Alppiruusu istutus ja hoito

Rhododendron: istutus ja huolto (kuva). Ominaisuudet huolta alppiruusu - valinta lajikkeiden istutus, jalostus, ruokinta

Alppiruusut ja kanervan perhe ovat yhteisiä Himalajalla, Etelä-Kiinassa, Pohjois-Amerikassa.

Venäjällä, ne löytyvät Kaukasian ja Kaukoidässä.

Tämän suvun sisältää sekä matelijat pensaita ja puita.

Alppiruusut lämpöä rakastava kasveja, joten ne on helppo kasvaa lauhkeilla alueilla.

Voit tehdä tämän, he tarvitsevat varmistaa asianmukaista hoitoa.

Rhododendron: istutus, valinta lajikkeita, jalostukseen

Valinta taimiaineiston

Sinun tulisi valita istutettaviksi alppiruusu ottaen huomioon ilmasto-olot viljelyn alueella. Alueilla, joilla leuto ilmasto sopiva Hardy lajeja:

• punastuminen (cv Lauretta, Azurwolke, Blaufeder);

• valkoihoinen (Rigas valkoinen tytär pohjoiseen);

• katevbinsky (Albumi Novum, Boursault, Grandiflorum, Roseum Elegans).

Pohjoisilla alueilla voi kasvaa alppiruusut ovat:

• Valkoinen-naped (sort huhtikuu Dawn huhtikuuta Rose, huhtikuu valkoinen).

Ne kykenevät kestämään lämpötiloja -40 ° C, mutta talvi suojia he tarvitsevat edelleen.

Hankkia parempi pensaita taimitarhoilla. Kokematon puutarhurit on parasta alkaa kasvaa alppiruusu lajeja, ja saa sen tuotemerkki.

Valittaessa taimet tarkastaa laitos: pörröinen pensaat sitkeämpi, lehdet pitäisi olla rakkuloita ja läiskät juuret hyväksyttävää kosteita alueita ja yksiköitä.

Kun istutus alppiruusu sivuston on tärkeää valita oikea paikka hänelle, se on suojattava tuulet, paahtavan auringon, ilman vettä pysähtyneisyyden. Siksi on parempi laittaa sen pohjois- tai itäpuolella sivuston.

Se kasvaa hyvin osittain varjossa, tämä kasvi puiden alle. Koska naapurit ei tee hänelle koivu, lehmus, paju, vaahtera kastanjoita - niiden juuriston, kuten alppiruusu, lähelle maan pinnalle, ja se viivästyttää ravinteita ja kosteutta. Seurauksena alppiruusu voivat löystyä ja pudota. Puutarhassa onnistuneen purkaminen alppiruusu lähelle hedelmäpuita. Jos istuttaa aurinkoisella paikalla, se ei kukkia.

Lasku kuoppa koon tulisi olla 2 kertaa enemmän kuin rootball Rhododendron. hän suosii hapan maaperä (pH = 4,5-5) läpäisevä korkea hedelmällisyyttä. Siksi, että istutus reikä on sijoitettu seos lehtiä, turpeeseen, laskenut neuloja. Juuret taimet jaetaan kuoppa täytettiin mullalla, ja sinetöidä hyvin. Että juuristo ei ole liian kuuma, maapohjan pensaiden mulched turvekerroksen Männynkuoren tai mänty pentue.

Istutus alppiruusu pensas. Väärä: vasemmalla alla juuren kaulus on korkealla maanpinnan yläpuolella; keskellä - liian syvä. Oikeassa kuvassa - oikea lasku

Parempi kasvi rhododendron keväällä. Välinen etäisyys pitkä laakeriholkit 2 m, ja sredneroslye 1-1,5 m alamittaisille 0,7-1 m.

Luonnonvaraisia ​​lajeja lisääntyvät siemenistä ja lajikkeisiin kerroksellisuus, jakamalla Bush ja pistokkaita.

siemen menetelmä Kasvatus alppiruusut hyvin pitkä ja työläs. Käytä sitä luonnonvaraisia ​​lajeja tai jalostukseen. Kerätyt siemenet altistetaan kerrostuminen (kylmä altistus). Tätä tarkoitusta varten ne sekoitetaan hiekan tai vermikuliitin kostutetaan ja laita jääkaappiin 1-2 kuukautta. Sen jälkeen pohjushedelmät hiekka pestään ja pidettiin 10-12 tuntia EPIN liuokseen. Siemenet on vahvistettu (ei upotettu) alustan pinnalle (3 osaa 1 osa turvetta ja hiekkaa). Lämpötilassa + 15-20 ° C versot näkyvät viikon kuluttua. Kukkivat pensaat kasvatettava siemenistä on odotettava 3-10 vuotta.

sillä pistokaslisäys valita semilignified oksat ja leikkaa ne paloiksi 5-7 cm. Alempi vino viipale kastetaan kornestimulyator (kornevin, IAA) ja laittaa substraatti turvetta ja hiekkaa. Juuripistokkaita lämpötilassa + 24 ° C: ssa

lisääntymiselle kerrostamalla helpoin tapa saada uusia kopioita alppiruusu. Tämän vieressä holkki tehdä matala ura, joka on täytetty ravinteiden maaperään. Nuori haara tekee muutaman pienet viillot, kumartua ja aseta se uraan, prishpilivayut koukkuja maahan. Sen jälkeen, haara sirotellaan hiekkaa sekoittaa turvetta. Kasvukauden aikana maahan alla kostutetaan. Nuoret kasvit erotetaan vanhempi Bush keväällä ja siirretty pysyvästi paikkaan.

Jako bush - toinen yksinkertainen Jalostus menettelyä. Bush kaivaa ja jakaa osiin. Blossom nuori pensaiden alkaa 2-3 vuoden kuluttua istutuksesta.

Kesällä hoitaa alppiruusut on melko yksinkertainen. Hän kastelee, ruiskutus ja poisto haalistuneet kukintoja, rikkakasvien, muodostaen kruunu.

Alppiruusut kuten korkea ilmankosteus. Kuumina se on kasteltava säännöllisesti ja runsaasti. Se sopii paremmin tämä joki veden tai sadeveden. Hana tai arteesiset vettä eivät sovellu tähän, koska sisällön kalsiumia ja magnesiumia, mikä vähentää rhododendron koristeellisuutensa. Kasteluveden tarvitse happamaksi sitruunahapolla (3-4g / 10 l: aan vettä), etikka (100 ml ämpäri vettä) tai rikkihapon elektrolyytti (10-20 ml per ämpäri vettä). Käyttö rikkihapon on edullinen, koska alppiruusu vastaa hyvin rikki. Per aikuinen pensas on 15 litraa vettä 2-3 kertaa viikossa, kun taas taimien 5 litran 3-4 päivää.

Kukintaa Bush ensi vuosi on ollut runsas tänä vuonna haalistuneet kukkii poistetaan.

Kun kitkeminen heikentämättä niiden vedä vahingoittamasta lähellä maanpintaa Rhododendron juuristo.

Muodostumista kruunu rehevä alppiruusut tehdä keveiden nuoria versoja. Tämä menettely alkavat 2-3 vuotta kasvillisuuden kasveja. Vanhan pensaat tehdä vain terveys karsiminen, jossa samalla potilaiden oksat poistetaan kasvaa sisällä versot. Kaikki haavat estää soluttautuminen infektioiden hämärä puutarha piki tai maali-balsamia

Putoava alppiruusut keskimääräisiin ilmasto vyöhykkeellä talvi on paremmin siedetty kuin ikivihreitä. Esimerkiksi, lajeja, kuten Japanin alppiruusu, keltainen, Dahurian, Schlippenbach talvella kätkeminen vain juuri kaula.

Evergreen alppiruusut (valkoihoinen, katebinsky) tarvitsevat suojaa. Tätä kun ilman lämpötila laskee alle -10 ° C, muuten tuhkarokko kaula podprevat. Yläpuolella Bush laittaa kaareva kehyksiä ja ylhäältä peitetty lutrasilom.

Suojaa talven alppiruusut

Avoin alppiruusu pensaat keväällä, kun maa lämpenee.

Alppiruusu syötetään 3 kertaa: ennen kukintaa, sulkemisen jälkeen, ja lopussa kesällä. Ensimmäiset kaksi kertaa käyttämällä erityistä lannoitetta alppiruusut (esimerkiksi sarja Compo, maailman kukkia, Pocon, Fertica, Agrecol). Ne lisäävät 5-10 g typpeä sisältäviä lääkkeitä. Syksyllä alle kunkin holkin tehdä 30g superfosfaatin ja 15 g kaliumsulfaattia.

Rhododendron: tuholaisten ja tautien (kuva)

Jos et noudata sääntöjä maatalouden teknologia alppiruusu, kasvi kasvaa hyvin ja kukkia. Sopimattomasta hoidosta (vettyminen overdrying maaperän, maaperän Emäksisek- jne) provosoida kehittäminen viljelyolosuhteissa.

chlorosis Alppiruusu esiintyä pulaa tai ylittää tietyt alkuaineet. Ulkonäöltään, laitos voidaan määrittää, että se on tarpeen.

Klo puute typen lehdet tulee kevyempiä, ja keskellä kesää kellastua ja pudota, uusia versoja ei kasva, ei kukinnan.

Jos ei ole riittävästi rautaa ja magnesiumia häiriintynyt klorofylli synteesi. Lehdet tullut kirjava keltavihreä, nuoret versot ovat keltaisia, heikentynyt kasvin kasvua kokonaisuutena.

Jos lehdet kippurassa ja tulla punainen ja violetti, ja siinä on kaliumin puute.

Ilmentymä lehtien alppiruusu kaliumin puute

Liiallinen maaperän kosteus vettyminen tapahtuu rhododendron. Lehdet ovat matta harmaa-vihreä väri, kuihtuvat ja pudota. Useimmiten tämä ilmiö tapahtuu raskaan huonosti valutettu maaperän. Johtuen häiriöt aerating juuret Rhododendron häiriintynyt kehitys ja ne heikentävät vaikuttaa sienitaudit joiden kuvaukset on esitetty alla olevassa taulukossa.

Nähty kasvi

Pieni punertavan keltaisia ​​pisteitä mustilla pyknidioita keskustassa

Ruskealaikkuisuus maanpäällisiä osia ja pörröinen ulkonäkö antigreying korkea ilmankosteus

Lehdistä epäsäännöllisen muotoinen täplät tummanruskea punainen reunus

Ruskeat läiskät lehdet ja versot punaisella "podushechkami9raquo; itiöpesäkettä

Alapuolella lehtien syksyllä ilmestyy vaaleanpunainen tai vaalean lila täplien kellertävän ruosteessa märkärakkuloiksi riita. Sporosoderzhaschie Jousikumit on syvä punainen väri

Lehdet pyöreä muoto täplät peitetään jauhoinen vaalea kukinta

Vaha tauti (tolstolistost)

On tartunnan lehdet ja versot näkyvät koko on 0,5-3 cm vaalean pallomainen pullistuma

Ensimmäisessä vaikutti juuristo, kasvien kasvu pysähtyy yhtäkkiä häivyttää

Näiden sairauksien torjumiseksi syksyllä kerätä pudonneet lehdet ja polttaa ne. Pensaat käsiteltiin fungisidinen valmisteet (fundazol, Bluestone, Rovral, oksihom).

Yleisin tuholainen tämä kasvi on alppiruusu bug. Merkkejä sen loisinta lukuisia pieniä värjäytynyt läiskät lehtiä.

mealybugs - liian usein kävijöitä tämän kasvin. Ne syövät solunsisäiseen mehua, jolloin vääristynyt lehtiä. Alppiruusu voidaan surmansa leesio.

toukat uzkokryloy-kaivosmies koi pilata lehdet, kalvava niitä moni liikkuu. Tämän seurauksena lehdet kuihtuvat ja putoavat.

Tuhoaminen tuhohyönteisten käyttäen insektisidien (malationi, konfidor, Fitoverm, Vertimek et ai.).

Nuori vaurio alppiruusut Etanat, kalvava suuria reikiä lehdillä.

Läsnä kudoksia, lehdet, niiden ruskehtavan harmaa, irtoaminen läsnäolon osoittamiseksi hämähäkki punkki. Punkkimyrkkyä käyttää häntä vastaan ​​(Akarin, Agravertin, Fufanon, Aniklesch).

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Kasvava ylellinen alppiruusu

Alppiruusu - kasvi perheen kanervan, mesikasvi alkukeväästä, numerointi yli 900 lajia, joista monet ovat tunnettuja kukkakauppa atsaleat, nousi kaltainen ulkonäkö mielessä. Jos haluat (emmekä epäile - unelma varmasti) on hänen puutarha alppiruusu, istutus ja hoito, joka tuo paljon iloa, se on tarpeeksi ostaa pieni pensas (kuten suuret laitokset ovat erittäin kalliita), ja muutaman vuoden joudut luksusta bush - puutarha sisustus.

Alppiruusut asuu eteläisillä alueilla Pohjois-Kiinassa, Aasiassa, Himalajalla, Japanissa ja Pohjois-Amerikassa. Niitä löytyy lähes jokien, järvien, merien, vuorenrinteillä ja metsiä.

Nykyään laji muodossa pystyssä pensaat ja hiipivästä. Riippuen lajikkeiden Rhododendron kukkien erimuotoisia, väri ja koko. On lajikkeiden pienoiskoossa kukkia ja suuret koot - jopa kaksikymmentä senttimetriä halkaisijaltaan. Viljelty muoto on yli kolme tuhatta lajia ja lajikkeiden Rhododendron.

Se on suosittu koristekasvi maailmassa. Suurin arvo sen kukat kerätään kukinto harjalla. Ne ovat hyvin samanlaisia ​​kimpussa. Lajikkeesta riippuen, kukat ovat monipuolisin väri - vaaleanpunainen, syvä punainen, valkoinen, violetti ja lila sävyjä. Muodossa ne ovat putkimaisia ​​ja kiertää, ja Bell-suppilo. Jotkut lajikkeet kukkia päästävät miellyttävä tuoksu.

Alppiruusu - hedelmäkasvit kasvi. Pienet siemenet kypsyvät polyspermous pyatistvorchatoy ruutuun. Kukkien matala juuristo, joka koostuu useista fibrillipitoiset juuret. Kiitos pinnallinen juuret, siirteen alppiruusu on erittäin helppoa ja kätevää.

Yleisin alppiruusulajiketta

 • Daurian alppiruusu - ikivihreä pensas tiheästi haaroittuneet keskikorkealle. Versot ohut, pienet lehdet coriaceous. Tämä Lehtipuiden. Grandiflora kukat ovat suppilon muotoinen valo violetti väri. Dahurian alppiruusu on tunnusomaista runsas kukinta. Puhkeamista syksyllä voi antaa uusia nuput. Dahurian alppiruusu - talvenkestävyys. Levittävät avulla pistokkaita.
 • alppiruusu japani Se viittaa lehtipuu. Jopa 2 m korkeudella. Se on pitkänomainen Suikeat lehtiä. Kellomaiset punaiset kukat säteilevät ihana tuoksu. Alppiruusu Japani kestävät kylmää, kertoo kautta siemeniä ja pistokkaita.
 • alppiruusu valkoihoinen - alhainen pensaat kanssa hiipivästä oksat. Se on nahkea tummanvihreät lehdet ovat soikeat. Valkoihoinen alppiruusu kukinta kukkiin ovat suppilomainen vaaleankeltaista kokoontuivat harja. Perusteella tämän lajikkeen on johdettu erilaisia ​​hybridejä. Luonnossa valkoihoinen alppiruusu kasvaa Kaukasuksella.
 • alppiruusu yakushimansky Se on pallomainen holkki saavuttaa 1 m korkeuteen. Photophilous talvenkestävyys. Yakushimansky alppiruusu kukinta vaaleanpunaisia ​​kukkia, jotka tulee lopulta valkoista hiekkaa.
 • alppiruusu Schlippenbach - putoava pensas shirokoraskidistoy kruunu. Ominaista korkea kukkiin väriltään vaalean punaista pilkkuja. Lajista riippuen Rhododendron kukat ovat Bell-Schlippenbach tai kiertää muotoja kokoontui sateenvarjo kukinto.

Hoitavat kaikki tällaiset yksinkertaisia ​​ja lähes identtiset.

Ottaen huomioon ilmasto-olosuhteet viljelyyn, on toivottavaa valita kestäviä lajikkeita. Istutus alppiruusut tehdään keväällä - huhtikuun lopulla, toukokuun alussa, ja syksyllä - syys- tai lokakuussa. Itse asiassa tämä menettely voidaan suorittaa milloin tahansa kasvukauden. Sitä ei suositella istuttaa kukka sen kukinnan aikana ja kaksi viikkoa sen jälkeen.

Alppiruusu rakastaa hyvin valutettu, humus-rikas, hapan maaperä. Istutus suoritetaan varjostuksen paikkaan, jossa on seisovan veden, joka voi aiheuttaa mätänevät juuristo. Tämä kasvi kasvaa hyvin vieressä mänty, tammi, lehtikuusi, eli puita jonka juuristo menee paljon syvemmällä. Paras naapurit pidetään hedelmäpuita - omena tai persikka.

Istutus holkki pidetään valmis istutus reiän syvyys on noin 45 cm 65 cm halkaisijaltaan. Ennen istutusta kasveja kuoppa täytetään ravinteiden seos, joka koostuu kolmesta kauhat savea ja turvetta seitsemän kauhat. Pommitetaan seosta hyvin tiivistetään ja kaivaa reikä koko taimi juuret.

Ennen istutusta taimien kastetaan veteen ja jätetään siinä tilassa, kunnes vesi kuplat alkavat nousta. Tämä seuraa niiden purkaminen. Taimet upotettu lasku kuoppaan maan peitossa ja sortaa hyvin, ettei tyhjiä tiloja. Istutus suoritetaan siten, että juuri kaulus on tasan maan. Istutetut kasvit olisi hyvin kasteltava, kastelua maaperän syvyyteen yksi jalka. Sitten kasveja multaa kanssa neulasia, turve tai pudonneet lehdet.

Kukannuput ilmestyi nuoret taimet istutuksen jälkeen, on toivottavaa poistaa, jotta ohjata kaikki voimaa ja voimalaitosten juurtumista. Kukkivat alppiruusut, kuten monet muut kasvit, huonosti juurtuneet.

Jos istutus tapahtuu samassa laitoksessa, se varmasti tarvitsee suojaa tuulelta. Kukka ei ole rikki, se on sidottuna alasin. Kun yhdistelty ja Rhododendron juuren, tuki voidaan poistaa. Tyypillisesti alppiruusu istutus tapahtuu onnistuneesti, joissakin harvinaisissa tapauksissa, kasvit eivät selviä.

Miten hoitaa rhododendron bush?

sisään kulkua alppiruusut kotona on lähes sama kuin muut koriste ja kukkivat puutarhakasvit.

Tämä kukka rakastaa usein kastelua ja ruiskutus. Kastelu kasvi on tarpeen puolustaa tai sadeveden. Lisätä veden happamuutta on lisätty kaksi kourallinen turve päivää ennen kukka kostuminen. Oikeista kastelu riippuu loi kukannuput ensi vuonna. Järjestelmä hoitoa ja huomiota - keskeiset ehdot prosessissa. Siitä, ettei kosteus voi todistaa lehdet kasveja, jotka menettävät turgor ja tulla läpinäkymätön. Alppiruusu kärsii niin ylitarjonta kosteutta, samoin kuin sen puutteesta. Kastelu kasvi tarvitsee runsaasti, jotta maaperä on tarpeeksi kosteat. Kun ylimäärä kosteutta lasku kukka lehdet ja taittaa. Täsmälleen sama reaktio kasvi on kuivuus. Puutteen kompensoimiseksi kosteus voi olla usein ruiskutus kesällä kuumina päivinä. Kastella kukkia suositeltavaa käyttää pehmeää vettä.

Hoito alppiruusu kuuluu säännöllinen kitkeminen osuuden. Se suoritetaan poistaa rikkaruohot, jotka voivat estää täysi kehitys enemmän nuoria taimia.

Koska pinta alppiruusu juuristo, irtoaminen, ja vielä enemmän, maaperän kaivaminen työmaalla kukkia ei suoriteta.

Yksi tärkeimmistä edellytyksistä hoitaa näitä pensaita on karsintaa. Tämä toimenpide suoritetaan, sekä sairauksien ehkäisemiseksi ja muodostumista oikea muoto holkin. Karsimisesta pitäisi olla minimaalinen. Itse asiassa, kukkatarha ja ilman karsimisesta on hyvin kaunis muoto.

Perusteellinen karsimisesta tarvitaan korkea tai liian vanha pensaita varten nuorentuminen. Kaikki vaurioituneet ja kuolleet oksat leikataan pois kokonaan. Niitto aikuinen pensas pidetään keväällä ennen alkua kasvukauden. Trim tarve versot oksat 3-4 cm: n paksuinen. Käytetään piha Var käsittelyosat. Tämä nuorentava hoito. Jälkeen 30-40 päivää, tulee uudistumisprosessi ja herääminen munuaisiin. Se kestää vuoden. Liian vanhoja tai peremerzshie rhododendrons katkaista kokonaan, jolloin versoja pituudeltaan 30 cm lattiasta. Leikkaaminen suoritetaan vaiheittain. Ensimmäinen katkaista yksi osa Bushin seuraavan vuoden toisen.

Yksi piirteistä alppiruusu on taajuus kukinnan ja hedelmien. Yhden kauden, kasvi kukkii vuolaasti ja voi kantaa hedelmää, ja seuraavana vuonna - nämä prosessit eivät välttämättä ole yhtä aktiivisia.

Voit ratkaista tämän ongelman, kasvit tarvitsevat ajoissa hoitoa. Loppujen kukinnan silmut kuihtui ja näivettynyt poistettu. Siten alppiruusu ohjata kaikki voimansa ja energiaa välilehti kukannuput ensi kaudeksi.

Ruokinta - erittäin tärkeä seikka

Perushoidon alppiruusut kotona käsittää systeemisen lannoitteiden. Lannoitus kukkia alkaa ensimmäisen elinvuoden. Ensimmäinen ruokinta suoritetaan kevättalvella, ja viimeinen - keskellä heinäkuuta, kun kasvi alkaa alkuunsa ja versovat. Käytettynä nestemäisiä lannoitteita lahonnut lehmän lantaa ja sarvijauhoa. Yksi kilogramma lannan laimennetaan viisitoista litraa vettä, sitten infusoitiin 3-4 päivää. Lannoitusta kukka piti heti kastelua.

Fosfori-kalium valmisteet - optimaalinen kivennäisrehu tämän kukka. Nämä lääkkeet eivät tuhoa hapan maaperä rakenne, joka aktiivisesti kasvaa ja kehittyy kukka. On suositeltavaa tehdä kivennäisaineita heikko keskittyminen.

Optimaalinen ruokinta alppiruusu tila sisältää:

 • Orgaaniset ja epäorgaaniset lannoitteet, jotka sisältävät typpeä. On 1m2 alueella käyttäen ammonium- ja magnesiumsulfaattia - Viisikymmentä grammaa kutakin ainetta.
 • Kukinnan jälkeen ajan kasvien syötettiin seosta, superfosfaatin ja kaliumsulfaatti - 20 g ammoniumsulfaattia ja - 40 g. Tällainen määrä käytettävien aineiden pinta-ala on 1 m2.
 • Viimeinen lannoite pidetään heinäkuun lopulla, superfosfaatin ja kaliumsulfaattia - 20 g kutakin ainetta.

Ajoissa käyttöön lannoituksesta - avain asianmukaisen kasvun, kehityksen ja runsaita alppiruusuilla.

Onko mahdollista etenevät itsestään alppiruusu?

On mahdollista ja jopa välttämätöntä. Anna maailma olisi kauniimpi. Huolehtiessaan alppiruusut Muista sisällyttää jäljentämistä. Tämä kukka voidaan lisätä useilla tavoilla - jakamalla Bush, pistokkaat, kerrostuminen ja varttaminen.

Helpoin ja varmaa tapaa - prikopat maahan tai padassa on parempi maahan yksi sivuoksat, tuskin raapiminen hänen siellä, missä se on maahan. Do it better keskellä keväällä. Älä unohda jatkuvasti kasteltava! Syksyllä olet valmis istutukseen pysyvän paikan uusi Bush että kukkivat seuraavana vuonna. Kun istuttamisen yritä tuhota maapallon com.

Kasvavan prosessin aikana sairaudet ja tuholaiset vaikuttavat usein.

 • Rhododendron kärpäset, kermaketjut, hämähäkkipeitteet, linnut ja kourut ovat kaikkein väärennettyjä hyönteisiä, jotka vahingoittavat koristekasvustoa.
 • Keisarillisten torjunta on tehty käsin. Keräyksen jälkeen toteutetaan ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä - ruiskuttamalla kukkia fungisidisella liuoksella, jonka pitoisuus on 8%. Diazinon on erinomainen korjaustoimenpide hämähäkinpeitteiden, punkkien ja rhododendronipäiden poistamiseksi. Rituaalin, karhunpennun ja muiden haitallisten hyönteisten tuhoutuminen suoritetaan carbofosin avulla.
 • Usein rododendrons vaikuttaa sienitauteihin. Tärkein syy tähän on juurtajärjestelmän huono ilmastelu ja lukutaidottomuus. Ruosteen ja ruiskutuksen kohteena olevien kasvien hoito toteutetaan Bordeaux-nesteen avulla.
 • Kloroosin aiheuttaja on raudan puute. Tällaisissa kasvien lehdissä ja varret muuttuvat keltaiseksi. Tällöin tämän elementin puutteeseen voi olla juotavaksi lisäämällä raudan kelaattia.
 • Syövän esiintymisen estämiseksi kasvit ruiskutetaan Bordeaux-nesteellä keväällä ja syksyllä. Kaikki sairaat oksat ja lehdet poistetaan.
 • Erityisen varovainen tämä kukka vaatii kylmällä säällä. Ainakin syksyllä kasvi on usein ja runsaasti kasteltu. Alle yhden pensas kaadettiin kymmeneen litraan vettä. Jos syksy on sateinen, ei ole tarvetta kastella.

Wintering pensaat avoimessa kentässä

Ennen ensimmäisiä pakkasten alkamista, noin marraskuussa, laitoksen läheltä oleva ympyrä lämmitetään, mulching on hyvä turve kerros. Alueilla, joilla on ankara ilmasto, kasveja on suojattu talvella. Kevään kynnyksellä, heti kun lumi sulaa, suoja on poistettu. Lauhkeassa ja lämpimässä ilmastossa rhododendroneilla ei ole tarvetta suojaa.

Kaikkien sääntöjen noudattaminen ja asianmukainen huolto ja kunnossapito varmistavat, että jokainen rhododendant voi kasvattaa rhododendronia hänen juoniinsa.

Rhododendron: kukka räjähdys: kasvava ja ulkona hoidon

Nämä pensaat ovat upeita kukinnan aikana. 1800-luvun alkupuolella venäläiset puutarhat alkoivat koristella rhododendroneja ensimmäistä kertaa. Lajikkeet, jotka kasvavat avoimessa maassa, istutetaan, hoidetaan, lisääntyvät: viljellä rhododendroneja kaikilla säännöillä.

Rhododendronin kuvaus: lajikkeet ja lajikkeet

Rododendronin suku on melko laaja - yli 1 000 lajia, jotka sisältävät tämän upean kasvin monipuoliset lajikkeet. Rododendronien luonnollinen levinneisyysalue rajoittuu itäisiin maihin: Kiinaan, Japaniin, Koreaan, Himalajiin; jotkut kasvilajikkeet löytyvät Kaukasukselta, Pohjois-Amerikasta, Pohjois-Afrikasta ja Australiasta. Euroopan alueella kahden lajin rododendronia kasvaa Saksan vuoristoalueilla.

Kulttuuri viittaa kukkien lehtimetsän tai ikivihreiden pensasperheen kukoihin. Kasvien oksilla voi olla sileä kuori tai pubescence. Ohuet, tumman vihreät pienet lehdet munanmuotoisessa muodossa ovat joskus lepovärejä. Kukat ovat kellonmuotoisia, suppilomaisia, yksinkertaisia ​​ja froteeisia. Lehtien väri vaihtelee lajikkeen mukaan: valkoinen, vaaleanpunainen, lila, punainen, violetti. Modernit lajit rododendron on keltainen ja oranssi väri. Lukuisat pienet siemenet kypsyvät kapseleissa.

Rhododendroneja, joiden viljely on Venäjällä hyväksyttävin, rajoitetaan 26: een lajiin, jotka kuuluvat kolmelle kasvinryhmälle.

 • Evergreen - korkeat pensaat, jotka eivät edes talvella hävitä pimeää nahkea lehdet. Suuret kukat on maalattu eri väreillä ja sävyillä. Vihreiden rhododendronien viljely avoimessa maaperässä edellyttää useiden sääntöjen noudattamista: kasvit sijaitsevat paikoissa, joissa on hajallaan oleva varjo; Maaperän pitäisi sisältää suuri määrä turvetta.

Neuvonta: On tärkeää valita naapuruston ikivihreisiin rhododendronlajiin, varsinkin kun maisemat maisemaa maisemasuunnittelussa. Se voi olla kaikenlaisia ​​havupuita, kanervaa, saniaisia, joita kasvatetaan avoimessa maassa.

 • Väliaikaiset (semi-evergreen) - matalat pensaat, hyvin talvisivat lumikerroksen alla. Laitokselle on tunnusomaista pieni muoto, valtava määrä kukkia kukinnan aikana. Talvella suurin osa nahasta valmistetuista lehtiä putoaa pois, vain lehtien päissä olevat lehdet ovat edelleen oksat, joiden keskeltä uudet lehdet kasvavat.

 • Tämän ryhmän lehtipuukot - rhododendrons sopivat parhaiten Venäjän ilmasto-olosuhteisiin. Näiden kasvien viljely ei ole vaikeaa, eikä kasveille tarvita erityistä sopeutumista talvella. Kukinta keväällä, toistuvat syksyllä.

Rhododendron: kasvien istuttaminen ja hoito laitoksille, jotka noudattavat agroteknisiä sääntöjä - kasvien siirto on sallittua keväällä ja syksyllä. Syksyllä - missään kolmessa kuukaudessa, keväällä - lämpimässä, tasaisessa säässä, kun maaperä ei ole jäätynyt (yleensä huhtikuusta tai toukokuusta).

Laitoksen istuttamisen paikan valinta olisi toteutettava erityisellä varovaisuudella. Rhododendronien istuttaminen on suojattava tuulelta ja suoralta auringonvalolta. On myös tärkeää, että pensas on nähtävissä katsomassa, jolloin kasvien koristeellinen ulkonäkö kukinnan aikana koristaa alueen ja ilahduttaa silmää.

Rhododendron-holkkien alla oleva purkupaikka valmistetaan juuriston todellisen koon perusteella ja sen pitäisi olla kaksi kertaa suurempi volyymissä. Luonnollinen maa on poistettava kokonaan. Kasvien istuttamiseen tarvitaan erityinen maaperä, joka koostuu yhtä suuresta osasta kuorimosta; turve; puutarhan maaperä tai lehtien humus; umpeenkasvuinen lanta; neuloja (mänty).

Valmistettu kaivo on täynnä seosta, se valmistaa paikan rypäletäyssulan istuttamiseen, joka on sijoitettava tiukasti pystysuoraan. Kasvin juurisysteemin ympäröivä maa on tiivistettävä tiukasti, - tyhjennysten ja "taskut" muodostuminen istutusmaaperä ei ole sallittua. Pohjaveden korkealla tasolla on sijoitettava erityinen tyhjennyskerros kuopan pohjalle. Istutuksen jälkeen maaperän yläkerros on peitettävä turvemurulla.

Kastelu istutettu kasvit tuotetaan hetkellä lasku, -. Runsas, tarpeeksi kostuttaa maaperän syvyys 20-30 cm Seuraavat -huuhteluita RHODODENDRON olisi valmistettu pehmeästä, hapanta vettä, jossa on täysi maaperän kosteutta.

Vihje: Kun kasveja istutetaan silmukoilla, on tarpeen poistaa suurin osa niistä.

Siirretty laitos vaatii huomiota ja huolellista hoitoa. Säännöllisen runsaan kastelun lisäksi rhododendroni vaatii ruiskutusta lehtipuistossa, varsinkin kun se istutetaan kevättalvella. Maaperä on peitettävä riittävän kosteuden säilyttämiseksi. Kun leikataan, sinun on valittava vaihtoehtoja, jotka lisäävät maaperän happamuutta.

Rhododendronin juurisysteemi koostuu herkistä, ohuista karvoista, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin sotkeutuneet hiukset, joten maaperän löystyminen, varsinkin syvästä, ei tulisi sulkea pois. Kasvien lähellä kasvatettavat rikkaruohot on poistettava määräajoin.

Kasvien ulkonäkö ilmoittaa välittömästi puutteesta tai ylimääräisestä vedestä - rhododendron-lehdet alkavat kääntyä keltaiseksi ja laskea. Kastelu on suoritettava riittävillä määrillä, mutta ilman ylivuotoa tämä on yksi tärkeimmistä kulttuurin hoidosta.

Rhododendronin asianmukaisen hoidon varmistamiseksi on tärkeää, että päällepuhallettujen pensaiden oikea-aikainen karsiminen tapahtuu. Paistetaan viipaleita kasvojen infektioiden estämiseksi, maalattu maali- tai puutarhapetillä.

Yksinkertaisten kasvinhoitotarpeiden noudattaminen kasvaa upean kukinnan harja.

Rhododendronin lannoite ja päällystys

Ensimmäisenä vuonna siirrettävät kasvit tarvitsevat jo huolellista lannoitusta, joka otetaan käyttöön hyvin laimennetussa muodossa pieninä osina. Kasvi itse ilmoittaa tarvetta levittää lannoitteita: pysähdy kasvussa, hävittää lehdet tai lehdet vaihtavat väriä, kukkapuvun muodostuminen pysähtyy.

Orgaaninen lannoite rhododendron-holkin yläpäällystämiseen, - puoli hajotettu lanta, joka vaaditaan vettä sitomiseen. Yläpinnoitus suoritetaan lannan vesiliuoksella. Lisätä muodostumista nuput, sekä ulottuu kukinnan aikoja soveltaa rakeisia superfosfaatti tai kolmoissuperfostaatin, joka on hajallaan märkä maa kasvien alla. Hyödyllisiä kasveille ja hedelmällisiksi hivenaineilla - lannoitteet tuodaan esiin ruohon vihannesten massan juottamiseen tai ruiskuttamiseen. Elokuun loppuun asti tarvitaan lupaavia hedelmiä.

Rhododendronin viljelyyn kuuluu kasvien lisääntyminen kerrosten ja siementen avulla jakamalla pensas, oksastamalla pistokkailla.

Siemensiirto - erinomainen tapa saada kasveja parannetuilla ominaisuuksilla. Kylvö tapahtuu joulukuun lopusta maaliskuun loppuun. Toinen jakso, joka sopii rhododendronien siementeen - marraskuun lopulla.

Siemen kylvö tapahtuu matalissa maljakoissa tai laatikoissa, jotka on täytetty turpeen, hiekan, havupuiden ja turpeen ravintoaineseoksella. Siemenet on liotettu ennalta päivään. Kylvö suoritetaan ylemmälle maaperäkerrokselle eikä syvälle haudattu maaperään. Kylvöä kostutetaan ruiskuttamalla. Sen on toimitettava taimet 12-tuntisella valaistuksella loistevalaisimilla. Siemenien itämisen ajoitus riippuu lajikkeesta. Ensimmäiset taimien kukinta on mahdollista 3-4 vuotta.

Tällaisella menetelmällä on sen edut, mutta rododendronien siementen lisääntyessä kestää jopa 5-6 vuotta täyttävien kasvien saamiseksi.

Voimakkaampia kasveja voidaan saada kasvullisin viljelymenetelmin: pistokkaat, haaran jakaminen, kerrosten juurtuminen.

Rhododendronien maataloustekniikoita koskevien vaatimusten täyttäminen takaa erinomaisen kasvun ja kasvien kehityksen. Kuitenkin useaan otteeseen vettä tai kuivattava maaperä, emäksinen maa-reaktio, auringonpolttama lehdet, voi laukaista aalto kulttuuritauteja.

Kasveja voi vaurioittaa pisteitä, ruostetta ja kloroosia. Toimenpiteet tautien torjumiseksi - parannetaan kasvien ylläpito-olosuhteita ja käytetään erityisiä keinoja tautien torjumiseksi. Usein rododendronien tauti johtuu patogeenisistä sienistä: harmaaturmio, fusarium, myöhäinen pato.

Rhododendroneja vahingoittavat tuhot: lantuja ja etanoita, nuorten lehtien ja silmien syömistä. Näiden tuholaisten kerääminen tapahtuu manuaalisesti. Lisäksi laitokselle aiheutuu vahinkoa: kavioeläimet (rhododendron), hämähäkkipennut, kalkkihiutaleet, kouristukset, räpylät, rhododendron fly. Tuholaisten hävittäminen ei ole vaikeaa systeemisten hyönteisten torjunta-aineiden käytöstä.

Alppiruusu: yhdessä muiden kasvien

Istutus yhdistettynä ryhmä havupuiden ja kanervat, on positiivinen vaikutus kehitykseen rhododendronit. On syytä muistaa, noin korkeus alppiruusu Bush. Alhainen lajikkeet on sijoitettava pois tiheä varjossa vanhoja puita, mutta välttää suoraa auringon säteet.

Erinomainen yhdistelmä tapahtuu paikalla lähellä alppiruusut ja saniaisia ​​varjoa isäntä.

Alppiruusu maiseman suunnittelu

Maiseman suunnittelu alppiruusu - välttämätön ominaisuus rekisteröintiä istutus osittain varjossa. Huomattavia etuja kasvi - pitkän ja koukeroinen kukinnan. Alppiruusut käytetään laajalti koristeluun kanervan puutarhojen lisäksi istutus pinjametsiä. Kasvi näyttää hyvältä mono sadon.

Matala kasvava lajikkeita istutetaan alppiruusut lähellä Alpine kukkuloiden mixborders ja koriste vuodepaikkaa.

Istutus puutarhan alppiruusu: Video

 • Kasvava hyasintit: lajikkeita, hoito ja kasvatus kedolla
 • Periwinkle: viljely, istutus ja hoito
 • Tähtiputket - "Monivuotiset sateenvarjot ja Stars": istutus ja hoito
 • Thunberg - "tummat silmät Susan": istutus ja hoito

Alppiruusu kasvi minulle osoittautui hyvin oikukas hoidossa. Oli välttämätöntä varmistaa paikan varjossa suoralle auringonvalolle eivät päästä häntä. Hän rakastaa suihkuttamalla kylmällä vedellä. Muista siis varsinkin jos päätät laittaa sen. Asianmukaista hoitoa ilahduttaa kaunis kukinta.

Huomio kilpailu meidän tilaajille!

Annamme 10 erilaista automaattista kastelu "Gardena"

Niin joka viikko lähetämme Digest suosituimmista artikkeleita.

* Voit peruuttaa tiedotteen tilauksen milloin tahansa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Siirry työkalupalkkiin