asennus kotelot

Tee malli asennettavaksi Avainkilpi

Asennettaessa moderni myyntipisteistä tai katkaisijat sisäasennukseen mekanismeja olisi asetettava erityinen muovilaukussa - kotelot. Tähän mennessä lähes kaikki sähkö-tarvikkeet suoritetaan siten, että voit asettaa useita useiden pistorasioiden tai kytkimiä.

Sopivat, että yksi pistorasia keittiössä ei enää riitä, ja pistorasiat asennettu vastakkaisissa päissä seinä ei ole aina mukava käyttää. Sähköasentaja siksi usein suunniteltu siten, että yhdessä asennossa on useita kohtia liittämistä kodinkoneet. Se on hyvin käytännöllinen ja toimiva.

Jotkut taiteilijat tietämättään suorittaa kokoonpano ei alle useita yhdistelmästä runko ja aseta viereen kaappiin pistorasiaan. Tämä muotoilu ei luo vaikutelman koko yksikön, koska tämä, tämä asennus ei ole kovin mukavaa näyttää.

ammattilaisten asennuskappale pistorasiat käytä aina koristekehyksen kaksi, kolme tai neljä ikkunaa. Mutta joskus käy niin, että loppuvaiheessa poistokokonaisuus on vaikeuksia perustaa laatikot, johtuen siitä, että ne limittyvät toistensa kanssa.

Koristekehyksen tällöin myös lopettaa sen tilalle. Syynä on se, että kun asennat podrozetnik ei noudateta välinen etäisyys niiden keskuksissa. Ihannetapauksessa välinen etäisyys keskusten kotelot Sen pitäisi olla 71 mm. Ja asennettaessa useita laatikoita ne alkavat liikkua toistensa suhteen tai tulla epämuodostunut vaikutuksen alaisena kitti seoksia.

Hei rakkaat ystävät! Jälleen kerran Minulla on ilo toivottaa teidät "Sähköasentajat talossa." Tämä artikkeli puhua yhdestä yksinkertainen ja lisäksi niille hyödyllisiä asioita Kotelot asennukseen seinien tehty tiilistä, betoni ja gazoblokov. Ne ihmiset, jotka ovat ammattimaisesti sähköjohdot, osaat joskus vaikea tarkasti määrittää lohkon viisi pistorasiat.

Avulla yksinkertainen laite, jota tarkastellaan tässä artikkelissa, on mahdollista suorittaa asennuksen kotelot millimetrin tarkkuudella. Tällaiset asiat eivät tuota teollisuusyritysten, joten itse hallita heille sopivat kotitekoisia. Tämä laite on nimeltään slangi sähkömiehet Asennusmalli Kotelot. Lisäksi on olemassa sellaisia ​​nimiä kuin johtimen tai asettelua, mutta ne kaikki toimivat samalla tavalla.

Planck asennettavaksi Avainkilpi

Useimmat muovilaatikoissa asentamiseksi kannoissa on mitat 68 mm halkaisijaltaan ja noin 45 mm: n syvyyteen. Laatikot eri valmistajat voivat erota hieman toisistaan ​​koon ja suorituskyvyn, mutta kaikki samat toiminnalliset - kootaan laitteeseen, ne tarjoavat mekanismien keskiöetäisyydellä 71 mm.

Asennusta laatikko ei tanssi toistensa suhteen ne on kiinnitetty tukevasti toisiinsa. Kuten laatikot kerätään lohkossa? Mieti Schneider Electric -yhtiön Kotelot sisäasennukseen. Jos katsot tarkkaan edessä on erityisiä lukot liittymään useita laatikoita.

Dock laatikko on myös erityisillä liittimet - tulpat.

Ensi silmäyksellä, asia näyttää yksinkertaiselta - lohkossa kerättyään laatikot automaattisesti saada tarvittavat intercenter koko. Miksi tarvitsemme mallin asennukseen Kotelot? Kaikki niin täydellisesti liittynyt.

On kuitenkin syytä huomata, että turvallinen Avainkilpi pitää täyttää liuoksella, jossa koko tilan seinämien välinen reiän seinään ja että kotelot. Näin ollen, liuos välilehti aukkoon valmistettu ylimäärin. Ja kun laatikko alkaa painetaan paikoilleen, liuos virtaa ulos laitteen kaikki urat, onteloiden, tuloksena on erittäin vahva kiinnitys Avainkilpi.

Mutta kun pakko ruudut tehdä oikeudenmukainen työtä, vaikutuksen alaisena, joka muovi Avainkilpi voi yksinkertaisesti räjähtää tai muuttaa muotoa (tulla soikea), ja lohko useita laatikoita välttämättä pois eri suuntiin. Loppuvaiheessa asennuksen mekanismien pistorasiat ja kytkimet kompensoida näitä puutteita ei voida korjata jarrusatulat.

Lisäksi laatikko asennuksen aikana on määriteltävä selkeästi tasolla, päihin tikkuja, ja he eivät ole hukkunut, ja on samalla tasolla seinän. Asennettaessa podrozetnik yksikkö paljain käsin voi tehdä jotain tällaista, mutta se kuluttaa paljon aikaa ja vaivaa.

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi, tein itselleni tällaisen laitteen Asennusmalli Kotelot mikä säästää paitsi aikaa, mutta myös hermoja.

Miten tehdä mallin asennukseen kotelot käsillään

Etenemme suoraan valmistuksessa meidän laitteisiin. Tästä Otin alumiini nurkassa koko 40x40 mm. Kulman pituus riippuu siitä, kuinka monta asennetun yksikön podrozetnik ja vaaditun siirtymien kummastakin päästä kiinnitettäväksi seinään kannattimen (noin 10-15 cm: n kummallakin puolella). Päätin tehdä layout viisi Kotelot Siksi otin kulmassa 60 cm: n pituinen.

Muuten eivät välttämättä tuota kuviota pois nurkasta ja enemmän alumiinia. Voit tehdä mitään kovaa materiaalia tahansa muodossa, joka on esimerkiksi truboprofil. Helppous kuvio alumiinia sen keveys. Muuten oli ideoita tehdä ulkoasu din rautatie- ja ei tarvitse porata reikiä.

Nyt keskirivan, joka liitetään laatikkoon olisi merkittävä linjaa. Molemmin puolin nurkassa nauhan löydämme keskeltä Merkitse kynällä viiva.

Suunnitelman mukaan linja poraa kiinnitysreiät kotelot ruuveilla. meidän Asennusmalli Kotelot melkein valmis. Getting Boring. Voit tehdä tämän, auttaa meitä ruuvimeisseli ja poraa metallin 3 mm.

Vetäytyminen kulmareunoista 12 cm ja ensimmäisen porausreiän. Poranterä putoaminen suunnitellun poraus paikoissa, suosittelen sitä Stake.

Sitten olemme mittaamalla etäisyyden keskusten ruuveja ja siirrä se Avainkilpi meidän malliin. Sain 60 mm. Tämä on lähtökohtana poraus toisen reiän. Vastaavasti kaikki reiät porattu lohkon Avainkilpi.

Kokeilla laatikko baarissa

Reunoja pitkin nurkassa takaisin alas 5 cm ja poraa kaksi reikää. Asennettaessa se painaa seinää vasten koko rakenteen.

Nyt korjata lopullisesta layout kaikki kotelot, kääntyy litteä malli, joka pystyy lisäämään seinään ilman loimia ja mutkia.

Katsotaan kuinka pitkälle meillä keskustojen välinen laatikoiden suhteen porata reikää:

varten Sovitus Avainkilpi lohko käyttäen mallin heittää pieni reikä seinään ratkaisu, työntää langan Kotelot ja kiinnitä mallin seinään. Pre-tarvitse porata reikiä seinään. Pieni korjaus seinään tulpat.

Kätevästi tämä malli on, että kaikki laatikot on asetettu tarkan matkan toistensa suhteen, ja ei ole tarvetta jatkuvasti säätää ja korjata jokainen laatikko, kunnes liuos on täysin kuiva. Myöskään kuulu laatikot muodonmuutos, ja ne kaikki ovat alttiina seinään asti.

Voit tehdä teroitus reunat, se oli kätevä paljastamiseksi kuvio vaakasuunnassa.

Toivon, rakkaat ystävät artikkeli oli mielenkiintoinen teille, ja tämä laite auttaa helpottaa ja nopeuttaa asennusta. Kenellä on mielipiteitä? Ehkä joku on jo otettu tällä grafiikalla tai ovat mielipiteitä siitä, miten voidaan parantaa. Oletetaan jakaa kokemuksia.

Miten asentaa podrozetnik

Escutcheon - erityinen laite, joka on asennettu seinälle, ja käytetään asettamaan pistorasiaan tai kytkin. Asianmukainen ja pätevä asennus Avainkilpi voi pelastaa sinut ongelmia korjaus- tai vaihdettaessa sisätilaa, koska sen ansiosta helposti vaihtamaan rasia tai vaihtaa uuteen tai poistaa ne ajaksi toimii.

Ennen asennuksen aloittamista Avainkilpi tulee suorittaa kaikki tarvittavat valmistelut ja ostaa luotettavia tarvikkeita.

Kotelot ovat kahdenlaisia:

 • Konkreettisia. Se Avainkilpi tämän tyyppinen voidaan asentaa myös tiili, kevytbetoni, kevytbetoni ja muut vastaavat materiaalit. Tällöin asennus on valmis reikä ja asennetaan se sitten Avainkilpi kipsi ratkaisu;
 • Kipsilevyä. Kotelot Tämän tyyppisiä voidaan myös asentaa lastulevyn, vanerin ja muiden vastaavien materiaalien. Tässä tapauksessa laakeroitu tukijalkoja.

Mieti miten asentaa podrozetnik betoniin.

Ennen asennusta Avainkilpi on välttämätöntä arvioida materiaalin tyyppi, paksuus seinän tai väliseinän, riippuen siitä, mitä on asennuksen. On myös otettava huomioon käyttöolosuhteet huoneen. On suuri monimuotoisuus Kotelot eri valmistajien eri tarpeisiin.

Tärkeimpien parametrien valinta Avainkilpi:

 1. Koko. On olemassa erilaisia ​​halkaisija ja syvyys. Escutcheon standardi halkaisija 67 mm ja syvyys 25 mm. On myös muita kokoja.
 2. Materiaalia. Moderni Aidat lujat polypropeeni.
 3. Lomakkeen muotoilu. Kotelot tulevat muodossa: pyöreä, soikea, neliömäinen tai suorakulmainen. Laajalle levinnyt ympäri.

Jos haluat asentaa muutaman kotelot yhtenä yksikkönä, silloin on noudatettava välit. Tärkein edellytys piiri lohko asennus - kotelot sama halkaisija. In podrozetnik on lähtö kiinnittämistä varten yhden yksikön. Aita Ryhmä on myös asennettu yhtenä.

Tarvittavat työkalut ja materiaalit:

 • lyijykynä rakentaminen, mutta se on mahdollista ja paperi;
 • rivi;
 • iskuporakoneille;
 • sähköinen vasara;
 • pobeditovoe pora;
 • taltta;
 • vasara;
 • kruunu poraus betonin, jonka halkaisija on suurempi kuin halkaisija Avainkilpi;
 • Bulgarian tiheä betoni;
 • lastalla;
 • stukilla lääketieteellinen kipsi, kipsi;
 • paperi leikkuri;
 • Rakennustasolla tai vedenkorkeus tehty omin käsin.

1. Ennen asennusta ääriviivat kynällä viiva ja tilaa Avainkilpi (kaksi riviä suorassa kulmassa toisiinsa - X). Jos lattia ei kuulu, niin etäisyys merkitä paikka lisää muutaman senttimetrin (3-5 cm). Useimmat sähkömiehet noudattaa seuraavaa standardia säännöt markup:

 • Sisällä pistorasia sijaitsee etäisyydellä 30 cm lattiasta (lattia jo katettu);
 • yli keittiötaso poistoaukko sijaitsee alueella 110-120 cm;
 • Pistorasiaan sijaitsee etäisyydellä 1 m yläpuolella pesukone;
 • kytkin sijaitsee etäisyydellä 90 cm lattiasta (jo kerros).

Voit kuitenkin hieman poiketa näistä säännöistä ja soveltaa markup, säädellä tarpeen mukaan.

Sijainti kytkin voidaan määrittää ihmisen käsi. Seiso selkä seinää vasten ja laske kädet alas. Merkitse piste tasolla kämmenen - se on sijainnin kytkimen. Jos on useampi kuin yksi käyttäjä, laskit keskiarvo pituudet käsissä kaikille käyttäjille.

2. Tee reikä kolmella eri tavalla:

1) Kun lyönti (voit ottaa porakoneen) asetettu vähän konkreettisia. Halkaisija kruunun (naprmer 70 mm) on oltava suurempi kuin halkaisija Avainkilpi joka on väljästi uraan. bittisyvyys on otettu hieman syvyys Avainkilpi (enemmän kuin 4-5 mm).

Nojaa kruunukeskuksen merkitä keskelle Avainkilpi ja poraa reiät. Poratessasi varo vahingoittamasta sähköjohtoa. Poraa saakka kruunu ei uppoa seinään. Seuraava, jossa on päättynyt poraus, poista vähän ja vasara ja taltta linjassa pohja-aukot.

2) levitetään keskelle Avainkilpi keskus merkki ja vetää ulos lyijykynällä antaa ympyrän. Pobeditovym poraa pora reikää tuloksena ympärysmitta. Poraa reiät hieman helpottaa tehdä syvennys Avainkilpi. Poraus on syvyys hieman enemmän syvyyttä Avainkilpi (enemmän kuin 4-5 mm). Seuraavaksi vasaralla ja taltalla ja rinnastaa Hollow reikä.

3) Ota Avainkilpi, soveltamalla sitä keskipisteestä, tavaramerkin ja vetää ulos lyijykynällä antaa ympyrän. Kynällä, piirtää ympyrä neliön, niin että sivut neliön tangentti ympyrän neljä pistettä. Take balgarku levyn betonia ja leikkaa neliön kaikilla linjoilla. Sähköjohdot leikattaessa on tarpeen siirtää syrjään, jotta se ei vahingoita sitä. Seuraava, vasara ja taltta hollowing ja on yhtä suuri kuin reiän haluttuun kokoon. Syvyys on hieman suurempi kuin syvyys Avainkilpi (4-5 mm).

3. Lisäksi, tuloksena aukko tarkistaa yhteensopivuus Avainkilpi. Podrozetnik olisi vajoavat 4-5 mm alempana reiän reunan ja löysästi siihen. Sähköjohdon tehty yhteen reikään: ura koverrettu yläosassa reiän vasaralla ja zublio. Kääntöpuolella on stensiilit Avainkilpi reiät johtoja. Rakentaa veitsellä leikattu tyhmä oikeassa paikassa.

4. Net vastaanotetaan seinäsyvennykseen

5. ratkaisu kiinnittämiseksi Avainkilpi. Ottaa rakennuksen ja medetsinsky kipsi, Alabaster, täyttyä vedellä ja sekoitetaan lastalla osittain. Tuloksena on "sotku".

6. kostutusveden reikä. Kerros levitettiin lastalla "puuroa" reikään. Escutcheon laittaa viiran ja korjata sen reiän reunan avainkilvessä olivat alareuna seinään 2-3 mm. Rakennus tason kohdista vaakasuora ruuvit Avainkilpi suhteessa lattiaan. Kiilto yli reiän reunan, "puuroa" ja tasata. Poista ylimääräiset ja vapaa kokkareita.

Esitetyssä videon käsitellään asennusta Avainkilpi:

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Osittainen tai täydellinen kopiointi materiaalien on sallittu vain suora aktiivinen linkki.

Kuvalliset ohjeet asentamisesta seinään Avainkilpi

Mitä etsiä ennen asennusta

Ennen kuin päätät asentaa tuotteen seinään, on tarpeen valita tyypin Avainkilpi oikein. Tähän mennessä myynti ovat seuraavat lajikkeet ns kuppi myyntipisteistä ja kytkimet:

 • Muovia ilman painin jalka. Käytetään asettamaan kehon betoniin ja tiiliseinään.
 • Muovia puristimella jalka. Sen avulla voit nopeasti määrittää podrozetnik seinässä kipsilevyn ja muovipaneelit.
 • Metallin (s pohja / ilman pohja). Aikaisemmin käytetyt asennettaessa johtoja paneelitalot vanhan mallin. Kuten tänään, sitä voidaan käyttää, jos tarpeen suorittaa johdotus puutalossa piilotettu tavalla (hyvin harvinaista löytää tällaisen vaihtoehdon). Sääntöjen mukaan SAE asentaa pistorasiat ja kytkimet puu voidaan käyttää vain, jos podrozetnik metallia, joten tuottaa versio lasi ei ole vielä lähtenyt.

Valitsemalla sopiva vaihtoehto, voit siirtää niitä valmistelutyö, josta keskustelemme nyt!

Joten, jotta voidaan luoda podrozetnik omiin käsiinsä, sinun täytyy ensinnäkin valmistautua seuraavaan joukkoon materiaalit ja työkalut:

 1. Perforator tai porakoneen;
 2. Kruunun kipsi, tiili tai betoni (riippuen siitä, onko seinä on Stroebe) tai pobeditovoe pora;
 3. Rakennus tasolla;
 4. merkki;
 5. Lastalla ja kipsi pinnoite (jos kipsilevyä tai puusta, se ei ole välttämätöntä);
 6. Taltta ja vasara.

Valmista kaikki materiaalit voit siirtyä asennuksen Avainkilpi seinään. Nyt me lyhyesti tarkastelemme miten lisätä ja vahvistaa lasin alla ulostulo kussakin käytettävissä vaihtoehtoja seiniin.

Betonin ja tiili

Jos haluat asentaa podrozetnik betoniin tai tiiliseinään, sinun täytyy edetä seuraavasti:

 1. Tee pintaan jälkiä vatupassin avulla ja merkkiaine mukaisesti järjestelmän johdotuksen rakennuksessa. pistorasiat asennuskorkeus voidaan valita oman harkintansa mukaan SNIP ja GOST standardit eivät tällä hetkellä määritelty. Kaikki, mitä tarvitaan - asettaa rajat sopivaan paikkaan (keskellä tulevan reikä) nojaten podrozetnik keskustasta ja ympyrän merkki.
 2. Avulla sopiva naskali ja poranteriä Stroebe 4-5 mm syvemmälle kuin korkeus kupin haluat asentaa. Jos ei ole erityistä leikkuri kätevä, vain ympyrän pora pora ryhmä pobeditovym reikiä ja takoa ydin taltalla ja vasaralla. Toinen tapa - tehdä neliön reikä siististi hiomakone timantti levy.
 3. Kun saat tehdä edestakaisen Stroebe, puhdista se sisäpuolelta, ja sitten kokeilla podrozetnik että se meni hyvin istuimen ja ei ole mitään vaikeuksia asennusta. Leikattiin välittömästi reiän se tulojohdinta ja työnnä johdot sisällä.
 4. Liuos laimennetaan vmazat podrozetnik betoni- tai seinään. Hyvä ratkaisu voi tulla kipsirappaus, stukko ja vesi.
 5. Kostuta reikä ja hahmotella lastan liuokseen kuten kuvassa. Sitten varovasti liittää lasi samassa tasossa seinän kanssa, ruuvit puolin on järjestetty tiukasti yhdensuuntainen lattian (muuten ei voi asentaa ulostulon tasaisesti).
 6. Reunojen tiivistämiseksi ja liian liuoksen poistamiseksi lasin puhdistamiseen valmistettiin ja edelleen sähköasennusten jälkeen kitti napata.

Se on niin yksinkertainen tapa, voit manuaalisesti podrozetnik seinän tiiliä, betonia betonitiiliä tai jopa kevytbetoni. Muista katsoa videon ohjeita alla nähdä selvästi ydin koko asennuksen.

Kiinnitä podrozetnik kipsilevyä on suuruusluokkaa helpompaa. Ei ole enää tarpeen kasvattaa liuoksen ja kohokuviointi ydin Stroebe taltta. Kuten sanoimme aiemmin, on erityinen lasi paininjalan jalka, joka helposti korjata podrozetnik kipsilevyä.

Jotta voidaan asentaa lasin kipsi seinään seuraavasti:

 1. Levitä merkinnät pinnalla samanlainen kuin edellinen tekniikkaa. Erittelyssä kipsiseinään katsoimme kun kertoi kuinka asennetaan pistorasiaan kiviseinään.
 2. Leikkaa reikä lattiaan viiran alle ja laita laitetta Stroebe.
 3. Kiristä ruuvit puolin niin kauan kuin laatikko on tiukasti lukot sisällä.

Siinä kaikki mitä tarvitsee tehdä asentaa Avainkilpi vuonna kipsiseinään käsillään. Kuten näette, se on erittäin helppo asentaa tuotteen ja voi jopa noviisi sähköistys. Huomaa, että jos kipsiä osio on lisäksi vuorattu laatta, sinun täytyy toimia hieman eri tavalla. Alla oleva video sisältää lasia kiinnitysosien keraamisten laattojen.

No, viimeinen asennusvaihtoehtoja - puiseen seinään. Jos päätät viettää uppoasennus puutalossa, joka on hyvin outoa ja ole turvallista, sinun täytyy tehdä Stroebe puun asennus metallia kotelot.

Tässä tapauksessa voit käyttää erityistä kruunu puun ja taltta, mutta suosittelemme suorittamaan asennuksen avoimen kaapelointi, koska Tällöin Stroebe puuseinissä vai eivät kerrossänky.

Kaikki olemassa olevat asennus Avainkilpi seinään käsillään, olemme listanneet. Lopuksi haluaisin antaa muutamia hyödyllisiä vinkkejä, jotka nopeasti ja oikein kiinnitä lasit Stroebe.

 1. Jos sinulla on seinäpaneelit PVC suojaus (esimerkiksi kylpyhuoneessa), ostaa podrozetnik kipsilevyvalmistuksessa ja tee asennus samanlaisten kiinnitys teknologian levyt GCR. Ettet vahingossa vedä liitäntään muovilevy irrotettaessa pistorasiasta, suositellaan muovista tehdä vahvistava runko vaneria tai saman valettu.
 2. Asentaa tuotteet jälkeen kipsi seinät. Jos asennat ensin lasin Stroebe, ja sitten rapatut seinät, ehkä tulevaisuudessa ei voi asentaa huuhtele pistorasiaan. Parempi olla turvallisia ja olla tekemättä asennusta rapatut seinät. Samalla laittaa podrozetnik jälkeen jo pokleit tapetit eivät myöskään ole paras ratkaisu, koska on rikkoa koristelu seinät, jotka voivat pilata sisätilojen huoneen. Siksi kultainen on tuotteen asennuksen heti rappaus, koska ääritapauksissa ylitasoituslaasti ja tapetti voi sulkea kaikki viat.
 3. Tarkista vesivaa'an merkintä vaakasuuntaisuus, varsinkin jos päätät asentaa lohkoon Liitteet (3-4 pistorasiat). Muuten, kun kiinnität lasit kytketty seinään, voi olla vino lohko, joka negatiivisesti näkyy sisätilojen huoneen (kaksoispistorasioille kaartaa). Videoinstallaatio lasit seinään ohjeet (alussa tämän artikkelin) osoittaa hyvin kätevä asettelu ja shtrobleniya tekniikkaa, joka tekee paikkaa pistorasiat ja kytkimet ovat täysin sileä.
 4. Jos olet tilanteessa, jossa haluat asentaa podrozetnik reikään (esimerkiksi asunnon), tai liian iso reikä, yksinkertaisesti soveltaa yli kipsi ja tavalliseen tapaan vmazhte lasiseinä. Voit myös käyttää välilevyjen valmistettuja puutikkuja valmiiksi kiinnittämiseksi muovimuki. Käytä vaahtomuoviytimellä asennus - kiistanalainen kysymys. Toisaalta sääntöjen SAE ei ole kiellettyä käyttää materiaalia, mutta toisaalta, vaahto ei täytä paloturvallisuuden olosuhteissa, joten se on vielä parempi käyttää kipsi.
 5. Kun vaihdat sähköjohdot talossa, voit jättää vanhan kurssin reiät kotelot, jos olet tyytyväinen asennuskorkeudesta sulautettujen kytkimet ja pistorasiat. Muuten voit aina maalata yli vanhan reiät ja tehdä uusia, jos se on enemmän kysyntää.
 6. Jos seinä on liian ohut asennusta standardi lasi, se on parasta asettaa laskun kytkin tai pistorasia. Voit tietenkin myös hieman karsimisesta korkeus Avainkilpi ja tehdä asiaa, mutta se on vain äärimmäisissä tapauksissa.

Siinä kaikki, että halusin kertoa miten asentaa kotelot betoniin, tiili, puu ja kipsiseinään. Toivomme, että tiedot, valokuvat ja opetusvideota esimerkit ovat hyödyllisiä ja ymmärrettäviä sinulle!

Kaikki vain hyvä, vaan kokonaista onnellisuus ei riitä valmistelu vaihtoehtoja kitti. Sitten opas olisi täydellinen.