Ajo valokytkin

Johdotuksen suunnitelma yhden näppäimen kytkin

Monet asunnon täytyy vaihtaa tai asentaa kytkimiä. Yleisimmin käytetty yhden näppäimen yhteys katkaisija - yksi yksinkertaisimmista piirejä päälle valot tai lamppujen. Tämä artikkeli on maalattu vaiheet, kuin menisi johonkin tällaiseen järjestelmään.

Ennen minkään työn koski sähköä, ensimmäinen asia mitä sinun tarvitsee irrottaa johdotus - poistaa automaattisen käyttöönoton sekä toimenpiteitä sen varmistamiseksi, että se onnettomuus kukaan mukana.

Tämä on erityisen tärkeää, jos sähkötaulun sijaitsee tasanteella rakennukseen tai kadulla.

Asentaa ja täkytkimen Tarvitset:

 • - suoraan kytkin;
 • - kytkentärasia;
 • - yhdistävät johdot;
 • - PVC eristysnauhaa.

Järjestelmässä yhteyden kytkimen haaroitusrasiaan

Kytke kaapeli suoraan lampun tai valokytkin on melko yksinkertainen - se ei vaadi selitystä.

Tässä artikkelissa keskitytään siihen, miten yksittäinen liitäntärasian liittää johdot lampun, sähkötaulun ja katkaisija.

Jälleen Haluan muistuttaa kaiken työn liittymisen johdot kytkentärasia, kytkin ja yhteys valaisimien tulisi aloittaa vain poistamisen jälkeen verkkojännitteen.

Tämän yksinkertainen sääntö särkyessään kytkin vaiheessa, ennemmin kuin nolla, voit turvallisuuden varmistamiseksi itsestäsi ja tehdä turvallisen toiminnan sähkölaitteiden asunnossasi.

Jos katkaisija katkaisee kuorman ei vaihe ja nollajohdin, johdotus jää aina jännitettynä, joka ei ole vain hankalaa, vaan myös vaarallista.

1

Esimerkiksi, sinun täytyy korvata hehkulamppu palanut vuonna kattokruunu. Jos kytkin sammuttaa Nollajohtimen sijasta vaiheessa vahingossa kosketukseen jännitteellisten osien kattokruunuilla yyli sokkeli lamppu voi iskeä sähkövirtaa, koska nämä tuotteet ovat alle vaihejännitteen.

Vaiheen määrittämiseksi johtimen päätteen johdotus voi olla näytön avulla ruuvimeisseli.

Uudelleen, turvallisuussyistä vaiheen johdin (yleensä punainen) voidaan liittää patruunan lamppu, niin että lamppu on kytketty vaiheen keskeinen hylsy.

Tämä vähentää todennäköisyyttä sille, että henkilö koskettaa vaihejohtimen.

Kytkentäkaavio Kytkin Se koostuu yhdestä tai useammasta sähköinen rinnan kytkettyjä lamppuja, yhden napin kytkin, kytkentärasia ja teholähteen 220.

Erikoisliikkeet tarjoavat laajan valikoiman johdot johdotuksen, niin vaihe ja nolla on parempi ottaa langat eri värejä, kuten punainen ja sininen.

Niin, jossa vaihde jakokotelon on sopiva kaksijohtimisesti. Erittäin kätevää, jos kaksi väriä, kuten punaista tarmonpesä ja nolla - sininen.

Lisäksi on sopivaa kytkentärasiaan kaapeli lampun ja kaapeli kytkin. Vaihejohdin kytkinlaitteen (punainen) on kytketty punainen johto, joka johtaa kytkimen.

Toinen (sininen) suoritetaan kytkin on kytketty punaisen langan, joka on kytketty kuormaan (lamput, kattokruunut). Tämän seurauksena, teimme faasi, joka on valaisin, kytketään.

Nollajohdin (sininen) päässä puhelinvaihde on kytketty nollajohdin, joka menee kuorma (lamppu).

Tuloksena on, että nollajohdin kytkentärasiasta menee suoraan lamppu, ja vaihe on kytketty lamppu kytkimen läpi.

Piiri toimii seuraavasti. Painamalla näppäinkytkimen sulkee virtapiirin, ja vaihe sähköisen syötetään lamppu, sen valo alkaa loistaa. Painamalla toistuvasti sähköinen piiri on rikki ja lamppu on pois päältä.

Sen jälkeen, kun kaikki liitännät on hyvin eristetty tila kiertämällä ja siististi pinota. Parasta rasiaan liittää johdot kiertämällä juottamista.

Kytkentäkaavio pistorasioiden ja kytkinten yksi kytkentärasia

Hyvin usein, joka huoneessa huoneisto asetettu nousu, joka on yhdistetty kaikki kytkimet, valot ja pistorasiat huoneen.

Tässä tapauksessa, koska suuri määrä johtimia, jotka ovat sopivia kytkentärasiaan, tarpeeksi vaikeaa selvittää, mitä ja missä yhteyden.

Miten kytkeä pistorasiaan ja kytkin kytkentärasia?

Tarkastellaan tapausta, jossa yksi kytkentärasia samanaikaisesti yhdistää pistorasiaan ja lamppu.

Joten, vaihde laatikkoon sopii kaksi johtoa - punainen (vaihe) ja neutraali (sininen).

Miten kytkeä kytkin ja lamppu on sama kuin edellä.

Ulostulo on kytketty rinnan Johdinten: vaihe pistorasiaan kytkemistä vaihe (kaksi johdinta punainen), ja nolla pistorasiasta - nolla tehonsyöttö- (kaksi johdinta sininen).

Iso-johdot on hyvä poimu ja juote, minkä jälkeen ne ovat hyvin eristettyjä ja pinottu laatikkoon.

Kuinka kytketään valokytkin? ohjelma

Kevyt kytkin voi olla yksinkertainen sähköinen laite, sekä monimutkainen kytkinlaite. Ne on suunniteltu eri valaisimet ohjauspiirejä. Kun johdotus on tärkeää liittää valokytkin. Johdotus klassinen versio - on käyttää yksinkertaisia ​​laitteita yhdellä avaimella.

Yhteyksistään avata jälkilämpöön valot ja sulkeutuu päällä. Tässä vaiheessa kulkee kytkimen, nolla on kytketty lampun. Sekava miten yhdistää voi olla, muuten lampun aina jännitteitä.

Yhdistäminen yhden painikkeen kytkin

Laitteita ei suoriteta sisä- ja avoin asetukset. Johdotus valokytkin yhdellä näppäimen järjestää kytkennän kiinnittimiä tai ryhmä.

Jos lamppu on enemmän emäksisiä yhdisteitä valmistetaan myös kautta kytkentärasian.

Ominaisuudet soveltamisen muutamia näppäimiä

Järjestelmän kaksi valokytkin voidaan ohjata sama määrä lamppuja. Se tuottaa erillinen kytkin valaisimen yhden kytkentälaitteen, riippuen siitä, kumpi kahdesta näppäimestä painetaan. Menetelmä on yleistä sisällyttää kattokruunut. Harvemmin käytetty kolmen avainmallipisteet.

Vaikeus korvaa laite, jossa on suuri määrä kytkimiä on tarve annetun lisäksi vaiheen johdot valot ja kytkimet. Kytkentäkaavioissa merkitty sen takapuolella (kolme dvuhklavishnogo tulostuslaite).

Pohjimmiltaan kytkin esittää kahta yksinkertainen laite yhdisti samaan koteloon. Kun vaihe yksi avaimista toimitetaan vastaavaan lamppu. Jännite syötetään tulonapaan (pääte). Hänen kaksi kosketuksissa ryhmää on yhdistetty, joista kukin on sen avain. Kytketty lähtöliittimiin lampun.

Samoin kolmen avain toimii valokytkin. Toimintaperiaate on kytkentä johdot kytketty yksittäisten lamppujen tai ryhmiä.

Liittäminen valaistusjärjestelmä asunnon tai talon

Taloissa ja asunnoissa teho ja valaistus piirejä erotettu toisistaan ​​ja ne on suojattu erillisillä koneilla. Klo epäonnistuneen ensimmäisen niistä, valo vielä palaa edelleen, mikä helpottaa löytää ja poistaa vian. Jos toinen piiri sammuu, se voidaan korjata liittämällä siirrettävyyttä Jonkin myyntipisteissä.

Oikosulku ja yli-sallittu jatkuva virta, valaistus järjestelmä on suojattu katkaisija, jonka nimellinen arvo, joka määritetään kokonaiskapasiteetti kaikki valot.

Tuotettu seuraavia valokytkimen:

Kun asennetaan seinän käytetyn mallin värin. Porataan ensin betonin syvennys, johon on sijoitettu podrozetnik ja reititetään johdot. Tämän seurauksena laite on työnnetty seinän ja sijaitsee sen pinnasta.

Kytkin ja huuhtele myydään erikseen. Niiden pitäisi lähestyä toisiaan, sekä ehdot asennettavaksi seinälle tai ohuen seinän.

Ulkoiset kytkimiä käytetään avointa kaapelointia, joka kulkee putkia tai kaapelikanavilla. Näissä joukko puisia tai muovisia pad kiinnitetty seinään ruuveilla tai tulpat.

Moduulit asennetaan erityinen kaapelikanavat sekä käytetään toimistoissa tai tehtaissa.

Laitteet, joissa on kosteus- sijaitsee kylpyhuoneissa, saunoissa, muissa kosteissa tiloissa tai paikoissa, joissa he voivat päästä vesipisaroita.

Kuinka kytketään valokytkin: järjestelmä

Ne elementit, jotka yhdistää liittimet ovat - mekanismien kanssa itselukittuvat tapit. Kytkeä ytimen pää leikataan ja asetetaan reikään, jossa se on puristettu kiinni jousikuormitetun yhteyksiä.

Sen sijaan terminaalit kytkin voidaan asentaa ruuvi liittimiin. Ne lisätään loppuun riisuttu johtimen ja tehdään kiertämällä kiristämisestä.

Kytkentämekanismi käsittää liikkuvan koskettimen, joka sijaitsee kaksi kiinteää asentoa: "päällä" ja "pois päältä". Riippuen siitä, mikä niistä on avain, sähköinen piiri on oikosulussa tai auki.

Laite on ostettu erikoisliike, jossa voit valita sopivin ulkonäkö ja parametreja. Kytkin on vastattava voimaa valaisimia. Tästä riippuu hinnasta. Esimerkiksi, kontaktit ja kermet sisältävät hopeaa, laskettuna sähkövirta 4 A.

Erilaisuutta malleja katkaisijoiden tulisi valita tiettyä tarkoitusta varten. Ne voivat olla näppäimistöjä, näppäimistöjä, seinä, katto, kääntyvä, vaihto, holkki jne D. Erityistä huomiota kiinnitetään ulos ulkopuolelle tai johdotus on valokytkin. Ajoi yhteys on myös tärkeää, koska se suorittaa tietyn toiminnon.

On tärkeää tarkistaa laadun laiterunkoon ja avaimet selvästi kytketty.

Ulompi paneeli on lasilevy, jossa koristeellinen merkinnät. Alla on anturi, joka reagoi kevyt kosketus tai lähestymistapa sormien. Tässä tapauksessa signaali, joka muunnetaan sähköiseksi puolijohdesirun, koettu kytkentä osa. Riippuen sijainnista tai kesto kosketus tapahtuu sulkea tai avata virtapiirin sekä hyvin hallinnassa kirkkautta lamput.

Lisämukavuutta käyttää kaukosäätimen liittyy useita saman tyypin kytkimet.

Funktioiden määrä eri malleja on erilainen ja riippuu hinnasta. Laitteet on varustettu liiketunnistimet, lämpötila, valaistus, ja niin edelleen. D. Ne voidaan kytkeä sähkölämmitin, ilmastointi, valot ja turvallisuus valaistusjärjestelmä on kehä talon.

Toimintaperiaatetta kosketuskytkinryhmällä

On monia elektronisia piirejä. Tässä on yksinkertainen kaavio kosketuksen valo kytkin, joka voidaan kerätä käsin.

Kun henkilö koskettaa anturielementin E1, hieman mahdollinen kehon välitetään kahdessa vaiheessa vahvistin kondensaattorin C1. Lähtöön transistori VT2 kytketty K1 laukaistaan ​​päälle tai pois seuraavan kerran, kun kosketat. Sen teho koskettimet on kytketty lampun tehonsyöttöpiiri (ei esitetty kaaviossa). Kondensaattori C2 on suodatin, tasoitus- jännite sykäysten diodi VD1 ja transistori VT2 suojaa ylijännitteeltä.

Tämän valokytkin piiri käsittää releen, jonka toiminta virta on 15-20 mA. Määrittää se yhdistää muuttuva vastus R1 ja vastus muuttuu, kunnes kontaktien ei luotettavasti kytketty. Sitten valitaan sopiva nimitys.

Touch levy on tehty kuparista folio tai textolite levy lakattu korroosiota. Johdin kilpi.

Elementti voi olla paristo on 9 V tai latauslaite puhelimeen.

Laitteet on suunniteltu helposti valaistuksen sääntelyä pitkiä käytäviä, portaiden, huoneet tai holkki rinteillä kellarissa. Haaroitussarja sijaitsevat eri paikoissa, se on kätevä käyttää yhden lampun. valaistuksen ohjaus samalla siitä tulee mukava ja taloudellinen.

Kaaviot läpi valokatkaisimet

Laitteet sisältävät 3 kosketinta kukin niistä (1 yhteinen tulo ja lähtö siirtyminen 2). Kahden kytkimen välimatkan päässä toisistaan, on mahdollista koota kaikkein yksinkertainen ja yleisin lampun ohjauspiirin.

Painamalla näppäintä yhden vaihtokytkimen avaa yhden ketjun sulkemisen aikana toinen (tai päinvastoin). Ensimmäisen kytkimen tulopäätteen 1 on kytketty vaiheeseen, kun taas toinen - lampun. Lähtöliittimiin 2 ja 3 yksi laite on liitetty vastaavaan toiseen.

Kun kytketty oikein, on valaisin peräkkäin kytkeä päälle ja pois, kun yksi kytkimistä on kytketty. Katkeamisesta yksittäisen ketjun molemmat linjat valmistettu ottamiseksi myöhemmin. Täällä jokainen näppäin ei ole kiinteä asema "on" ja "off".

Seuraavassa esitetään, kuinka valo on kytketty kaksi kytkintä. Järjestelmä kerätään ensisijaisesti kytkentärasian. Se teki kaikki emäksisiä yhdisteitä. Ei tule sekoittaa kanssa liitännät, johdot olisi merkittävä.

Dvuhklavishnye viestintä kytkimet

Yhteys Kaavio valo kaksi kytkintä ohjaamaan yhtä tai ryhmä, jolla on lamppu on hyvin yksinkertainen. Jos otat monimutkaisempia - dvuhklavishnye voi itsenäisesti operoida kaksi lamppua. Ensi silmäyksellä, järjestelmän tuntuu vaikealta, mutta itse asiassa se on 2 yhdistettävää parin yhden napin-kytkimien kautta. Määrä tuloja ja lähtöjä on kaksinkertaistunut.

Kun piiri on koottu, on suositeltavaa tarkistaa yleismittarilla. Tätä varten, se olisi ping koettimia tulon ja lähdön kytkimen koskettimet. Kytkentä-avaimia ei seuraa merkintöjen testerin. Jos piiri on suljettu ja avataan kuin sen pitäisi olla, voit muodostaa yhteyden verkkoon järjestelmiin.

Erityisiä edellytyksiä valaistuksen kytkin kohdistaa tietyssä valossa. Järjestelmä sen yhteydet liittyy suoraan rakenteellisia piirteitä. Yleisimpiä ovat yksinkertaisia ​​malleja, jotka tarjoavat avaamalla tai sulkemalla sähkövirtapiirin. Järjestelmä on monimutkainen käyttämällä kahden tai kolmen näppäimen, jolla on mahdollista kytkeä sama määrä kalusteet tai kattokruunuilla kirkkauden säätö. Näiden lisäksi, oli tarkistuspisteitä siirtyy säädellä valaistuksen eri paikoissa. Sitten alkoi tuottaa ja etälähetin ohjausjärjestelmä, jonka lisäsi huomattavasti toiminnallisuutta valaistusjärjestelmä. Korkeista hinnoista huolimatta nämä kytkimet ovat yhä laajemmin käytössä, kiitos luomista miellyttävät olosuhteet ja energian säästämiseksi.

Ajo valokytkin

Kytkentäkaavio Kytkin

Jokainen talossa on enemmän kuin neljä kytkintä. Ne toimivat täydellisesti, mutta usein kaikkein sopimattomalla hetkellä rikkoa tai et vain päättää tehdä asunnon korjaamiseen ja korvata ne uudempia malleja, niin sinun täytyy muuttaa niitä. Jos olet päättänyt tehdä kaiken omasta omin käsin, tässä artikkelissa löydät yksityiskohtaista liitäntäkuvia ja dvuhklavishnogo yhden napin kytkimet, erilaisia ​​neuvoja ja vinkkejä aiheesta.

Johdotuksen suunnitelma yhden näppäimen kytkin

Ensinnäkin Katsotaanpa johdotuskaaviossa yhden painikkeen kytkin, koska se on helpompaa ja yleisempää. Muista, että kokoonpanoon kytkentäkaavio lisäksi lampun kytkin ja johdot, tarvitaan enemmän ja kytkentärasia, jossa johtimet on kytketty. Yhdistämällä ne ovat eri tavoin, mutta täällä me harkita yksinkertainen kierre. Kuva esitetään kaikki tarvittavat elementit: kytkentärasia, lamppu ja kytkin (jäsentää).

Nyt luomme kaikki tarvittavat johdot:

 1. Johtaa paneelista kytkentärasiaan.
 2. Lanka kytkentärasiasta kytkimeen.
 3. Lanka kytkentärasiasta lampun haltijalle.

Seuraavaksi raivata kaikki lankojen päät ja me puhdista johtoja. Kytkentärasia tulee olla puhdas suonet 3-4 cm luoda vakaa kierre, ja kasetin ja kytkin on nauhat 5-8 mm yhteydessä koskettimiin.

Kytke johdot kytkimen ja patruunan (riviliitin) lamppu. Kytkin napaisuudella ei ole erityinen asema. Kasetti vaihejohdin liitetään keskeiseen kosketukseen ja nollajohtimen sivussa. Jos lamppu poistetaan patruunan terminaalit, sitten se on määrittää, mistä aloittaa vaihe, nolla ja maa. Noudata näitä arvoja.

Operaattorin kytkin ja käyttöön lamppu.

Nyt on tarpeen vääntää lanka kytkentärasia ja olla sekoittamatta mitään. Sitten pitäisi olla kolme kierre:

 1. Nollajohtimen tuleva suojajohdin on kierretty nolla lähtevä valo.
 2. Vaihejohtimen tuleva läppä on kierretty vaihejohtimeen eroavaa kytkin.
 3. Toinen johdin tulevat katkaisija (vaiheittain se tulee painamalla kytkintä painiketta) kierretty vaihejohtimeen on lähtevä valo.

Nyt, paremmin yhteyttä ja pitkän liitosten on oltava kaikkien kierretty juottaa. Sitten ne eristetään nauha tai PVC-putkiin ja varovasti noudattaen rasiaan, on toivottavaa, että ne eivät kosketa toisiaan.

Kuvassa, en juotettu ja eristetty kierretty. Joten anteeksi.

Sulje laatikko ja sytyttää valoa!

Useimmiten käy niin, että tästä kytkentärasia, sinun täytyy liittää seuraavaan kenttään ja siitä on järjestettävä valoa toisessa huoneessa. Alla näyttää, miten tehdä se.

Sinulla on oltava olemassa kytkentärasia lanka ja antaa sen seuraavalle ruutuun.

Yhdistää seuraavat kytkentärasia (silmukka) on tarpeen vaihejohtimeen jättää kierre läppä tulevan vaihejohdin ja nollajohtimen lähtevän johtoja ei tarvitse vääntää läppä tulevat nollajohtimeen. Alla olevassa kuvassa on kaikki täysin selvä. Lanka №1 - se tulee kilpi lanka ja №2 - venyttää viiraa seuraavaan kytkentärasiaan.

Kytkentäkaavio dvuhklavishnogo kytkin

Alla Ehdotan ymmärtää kytkentäkaavio dvuhklavishnogo kytkin. Mikään ei monimutkaista, ja pystyt ymmärtämään kaikkiaan tärkeintä vain olla sekoittamatta lanka. Tässä se on tarpeen vaihtaa kattokruunu ja lyijyä, 3-johdinkaapeli.

Ennen kuin kytket johdot 2 virtalukon välttämättä näe selvästi kontakteja. Nimitys "L" tarkoittaa, että aktiivisesti yhteydessä voidaan liittää tulevan kytkentärasiaan vaihejohtimen. Merkintä "1" ja "2" tarkoittaa sitä, että ne täytyy liittää vaihejohtimet lähdössä eri ryhmien sipulit kattokruunulla, tai eri lampuista №1 ja №2.

Minun kytkin, joka on edustettuna valokuva, kaikki kolme kosketinta näytetään ylhäällä. Voit olla kaikki erilaisia. Se riippuu valmistaja ja malli kytkimen. Ne ovat erilaisia, mutta ne yleensä viittaavat samaan.

Nyt kierrä lanka. Tärkeintä tässä ei ole saada mitään. Alla olevassa kuvassa I yksityiskohtaisesti kaikki allekirjoitettu ja kaikki on selvästi näkyvissä. Lue huolellisesti ja liitä sen johdot hyvin. Sinun pitäisi olla neljä kierretty. Miten voit liittää johto kattokruunu tai erilaiset kiinnikkeet Olen osoittanut kaavamaisesti. Jos jokin asia on epäselvä kirjoittaa kommentteja, selviämme. Muista, että yli johto kytkin ruutuun kaikkien suonissa virtaa vaihe ja siksi ei osoittaudu tarkkailla värikoodeja.

Kaikki lay propaivaem, eristää ja huolellisesti asetellut haaroitusrasiaan.

Operaattorin kytkin ja yrittää kääntää valot päälle, me salata tapa oikeellisuuden kootun kytkimen kytkentäkaaviot.

Humalassa sähköasentaja hautasi päänsä pylvästä vasten.

Lähistöllä roikkuu paljaat.

Sähkömiehet - Nah pooonnyayal ...

Tarttuu käsi johdin nykäyksiä sähköiskua vastaan:

- Kaikki! Sain sen! Sain sen!

Liittyä ryhmään

Omat palkinnot

suosituin

 • Alexander 01.17.2018 22:56

Lue must!

Tässä on syytä olla hyvin varovainen. Väärän valinnan automaattisesti par kytkin voi aiheuttaa tulipalon lanka tai piiri laukeaa sammuttaa viisi kertaa.

Sinulla on talo asuntomarkkinoilla paneelissa lauennut katkaisija. Tämän seurauksena jotkut huoneistot ovat jännitteetön. Tässä tilanteessa osoittautui lähes kaikille. Mitkä ovat seuraavat askeleet.

Hehkulamput palanut, palaa loppuun ja palaa loppuun muuten kannattavaa niiden tuottamiseen. Itse ajattelevat tehdas tuotti yhden hehkulamppu, ihmiset osti sen, ruuvi kotona ja se toimii asennossa.

Kaapelit ja johdot, pelata yksi tärkeimmistä tehtävistä virtalähteen kotiisi. Ole oikea valinta osio voi ylikuumentua eristyksen, sen jakautuminen, oikosulku ja vakava väite.

1