Älykäs kodintekniikka

Uusin tekniikka: kuten "älykäs talon" auttaa ihmisiä?

Smart House - nykyaikainen järjestelmä, jonka avulla voit automatisoida prosesseja paikka talossa - lämmitys, valaistus ja niin edelleen. Järjestelmän tarkoituksena on varmistaa mukavuutta ja turvallisuutta käyttäjän ja on täynnä kehittyneen elektroniikan, jonka avulla voit tehdä vielä enemmän kuin vain automatisoida talon - esimerkiksi mahdollistaa etävalvonnan, ilmoittaa omistajalle noin jokin tapahtuma matkapuhelimeen, jne

Tässä artikkelissa tarkastellaan sitä, miten järjestelmä toimii älykkään kodin, josta se kerätään ja miten uusinta teknologiaa voi auttaa henkilöä.

Sydän järjestelmä on elektroninen laite, joka hallitsee kaikkia tässä taloudessa. Tämä voi olla mikro-ohjain (amatööri suosittu ohjelma Arduino), tai erillisellä tietokoneella - esim., Vadelma Pi, tässä tapauksessa, tekniikan mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Keskusyksikkö ohjaa seuraavien osajärjestelmien:

 • Lämmitys, ilmastointi, ilmanvaihto;
 • Valaistusjärjestelmä;
 • house effektförsörjningssystem;
 • seuranta- ja turvajärjestelmä.
 • viestintä ja ohjausjärjestelmät.

lämmityslaitteet, ilmastointi ja ilmanvaihto lyhennetty kutsutaan LVI. Smart kotiin liittyvät nämä laitteet voivat tarjota säätely tuloilman lämpötila ja kosteus. Lisäksi tekniikka säästää energiaa, järkevä käyttö ympäristön lämpötilan. Koska osajärjestelmien ovat seuraavat:

 • Mekanismeja automaattisen avautumisen ikkunoiden oikeaan aikaan vuorokaudesta ottaa lämmin tai kylmä ilma;
 • Säädettävä ilmastointi ohjain.

Valaistusjärjestelmä (alias LCS) säätelee tasoa ympäristön valon, kun taas elektroniikka mahdollistaa säästää energiaa, järkevää käyttöä auringonvalossa. Tekniikka voi sisältää:

 • Automaatio sisällyttämistä valon tietyn ajanjakson ajan;
 • Liiketunnistimet päälle valot vain, kun huone on joku;
 • Automaattinen avautuminen ja sulkeutuminen kaihtimet ja ikkunaluukut, säädä läpinäkyvyyttä erityisiä silmälaseja.

Virransyöttöjärjestelmä pyritään keskeytymätön virransyöttö, sitä käytetään tämän ajoissa kytkin varavirtalähteen. Teknologia perustuu tällaisten osajärjestelmien kuten:

 • Teollinen UPS,
 • Automaattista syöttöä varaukseen;
 • Dieselgeneraattorit.

Turvajärjestelmä voit tallentaa talon Hätätapauksissa rikolliset jne Kauko IP-valvontajärjestelmät tekniikan avulla seuraamaan kohdetta ja milloin tahansa, ja GSM-seuranta mahdollistaa kauko ilmoituksen tapahtumista. Lisäksi, valinnainen:

 • Pääsynhallintamekanismeista;
 • Palohälytysjärjestelmä;
 • Telemetria ja videovalvonta;
 • Suojajärjestelmä vastaan ​​vesivuoto ja kaasuvuotojen.

Ohjausjärjestelmät voidaan integroida älykäs koti video ja audio, kotiteatteri ja muu elektroniikka sekä:

 • Etäohjata laitteita, automaatiojärjestelmät, käyttömekanismin;
 • Yhdistää kaikki elektroniset laitteet yhteiseen verkkoon, mukaan lukien liittyy muihin verkkoihin;
 • Koneistaminen rakennuksen (esimerkiksi avata automaattisesti esteitä ja portit, jne.).

Viestintäjärjestelmä voi käyttää paikallista rakennuksen verkon tai puhelin. On olemassa erilaisia ​​tekniikoita, joiden avulla voidaan liittää osajärjestelmää "älykäs koti" ovat yleisimpiä:

 1. LanDrive - ylivoimaisesti helpoimmin alustalla. Sen avulla voit rakentaa kiinteä hajautetun ohjausjärjestelmät lähes millä tahansa laitteella. Sitä käytetään "älykkäät kodit", ja muissa järjestelmissä - kulunvalvonta, energiansäästö ja niin edelleen.
 2. Smartbus - avoin protokolla on suunniteltu luoda budjetin hajautettuja järjestelmiä.
 3. X10 - pöytäkirja kommunikoida laitteiden, käyttää sähköjohtojen tai radio-alueella. Tunnettu siitä, että alhaisen kaistanleveyden, Häiriökestävyyden sekä mahdollisia ristiriitoja laitteita.
 4. Z-Wave - radioprotokolla kodin automaatioon, käytetään pieniä radioita rakennettu, joka on varustettu laitteiden ja muiden laitteiden kanssa.

Smart House - hieno tekniikka, jonka avulla voit tehdä elämästä paljon miellyttävämpää. Kuitenkin pienet herättää kysymyksen: miten hallita tämän kaiken?

Kontrolliin tarjoaa erilaisia ​​tekniikoita.

 • Helpoin tapa - näppäimistön sijaitsee rakennuksessa. Jokainen painike vastaa tiettyä solmua, laitteet, jne. Ryhmä Selvyyden vuoksi nämä levyt on varustettu pienellä näytöllä, joka näyttää järjestelmän tilan tiedot.
 • Mukavampaa ja arvostetun johtamismallit on varustettu kosketusnäytöllä. Pieni monitori näyttää tällä hetkellä painikkeita, komentoja selittää kuvia jne Näyttö voi näyttää signaaleja videokameroita, voidaan käyttää muihin tehtäviin.
 • Kuitenkin kätevin vaihtoehto internetin hallinnon kautta web-käyttöliittymän. Voit tehdä tämän, tarvitset tietokoneen tai matkapuhelimen, siirry sivulle, ja järjestelmä voidaan ohjata suoraan selaimesta (mutta älä unohda turvallisuutta, aseta monimutkaisia ​​salasanoja).
 • Ehkä ohjaa matkapuhelimella älykkään kodin voidaan varustaa omalla GSM-vastaanotin vastaanottamaan komentoja muodossa tekstiviesteillä tai ääniviestejä, ja suorittaa ne.

"Smart House" - hieno tekniikka, joka lupaa tullut standardi ihmisten asuntoihin. Kehitetään jo täysin riippumaton taloja, jotka eivät tarvitse huoltoa mies: kaikki laitteet ovat täysin itsenäisiä, ja ihmiset harvoin ohjaa heitä. Jopa sähköä tuotetaan automaattisesti. Jää vain odottamaan. Vaikka me - tekniikkaa "älykäs koti" on jo erittäin hyvä, ja asenna "älykäs koti" voi olla kuka tahansa.

Kun kopioit tiedot sivustosta aktiivinen linkki takaisin tarvita!

Mikä on älykäs koti? Lyhyesti eduista ja haitoista

Nimettävä lyhyesti, mitä älykkään kodin voi olla pari lauseita. Ensinnäkin kyseinen järjestelmä käyttöön innovatiivisia tekniikoita automatisoida valaistus, televisio ja muut laitteet mukaiset parametrien.

Toiseksi monimutkainen suorittaa palo- ja turvatoimintoja koko päivän. Lisäksi järjestelmä voi säätää ja ohjata asema liuku-, kaihtimet ja muut laitteet. Nykyään tällainen pakkaus on saatavilla high-end koteihin, sekä kaikille asiasta kiinnostuneille, joilla on riittävät taloudelliset resurssit. Tämä muotoilu antaa henkilö saada mahdollisimman mukavasti vähintään töiden kustannuksista ja aikaa sisäisiin asioihin.

Lyhyesti käsite sisältää uusien tekniikoiden kotitalouksissa. Tällaista järjestelmää, monet ovat kuulleet ja nähneet internetissä tai televisiossa. Tämä laite on erityisen tärkeää omistajille maa taloa, jotka haluavat yksinkertaistaa ja automatisoida hallintaa viestinnän ja asuntojen elementtejä.

Monet yksityiskohdat yleistä monimutkainen monta vuotta käytetty kauppakeskuksissa ja toimistoissa. Näitä tekijöitä ovat: säädettävä tuuletus ja ilmastointi, videokamerat, tietoportaaleista liiketunnistimia ja enemmän. Jos nämä komponentit on yhdistetty yhteen yksikköön, selostetaan lyhyesti, mitä on älykkään kodin.

Perusteella älykäs rakennus sisältää integroitu lähestymistapa, joka mahdollistaa vuorovaikutuksen avulla eri järjestelmien välillä järjestää keskeinen ohjaus yhdellä kaukosäätimellä.

Mikä on älykäs koti? Lyhyt historia harkitsemaan. Tällaisen järjestelmän alunperin tapasi Yhdysvaltain asukkaille. 70-luvulla viime vuosisadalla, tutkijat Washington University henkisen toteutettiin koko ohjelman käytöstä elintilaa käyttäen pisimmällä teknologioista ja nykyinen elämää ylläpitävät järjestelmät.

Kotimarkkinoilla tällainen keksintö on esiintynyt vasta neljännesvuosisata. Innostunut innovaatio ei löydy väestön keskuudessa, kun otetaan huomioon korkea hinta ja monimutkaisuus ja sen toimivuutta. Koska tuolloin energiaa maksa mitään, älykkyyttä talo ei ole laajalti käytössä entisessä Neuvostoliitossa. Vain 2000-luvun alussa se alkoi toteuttamista tällaisen järjestelmän, koska toiminta alkoi kehittyä tietotekniikan alalla, samoin kuin alan ääni-ja tv-markkinoilla.

Varakkaat maanmiehensä tällaisia ​​järjestelmiä nautti. Symboli hyvä elämä on kyky hallita kaikkia toimintoja kodinkoneet, poistumatta sohvalta. Tällaiset mallit on tullut tila ominaisuus onnistuneen omakotitalon omistajalle. Potentiaaliset asiakkaat -projektia herättänyt niin paljon, että kaikki toiminnot toteutetaan painamalla muutamia painikkeita kaukosäätimestä.

Lyhyesti eduista älykkään kodin voidaan sanoa, että se on mahdollista online-ulostulon säätelee lähes kaikki prosessit ilman omistajien kotiin. Tämä sisältää paitsi turvallisuutta rakennuksen, mutta kaikki prosessit, jotka tapahtuvat sen. Tämä mahdollistaa käytännöllisesti katsoen täydellisen valvonnan tilanteesta kauko etäisyys.

Seuraavaksi katsomme yleisesti, että tällainen järjestelmä "älykäs koti". Synopsis pohjimmiltaan kyse on siitä, että se tekee mahdolliseksi siirtää suurimman osan kotitöitä tekoäly. Asiantuntijat huomauttavat kasvanut tasaisesti kysynnän tällaista tekniikkaa. Nyt kaikki työt voidaan ohjelmoida tietyssä järjestyksessä, ja haluttu tila, jonka jälkeen ohjaus suoritetaan painamalla yhtä tai kahta painiketta.

Monet eliitin uusien rakennusten, varsinkin pääkaupungissa, varustaa "älykäs koti" jo suunnitteluvaiheessa. Kaupunkialueilla huoneistoissa vastaavaa tekniikkaa enemmän kuin kysyntää kannalta viihde (multi, valaistuksen ohjaus). Mutta maa taloja ja mökkejä vaihtoehto "älykäs koti" (mikä se on - kuten on esitetty yhteenvetona edellisissä kappaleissa) on tapa optimoida elämää ylläpitävät järjestelmät. Nykyaikaiset asuinrakennukset muodostavat monimutkaisen engineering rakenne, jossa on erilaisia ​​älykästä teknologiaa.

Esikaupunkialueilla kodeissa käytetään haarautunut sähköverkossa, ilmastointilaitteet, ilmanvaihto, eristys. Lisäksi järjestelmä on asetettu automaattisesti avaamalla ikkunat ja portit, lämpötilan kontrolloimiseksi ja veden määrä altaassa. Kyseinen ominaisuus - tämä on tärkein peruste älykkään kodin, jonka avulla voidaan vähentää koko engineering kotelon yhteen hallittavissa monimutkainen.

Maalaistalot yleensä varustettu erityisellä turvajärjestelmä, joka koostuu erilaisia ​​antureita ja ohjaimia. Pääsääntöisesti tällainen älykäs talon kuuluvat ilmanvaihtojärjestelmä yksikkö, valaistus, kastelu ja palontorjuntaan. Periaatteessa mahdollisuuksia Tarkasteltavana ovat tarpeeksi leveitä tekniikkaa, jotta optsional voidaan valita yksilöllisesti riippuen vaatimuksista ja toiveista omistaja.

Miinukset älykäs koti (yhteenveto niistä ominaisuuksista, jotka olemme jo mainittu) ovat ennen kaikkea sen korkea hinta. Pitkälle kaikilla ei ole varaa tällaista ylellisyyttä. Keskihinta standard kit kotimarkkinoilla on noin +2,5-+3.000.000 ruplaa. Kuitenkin tekniikka on kysyntää keskuudessa varakkaita ihmisiä. Asiantuntijat ehdottavat, että aineettoman Isännöinti pienenevät vähitellen, kuten tapahtui Euroopassa ja Amerikassa.

Koska ulkomainen tilasto, vaikka korkeat kustannukset kyseisen hankkeen, se maksaa itsensä suhteellisen nopeasti. On syytä ottaa huomioon, että liittyy läheisesti älykäs kotiin tietotekniikassa. Lyhyesti on syytä mainita tärkeimmät edut järjestelmän. Älykäs koti voit pienentää käyttökustannuksia kaikenlaisia ​​julkisia palveluja. Kuten on esitetty pitkäaikainen tarkkailu, voi säästää jopa 30% sähkön, 40% - vettä jopa 50% - kuumentamalla.

On syytä huomata, että yli 25% asuintalot ulkopuolella Moskovan kehätien on jo täysin tai osittain varustettu älykäs ohjaus. Tässä kuvassa kasvaa edelleen voimakkaasti.

Mikä on älykäs koti 7. luokka? Lyhyesti - järjestelmä, olettaen älyllistäminen ei yksittäisten rakennusten ja koko kyliä. Mökkejä tällaisen ratkaisun yhdessä ohjata yhdestä valvomosta. Tämä ratkaisu mahdollistaa reagoida nopeasti erilaisiin menoja ja hätätilanteissa. Kaikki tiedot metriä ja muut järjestelmät, jos kriittisen arvon, siirretään yleiseen komentopaikka.

Esimerkiksi mökin omistaja on poissa, Tulipalon sattuessa. Tietoa onnettomuudesta tulee matkapuhelimen omistaja ja ohjausyksikköön. Voit ratkaista tämän ongelman, valvontalaite on säädetty, jonka avulla voit tunnistaa lähteen epäonnistumisen.

Lisäksi yhden älykkäitä rakennuksia takaa häiriöttömän mökissä on sähkö, uudelleenjakoa kuorman kaikissa rakennuksissa kylän tasapuolisesti. Tämä yksinkertaistaa suuresti valvonta-asema, kunkin rakenteen on kytketty yhteiseen konsoliin.

Useimmat asiantuntijat ehdottavat, että tällaiset sopimukset on tulevaisuus koko kiinteistöjen maassa. Älykäs koti, sekä kokonaiset yhteisöt varmasti löytävät kuluttajille. Asiantuntijat ennustavat, että pian rakennuksen, joka ei ole ainakin osittain henkisen laitteet, se on vaikeampi myydä.

Monet asiantuntijat huomauttavat, että laajamittainen käyttöönotto "älykkäitä" yhteisöt kotimaan tilat - tämä on edelleen toteutumattomia unelma, jonka toteuttaminen on vielä alussa. Tällaiset yhteisöt voidaan laskea sormin. Ja jos otetaan huomioon, että ulkomaiset analogit tarjoavat kulunvalvontajärjestelmä, palohälytysjärjestelmä, valaistuksen ohjaus, tietojärjestelmä nykyisissä ajoneuvoissa säätö viemärijärjestelmän ja juominen, jotain todella "älykkäitä yhteisöjä" ei ole edes eliitin alueilla Moskovan alueella.

Asiantuntijat ennustavat välttämätön aikavälin älykkäiden talojen ja kyliä. He määrite kykyä sopeutua älykkään kotioloissa, sopeutua muihin sisäisiin ja ulkoisiin tekijöihin. Tällaiset tekniikat ovat optimaalisia olemassaolon aikakaudella tekokuitua kehitystä.

Uusin teknologia "älykäs koti"

Ei ole mikään salaisuus, että moderni tiede kehittyy harppauksin, ja monet näennäisesti epätodennäköistä vielä vuosikymmen sitten, asiat voivat muuttua täysin tuttuja eivätkä aiheuta yllätys. Ei säästynyt teknologian kehittämiseen ja arjen esimerkiksi hallita omaa asumisen ja helpottaa päivittäistä kotitöistä. Joten, keskitymme uusinta teknologiaa "Smart House".

Mikä on "älykäs talon"?

Tekniikka "älykäs koti" on suunniteltu säästämään aikaa kuluu kodin rutiinia ja tekevät vierailustasi mukavin. "Smart House", tai Smart House, on järjestelmä, joka valvoo osajärjestelmien jotka ohjaavat multimedialaitteita ja sähkölaitteet kodin. Yksinkertaisesti sanottuna, Smart House - kaukosäädin järjestelmä:

 • lämmitys, ilmastointi ja ilmanvaihto;
 • valaistus;
 • virtalähde järjestelmä;
 • turvallisuuden ja valvontajärjestelmä.

Kuten näette, "Smart House" on tarkoitus paitsi antaa mukavuutta, mutta tehdä elämästä turvallisempaa. Hallintaansa kaikki osajärjestelmien toteutetaan tavallisesti tietokoneistetun ja keskitetyn hallinnan näppäimistön, avaimenperän. Viime aikoina on kuitenkin suosittu ja ääniohjaus "Smart Home" kautta pisteitä joukkue tabletin tai älypuhelimen ansiosta erityisesti kehitetty ohjelmia.

Keskustele korkean teknologian "Smart Home" voi olla pitkä, mutta me keskitymme enemmän niiden osajärjestelmien. Esimerkiksi sellainen osa-järjestelmä "älykäs koti", kuten valaistus voit kauko hallita kaikkia kodin kytkimiä, jotka on yhdistetty yhdellä kaapelilla. Tästä johtuen omistaja voi kysyä valaistus skenaario (esimerkiksi katsella elokuvaa, vastaanotto, sammuta kaikki valot rakennuksessa), asentaa liiketunnistimet, jotta huoneeseen tai suulla on valoa.

lämmitys osajärjestelmän ilmastointi ja ilmanvaihto luoda ja ylläpitää mukava mikroilmasto asuu talossa, ilmastoinnin, jäähdyttimet, ilmankostuttimet, sekä säästää energiaa kulutetaan sitä. Moderni älykäs lämmitysjärjestelmä maan talon tai asunnon voi sisältää lisäksi akun, "lämmin" lattian "lämmin / kylmä" seinät, lämpötila-anturit ja turvallisuuden valvonta.

Jos puhumme Tehonsyöttöalijärjestelmä, se on suunniteltu ensisijaisesti tarjota keskeytymätön sähkönsyöttö vakaan toiminnan kaikki sähkölaitteet talossa. Myös virranhallinta säästää energiaa ansiosta ajoissa sulkemisen laitteita, kuormituksen tasapainotus ja muuttamalla jännitettä verkossa, jotka merkittävästi pidentää laitteiden. Kun sähkökatkos, järjestelmä pystyy Liitä omalla virtalähteellä ja valvoa sähköisen kuorman.

Toinen osa-järjestelmä teknologia "älykäs koti" - turvallisuus ja valvonta - sisältää ominaisuuksia, kuten videovalvonta, suojaus murtoja ja paloturvallisuutta. Se pystyy ilmoittamaan kaasuvuoto, palo signaali tai viesti isännät kosketukseen tulen komennolla. Järjestelmä valvoo ja videovalvonta toteutettiin turvakameroita asennetaan vaarallisissa paikoissa ja sen ulkopuolella, sisältää kameran liiketunnistin lähettää kuvan millä tahansa tietokoneella tabletti. Lisäksi valvonta suoritetaan portit, portit, ovet, sisätiloissa, salia. Tarvittaessa kautta "älykäs koti" hälytys noin luvatonta käyttöä, avaa turvallinen tai holvissa.

Kopiointi tieto on sallittu vain suora ja indeksoitu lähdeviittauksia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin