Alppiruusu kukkia kuva

Suosittu lajikkeet alppiruusut, istutus ja asianmukaista hoitoa

Tämä ihana valtion Washington luonnetta rakastanut paitsi asukkaiden tämän kaupungin, mutta myös puutarhuri Euroopassa ja Aasiassa.

Ja löytyy luonnosta, tämä kasvi voi olla jopa korkeudessa 6000 m merenpinnan yläpuolella. Kuitenkaan ole tarpeeksi ostaa yhden tai kaksi yksilöä koskevaa kokoelmaansa kukinnan lajeja. Alppiruusut puutarhassa vaatii sinua erityisen varovainen, huomiotta jättäminen voi johtaa kuolemaan kasvi.

Tänään auttaa valitsemaan sopiva arvosana, sekä näyttää, miten oikein hoitaa niitä. Käyttämällä näitä vinkkejä, voit pian voi ihailla herkkä kukkia, jotka ovat paksuja korkki täynnä Bush.

Kaikki erilaisia ​​alppiruusu puutarhaasi

Yli 90% kaikista alppiruusut ovat Kaakkois-Aasiasta. Itse kasvi on pensas, lehtipuu (toinen nimi Azalia) tai ikivihreä.

Erityistä rakkautta ja verenkierto on saanut suuria kukkia eri värejä, enimmäkseen vaaleanpunainen tai lila. Monista lajeista löytyy varjoa sietävät, lämpöä rakastava ja kylmää kestäviä.

Alppiruusut kukkivat huhtikuun ja heinäkuun ja voivat kukkia toistuvasti elo-lokakuussa.

Tunnetut Lehtipuiden:

Alppiruusu Schlippenbach (R. schlippenbachii). Korkeus - 1-2 metriä, kukat ovat vaalean vaaleanpunainen flecks, koukeroinen, kukinta voivat kuitenkin jo ennen selailee. Talvi-Hardy lajien Baltiassa ja Pietarissa.

Kanadalainen R. (R. canadense). Myös winterhardy jotta 2 metrin korkeuteen violetilla-violetit kukat, jotka kootaan suuri kukinto halkaisijaltaan 12-15 cm. Kukkii touko-heinäkuussa. Parhaan kukinnan on parempi satamaan.

Japanin R. (R. japonicum) on kirkkaan oranssi-punainen kukkia tai tiili-punainen flecks keltainen. Myös sitkeä.

Atsalea luuta, tai P. keltainen (atsalea Pontica) Se viittaa pyhäinjäännöksiä. Se on tuoksuvia kukkia, oranssi tai keltainen, kukkii touko-kesäkuussa. Se kasvaa nopeasti, valoa vaativa, mutta voi liikkua hieman varjostus, pakkasta ulkonäkö.

Suurin haitta - koko kasvi on myrkyllinen, jopa kukkia. Vastaavasti, myrkyllinen ja hunaja. Historiallisesti tämä ominaisuus on kasvi enemmän kuin kerran määritetty tulos sotia.

Evergreen lajit ovat yleistyneet. Näistä yleisimpiä ovat:

R. ketevbinsky (R. catawbiense). Pensas korkeus on 2 m, tumman vihreät lehdet edellä ja glaucous alla. Kukkii touko-heinäkuussa, lila-punaiset kukat. Talvi-Hardy lajeja.

R. valkoihoinen (R. caucasicum) Se on hiipivä haara, valkoisia kukkia. Se kasvaa hitaasti ja mieluummin kosteissa paikoissa varjossa. Erikoisuutena on vakaus kasvien kalkin ja maaperän sekä kaikki hänen myrkyllisiä. Hardy.

Erittäin mielenkiintoinen polymorfista muotoa Dahurian R. (R. Dahuricum). Sen lehdet ovat 2 vuodenaikaa - talvi kippurassa ja tummentaa, ja keväällä avoin ja vihreä. Sitkeys, jossa talvet suuri silmuja, jotka kukkivat aikaisin keväällä.

R. puu (R. Arboretum) kukkii maalis-huhtikuussa punaisia ​​kukkia. Juuri tällainen useimmiten käytetään tuottamaan erilaisia ​​lajikkeita ja puutarha muotoja.

P. Adams (R. Adamsii) mielenkiintoinen sen pienen koon (korkeus on enintään 0,5 m) ja vaaleanpunainen pieni mutta lukuisia kukkia. Tehdas on myös käyttökelpoisia lääkinnällisiä ominaisuuksia.

R. Golden (R. Aureum) ja lyhennettä ulkonäkö keltaisia ​​kukkia. Talvi-Hardy, eivät kestä kuumuutta.

Puutarhakasvit ostetaan tavallisesti ryhmästä hybridit. Yleisin lajike punaisia ​​kukkia - "Cynthia», «John Walter», «Doncaster». Grade «Pink Pearl» on suuret kukat vaaleanpunainen väri, mutta sinun täytyy valvoa nopeutta sen kasvua. Mutta sellainen «Dr Tjebes» tasaisempi. Jos haluat alppiruusu hybridi valkoiset kukat, kuten lajike «Sapfo». Violetti - «Purple Splendor».

Viime vuosina suosio sai kääpiö lajikkeiden ( «Elizabeth», «sinitiainen», «Bow Bells»).

Kasvava alppiruusut puutarhassa - istutus ja hoito, erityisesti lisääntymisterveyttä

Kasvi ilahduttaa terveen näköisiä, sinun täytyy valita oikea paikka laskeutua. Sen pitäisi olla osittain varjossa ja lähellä vettä lähteestä.

Syvennyksiin ja syvennykset eivät ole sopivia lasku alueella olisi myös suojattu kylmä tuuli. On syytä pitää mielessä, että lehtipuu ovat vaativampia maaperään, mutta ne eivät vaadi varjostusta.

Paras maaperä - ratsastaa hapanta turvetta tai sekoitus hiekkaa. Yleinen vaatimus - hapan maaperä reaktio, kuten on esitetty kasvien kasvattamiseen, kuten piparminttua koira, schavelek pieni, Veronica.

Sitten sinun täytyy valmistautua lasku kuoppa pensaassa. Yleensä se on valmistettu 60-70 cm leveä, 30-40 cm syvä argillaceous maaperän -. Vähemmän syvä mukaan 20-25 cm, mutta on leveämpi (1,0-1,2 m). Täyttöreikä turve (ylempi) tai erityisiä maaperän sekoitetaan, kaupasta ostettu.

On parasta ostaa taimia alppiruusu kolmivuotiaana suljetulla juuristo. Istutetaan keväällä kasvien (huhtikuun puolivälissä - toukokuun alussa) ja syksyllä (syyskuu). Laittaa joku maahan vedessä, niin hän on hyvin syötetään kosteutta, ja laske sitten valmisteltuun reikään.

Istutus siten, että ylempi osa kooma juuret oli yläosassa kuoppaan, ei haudattu juuri kaulus. Meillä nukahtaa reikä ja kaada Bush. Kaksi päivää myöhemmin maaperässä on zamulchirovat sahanpurua (kerros 5-7 cm).

Jos haluat istuttaa muutamia kasveja lähelle, niiden välisen etäisyyden on oltava vähintään 1 m. On kuitenkin kannattaa keskittyä Holkin koosta. Esimerkiksi, 1 neliö. m voidaan sijoittaa yhden keltaisen tai R. 4. R. Kanadan.

Hoito on rikkaruohojen torjunta, lannoitus, kastelu, hoeing, suojaa tuholaisten ja tautien.

Rikkaruohojen on parempi käyttää herbisidejä (Roundup, kasaron, jne.) Sekä mekaaninen poisto voi vahingoittaa juuret holkki, joka on sijoitettu hyvin lähellä pintaa. Rajoittaa kasvua rikkaruohot multaa sahanpurua tai kuorta.

Sinun täytyy ruokkia kahdesti vuodessa - lopussa kukinnan ja heinäkuun alussa. Mineral lannoite alppiruusut voi ostaa kaupasta. Orgaanisena lannoitteena on parempi käyttää turvetta tai pilaantunut hevosen lantaa (jälkimmäinen tehdä vain jousi pieni määrä - 0,5 L lietteen vesisanko 4 sq.).

Kastelu - erittäin tärkeä tekijä. Norma - 1-1,5 ämpärillistä vettä 2-3 kertaa viikossa, nuoret pensaat ja kasvit kukinnan aikana kastellaan useammin. Maa on kostea, mutta ei märkä. Kuumalla säällä olisi suoritettava ruiskuttamalla. Myös vettä ennen kastelua paremmin hieman happamaksi rikkihapolla (vesi ämpäri 1 ml) tai muuta orgaanista happoa.

Kuihtuneet kukat toivottavaa poistaa, leikkaus pensas on mahdollista, mutta ei välttämätöntä (suoritettu kukinnan jälkeen).

Monet alppiruusut melko sitkeitä, mutta silti tarvitsevat talven suojia (säkkikangas, kuusen oksat, spunbond). Lehti- lajit ovat myös eristetty talvella juuri kerros tuoretta sahanpurua (8-10 cm).

Lisääntyminen alppiruusut voidaan tehdä kerrostamalla kesällä (paras), pistokkaat, jako pensaita, rokotteet, siemenet.

Pistokkaat toteutettu kesä- tai heinäkuussa, katkaisevat oksat 10-15 cm pitkä, ja liotetaan niitä 20 tuntia kasvua stimulaattori. Sijoitetaan sitten happamaan alustaan ​​ja peitekalvo määräajoin kastellaan. Kautta 2-3 kuukautta juuristo tulee näkyviin.

Alppiruusu kasvavat siemenistä on mahdollista, mutta se on varsin vaikeaa ja vaatia tekemään lukuisia edellytyksiä onnistuneeseen lopputulokseen. On paljon helpompi ostaa aikuinen Bush.

Kommentit (0)

Uutta sivustolla

Taimet kehittää ja laajentaa vegetatiivinen massa rajoitettu määrä substraattia. Ja tästä määrästä.

Winter - koettelemus lemmikkieläimille. Erityisen kova se siirretään munivaa kanaa. Lyhyt.

Uudenvuoden turhamaisuus lahjoja ja piirtäminen juhlava menu koskee kodin sisustamiseen.

Mukava maatalo, rakennettu pois kaasun jakeluverkkojen on mahdotonta ilman kiukaan. Kylmässä.

Valaisu alue esikaupunkialueella pidetään erillisenä vaiheessa järjestelyn suunnittelun alueilla.

Tavallinen lause koiran elämä näinä päivinä sovelletaan vain kodittomille koirille. .

Hankkia kiinteistöjä ja tekemällä suunnitelman tulevaisuuden talon, muista ajatella sijoittamista.

Viimeisen 10 vuotta kasvikset ja puutarhanhoito seminaareja ja foorumeita on aktiivista keskustelua.

On vaikea nykyään löytää joku, joka ei ole kuullut mitään levyjä.

Tarkasteltaessa sementtisäkkejä ja kasa hiekkaa, ei jokainen kehittäjä tuntee.

Rhododendron: kuvaus, kopiointi, hoito, sovellus, valokuva, arvosana

Alppiruusut - yksi kauneimmista kukkivat pensaat meidän puutarhoissa ja puistoissa. Putoava tai evergreen - ne puhkeavat täysin haudattu kukkia.

Ihmiset niitä kutsutaan suopursut, Kashkarov, Chernogrivov, shkeri, draposhtanom - riippuen kasvien, joka kasvaa tietyssä paikkakunnalla.

Rodusta on hyvin vanha ja sillä on yli 1000 lajia pohjalta joka sai lähes 12000 lajikkeita, joilla on useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Mutta tärkeintä - se on heidän koriste ominaisuuksia.

Grow alppiruusut voi olla lähes mitä tahansa aluetta. Vältä muotoillusta suljettu painanteet, jotka ovat alttiita kertymistä ja pysähtyminen pintaveden sekä kertymistä kylmää ilmaa.

Paikka istutus olisi suojattava ehtymisen ja tuuli ja kylmä, ja että kirkkaassa auringonvalossa. Lehtipuu ovat kestäviä ja niitä voidaan kasvattaa auki aurinkoinen juoni. Yhdelle pensas istutus reikä valmis ryhmä - se on parasta valmistautua sivuston halutulle alueelle. Koko ja syvyys kuoppien määritetään lasku maaperän ja sivuston hydrologisten järjestelmä.

Leveys tyypillisesti kuopan - 60-70 cm, syvyys -. 30-40 cm: n raskas savimaa kuoppa tulisi olla vähemmän syvä (15-20 cm) ja paljon laajempi (1-1,2 m). Istutus reikä täytetään turvetta tai maaperä oli valmistettu etukäteen. On tärkeää, että pH substraatin oli hapan (3,5-5).

Suositella seuraavaa seosta: happo turve, havupuun levyn ja maaperän, joki hiekka (3: 1: 2: 1); happo turve, sahanpuru, hiekka (2: 1: 1); turve, laskenut neulat, sahanpuru, hiekka (2: 1: 1: 1)., jne maaperä seos on toivottavaa lisätä täydellinen lannoite nopeudella 150-200 g / cc. m, ja 40-60 g rikkiä.

Ennen istutusta astiaan tai maapähkinää oleva rhododendroni asetetaan säiliöön vedellä ja pidetään kunnes kom on täysin kyllästynyt kosteudelta. Poista sitten säiliöstä ja istutetaan valmiiseen laskuhauteeseen.

Syventävät maaperään niin, että astian kantan yläosa säiliöstä oli maanpinnan tasolla. Älä tunkeudu kasvin juurikankaaseen. Jos tätä sääntöä rikotaan, se lakkaa kukistamasta ja lopulta kuolee.

Istutuskohdan ympärillä muodostuu pieni rulla maahan ja vähitellen kaadetaan vettä, kunnes maa on täysin kyllästynyt kosteudella. 1-2 viikon kuluttua maaperä tasoitetaan, mutta jäljelle jää pieni masennus, jotta vesi ei enää vettäisi.

Tavallinen kasteluaste on 1-1,5 kauhua 2-3 kertaa viikossa aikuisen kasvin osalta. Nuoria taimia kastellaan useammin, mutta enintään 0,5 kuution per 1 holkki. Kukinnan aikana - usein.

Jos syksy on kuiva sää, myös kasveja tulisi kastella runsaasti. Tämä edistää parempaa talvehtimista. Kuivalla ja kuumalla säällä pensaat ripustetaan vedellä.

Vesi ennen kastelua on happamoittava: veden pH ei saa olla yli 4-5 yksikköä, muutoin maaperän alkalointi tapahtuu, ja alppihygieniset alkavat särkyä. Tällaisissa olosuhteissa he kokevat typen puutteen, joka ilmenee lehtien kellastumisen muodossa. Sitten ne kuivuvat ja kasvi kuolee.

Hapotukseen voidaan käyttää väkevää rikkihappoa (1 ml vettä ämpäriä kohti) tai oksaalihappoa, sitruunaa, etikkahappoa tai muita orgaanisia happoja (3-4 g vettä ämpäriä kohti).

Hyvä ratkaisu tähän ongelmaan on elektrolyytin käyttö happoakkuihin. 10-20 ml elektrolyyttiä vakaata vettä kohden alentaa pH-arvoa 7: stä 4-5: een yksikköön (elektrolyytti on sama rikkihappo, vain laimennettu ja siksi palovammojen riski on lähes olematon).

Toiseksi käyttämällä elektrolyyttiä me emme paitsi happamoitu maaperää, mutta myös yksi tärkeimmistä ravintoaineista rikkihappoa sisältäville raaka-aineille - rikki.

Maaperää pensaiden lähellä ei saa irrottaa, koska rhododendronien juurisarja on hyvin lähellä pintaa.

Late-kevät ja varhais-syksyn kukat eivät ole vaarallisia. Useimmat lajikkeet aktiivisen kasvillisuuden ja kukinnan aikana kestävät lämpötila -7 astetta. Haalistuneet kukinnot olisi poistettava. Tämä estää siementen muodostumisen, mutta se mahdollistaa kasvien käytön ravintoaineiden antamiseksi kukkivat kukat ensi vuonna ja kasvattaa versoja.

Nuorella ikävuorella kukintojen poisto aiheuttaa uusien haarojen muodostumisen ja haaran parhaan kasvun leveydestä ja korkeudesta. Lisähaaraus voidaan saavuttaa poistamalla kasvulliset silmut.

Evergreen-albumista Novum (Rh. Catawbiense) - ilman suojaa se voi kestää pakkasen jopa -29 astetta. Kukkien kukat ovat vaaleat, myöhemmin puhtaat valkoiset ja keltainen. Blossoms myöhemmin kuin muut lajikkeet. Kasvu on voimakasta, holkki on pallomainen, pystysuuntainen.

Rhododendron Katevbinsky Grand Diflorum (Rh. Catawbiense Grandiflo-rum) - voi kestää ilman huurretta -30 astetta. Kukat ovat vaalea violetti ja lempeä pronssi kuvio. Kasvu vahva ja vahva. Holkki on pallomainen, hieman litteä.

Helsingin yliopisto (Rh. Brachycarpum hybr.) - kestää jopa -40 astetta ilman suojaa. Kukat ovat vaaleanpunaisia, sisäpuolella on vaaleampi kastanjanruskealla kuvioinnilla.

Nova Zembla (Nova Ze-mbla) (Rh. Catawbiense) - ilman suojaa se voi kestää pakkaset alas -29 astetta. Kukat rubiininpunainen. Lehdet ovat suuria, tummanvihreitä. Kasvu on voimakasta, pensas on tiheä.

Haaga (Haaga) - voi kestää ilman huurretta -30 astetta. Kukat ovat vaaleanpunaisia. Holkki on keskikorkeaa, hieman leviää.

Elite (Elite Rh / carolini-anum cv.P. J.M. Elite) - voi kestää ilman huurretta -35 astetta. Kukat ovat lila-vaaleanpunainen, sisäpuoli on tummempi kuin reunalla. Holkki on rönsyilevä. Lehdet Ledumin aromilla. Blooms huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa.

Lehtipuusta valmistettu rhododendrons talvi lähes kaikki lajikkeet, mutta syksyllä on tarpeen eristää juuristo.

Yleensä karsiminen ei ole välttämätöntä, mutta on mahdollista muodostaa pensaan. Se suoritetaan heti kukinnan jälkeen. Alkukesästä poista ylimääräiset sisarukset ja pitkät versot. Säännöllisesti leikkaa kuivat ja vahingoittuneet oksat.

Nopeimmin kasvavat lajikkeet ja muodot sietävät karsimista, mutta useimmiten se tukahduttaa kasvun ja ensimmäisen kukinnan.

Jokainen lajike voidaan istuttaa yhdellä pensas nurmikolla tai puiden katoksen alla. Kasvit näyttävät hyviltä sävellyksistä alppihiihteillä, "japanilaisissa puutarhoissa", yksinäisissä ja ryhmäkasveissa, pensasaidoissa, puutarhojen, puistojen, neliösummien ja metsäpuistojen koristekokoelmissa.

Näistä voit luoda kauniita matala- ja keskikorkean jalkakäytävän. He koristelevat heath-puutarhaa. Kukka sopii myös maapäällysteeksi.

Ne voidaan istuttaa erilaisiin astioihin puutarhan, kuistien ja penkkien lähellä. Tämä vähentää substraatin tarvetta 50-70%, kontteja voidaan siirtää paikasta toiseen paikka- tai talvipuutarhan lyhytaikaiseen rekisteröintiin.

Sopivimmat lajit kompakti rhododendron yakushima (Rh. Yakushimanum) sekä japanilaiset ikivihreät lajit. Suurissa astioissa on mahdollista kasvattaa muita lajeja ja lajikkeita.

Useita lajikkeita käytetään teolliseen viljelyyn leikkaamiseen. Leikkokukat pitkään (jopa 20 päivää) ovat maljakoita, mutta eivät häviä decoratiivista vaikutusta.

Rhododendron on ikivihreä tai lehtipuinen kasvi, joka voi olla pensaita tai puoli-pensaita tai puuta. Se viittaa korviin, ja jos sen nimi on käännetty kreikan kieltä, se tarkoittaa "ruusuista puuta". Ja todellakin hän, kuten ruusut, on monenlaisia ​​lajikkeita, ja kukat eivät ole heikompia kuin heidät kauneudessaan. Luonnossa erilaiset alppajärvet löytyvät kosteilta vuoristoseuduilta, suoilta tai metsiltä. Periaatteessa nämä alueet sijaitsevat pohjoisella pallonpuoliskolla esimerkiksi Grönlannissa, Alaskassa, Javan saarella, Kiinassa, Japanissa, Alpeilla ja Himalajalla. Maailman eteläosassa niiden elinympäristö on Uusi-Guinea ja Australia, ja maassamme se näkyy Kaukoidässä ja Kaukasuksen vuoristossa.

Eri lajien lehtien määrä vaihtelee muodoltaan ja kooltaan. Se voi olla sileä tai karvainen, istuu tai kasvaa lyhyillä petioleilla. Lehdet, joissa on sileät tai hammastetut reunat, ovat munakarkeita tai selkävajaisia. Suuri biseksuaalinen kukka rhododendron kokoontuvat suuria kukintoja, jotka voivat olla, kuten scutellum, ja edustavat harjoja tai sateenvarjoja. Niiden värjäämisellä voi olla monia muunnelmia. Kukinnan lopussa kasvi tuottaa hedelmiä viiden lehtivaihteiston muodossa, jotka avautuvat kypsymisen aikana ylhäältä. Siemenet ovat kuin pienet sauvat, joiden pituus on enintään kaksi millimetriä.

Joidenkin rododendronilaisten kukat voivat saavuttaa halkaisijaltaan kaksikymmentä senttimetriä, joten usein kukinto näyttää suurelta kirkkaalta kimppuelta, joka pitää tuoreutta pitkään leikkaamalla.

Luonnollisissa kasvumahdollisuuksissa rhododendron voi kasvaa yhtenä kasvin muodossa ja voi muodostaa suuria ryhmiä ja jopa punkkeja varjostetuilla alueilla, joilla on korkea ilman kosteus. Juurijärjestelmä on pinnallinen ja pienikokoinen, joten nuorten rododendrusten kasvu on hyvin hidasta. Mielenkiintoista on, että pienimpien kasvilajien korkeus on korkeintaan kymmenen senttimetriä ja suurin - yli kymmenen metriä.

Kasvin kuori ja lehdet sisältävät runsaasti tanniineja. Sitä kutsutaan myös hyviksi hunajakasviksi, ja joillakin lajeilla on useita lääketieteellisiä ominaisuuksia. Mutta useimmat rododendronit ovat myrkyllisiä, koska ne sisältävät neurotoksiineja, joilla on ominaisuus jännittävän hermoston, ja sitten voimakkaasti paina sitä. Tästä syystä on ehdottomasti mahdotonta osallistua selektoimiseen, sillä vakavissa tapauksissa jopa tappava lopputulos on mahdollinen.

Suosituimmat lajikkeet puutarha rhododendron kanssa valokuvia

Rhododendronilla on monia lajikkeita ja lajikkeita. Puutarhan kasvatukseen suosituimpia ovat seuraavat:

Rhododendron Daur on ikivihreä keskikorkean pensaan (kahdesta neljään metriin), joka on erittäin haarautuva. Sen runko on peitetty vaalealla kuorella tai tummanharmaalla värillä. Rusty-ruskean väriset versot ovat yleensä karvaisia. Pienet, nahasta lehdet, joissa on taivutetut reunat, pituus on enintään kolme senttimetriä ja soikea muoto. Sen ulkopinta on sileä ja sisäpinta on hilseilevä, ja sen väri vaihtelee vaaleanvihreästä keväänä ruskeaksi syksyllä. Talven alkaessa Dahurian rhododendron voi hävittää pienen määrän lehtiä. Kasvien runsas kukinta tapahtuu jo ennen kuin se peitetään nuorella lehdellä. Kukat-kanavien halkaisija on noin neljä senttimetriä ja vaaleanpunainen-violetti väri. He keräävät useissa kappaleissa kukintoja, jotka sijaitsevat ampumapäässä ja kestävät noin kolme viikkoa. Hyvin usein syksyllä voi havaita toisen kukinnan alkamista. Tämä rhododendronlaji kasvaa melko hitaasti.

Rhododendron japani viittaa lehtipuhdistuspihviin, sen korkeus vaihtelee yhdestä kahteen metriin. Tämä on erittäin kirkas kasvi, jossa on elliptinen hieman lehtipuinen lehdet tummanvihreän värisenä kesänä ja keltaisena tai karmiinina - syksyllä. Niiden pituus vaihtelee neljästä kymmeneen senttimetriin. Suurten kukkien (halkaisijaltaan enintään kahdeksan senttimetriä) villissa näytteissä on eri sävyjä punaisella, oranssilla tai keltaisella värillä. Hybridimuotoilla voi olla erilaisia ​​värejä. Tälle lajille on ominaista hyvä talven kestävyys. Kukinta tapahtuu toukokuussa ja kestää useita viikkoja.

Rhododendron Kaukasuksella on endemistä, ja sen luonnollisessa elinympäristössä se löytyy vain Kaukasuksen vuoristossa (Dagestan, Pohjois-Ossetia, Ingushetian ja muut). Se on pieni, ikivihreä pensas, joka on korkeintaan puolentoista metriä korkealle. Tiheä, paksu elliptinen lehtineen päällä on tummanvihreä kiiltävä pinta ja harmaa-vihreä, jossa on voimakas suonikohina ja tumman oranssin rakoilu alhaalta. Kasvien versot ovat yleensä voimakkaasti taipuneet tai leviävät kuin rungot, ne ovat peitetty tummanruskean kuoren kanssa. Kaukasuksen alppiruusu kukkii alkukesästä, kun taas kukintoja muodostuu, joissa on 5-10 kullanvärisiä kukkia, joiden halkaisija on enintään viisi senttimetriä. Niiden väri voi olla valkoista, vaaleanpunaista, kermanväristä, kellertävää, vihreää tai punertavaa.

alppiruusu Schlippenbach Se voi olla niinkin putoava pensaat slabovetvyaschimsya noin kaksi metriä korkea ja kompakti puu joka voi nousta viisi metriä. Sen laaja soikea arkkien pituus on noin kaksitoista cm ja leveys jopa kuusi. Niiden väri vaihtelee vaaleasta vihreästä oranssiksi tai kirkkaan violetti eri aikoina vuodesta. Tämäntyyppiselle on ominaista erittäin näyttävä kukat ovat laajalti kelloja noin kymmenen senttimetriä halkaisijaltaan. He menossa kuudesta kymmeneen kappaletta valtava kukintoja, sateenvarjot eri sävyjä vaaleanpunainen. On lajikkeiden valkoisia kukkia. Kukinta alkaa ulkonäkö lehtiä tai hieman aikaisemmin.

alppiruusu yakushimansky Se on ikivihreä pensas, jonka korkeus nousee korkeintaan puolitoista metriä. Kasvi on ominaista suuri koristeellinen vaikutus. Se on peitetty suuri pitkulainen lehdet. Suuret kukat, levittää, on valoisa vaaleanpunainen väri hiljalleen, ja kukinnan loppumisesta, ne täysin valkoinen. Kukinta tapahtuu loppukeväästä tai alkukesästä ja kestää noin kuukauden. On joukko lajikkeisiin hybridejä Rhododendron yakushimanskogo perusteella johdettu epätavallinen yhdistelmä väriä. Nämä värit voidaan irtoa vanteen tai erottuvan värin kanssa alkuunsa ja aallotetun reuna.

Valittaessa paikka istutus pensaat

Valittaessa paikka istutus alppiruusut on olennaista sen edelleen asianmukaista kehittämistä. Laitos on varsin oikukas, oikukas, ja sen vaatimukset tasolle valo, kosteus, maaperän koostumus ja naapurimaiden kasveja.

Alppiruusut kuten hyvä valaistus, mutta niitä ei voida varastoida pitkään suorassa auringon, joten meidän täytyy antaa heille hieman varjostus.

On mahdotonta istuttaa näiden kasvien liian varjoisa paikoissa, tässä tapauksessa hidastaa jo heikon kasvun ja kukinnan heikkenee tai ei tapahdu lainkaan.

Johtuen luonnon ominaisuuksien alppiruusuilla mahdollisuuksien ne tulisi sijoittaa kauas tahansa vesistö (lampi, stream, uima-allas). Jos näin ei ole, on tarpeen suihkuttaa kasveille, kunnes se ei kukkia, se tulee tehdä aamulla tai illalla tuntia, pehmeällä ja lämpimällä vedellä. Kukinnan se pitäisi lopettaa, koska silmut ja kukat ovat peitetty ruskeita pilkkuja, mikä vähentää merkittävästi niiden koristelua. Tällä hetkellä on välttämätöntä lisätä määrää -huuhteluiden.

Erinomainen suoritusmuoto on tiukan sovituksen rhododendron mänty. Sen juuristo menee syvälle maaperään ja ei häiritse hyvä kehitys ja kukkivat kasvit. Samalla se luo riittävän varjossa. Mutta vaahtera, leppä, lehmus, paju tai koivunmahla ja suuresti ottaa pois pinnasta maakerrosten ravintoaineita ja alppiruusu, joilla on pieni koko, vaikea tarpeeksi vastustaa niitä. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa tehdä sisäisen eristyksen valmistettiin lasku kuoppa, käyttäen ei-kudotut peitemateriaalin.

Istutus ja viljelyä koskevat

Ennen istutusta alppiruusut täytyy löysätä maaperän

Taimien istutetaan mökillä, valmistella reikä neljänkymmenen jotta kuusikymmentä senttimetriä syvä, koosta riippuen sen juuristo. Sen pitäisi olla leveys, joka antaa juuret mahdollisuuden normaaliin kehitykseen. Alareunassa vedenpoistokerroksen asetetaan ikävä, koska juuristo kasvit ovat hyvin herkkiä vettyminen maaperän, joka aiheuttaa sen nopean hajoamisen, ja lopulta tappoi alppiruusu.

Maaperän taimien pitäisi olla löysä, vesi ja hengittävä ja on hapan reaktio. Voit tehdä sen, sinun täytyy ottaa yhtä suureen osaan puutarha maaperän, mäntypuru (silputtu haketta tai kuorta), karkeaa hiekkaa ja lanta (turve, komposti). Älä lisää maaperän sekoitetaan komponenttien emäksinen reaktio, kuten tuhka. Lisäämällä lannoitteiden maaperässä tulisi suorittaa varoen, ne eivät saa sisältää klooria ja kalsiumia. Valmistettiin maaperän kaadetaan kuoppaan, ja runsaasti kastellaan.

Ennen kuin aloitat istutusta, sinun on hyvä nauttia sen maaperä paakku vettä kasvun edistäjät. Parempi tehdä se kymmenen vaille kaksitoista tuntia ennen laskeutumista. Tämän menettelyn jälkeen kasvit juurtua ja kasvaa hyvin. Istutettu alppiruusut voi olla varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Kun istutus kasvit vältä haudata juurta kaulan kasvin. Maaperään noin taimi multaa mänty kuori tai männyn neulasia. Tämä auttaa säilyttämään kosteuden ja rikkakasvien tuhoa. Tulevaisuudessa se ei suositella irtoaminen maaperän, koska juuret sijaitsevat pintakerroksissa maaperän ja vahingoittuvat helposti.

Vivahteet hoidon puutarhan alppiruusu pensaat

Keväällä ja kesällä kastelu alppiruusut tehdään usein ja säännöllisesti alle kasvien maaperässä on aina hieman kostea. Jos kastelu suoritetaan yleensä vesijohtovedellä, on välttämätöntä happamoittaa. Se seikka, että yleensä se sisältää kalsium- ja magnesiumsuolat, jotka johtavat alkalointi ja maaperän suolaisuutta. Tämä johtaa siihen, että usean vuoden kasvun, alppiruusu menettää sen valituksen. Hapotukseen voidaan lisätä veteen, sitruunahappo määränä, joka on yksi ruokalusikallinen kymmenen litraa vettä, tai etikka, joka perustuu neljäkymmentä milligrammaa litrassa vettä. Lopussa kukinnan määrää kastelu alkaa vähentää.

Alppiruusu lannoite on harvoin tarpeeksi, jotta neste-lannoitetta aikaisin keväällä ja kukinnan jälkeen on ohi. Orgaaninen lannoite voidaan toteuttaa lisäksi keväällä pintamaan lahonnut komposti tai mullein.

Jotta voidaan muodostaa tiivis ja kompakti kruunu, on tarpeen katkaista tarpeettomat versoja syksyllä tai lyhentää niitä kolmasosa pituudesta. Lisäksi se edistää kasvua ja edistää hyvää kukinnan seuraavana kautena. Ei ole välttämätöntä suorittaa karsintaa keväällä, koska se hidastaa Päinvastoin, kaikki nämä prosessit. Lisäämiseksi haaroittumista pensaiden ja puiden, on välttämätöntä suorittaa keveiden nuoret varret (poisto kasvullisen silmuja).

Ominaisuudet kappaleen alppiruusu bush

Lisääntymiselle rhododendrons tuottaa avulla etenemisen

Lisääntyminen alppiruusu lyijynäytteen pistokkaita, vihreä pistokkaita, siemeniä tai yksinkertaisesti jakamalla effuse Bush.

Pistokkaat toteutettiin alkukesästä. Tämän leikata halutun määrän pistokkaat noin viisitoista senttimetriä pitkä ja poistetaan pohjan arkkia. Sen jälkeen, ne on sijoitettu säiliöön päivän liuoksella kasvun stimulaattorin. Sitten ne juurtuneet maaperään alustaan, joka sisältää havupuuta, turpeeseen ja karkea hiekka tasan. Sen jälkeen, ne kattavat lasipurkkeihin ja laitettiin kirkkaassa ympäristössä, jossa lämpötila ei ole alempi kuin kaksikymmentäviisi astetta. Kahden tai kolmen kuukauden taimet muodostettu juuristo ja jousi voidaan istuttaa puutarhan on jatkuva kasvu.

Tämän menetelmän lisääntymiseen on tarpeen kaivaa jousen vieressä aikuisten kasvien reiän syvyys on noin viisitoista senttimetriä. Nuori ampua kallistus, ja sen keskeinen osa kiinnitetty kuoppaan, esimerkiksi, lanka. Sitten sinun täytyy täyttää sen maaperän, ja yläosa side puikko. Yleensä syksyllä kannoissa juuret ja alkaa kasvaa. Ensi keväänä se on erotettu tärkein kasvien ja uudelleenistutus.

Umpeenkasvu pensas alppiruusu voidaan jakaa osiin ja istuimen ne yksittäisissä istutus reikiä. Asianmukaista hoitoa, kuten kasveja vuotta myöhemmin julkaistiin lukuisia nuoria versoja, hyvin haaroittunut, miten nopeasti uusi koriste ominaisuuksia ja Bloom.

Kasvi on monivuotinen punahattu sen lajikkeiden ja lajien valokuvia, klikkaa tästä.

Siementen lisäämiseksi menetelmää käytetään harvoin, koska se on erittäin vaikea ja pitkä prosessi. Muodostuminen korkealaatuisesta kasveja ja kukkivat loukkaavaa ensin on odotettava vähintään kolme vuotta, suoritetaan tänä aikana paljon elinsiirtoja nuoria taimia. Lisäksi, paitsi jos ne ovat mukana jatkuvasti asianmukaista hoitoa, voi saada epämuodostunut tai heikentynyt kasveja.

Mitä pitää Rhododendronit talvella niiden on tehtävä

Pitääkseen alppiruusut talvella, ne täytyy luoda sopiva suojaa. Ensin täytyy eristää kasvin juuret. Tätä tarkoitusta varten aikaansaada suojaava kerros turvetta tai kuivia lehtiä noin viisitoista cm paksu. Sitten ci yläpuolelle pensaat, ja kiristetty niiden ei-kudotut päällystysmateriaalit. Kun lämpötila asetetaan miinus kymmenen astetta, suojaan on suljettu paksuinen kalvo, ja ylhäältä kaaret kiinnitetty uudelleen. Jos mahdollista, on mahdollista, että tulevaisuudessa täyttää rakenne lunta.

Puhkeamista keväällä kansi poistetaan, mutta se on tehtävä vähitellen. Täysin se voidaan poistaa vain kun hyvä verryttely maaperän ja mieluiten pilvinen päivä, aurinko ei ole niin kirkas poltettu tarjouksen nuoret lehdet. Noudattamista talviolosuhteissa takaa hyvän kasvun ja erittäin runsas kukinta.

Tuholaisten ja tautien, ja erityisesti hoito alppiruusu

Jos alppiruusu on asianmukaista hoitoa, se vahingoittuu harvoin sairaus. Ei-ehtojen noudattamista (ylivuoto, auringon polttama, epäsymmetrinen maaperän koostumus, niukkaravinteisuus jne), kasvi voi kärsiä ruostetta, aaltoiluvirheen tai kloroosia. Tässä tapauksessa sinun täytyy poistaa saastuneesta osasta ja käsitellä sitä liuoksella sienitautien. Voidaan myös kärsivät alppiruusu puutarha etanat ja etanoita, joka on säännöllisesti kerätään ja hävitetään. Jos kasvi oli hämähäkki punkit, mealybugs tai vveevil Jose mittakaavassa, on välttämätöntä hyönteissumute Bush.

Katso video asiantuntijan, hän kertoo sinulle vai ei pelkää talven kasvava alppiruusu.

Alppiruusut soveltuvat puutarha sisustus tahansa tyylin. Ne näyttävät yhtä hyvältä kuin kasvava kertaalleen, ja osana ryhmää koostumuksen. Hyvä yhdistelmä niistä voi tulla havupuut ja kasveja, jotka ovat yleisiä luonnossa, kuten kataja ja saniaisia.

Matalakasvuisia erilaisia ​​lajeja kukinnan aikana voidaan koristaa Alpine kukkuloita ja kivinen puutarhoissa. Tällöin istutus alppiruusut sopii hyvin naapuruston kanervan ja gentian.

Koska korkeampi pensaiden ja puiden muodostavat suojaukset. He jalostaa puutarhan polkuja ja nurmikoilla. Tässä tapauksessa alppiruusu kukkia keltainen väri sopivia kumppani kasvit nupullisina punaista tai kirkkaan oranssi. Mutta tapauksissa, joissa kukintoja vaaleanpunainen tai violetti väri tulee tehokkaasti varjostavat kasvit valkoisia kukkia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin