lämmitys

Tällaiset laitteet voivat ottaa lämpöä ulkoisesta järjestelmästä aikana kattilan ja tuottaa lämmintä vettä, jonka rakennettu PETN.

Kaaviossa laitteiden liittäminen.

Vinkkejä koottavien

Tämä tiedonanto voi olla useita:

 1. Huolellisesti tutkia kaikki tarvittavat tositteet hankittuun laitteita. Täyttämään kaikki vaatimukset ja suositukset asennusta.
 2. Ennen asennusta, sinun täytyy tehdä hankkeen työn, tarkista yhteys järjestelmän.
 3. Ennen asennusta, valmistella kaikki tarvittavat ainekset tämän ja työkaluja.
 4. Noudata turvallisuusohjeita asennus- ja yhteys.
 5. Luotettavaa kytkimen osat.
 6. Sallivat pääsyn laitteen huoltoon ja kunnossapitoon.
 7. Epäselvissä tapauksissa niiden kykyjä ja taitoja puuttua asiantuntijoille.
1