Apple Tree Medunitsa

Medunitsa - laskeutuminen ja lähti. Omena Medunica - kuvaus, kuva

Omenapuusta, jolla on herkullinen nimi Medunitsa, joka täysin perustelee, on jo pitkään saanut johtavan asemansa keskipitkän ja kohtalaisen venäläisen leveyspiirin puutarhoissa. Tämän lajikkeen omenoilla on hyvä maku - tuoksuva ja erittäin makea hunajan muistiinpanot, mehukas massa. Kukkiva tai hedelmäpuiden juhla-esitys herättää parhaan tunteen sisäpuutarhan sieluun.

Apple tree Medunitsa: kuvaus, valokuvat ja lajikkeen ominaisuudet

Melko aikaisin kypsytys kesän omena lajike, perinteisesti kasvanut mökeissä ja puutarhassa, on ominaista alhainen happamuus ja korkea sokeria. Medunitsan hedelmien varhainen kypsyminen on hänen kiistaton etu, koska he vauhdittavat ajoissa Apple Spaa. Lisäksi kulttuurin korkean talviominaisuuden palvelivat häntä hyvin. Kylmät omenat talvet selviävät helposti, eivät jäätyvät, menettämättä tuottoa ja koristeellisuutta, mikä osaltaan edistää laajan kulttuurin leviämistä venäläisille alueille. Hedelmät ovat pyöreitä, kirkkaan keltaisia ​​ja punaisten rosaceous blush omenaa. Paksu kuori peittää vaaleanpunaisen kermanvärin herkullisen mehukasvan. Lisäksi omenapuu on yllättävän vastustuskykyinen tappion takia - monien omenakulttuurien vitsaus.

Medunitsa, jonka hoitaminen ei ole kovin raskaita, on pyramidin muotoinen laajamittainen muoto, laajenee voimakkaasti ja kasvaa nopeasti. Siksi kulttuuri vaatii vuotuista karsimista, oikein muodostaa kruunun ja estää hallitsemattoman hajoamisen. Siitä on tunnusomaista epätavallinen lehtien muoto. Aktiivinen hedelmöitys alkaa riittävän ajoissa - 4. kasvuvuodesta ja jatkuu puun 60-vuotiaana. Totta, vanhanaikainen sato pienenee, mikä antaa mahdollisuuden jaksottaisiin lepoihin. Tämän lajikkeen hedelmät ovat tavallisesti keskikokoisia - enintään 100-120 grammaa. Korkeiden makuominaisuuksien lisäksi omenoita on huomattava, koska niitä voidaan säilyttää enintään kaksi kuukautta sadonkorjuun jälkeen.

Paras maaperä omenapuiden kasvattamiseksi on hyvin valutettu hedelmällinen maaperä, joka antaa juuriston normaalin ilmastuksen. Mieluummin muutamia kohonneita alueita, Medunitsa on herkkä veden, maan tai maanpinnan pysähtymiselle. Siksi valinta puun kasvu tila on hyvin tärkeää: voidaan jättää suurta syvennystä lähi-porausreiän alue, samoin kuin pysähtyminen pohjaveden laskun jälkeen veteen juuret, puut kehittää huonosti, antaa huonot saannot, pakkasta menettää ja kuolevat ajan.

Määrittäminen on valinta omenapuulle, kuten Medunitsalle. Istutuksesta ja hoidosta lajikkeisiin prosessit eivät ole kovin monimutkainen, mutta kasvava puu kaunis koriste ominaisuuksia ja korkeat saannot tarvitaan terveen yhden tai kahden vuoden taimia voimakkaiden elastinen oksat ja terveitä juuria. Rokotuspaikka on selkeästi ilmaistava ja peitettävä kuorella. On parempi ostaa kaksivuotinen prosessi: se nopeasti juurtuu ja alkaa tuottaa hedelmää aiemmin kuin vuosi.

Istutusaukkoja on valmistettava kuukausi ennen kuin Medunica-lajikkeen omenapuuta istutetaan. Istutus ja hoito lisäke tarjota tiettyjä algoritmi: kaivettu maa sekoitetaan huolellisesti humus kauhat 3, 300 g tuhkaa, 250 g superfosfaatin ja 120 g kaliumsulfaattia ja levitetään pohjalle kuopan. Kuopan yläosa peitetään hedelmällisellä kerroksella maata ilman lannoitteita, sitten se on hyvin vuodatettu lämpimällä vedellä ja jätetään 25-30 päivää.

Omenapuun istuttamisen yhteydessä on tarpeen ohjata juurikankaan tunkeutumista: sen tulee olla 5-10 cm maanpinnan yläpuolella. Levyn levinneisyys juuren aikana istutuksen aikana on tasaisesti päällystetty valmiilla maaperällä ja tiivistetty. Paremman juurtumisen vuoksi taimi kastellaan runsaasti 30-45 litralla vettä. Jos juurikanka on paljain kastelun jälkeen, on maata siirrettävä. Erinomainen selviytymisnopeus takaa omenapuiden istutuksen valmiiksi vuodotettuihin (mutaan tilaan asti), minkä jälkeen maaperä kaadetaan. Istutuksen jälkeen runko peitetään humusilla tai kasviperäillä.

Se on erittäin vaativa lannoitteita ja tavallista alkuun pukeutuminen omenapuun Medunitsa. Istuttaminen ja hoito hänen kanssaan ovat aina mukana syöttämällä maaperää ja alkavat kevättalvella. Juuri tällä hetkellä nuorten omenien pitäisi saada osa urealiuosta (50 grammaa 10 litraa vettä kohti) juuren alla kasvun aktivoimiseksi. Kesäkuun alussa olisi tehtävä lehtien lannoitus (ruiskuttaminen) natriumhumatoidiliuoksella. Syyskuussa viimeinen rehu oli liuos, jossa oli 60 g superfosfaattia 10 litrassa vettä. Tällaiset tukitoimet ovat välttämättömiä nuorille, jotka eivät vielä tuota hedelmiä.

Erilai- nen ruokintajärjestelmä käytetään kypsyyteen, jolloin saadaan omenapuiden vakaa sato. Hyvän kehityksen ja laadukkaiden hedelmien saamiseksi vaaditaan 4-kertaista lannoitetta vuodessa. Ensimmäinen lannoitus tapahtuu huhtikuun lopussa: kukin hedelmäpuiden alle 500 grammaa karbonaattirakeet sprinkle ja suljetaan. Ennen kukinnan alkamista toinen päällystepinta seuraa 100 g superfosfaattia, 80 g kaliumsulfaattia ja 50 g karbonaattia 7 - 10 päivän ajan 20 litraa vettä. Kun puu häviää, suositellaan kolmatta syöttöä 100 g nitrofoski-liuoksella ja 2 grammalla kuivaa humataa 20 litrassa vettä.

Viimeinen kerta, kun omena on hedelmöittynyt sadonkorjuun jälkeen: kutakin puuta varten käytetään humuskauhoa ja 300 g kaliumsulfaattia ja superfosfaattia. On tärkeää muistaa, että kuivat lannoitteet suljetaan bajonetin syvyyteen lähellä piipun ympyrää. Kaikki typpipitoiset ravinteet (urea, kananlannan, lannan) otetaan käyttöön haarojen kasvun tehostamiseksi, mutta heinäkuun jälkipuoliskolta ne pitäisi lopettaa, koska haarojen on saavutettava kypsyys ennen kypsymistä. Kasvien nopea liukeneminen ja typpien sisäänotto aikaansaa runsaan kaksinkertaisen kastelun ennen ja jälkeen päällysteen normaalin veden määrän. Esimerkiksi 5 vuoden ikäinen omenapuuta kaadetaan 50 litralla vettä, lisätään 5 ämpärää lannoiteliuosta, jonka jälkeen se repeytyy toistuvasti samalla määrällä vettä. Hyvä hoito, ajankohtainen kastelu ja tarvittavan lannoituksen käyttöönotto edistävät kaikkien hedelmäpuiden, kuten omenapuun Medunitsan, loistavaa kasvua ja kehitystä. Kuvaus, valokuvat ja erilaiset julkaisut korostavat tätä.

On äärimmäisen hyödyllistä varata juurten juurikansiot lehtien kanssa. Yhdessä näiden kanssa on mahdollista suorittaa säännöllisiä ennaltaehkäiseviä hoitoja tauteja ja tuholaisia ​​vastaan. Esimerkiksi suihkutetaan liuos, jossa on karbonaattia (60 g / 10 litraa vettä) ja puuhiiltä (250 g / 10 litraa vettä) kahdesti - ennen kukinnan jälkeen ja 20 päivän välein. Liuoksia, joissa on mikroelementtejä (mangaania, sinkkiä, kuparia), käytetään hedelmien sitomiseen ja kaatamiseen ja pysäyttämällä ne kuukautta ennen sadonkorjuuta.

Loppu Medunitsa valmis. Puun kasvun ja kehityksen edellytysten varmistamiseksi tarvitaan yksinkertainen mutta säännöllinen hoito. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sinun on säännöllisesti rikkaruohot ja vettä. Tervetuloa laskeutumaan siderateiden rungon piireissä, jotka lisäksi ruokkivat taimia. Aikuiset puut järjestävät yleensä luonnollisia tai keinotekoisia nurmikoita, ja kasvava ruoho leikataan ja jätetään multaa. Kolmannen vuoden jälkeen tarvitaan karsintapuuta. Talvella he lämpenevät, sitomalla ne lapnikin, pergamentin jne. Kanssa.

Erinomainen talven kestävyys, koristeelliset ja johdonmukaisesti korkeat sadot erottavat omenapuun Medunitsaa. Venäjän puutarhurien vastaukset ovat yksiselitteisiä: se on suosikki ja vaatimaton lajike, joka kannustaa vuosittain hyviin sadoihin.

Paras kesän jälkiruoka eräänlainen omenapuun Medunitsa

Ehkä omenapuu on maamme yleisin hedelmäpuu. Mikään puutarha ei ole täydellinen ilman sitä, ja kasvaa useita edustajia tämän lajin: monet ihmiset haluavat nauttia maku omenoita eri väriä ja makua, kypsytys, joka on myös erilainen (ei kesällä ja talvella lajikkeita, ja kun läsnä on erilaisia ​​omenoita sato voidaan korjata muutaman kuukauden peräkkäin). Kiitos kasvattajille, nyt on tarpeeksi lajikkeita, mutta haluan väittää, että jokaisessa (tai lähes jokaisessa) puutarhassa kasvaa omenapuusta Medunitsa. Ja jos tiedät vähän siitä, suosittelemme lukemaan tämän artikkelin, joka sisältää tämän lajikkeen kuvauksen.

Medunitsan omenapuu on Moskovan valtionyliopiston kasvattajien luovasta työstä. M.V. Lomonosov. Ensinnäkin, on syytä huomata, että omenapuusta Medunica - kesän korkean tuoton lajike, ehkä yksi parhaista lajista; sillä on monia etuja. Itse puu on suuri, laaja pyramidimainen harva kruunu. Juurijärjestelmä on kaareva, tuskin vaikuttanut tiiviisti pohjautuvasta pohjavedestä. Lehdet ovat alkuperäisiä, erittäin kauniita. Omenapuu on harvoin kärsinyt ruhosta tai muusta sairaudesta, erittäin kova.

Omena-puun hedelmät Medunica keskimäärin noin 100 g kummassakin, makeat maistuvat, miellyttävän mausteinen hunajan aromi. Omenan väri on spesifinen: pääosa on vihreä-keltainen, joka laimennetaan epätarkkaan punaisella punastuksella. Sellun väri on sitruunankeltainen, erittäin mehukas, iho on tiheää. Hedelmät ovat pyöreät kartiomaiset, harvoin tasaiset.

Apple Tree Medunica on yksi suosituimmista kesän jälkiruokalajikkeista. Kuvauksen mukaan omenat soveltuvat erilaisiin tarkoituksiin: niitä käytetään usein erilaisten hillojen valmistamiseen, puristamalla mehua, mutta useimmiten ne kuluvat tuoreena (arvioiden mukaan tuoreet hedelmät puusta ovat herkullisimmat). Toinen etu hedelmistä omenapuiden - ne voidaan varastoida noin 2 kk (jääkaapissa - jopa hieman kauemmin), ei oikeastaan ​​menettää niiden laadun (termi ei ole kovin vertailukelpoisia tuloksia talven lajikkeita, mutta kesän - se on ihmisarvoisen riitä rate). Medunitsa on tunnettu runsaasta hedelmäkuljetuksestaan, ja tämä omenapuu pystyy tuottamaan hedelmää jo 4-5 vuoden ajan istutuksen jälkeen; sadonkorjuu kypsyy elokuun puolivälissä, mutta haitta on hedelmän ei-samanaikainen kypsyminen.

Kasvatuksen alueet valitaan usein riippuen ilmasto-olosuhteista, jotka sopivat parhaiten yhteen tai toiseen kulttuuriin. Kanssa omenapuun Medunitsa myös. Yksinkertaistaa asioita, se on kesän lajike, eli hedelmät eivät vahingoitu aikana pakkaset, mutta toisaalta - tarve varmistaa, että normaali liikenne puu talvi (on syytä huomata, että myös talvella lajikkeita on joskus ongelmia talven jälkeen). Kuten selityksessä jo todettiin, Medunitsalla on riittävän korkea talven kireys (puu pystyy kestämään pakkasen jopa 35-40 astetta), mikä merkittävästi laajentaa alueita, joilla sitä voidaan kasvattaa. Medynicaa kasvatetaan kaikkialla Ukrainassa ja Valko-Venäjällä, näissä maissa se on yksi yleisimmistä kesän omenoista lajikkeista. Venäjällä ne kasvavat eteläisillä alueilla ja maan keskiosassa (aina Siperiaan saakka), pohjoisilla alueilla Medunica on harvinainen.

Piirteitä muodostumista kruunu

Lisäksi kaikki edut, on olemassa myös joitakin edellä mainittuja haittoja. Esimerkiksi tarve aina kruunun muodostamiseksi. Huolehtiminen lungwort aina alkaen oikeus valita paikka istutuksella parhaiten löysä maaperä on hyvin kosteutta ja ilmavuodot, kun ei tarvitse suojata juuristo joutilaasta vesi, aloittaa homeelle. Tiiviisti vaativat talvella suojaa nuoria omena taimet lungwort - kasvi kuori usein vahingoittaa jäniksiä ja jyrsijöitä. Kaunistelemaan tynnyri auttavat suojautumaan erilaisia ​​sairauksia ja pieniä hyönteisiä. Mutta tärkein on huolehtia jatkuvasti karsimisesta. Se tehdään joka vuosi, koska puut omena voimakasta. Maaliskuussa heti silmut kukkivat, voit aloittaa prosessin. Sitten vain suositeltavaa säännellä pisteen leikkaus oksat. Muista, että moitteettomasti rajaus positiivisesti näkyy sadon.

Useita positiivisia ominaisuuksia Apple Medunitsa houkuttelee paitsi kokenut puutarhurit (joista useimmat hakea taloudellisia tavoitteita), mutta fanit, joten tämä puu koristavat tahansa puutarhassa.

Video ominaisuudet ovat hedelmä- ja muistiinpanoja maatalouden lajikkeita.

Tutustu perinteisellä kesän omenalajikkeita lungwort

Tulosta monien vuosien Neuvostoliiton koulun kasvattajien kymmeniä upeita lajikkeiden niin monen vuoden jälkeen ja rakastettu ja kysynnän puutarhurit. Omenapuu lungwort ilmestyi 1935 voimin tunnettu tiedemies SI Isayev valittu tasoristeys Wells Kanadan-syntynyt ja venäjää äidinkielenään Cinnamon raidallinen.

Lungwort paitsi imeydy parhaat puolet vanhemman kasvien lisäksi myös pitkään tuli johtaja venäläisten Kesälajikkeet.

Kuvausta ja kuva omena Medunitsa

Tuolloin hedelmäsatoon omenapuun lungwort tulevat 4-7 vuotta riippuen alueesta ja kasvuolosuhteet. Ja vaikka tuolloin lajike, kasvattaja plantaaseilla VNIIS niihin. Michurina lähellä Tambov, ei kaavoitettu muille alueille maan, kuoro hedelmien istutetuista lähiöissä, että Kuban alueella, ja jopa Siperiassa, jopa Krasnojarsk, totesi monen sukupolven puutarhureita.

Kulttuurilla on erinomainen talvenkestävyys ja tuottaa jopa 180 kiloa tuoreita hedelmiä puusta kauden. Nuori omenapuu lungwort antaa satoa, mutta kun he kasvavat runsaat hedelmiä odottaa odottamaan vasta vuotta myöhemmin. Tällöin puut ja hedelmät ovat harvoin vaikuttavat yksi yleisimpiä sairauksia hedelmäpuita - rupi, lajike on lahonkestävää päälle vielä herkkä korkeus pohjaveden.

Keski-Venäjällä omenat lungwort kypsyvät elokuun puolivälissä, ja menettämättä identiteetin ja laadun voidaan kuljettaa ja varastoida noin kuukauden. Jäähdytyksen jälkeen hedelmät voivat jäädä koskemattomina jopa 4-5 kuukautta.

Hedelmät, mukaan kuvauksen ja kuvan Medunitsa omena, pienen mittakaavan ja keskimääräinen painaa on 100-150 grammaa. Asiantuntijat maku valon tai kermainen mehukas massa omenoita lungwort ansaitsee arviointi 4,3 pistettä. Ja kiitos korkean, jopa 14%, sokeripitoisuus ja hyvin pieniä määriä happoa hedelmä-, usein ruoasta on vielä vihreistä hedelmistä.

Mutta vain täydellä kypsymiseen voi nauttia todella hunajaa, jopa hieman mausteinen tuoksu ja makeus ploskookrugloy keltavihreä omenat ja miehitysvaltojen puoli hedelmän syvän punainen raidallinen tai pilkullinen punastumaan.

Istutus ja hoito omenapuu lajikkeita Medunitsa

Kuten useimmat hedelmäpuut Medunitsa edellyttää hyvin valaistussa tilassa, jossa on neutraali tai heikosti hapan irtomaata, pystyy varmistamaan kasvua ja hedelmien pitkä lajikkeita.

Jos puute kosteutta ja maaperän hedelmällisyys vaatimaton puut voivat kompensoida hoidosta omenapuun, keinotekoinen kastelu ja lannoitteita, sitten puute auringonvalon reagoivat väheneminen sikiöiden, huonompilaatuista ja vähemmän sokeria. Apple Medunitsa tärkeää valita paikka, jossa puu ei kärsi pysähtyminen veden maaperässä. Sopivin Omenanviljelyalueen maaperän voi olettaa löysä savimaata, hiekkainen liejunsekaista, tulva maaperä, musta maa ja metsävyöhykkeeltä. On hiekkamaassa omenapuiden edellyttäisi sellaisia ​​normaalia suurempi määrä lannoitetta ja säännöllistä kastelua.

Teknologia järjestäminen lasku kuoppaan ja lasku lungwort omena taimet maahan ei ole ominaisuuksia. Ennen laskeutumista puissa, voit:

  • poistaa suurimman osan lehtien, jättäen vain muutamia lehtiä kärkien versot;
  • pitää ensimmäinen varhaisina karsimisesta;
  • upottamalla omena taimet reikä kaikki juuret leviämään.

Tämä vaikuttaa myönteisesti määrä juurtumista kasveja ja alusta sen aktiivisen kasvua. Tärkeintä on istuttaa juuren kaulus ei upotettu, ja pysyi yli maanpinnan täytön jälkeen maaperän sekoitetaan. Hoidon omenapuun alkaa istutus. Kuten ensimmäisessä vuonna istutuksesta omenapuun lungwort vielä tuoreessa heikosta sopeuttamiseen ja hedelmien, se on parasta poistaa kaikki nuput muodostuvat. Joten, taimi omenapuita juurtua paremmin ja nopeammin.

Lähivuosina olisi suoritettava normalisoitumista saanto, leikkaamalla osittain pois munasarja, joka oli koko viiden ruplan kolikko. Jäljellä olevat hedelmät eivät vain suurempia ja makeampi, niiden pieni määrä taimi on paremmin valmistautunut talven aikana.

Aikuinen apple lungwort normalisointi mahdollistaa jonkin verran tuottavuuden lasku seuraavana vuonna runsas hedelmiä.

Shtamb suojella äskettäin istutettu puita pakkaselta, kun lumi ei ole vielä vahvistettu, puunrungot tiheään peitetty multaa kompostia, neulasia, sahanpuru tai lehdistä. Shtamb itse hyvin eristetty ja suojattu tuholaisia ​​käyttämällä materiaaleja, jotka voivat säilyä kylmää hyvin ja ilmaa läpäisevä.

Kastelu ja lannoitus omenapuita keväällä ja kesällä

Runsasta kasvua ja hedelmien omenapuu, riippuen ominaisuuksista juurakoita ja kasvu edellyttävät toinen määrä ravinteita ja kosteutta. Voimakasta lajeja, muun muassa Medunitsa ja saavat virtansa alueelta 20-25 neliömetriä, ja omena ja kääpiö lajikkeiden vain 9 - 10. Joka tapauksessa, ilman säännöllistä lannoitteiden ei voi tehdä.

  • Ensimmäinen kastike suoritetaan keväällä. Maaperän saatetaan 30-40 grammaa ammoniumnitraattia ja sama määrä NPK.
  • Aikana, kun omena Medunitsa munasarja alkaa muodostua, kasvit tulisi saada 120-145 grammaa superfosfaattia, 8-10 kg humus, lahonnut komposti ja noin 45-55 g kaliumkloridia puuta kohden.

Lannoitus omena kesä on di- tai trisubstituoitu 2-3 kauhat käyttöön nestemäistä typpeä sisältävien lannoitteiden, kuten joita voidaan käyttää vesipitoisen infuusion humusta, kanan lannan tai lantaa.

Hyvä hedelmäpuut vastata kastelu puunrunkoja nokkosta, celandine ja muita kasveja, sekä ottamalla käyttöön pari kourallista puutuhkaa. Pitäisi vain muistaa, että typpeä sisältävää kastiketta keskellä kesää pysäytetään, jotta ei provosoida kasvua uusia versoja, että talven ehdi saada vahvempi ja kypsä.

Kasvukauden aikana maaperään katoksen omena Medunitsa tulisi pysyä löysä, jota käytetään maaperän löystymistä ja 5 cm kerros multaa, ilmaa läpäisevä, mutta kosteutta säilyttävät haihduttamalla. Care -ohjelma Omenapuun lungwort sisältyy viikoittainen kastelu puita nopeudella 10-18 litraa puu. On erityisen tärkeää, että kasvi ei tarvitse kosteutta aikana hedelmiä täyttö, alkaen heinäkuussa ja jopa loppuun hedelmäsatoon. Tänä aikana, ei vain kypsä hunaja omenat, mutta myös esiintyy tehdyn kukannuput ensi vuonna.

Elokuussa kastelua raja ja säädetään riippuen säästä, varmista, että alla oleva maaperä kruunu ei ole kuivunut.

Ominaisuudet ja järjestelmän muodostumista kruunu omena

Tarpeeksi korkeita puita omena Medunitsa esiin laaja-alaisia ​​pyramidin kruunu muoto. Tällöin versot muodostuu ole paljon, mutta tärkein hedelmiä on oksilla kaksi vuotta ja vanhemmat. Suurin osa munasarja on muodostettu kolchatkah lungwort, ja vain pieni määrä omenat tuottaa hedelmää baaria. Näin ollen, jatkaen 12 vuosi vanha omenapuun kruunu muodostumista, mukaan järjestelmässä on sekä decimation tarpeeton oksat ja varret lyhentää.

Tällä hetkellä on tärkeää, että omena on aktiivisesti kasvava lanka ja alisteinen luuston oksat. Saavuttamalla omenalajikkeiden Medunitsa korkeus 2,5-3 metrin pystysuora kasvun raja, leikkaamalla yläosaan johtimen vahvaan sivuhaara. Tästä hetkestä päätehtävänä trimmaus - on:

  • estetään liiallinen paksuus kruunu;
  • poistamalla paras;
  • säilytetään gieniatilanteen puun.

Kun aikuinen puu alkaa tuottavuuden laskun, munasarjat on keskittynyt lähinnä yläosassa kruunu, ja samanikäinen rajoitetun kasvun versoja 20-30 cm, on tarpeen miettiä virkistäviä karsimisesta omenapuun lungwort.

Aikaisin keväällä, ennen alkuunsa herääminen yläpuolella sivuhaara leikataan altistuu luuston oksat, sahauksen siististi paikassa hoidettiin kentällä. Tämä tekniikka aiheuttaa virtauksen ravinteiden ja heräämisen lepotilassa silmuja.

Tuloksena on, että saman kauden kruunu osio antaa muutamia uusia versoja, josta pitäisi jättää enintään 4, tehokkain. Niiden perusteella ja jälleen suoritetaan piiri muodostumista ja omena kruunu ja sivuhaarat. Korvaavana versoja voidaan käyttää ja topit muodostuvat usein vain oksat, jotka menettävät voimaa ja kykyä kantaa hedelmää. Ja niin karsimisesta ei heikenny puu, poistamalla suuria oksia tapahtuu parhaiten ole yhden kauden, mutta kaksi vuotta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin